Onko teillä tarpeeksi tietoa ja keinoja parantumiseen?

Anonyymi

Kun lähdin suhteesta narsistin kanssa ja aloin etsiä tietoa, niin huomasin, että tietoa narsistin tunnistamiseksi on vaikka kuinka paljon, mutta apukeinoja uhrin parantumiseen ei niinkään.

Oletteko samaa mieltä vai onko teillä kaikki tarvittavat tiedot, jotta voitte parantua ja palata normaalin elämän pariin ja jättää menneisyys historiaan?

11

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Mitä ihmeen "parantumista"? Oli suhde mikä tahansa ja sen loputtua on elämänsä järjesteltävä uuteen moodiin.

    • Anonyymi

      Itselläni on takana kaksi pidempää suhdetta normaalien ihmisten kanssa. Tottakai ero on aina ikävä asia ja siinä on monenlaista järjesteltävää, niin käytännön asioiden suhteen kuin oman pään sisällä. Kolmas vuosia kestänyt suhteeni oli narsistin kanssa. Itse suhde oli erittäin traumaattinen ja jälkipyykki vähintään yhtä traumaattista. Jos suhteesta narsistin kanssa selviäisi samoilla keinoilla kuin normaalin suhteen kanssa, niin tällä palstalla olisi aika hiljaista.

      ap

      • Anonyymi

        Miten uskoisit tällaisen yleisen keskustelupalstan auttavan sinua? "Vertaistuki" kun näyttää olevan vain entisten kumppaneiden haukkumista ja surkuttelua omasta mielialastaan. Erostahan on sanonta, että se on kuin pieni kuolema. Olisiko sinun oltava loppujen lopuksi tyytyväinen, kun olet päässyt eroon kiusallisesta elämäntilanteestasi, eikä enää sitä pyöritellä päässäsi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miten uskoisit tällaisen yleisen keskustelupalstan auttavan sinua? "Vertaistuki" kun näyttää olevan vain entisten kumppaneiden haukkumista ja surkuttelua omasta mielialastaan. Erostahan on sanonta, että se on kuin pieni kuolema. Olisiko sinun oltava loppujen lopuksi tyytyväinen, kun olet päässyt eroon kiusallisesta elämäntilanteestasi, eikä enää sitä pyöritellä päässäsi.

        Ensinnäkin_

        " "Vertaistuki" kun näyttää olevan vain entisten kumppaneiden haukkumista ja surkuttelua omasta mielialastaan. "

        Ensinnäkin, tämä ei ole varsinainen vertaistukipalsta, vaan avoin palsta jonne kaikki voivat aiheesta kirjoittaa ja löytyy ihan trollejakin. Joskus taitaa joku narsistikin pistäytyä..
        Täällä oikeus surkutella omaa mielialaansa niin paljon kuin kukin tahtoo sitä surkutella.

        Mitä tulee entisiin kumppaneihin, niin narsisti ei ole kenenkään kumppani vaan kavala petosten tekijä jokaiselle sitä mukaa kun se mahdolliseksi käy.


    • Anonyymi

      Itsellä auttoi välien katkominen kaikkiin joiden kanssa eksääni on tekemisissä. Vaihdoin myös puhelinnumeroni ja salasin kaikki tietoni. Nyt pelottaa vielä vain se kun tietää missä olen töissä. En ihmettelisi yhtään jos sinne tipahtaisi esim anonyymi kirje jossa herätettäisiin epäilyjä esim mielenterveyteeni tai päohdekäyttöön liittyen. On tehnyt tämän ennenkin.

      Eli aloita rakentamalla uusi lähipiiri. Hidasta se on eikä siihen saa apua. Jos eksäsi on narsisti niin tulee kyllä pitämään huolen siitä että kääntää vanhat läheisesi sinua vastaan. Helpompi aloittaa oma elämä uudelleen.

