Volkswagen 1.5 TSI Evo kokemuksia

Anonyymi

Kellää kokemuksia tästä moottorista, kova autokuume päällä, onko pakko ostaa tällä koneella, onkmo vuosisadan palkituin moottori, onko edistyksellistä teknologiaa johon muut ei pysty, onko?

Kattokaa miten paljon puhetta aiheuttaa VW viimeisen taidonnäyte 1.5 TSI Evo, taitaa olla sata kertaa paskempi kuin 1.4 TSI ???

https://www.honestjohn.co.uk/news/owning-1/2019-01/volkswagen-acknowledges-problem-with-15-tsi-evo-engine/

No näitä sattuu tekevällä ja Volkkarille aina...

Miljoona kommenttia joissa kerrotaan moottorin hankalista ongelmista, kyllä tuo pulju saa paljon paskaa myytyä :)

Taidan alkaa Volkswagen dealeriksi, jos asiakkaat valittaa niin keksii vaan hyviä selityksia kuten huohottumisen haihtuminen tai kuuma pakoputki :)

29

19645

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi
    • Anonyymi
    • Anonyymi
    • Anonyymi
      • Anonyymi

        No eihän näitä viallisia suomeen tuoda, ikinä oo suomessa vikoja ollut, vain 100 tuhatta huoltovapaata jakoketjua vaihdettu kolmessa vuorossa vuosien ajan 1.4 TSI koneisiin, mutta vikoja ei ole ollut!!!


      • Anonyymi

        Loistava moottori ei kannata terojen valheita uskoa suorituskykyinen pieniruokainen .vääntöä riittää..AutoBildin 150 tkm kestotestissä ei mitään ongelmia loistava suoritus ..hakkaa tohjon tuhnumoottorit sinne 2.5 litraan asti..suosittelen siirtymistä nykyaikaan..


      • Anonyymi

        Valehteleeko Auto Bild luulisin että ei..terot kyllä valehtelee sitäkin enempi..


    • Anonyymi

      Jos haluaa kuunnella jyrinää, joka johtuu moottorin liian alhaisista kierroksista, ja siksi, että DSG laatikko pitää liian isoa vaihdetta silmässä, niin tuo auto on silloin oikea valinta!

      • Anonyymi

        Täytä huuhaata kirjoitat...ei jyristä mitään...turbomoottoria ei tartte huudattaa..taitaa teroilla omissa korvissa jyristä se Corollan rengasmelu.luulisin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Täytä huuhaata kirjoitat...ei jyristä mitään...turbomoottoria ei tartte huudattaa..taitaa teroilla omissa korvissa jyristä se Corollan rengasmelu.luulisin.

        En kirjoitakkaan huuhaata, vaan omia kokemuksia. Nyt alla ei enää jyristävääDSG VW:tä, ja elämä hymyilee taas.


      • Anonyymi

        Näin on. Itse laitan ylämäessä manuaalille ja vaihdan 6 lle tai 5 lle. Ei oo ihan hirvee vaiva. Jos vaihteisto vaihtaisi herkemmin pienemmälle niin jotkut ei tykkäisi siitäkään.


    • Anonyymi

      Kenguruloikkaa 1.5 TSI Evo, netti täynnä valituksia ja vitutusta. Korjaus luvattu, VW luvannut niin paljon muutakin. Yleensä suunnitteluvirhettä ei voi korjata jo myytyihin autoihin, joten näiden VW romujen kanssa pitää vaan sopeutua tai laittaa paska kiertoon, itse laitoin paskan kiertoon.

      • Anonyymi

        Tässä vielä koeajoraportti

        Golf 1.5 TSI Evo koeajoraportti ei mairittele

        https://www.autotalli.com/artikkeli/koeajopaivakirja--vw-golf-variant-1.5-tsi-evo-dsg

        Lainauksia koeajoraportista

        "Jo autoa hakiessa tulee pieni pettymys. Tai enemmänkin siitä, etten koe mitään sitä tavallista yes-elämystä, joka lähes mistä tahansa uudesta autosta pitäisi syntyä jollain tavalla. Golfin uusin sukupolvi ei suoraan sanottuna ole se vaikuttavimman näköinen, varsinkaan farmarimallisena."

