Mitä multaa käytetään hyötykasveihin?

Anonyymi

Ajattelin kasvattaa hyötykasveja ruukuissa. Puutarhamultaa en voi ostaa koska ne myy niitä vaan 40l säkeissä, joita ei voi kantaa kotiin linja-autossa. Ajattelin kasvattaa mahdollisesti esimerkiksi chiliä, mansikoita, tomaatteja, paprikoita, perunoita jne.

4

<50

  Vastaukset

  • Ai että joidenkin elämä on vaikeaa mutta googlella jo tietäisit!

  • Hyvä kysymys että mitä multaa käyttää.
   Nyt kun on löytynyt mullista kaikkia tauteja, niin ettei ilman hanskoja uskalla käsitellä. Ei ihme että taudit alkaa myllätä kun on kaikkea teurasjätekompostia ja kenties "raakana" tehty sekoitukset ja alkanut muhia muoviin suljettuna.

   Itse ostan vain kasvuturvetta, josta sekoitan multaa, hiekkaa ja omaa puutarhamaata lisäten.

  • Kasvatussäkit ovat vaihtoehto, mutta eipä tuota multaa juuri kannata ostaa kerrostaloasujankaan pienemmissä määrissä kuin säkki.

  • Taksilla saa kotiin multasäkinkin, jopa kaksi. Mullan ostaminen tuota pienemmissä määrin ei ole järkevää.

   Kun vielä omistin parvekkeen, oli kulutus säkki, pari vuodessa. Eikä kyse edes ollut kovin suuresta parvekkeesta. Kukkia oli hyvin vähän. Yrtit olivat pääasiallinen viljelykasvi, niiden lisäksi oli mm. tomaatteja ja mansikoita. Viljelin ihan perusyrttejä: basilika, persilja, ruohosipuli, jne.

   Parvekkeen toisessa päässä oli istutuspöytä ja toisessa seinäkasvihuone. Välissä oli kaksi pientä ruokapöytää ja neljä tuolia. Istutuspöydän alla oli pari hyllyä, joista toinen ruukuille ja toinen multasäkille ja sorapussille.

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Sofia taas Stefun kanssa. Bailaamassa

   Stefu pisti kuvia ig storyyn. Juhlat jatkuuuuu
   Kotimaiset julkkisjuorut
   85
   1776