Miksi kaupungin ylin johto mollaa kuntalaisia?

Anonyymi

Ihmetellä pitää, että paikallisessa lehdessä kaupungin ylin johto vähättelee virkamiesjohdon erottamiseen pyrkivää kansalaisadressia verraten sitä tämän palstan nimettömiin kirjoituksiin. Vähintä mitä nyt johtajat voisivat tehdä olisi ottaa koppia kritiikistä ja tarkastella kriittisesti omaa toimintaa. Kuntalaiselle on tärkeää, että aikaisemmista linjauksista pidetään kiinni. Nyt ei ole pidetty. Toisaalla halutaan rajoittaa jopa sananvapautta vedoten strategiaan. Samat henkilöt kuitenkin ovat pettäneet kuntalaiset sivuuttamalla strategiat, lapsivaikutusten arvioinnit, mistä ovat itse päättäneet. Ihan käsittämätöntä on meininki nyt Lieksan hallinnossa.

36

<50

Vastaukset

 • Paikallisen lehden päätoimittaja on täysin puolueellinen, eikä mitenkää edes peittele tätä. Hän on myös rotary, missä istuksii näitä samoja vinkkien antajia sekä oikean tiedon levittäjiä.

  • Lieksan Lehti EI ole puolueeton lehti. Päätoimittaja valikoi julkaistavat kirjoitukset ja uutiskynnyksen ylittää jonninjoutavat pöhinät ja hulinat. Kuntalaisten kriittiset mielipiteet eivät saa puolueetonta palstatilaa.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Lieksan Lehti EI ole puolueeton lehti. Päätoimittaja valikoi julkaistavat kirjoitukset ja uutiskynnyksen ylittää jonninjoutavat pöhinät ja hulinat. Kuntalaisten kriittiset mielipiteet eivät saa puolueetonta palstatilaa.

   Oletteko muuten huomanneet miten Mölsällä on jäänyt levy päälle tuon jyrähtää sanan käytössä. Viljelee sitä kun ei muuta sanaa keksi. Lisäksi on jotenkin hupaisaa että esim. joku Oravalahti-Pehkonen muka olisi niin vaikuttava henkilö jonka sanomisista voisi käyttää jyrähtää sanaa. Aivan naurettavaa.


  • Ei todellakaan jyrähtele. Soittelee aina kova hätä päällä hallintojohtaja Tähkiölle että mitä tehdä.


 • Heräähän tässä sellainen ajatus, että päättäjät heittävät strategioilleen ja kuntalaisille sen hyvin tutun sanonnan ”pitäkää tunkkinne”. Eli toisin sanoen luovutetaan ja annetaan Lieksasta tulla hiipuva eläkeläisten erämaakaupunki, jossa kasvaa tulevaisuudessa horsmaa ja ”villejä lupiineja” Pielisentielläkin.

  Kaunis tulevaisuus;)
  https://www.youtube.com/watch?v=7umaNWgXBoc

  • Vähän tuohon suuntaan. Lieksa on hyvä ja lämpöinen paikka vaikka meno olisi vähän harkitumpaa ja verkaisempaakin. Pakko ei ole pöhistä !


  • Persujen kannatuksella ei ole kuitenkaan mitään merkitystä, koska persut ei pääse koskaan hallitukseen. Eli persuille annettu ääni menee hukkaan.

   "nimimerk. kiljumies Hakkarainen"


 • Kuvitellaanpa tilanne, jossa nykyinen Lieksan kaupungin johto olisi ilmaissut eri tilaisuuksissa puheissaan myös alamaistensa kuullen, että nyt on kaupungilla suunnattoman hyvä johtoryhmä, joka on saanut paljon hyvää aikaan. Tällaista lausuntoa kannattaisi syvällisesti pohtia. Lauseiden välistä voisi ehkä kuitenkin lukea, että johtoa alempiarvoiset toimihenkilöt eivät kehumispisteitä ansaitsisi. Tämä kuvittelu on vain oletettua kauhukuvaa.

  Entä jos johtoryhmään olisi tällä kerralla sattunut useita älykköjä, jotka ylimielisyydellään tuhoaisivat kaupungintalon hengen. Vain ylemmän korkeakoulututkinnon suorittanut henkilö olisi riittävän järkevä tekemään hyviä päätöksiä kaupungin hyväksi. Muiden mielipiteitä ei kuunneltaisi eikä ainakaan hyödynnettäisi. Tällainenhan ei voisi oikeasti olla missään edes mahdollista.

  Jospa vielä kaupungin johdossa olisi joku, meille jopa käsittämättömän viisas henkilö, jonka olisi vaikeaa alistua tervehtimään alamaistaan. Se olisi jo aika ikävää ja varmaan täysin mahdoton tilanne.

