Oikiksessa sisään olevat jo!

Anonyymi

Heippa. Oisko mitään kirjaa josta ois jo nyt hyötyä lukea pääsykokeita varten?

9

113

Vastaukset

 • Siis ensi vuoden pääsykokeitako varten?

  Jos olet vielä lukiossa, lue hyvin yo-kokeisiin ja kirjoita sellaiset tulokset, että pääset papereilla sisään.
  Jos et enää ole lukiossa, korota yo-arvosanasi huipputasolle, ja menet papereilla sisään.

  • Oon päässy lukiost. Sain ihan OK paperit, mutta en oo menossa ikiin tekee uudellee. Yritän panostaa siihe pääsykokeesee sielt kuitenki valitaa 60% pääsykokeen perusteella.


  • Varmaan vastaus tekniikka on yksi mitä kannattaa harjoitella


  • Anonyymi kirjoitti:

   Oon päässy lukiost. Sain ihan OK paperit, mutta en oo menossa ikiin tekee uudellee. Yritän panostaa siihe pääsykokeesee sielt kuitenki valitaa 60% pääsykokeen perusteella.

   Kohenna sitten ainakin kirjallista esitystaitoasi! Sillä on merkitystä enemmän kuin luuletkaan.


 • Visa Kurki - Haluatko juristiksi

 • Uskon, että melkein mihin vain yleiseseen juridiikan alueeseen perehtyminen voi olla hyödykästä tässä vaiheessa (Esim rikosoikeus, velvoiteoikeus, hallinto-oikeus, prosessi jne). Pääsykoekirjojen aiheitahan tässä vaiheessa ei vielä tiedetä, mutta ”kylvettämällä” itseään juridisessa tekstissä, oppii paljon ihan tekstin ymmärtämisestä ja sisäistämisestä. Aikoinaan, kun itse hain ensimmäistä kertaa, oli yhtenä pääsykoekirjana tuo hallinto-oikeus. Muistan, miten ekalla lukukerralla iski epätoivo ja tuntui, etten ymmärrä mitään. Ensimmäiset lukukerrat menivät vain siihen, että yritti pala palaselta ymmärtää tekstiä ja kokonaisuuksia. Tuolloin ajattelin, että jos olisin vähän edes tutustunut samantyyppiseen tekstiin ennen pääsykokeisiin lukua, olisi yksityiskohtien päähän painamisen voinut aloittaa jo aiemmin ja olisin nopeammin ymmärtänyt kokonaisuudet.

  Eli välivuosi kannattaa käyttää esim avoimien kursseihin tai muuten eri juridisia tekstejä lukien. Esimerkiksi ihan perus tenttikirjoja eri oikeudenalojen tentteihin lukemalla saa aika hyvää tuntumaa. Myös jos vanhoja pääsykoekirjoja saa jostakin, kannattaa niitä lukea. Parhaimmassa tapauksessa jokin näistä kirjoista saattaa tulla kevään kirjojen aiheiksi.

 • Opiskele avoimessa. Se on yksinkertaisesti paras vaihtoehto.

 • Lue tämän vuoden pääsykoekirjoista "Johdatus oikeudellisen ratkaisun teoriaan" ja "Johdatus kuluttajaoikeuteen". Ensiksi mainittu on erittäin, erittäin hyödyllistä perusasiaa niin pääsykokeen kuin opiskelunkin kannalta. Kuluttajansuojaa koskevasta kirjasta taas on myös varmasti hyötyä myös ihan oman elämän käytännön tilanteissa. Siitä saa myös kohtalaisen hyvän käsityksen siitä, millaista normiripulia kirjat voi olla.

  Ne kirjat saa muuten ilmaiseksi sähköisinä täältä.
  https://shop.unigrafia.fi/tuote/oikeustieteellisen-tiedekunnan-paasykoepaketti-2019-lukuoikeus-sahkoisiin-versioihin/

suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.