        "Lentokentän täyteen ahdetussa parkkihallissa tulee yllättävä huono käänne. DSG-automaattivaihteisto ei salli hidasta ryömintää, jonka seurauksena ahtaassa parkkipaikassa säätämisestä tulee amatöörimaisen töksähtelevää."

        "Kylmäkäynnistyksen jälkeen ajo ulos lentokentältä tuntuu nykivältä hetken aikaa pintakaasulla. Ei nyt kengurubensaa, mutta ikään kuin moottori ja vaihteisto empisivät samanaikaisesti mitä kuuluikaan tehdä."

        "Tämä Golf on ”ok”, muttei sinänsä tarjoa vielä uusia ostoperusteita."

        Näin. Ei siis syitä ostella moisia roiskeita.


    • Anonyymi

      On kova hinta melkein 40 tonnia tuollaisesta raakileesta

      • Anonyymi

        No eihän se ole hullu joka pyytää, vaan se, joka....


    • Anonyymi

      Tänään pääsin eroon omasta Golfistani jossa oli moottorina 1.5 tsi evo. VAROITAN teitä että älkää missään tapauksessa sekaantuko kyseiseen laitokseen. Suurella todennäköisyydellä saatte pelkkää harmia. Itselläni tuli jo alkuvaiheessa mitta täyteen mutta erinäisistä syistä jouduin odottamaan tähän asti että sain Golfin myytyä. Alkuvuodesta se ei mennyt kaupaksi ollenkaan, vaihtoon sitä hyväksyttiin hyvin nihkeästi. Annettiin ymmärtää naurettavan alhaisen hyvityshinnan muodossa että auto ei ole toivottu heidän liikkeessään.

      Nyt sain lopultakin tarjouksen jonka saatan hyväksyä vaikka sisintä riipaisee silti. Saa kyllä jäädä viimeiseksi seikkailukseni Volkswagen-maailmassa. Aikoinaan minulla oli neloskopan farkku 1.6 bensalla jolla ajoin itse yli 100 tkm ilman murheita. Siinä välillä oli sitten muita ja vanhojen hyvien kokemusten perusteella ostin tämän toisen Golfin uutena. Ei olisi pitänyt. Takuuvikarumba alkoi heti. En siis joutunut itse maksamaan mitään mutta auto oli korjaamolla vähintään joka kolmas kuukausi kun välillä odotettiin osaa tai vika oli sellainen että piti vain tarkkailka milloin se esiintyy. Vikana oli siis häiriövalojen syttymiset ajossa tai liikkeelle lähtiessä. Osia on vaihdettu ja tietokonetta päivitetty useaan kertaan.

      Älkää ostako!

    • Anonyymi

      Ei toi kuulemma niin paljoa täristä, että hampaista paikat lähtis :)

    • Anonyymi

      2 vuotta ollut Passat tuolla koneella. Ei mitään ongelmia. Hieno auto. Ei kannata uskoa näitä netti puheita, joissa kommentoidaan pelkällä mutu tiedolla, vaikka ei omista ko. autoa.

    • Anonyymi

      mitä ny vähä täristää kun vw motti arpoo lepuutuksen kanssa, jos vain kaikkein paskin laatu kelpaa, on VW ainoa ja paras vaihtoehto!!!

    • Anonyymi

      Vähän eri moottori, 1 l. Auto itsellä vajaa 2 kk ja on pajalla tietokoneen sekoilun takia. Selvisi, että jo toista kertaa.
      Ajaminen loistavaa kevyttä ja pienikulutuksista manuaalilla.
      Ajattelin purkaa kaupan. Viime vuoden malli ja jo pajalla!
      Ensimmäinen korjaus salattiin, kilometrejä oli 700 ilmoitettua enemmän. Sähköinen jarru jumitti, ei aina sentään. Pakilla irtosi. Hieno säädöt nopeuksissa ei toiminut. Joko voimakas jarrutus tai kiihdytys. No en käyttänyt niitä nappuloita.
      Harmittaa eläkeläisenä.