  Edellä kuvatut fiktiiviset tilanteet olisivat tietenkin aistittavissa ja konkreettisesti se ilmentyisi suurena irtisanoutumisaaltona. Kenenkään ei olisi tietenkään pakko sietää tällaisia esimiehiä. Monet haluaisivat valita omat esimiehensä ja vaihtaisivat työpaikkaa. Onneksi näin ei ole todellisuudessa tapahtunut ainakaan Lieksassa. Tuskin edes painajaisunissakaan.

  Lieksan kaupungin alempiarvoisten toimihenkilöiden henkinen työskentelytilanne olisi tällaisessa kuvitteellisessa tilanteessa vähintäänkin huolestuttava. Kuntalaisten olisi turha lähteä tekemään silloin aloitteitakaan. Nyt aloitelaatikot pursuavat niin paljon aloitteita, ettei johto meinaa ehtiä kaikkia toteuttaakaan.

  Luulen, että myöskään esimies-alamais-keskustelut tällaisessa ilmapiirissä ei onnistuisi. Jossakin niistä käytetään nimitystä kehityskeskustelut.

  Onneksi tällainen toiminta ei ole Lieksassa mahdollista ja kaikki asiat hoituvat lakien ja hyvän hengen mukaisesti. Toivottavasti viime vuosina aikaansaatu hyvä ilmapiiri säilyy!

 • Hyvää ilmapiiriä ei ole. Uuden kaupunginjohtajan johtamiskulttuurin johdosta täällä on riiteleviä kuppikuntia niin poliittisessa päätöksenteossa kuin virasto-organisaatiossa.
  Tämä vaikuttaa suoraan hallinnolliseen toimintaan. Asiat eivät suju ja tavoitteet eivät täyty. Lisäksi Lieksan kuntamaine on saanut ikävän kolauksen.

  • Lieksan kuntamaine on suorastaan irvokas. Naapurikunnissa nauretaan rämäkkätä naurua. Koulupoikaa kutsutaan myös yleisesti koulupojaksi. Hävettää.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Lieksan kuntamaine on suorastaan irvokas. Naapurikunnissa nauretaan rämäkkätä naurua. Koulupoikaa kutsutaan myös yleisesti koulupojaksi. Hävettää.

   Minkäs sitä lapsenkasvoisuudelleen mahtaa! Jotkut säilyvät vanhan näköisinä syntymästään saakka eli ovat vanhasta puusta veistettyjä. Toiset pysyvät lapsenkasvoisina koko ikänsä.


 • Kyllä oli kepulta törkeä kannanotto lieksanläpyskässä! On tainnut Oravalahdelta ja kumppaneilta unohtua se tärkeä asia että ette omista kaupunkia ja kaupunki ei ole teidän henkilökohtaista läänitystä, jossa voi toimia kuten itse huvittaa.
  Oliko vielä toinen kepulainen laittanut peräti henkeen ja terveyteen viittaavaan uhkausviestin adressin tekijälle? Meinaatteko miten vaikeuttaa adressintekijää ja perhettä, yritystoimintaa?

 • Sehän jyrähti lehden mukaan, mutta luulen ettei ole kuin turahtanut!

  • Toimittelija Marja Mölsän jyrähtelyt voi jatkossa lukea lörähtelyt.


 • On se kurjaa olla valtuutettu Lieksan kaltaisessa kaupungissa, missä kuntalaiset on niin tyhmiä, että ne on ihan pakko haukkua sanomalehden sivuilla.

  • Niinhän se on. Lieksan valtuustoon on koottu lieksalainen lukeneisto ja älymystö. Kirjanoppinutta sivistyneistöä jokainen.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Niinhän se on. Lieksan valtuustoon on koottu lieksalainen lukeneisto ja älymystö. Kirjanoppinutta sivistyneistöä jokainen.

   hyvällä lukupäällä saa vaikka minkä tittelin mutta älykkyyttä ja viisautta toimia kuntalaisten edun mukaan sillä ei saa


 • Kenen lauluja laulat sen leipää syöt.

 • Taitaahan siellä istua jokunen vähemmän oppinutkin, mutta ehkä sydämen sivistynyt. Kyllä miekin pahoitin mieleni noista Oravalahti Pehkosen lausunnoista. Hän on tyttösestä asti istunut korkeilla luottamuspaikoilla, toivottavasti kuntalaiset näyttävät kaapin paikan seuraavissa vaaleissa. Ei sitä ihan mitä vaan voi suustaan päästellä vaikka kuinka ylemmyyttä tuntisikin.

 • täytyy kyllä muistaa että äänestäjät on valinneet valtuutetut siis mitä valitatte niin se hyvin peilaa äänestäjät / valtuutetut samaan sakkiin

  • En ole valinnut yhtään nykyisistä valtuutetuista enkä ikimaailmassa tuollaisia koskaan valitsisikaan. Lieksassa on tarjolla ihan kunnollisia älykkäitä valtuustoehdokkaita. Sellaista olen aina äänestänyt. Pöljiä, koulujakäymättömiä, lukutaidottomia sinne on kuitenkin valittu. Parikolme on ihan sivistyneitä kelpo kansalaisia. Heillä on korkeakoulututkinto takanaan.


