Armon uskontoko

Anonyymi

Hei! Olen muslimi joka palasi islamiin vuosia sitten. Elämäni rupesi menemään hyvin ja sain tarkoituksen ja kaikki mutta tiesin että on pitkä matka edessä.. tavoite ei ollut mennä kunnianhimon mukaan vaan saada fitrah mutta muut pinttyneesti oletti aina että kunniaa haen. En mennyt naimisiin ja huomasin että olen taas siinä pisteessä että olen "näkymätön" ja "yksin" ja sisältä repii. Islamin omaksumisen jälkeen eläminen yhteiskunnassa on ollut mahdotonta siis mahdotonta saada tavallisia palveluja, En saa enään edes hammaslääkäristä hampaisiin mitään korjausta. Ja pahin on niin muiden ihmisten epäusko ja se että islamin sisällä miehet saa käyttää miten haluaa. Tämä on kamalaa missä ikinä olenkin!

4

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Mitä tarkoitat sillä, että sinun on ollut mahdotonta saada palveluja? Jos tuntuu, että asiakaspalvelijat kohtelevat sinua tylysti, niin usein me heijastamme omia pelkojamme ja omaa epävarmuuttamme muihin - silloin kuulemme heidän äänessään sävyjä ja näemme heidän kasvoillaan mikroilmeitä, joita niissä ei tosiasiassa ole. Asiakaspalvelija on todennäköisesti kohdannut paljon muitakin huivipäisiä ja muuten normista poikkeavia asiakkaita, eikä monesti huomaa saati ajattele sen enempää, että tuo on nyt tuommoinen.

      Miksi ihmeessä et saa hampaisiisi hoitoa? Jos hammaslääkäri kieltäytyy hoitamasta hampaitasi tai muutenkaan kohtelee sinua asiattomasti, niin tästä linkistä löytynee ohjeita, miten edetä:
      https://www.valvira.fi/terveydenhuolto/tyytymattomyys_hoitoon

      Onko sinulla sitten ihan lähipiirissä ihmisiä, jotka eivät hyväksy kääntymistäsi? Kun suhteesi Jumalaan ja identiteettisi muslimina vahvistuu, tulet huomaamaan, että tosiasiassa sillä ei ole mitään painoarvoa tässä maailmankaikkeudessa, otetaanko sinut ja suhteesi Luojaan vakavasti vai ei. Väliä on vain sillä, että sinä otat suhteesi Luojaan vakavasti!

      • Käyttää, tarkoittanet käyttäytyä? Olin sanomassa, että sinulta ei tulla kysymään, mitä ihmiset sinusta puhuivat, vaan sinulta tullaan kysymään vain, miten sinä käytit aikasi täällä. Sama kysymys esitetään noille miehille! Jos he käyttäytyvät huonosti, heitä ei auta vähääkään se, vaikka he olisivat saaneet hyväksynnän käytökselleen ihan keneltä tahansa.


    • Anonyymi

      Käyttäytyä kyllä. Mies kertoi että kaikki voi tehdä kerran ja Mies on tehnyt kaikkensa vähän väliä että muslimidentiteettini ei vahvistu. Eli mieskään ei usko että saan enään edes kirjallisella valittamisella hammaslääkäri hoitoja tai mitään.
      Kertoo että soita ja varaa aika mutta lannistuin kun ensimmäisellä kerralla ei tehty mitään ja toisella kerralla myöhästyi omasta virheestä.
      Siitä mies vain moitti minua ja ei ymmärrä miksi ei onnistu.
      Lähipiiri hyväksyy mutta asenne on muuttunut vaativammaksi ja vaatii minulta enemmän mihin pystyn.

      • Aloitusviestistä sain sen kuvan, että ajattelit johtuvan muslimiudestasi, ettet saa hampaisiin hoitoa, mutta nyt vahvistat, että ensimmäisellä kerralla lääkärin olleen hieman passiivinen - kuten Suomessa lääkärit usein aluksi vähän ovat, varsinkin, ellei asiakas itse yhtään "lyö nyrkkiä pöytään" - ja toisella kerralla myöhästyneen.
        Hampaiden terveys on yhteydessä muuhunkin terveyteen, joten suosittelen puskemaan vaikka läpi harmaan kiven saadaksesi niihin hoitoa, jos sen tarvetta on.

        Kokemus väärinkohdelluksi tulemisesta on lannistava kokemus. Silloin on varottava, ettei passivoidu niin, että ehkä hieman uhriasenteellakin lakkaa yritämästä, eikä näe ympärillään niitä mahdollisuuksia, joita on - Suomea ei kuitenkaan turhaan pidetä terveydenhuollon mallimaana.

        Jos mies on epäkannustava uskossa, se on ikävää ja herättää jopa kysymyksen, onko parisuhde jatkamisen arvoinen. Meistä kukin on kuitenkin vastuussa itsestään ja omaa uskoa ja uskossa kasvamista ei saa laittaa kenenkään toisen ihmisen varaan, eivätkä ne saa olla riippuvaisia muista ihmisistä.

        Kun lähimmäisten asettamat paineet kaatuvat niskaan, Jumalan puoleen voi aina kääntyä! Näin kauniisti Hän lupaa Koraanissa: (94:5-6):

        "Totisesti, helpotus seuraa vastuksia,
        "ja vastoinkäymistä seuraa huojennus."

        Ja jatkaa:
        "Kun siis olet vapaa työstä, rukoile ahkerasti
        ja palvele Herraasi koko sydämestäsi."


    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      99
      2850
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      104
      2410
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2180
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      17
      1992
    5. 167
      1828
    6. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      42
      1826
    7. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      45
      1787
    8. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1726
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      133
      1529
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1304
    Aihe