    • Anonyymi

      Täristämistä oli liikkeelle lähtiessä, jos painoi heti kaasua. Lähtee tasaisesti, kun antaa lähteä itse ja vasta sitten lisää kaasua. Sama kakkoselle, ei liian äkäisiä kaasuja. Loput sujuu hyvin. Valoissa kysyy malttia..
      Ajettavuus on tosi hyvä ja nuukalle sopiva.

    • Anonyymi

      50 000 km takana 1.5 evolla dsg n kanssa. Ei moittimista. Jos tuntuu että ylämäessä kierrokset laskee liian alas voi laittaa kutoselle ihan itsekin.

    • Anonyymi

      Onko pakko ostaa paskaa, eikö oma paska riitä?

    • Anonyymi

      Hiukan vierestä, itsellä 1l 115 heppanen golf VM. 2021. Tietokoneessa oli ongelmia. Auto syöksyi kun plussasin nopeutta. Vastaavasti alensin ja tuli äkkipysäys. Sähköinen käsijarru jumitti välillä. Viat korjattiin takuuseen uusimalla radio ym tietokoneessa. Nyt pelaa, kuin ihmisen mieli.
      Liikkeelle lähtiessä ei heti kannata kaasuttaa, vaan anna auton viedä n. 10 metriä ja lisää kaasua sitten. Ei nyi. Tarkkana vielä kakkoselle vaihtaessa ja sen jälkeen on hienoa ja taloudellista menoa. 4.3l on pitkällä matkalla tosi.

    • Anonyymi

      Ärsyttää lukea puhelimella ja kirjoittaa mutta, tätä moottoria on ilmeisesti myös Fordilla ecoboostina. Onko tämä siis öljykylpyjakohihna kuten tuo 1.0 ecoboost? Jos on niin ei prkl.

    • Anonyymi

      Tulee Saksasta oikeitakin autoja. Ei ikinä enää DSG-laatikolla minun talliini.

    • Anonyymi

      On se rankkaa hukata rahaa turhuuteen. Uskomatonta että vw ei haluakaan tehdä kestävää moottoria. Jos haluaa laatua, osta Porsche. Itse ajan sillä ainoalla oikealla mitä tulee tekniikan kestävyyteen ja yleiseen edulliseen ylläpitoon eli Toyotalla. 2004 Rav 2.0 bensa saanut runtua kunnolla 400.000km edestä mutta alkuperäisellä tekniikalla mennään. Tomaatti, ilmastointi, kone, vetoakselit, sähköt jne. EI MITÄÄN MUUTA KUIN PERUSHUOLLOT JA PERUSOSAT. Mukava ollut laittaa rahaa syrjään ja sijoituksiin kun arki rullaa.

      • Anonyymi

        Mitä se tojohoro siellä hourailee ? v. 2015 1.4 tsi Vw passatilla ajeltu kohta 200 000 km. ilman mitään ongelmia. Lähtee käyntiin kovilla pakkasillakin toisin kuin itsehinkkavat tojotan hybridi passkat. Sitä ennen oli caddy 1.9 tdi jolla kilometrejä kertyi lähes puoli miljoonaa. VW on tehnyt ja tekee edelleen kestäviä koneita. Poikkeuksena VW:n käyttämä alihankkija joka valmisti heikkolaatuisia jakoketjuja TSi koneisiin vuosina 2008-2011.


      • Anonyymi

        Satusetien juttuja !!


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      69
      1960
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      164
      1529
    3. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      139
      1373
    4. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      90
      1308
    5. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      49
      1230
    6. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      271
      1039
    7. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      75
      982
    8. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      110
      947
    9. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      116
      933
    10. Nainen, millainen tilanne oli

      kun huomasit ihastuneesi häneen oikein kunnolla. Missä tapahtui ja milloin
      Ikävä
      48
      771
    Aihe