  • Tavan asukas kun pystyy sanomaan että oli virhe äänestää tämmöistä porukkaa, op ja porukka on liian koppavia tunnustamaan että on kakka tullu housuun ja pitää muistella mitä on tullut valehdeltua äänestäjille


  • Tälle palstalle kirjoittaa vain muutama henkilö, heidän äänillään ei ketää valtaan valita. Suurin osa äänestäjistä on varnastikin autuaan tietämättömiä ja välinpitämättömiä tositilanteeisa. Heille riittää kun ehdokas tulee parin vuoden välein lepertelemään ja tarjoamaan halvan kahvin ja pullan. Sillä mennäänkin sitten seuraavat vuodet valtuustossa ja nauretaan hölmöille äänestäjille.


  • Vain muutama henkilö. Ja kuitenkin useita kirjoittaa. Onko tämä sama asia kuin muutama, joitakin. Kuitenkin tämä vähättely kertoo ns asiantuntijasta paljon. Kertoihan se samoin sanoin raiskaajista jotka ovat ns mamuja. Jos pakko saisi päättää kusessa olisimme. Onhan bensakindieseliä kuten hän kertoo.


 • Aloinpa tutkiskelemaan tätä kunnan strategiaa mistä Oravahti-Pehkonen ja Kärkkäinen niin kovasti puhuivat Lieksan lehdessä. He kertoivat mm., että kunnallisen päätöksenteon tulee noudattaa strategiaa.
  Tässä muutamia kohtia strategiasta: "Vastuullinen, aktiivinen ja tiedostava kuntalainen". Tai: "Ammattitaitoinen henkilöstö kuuntelee kuntalaisia herkällä korvalla".
  Koko strategia on samankaltaista ympäripyöreää liturgiaa mitä voidaan selittää parhain päin tai kuten sanotaan: "tehdä makkara mieleiseksi".
  Strategiaan nojaaminen ja toiminnan taikka valmistelun perustelu strategialla on ylevän ja jalon demokratia käsitteen törkeää raiskaamista ja hyväksikäyttöä !

  • Täysin samaa mieltä ! Nykyisellä strategialla voidaan perustella vaikka kuumatka.


 • ja yhteistyö ts virkahenkilöiden huvimatkat kiinaan. Orava ja Määttänen siellä ainakin ovat trampanneet. Niin strategiaan nojaten.

  • Lieksan kepu halusi Määttäsestä kaupunginjohtajan. Nyt näemme kaikki mihin se on johtanut.

   ps.
   Kepu on lyhennys kepulista ja kepulin käsitteeseen kuuluu pettäminen.


 • Kun ei ole hallintosääntöä, niin kaikki on sallittua!

 • Kaupungin johto ei ole tehnyt mitään väärää.
  Eikä virkavirhettä erottamis perustetta ei ole. On se ihme kun tässä kylässä täytyy olla aina joku kärhämä. Ihmisiä pitää haukkua ja moittia. Minusta Lieksassa on hyvä kaupunginjohtaja. Jaksamista hänelle tämän arvostelun keskellä.

  • Virkavirheistä ei ole tietoa, vielä, mutta johtaminen on epäammatillista. Vai kuka pitää normaalina sitä että ihmisiä hakeutuu koko ajan muualle töihin. Työpaikka on pahoinvoiva. Kaupungintalolla on riitaa siellä ja täällä. Nykyinen sirpaloitunut organisaatio on tuonut mukanaan toimintamallin, missä sähköpostitellaan puoli vuotta asiaa sinne tänne heitellen ennen kuin jotain ehkä tapahtuu.


 • Eihän tarkastulautakuntakaan oluut tehnyt mitään väärää! Erottamisperusteita ei ollut! Pitää haukkua ja moittia turhanpäiten! Aina oltava joku kärhämä ja valtataistelu, minusta olisi ollut hyvä tarkastulautakunta Lieksalle! Jaksamista lautakunnalle kaiken paskan keskellä!

 • Määttänen on hionut useiden vuosien ajan hallintosääntöä mieleisekseen. Nämä meidän höynäytettävät pättäjäthän hyvksyvät kaikki "sivistyneen ja kirjanoppineen" perustelut. Jokainen kaupungin työntekijä tietää tämän faktan.

  • Poika joutuu kohta selittämään Kevätniemen alueen panos-tuotos tilannetta.


 • Tiistain Lieksan Lehdessä 16.7.2019
  Lukijan napakymppi
  "Kuntalaisella on oikeus valittaa"
  Etsikää lehti käsiinne ja lukekaa erittäin hyvä kirjoitus.

 • Kepulainen Oravalahti-Pehkonen munasi itsensä. Minua kiinnostaa kuinka monta urakkaa rouvan yrittäjä puoliso on saanut vuosien saatossa kaupungilta/konserniyhtiöiltä ??

Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.