      • Anonyymi

        En_usko

        En usko minun narsistinikaan tietävän missä minä olen työssä. En usko löytävän edes. Ei pysty seuraamaan perille asti ja ammattinikin saattaa nykyään olla hämärän peitossa.
        Yhteistä tuttvapiiriä ei ole. Yksi entinen ystäväni on saattanut asuinpaikkansa takia liukua hänen ulottuvilleen, mutta tämä ystäväni on myös nykyään ex.
        Maailma muuttuu ja entinen jää taakse. Oikeastaan narsisti oli jo jäänyt kauvan sitten taakse, ja oli aivan oma vikani että nappasin hänet kerran tervehdyksen kautta puhutteluun jolloin sitten hän käytti tilaisuutta hyväkseen ja pyysi kahville jne.
        Nyt hän on sillä tavoin helposti entinen. Hänen elämäntapansa pitää huolen siitä että ei kovin lähelle minua pääse kapuamaankaan tuolla tyylillä. Kun seuraavaksi muutan, poistan osoitteenikin kaikista tiedoista.
        Poliisilta taitaa vielä saada tiedon osoitteesta mutta sinne täytyy kertoa kuka kysyy.
        Tulen muuttamaan sellaiseen pöheikköön että sieltä ei minua vahingossa yhytä.


    • Anonyymi

      Ainakin lapsiuhreille on heikosti konsteja tarjolla jotta selviytyisivät niistä samoista vaatimuksista kuin mitä kotonaan tuetuille ja terveille lapsille ja nuorille asetetaan.

      • Anonyymi

        Minulla on ollut taas aika hirveää, että pitänee ajatella uusiksi kaikki.

        En taida enää jatkossa kertoa paljoa siitä mitä ajattelen, jotta manipuloijat ei tiedä mitä manipuloida. En kerro edes mihin suuntaan aion mennä, niin että pelurit ei tiedä mitä pelata.

        "poiuytrffghj"


    • "Oletteko samaa mieltä vai onko teillä kaikki tarvittavat tiedot, jotta voitte parantua ja palata normaalin elämän pariin ja jättää menneisyys historiaan?"

      No paljolta varmaan riippuu siittä millaisia ongelmia ihmisellä on. Millaista apua itsekukin tarvitsee.

      Ei narsistin uhrit ole mikään homogeeninen joukko, vaan joukko erilaisia ihmisiä, jotka ovat eläneet narsistin vaikutuspiirissä ja moni varmaan on pyrkinyt elämään niin normaalia elämää kuin on ollut mahdollista.

      Käyneet töissä, hoitaneet kotinsa ja lapsensa

      Huonoin tilanne toki varmaan on heillä, jotka ovat eläneet pelkästään sen narsistin varassa, eikä ole työtä ja toimeentuloa ja on vieraannuttu kaikista muista ihmissuhteista.

      • Anonyymi

        Omaperäinen ja hieno kommentti! Tämä varmasti auttaa monia eteenpäin.
        Kiitos tästä!


      • Anonyymi kirjoitti:

        Omaperäinen ja hieno kommentti! Tämä varmasti auttaa monia eteenpäin.
        Kiitos tästä!

        No kommenttini hienoudesta en tiedä, mutta vierastan ajatusta, että esim. kaikki narsistin uhrit olisivat erityisen sairaita ja psyk. hoidon tarpeessa.

        Suurin osa on ihan tavallisia normaaleja ihmisiä joille kävi köpelösti ja tulivat huijatuksi. Jotkut jopa pahoinpidellyiksi.

        Monet selviävät ajan kanssa läheistensä tuella, jotku käyvät juttelemassa ns. ammatti ihmisen kanssa tai vertaistukiryhmissä.

        Elämä jatkuu tavalla tai toisella, eletään niinkuin muutkin ihmiset, on hyviä ja on huonoja päiviä

        Toki joillekkin voi käydä niinkin, etteivät pääse pettymyksestään , vihasta ja katkeruudesta eroon, vaan jäävät toistelemaan sen narsistin tekemisiä ja puheita loppu elämäkseen. Niinkuin se Narcissoksen tarinan Echo

        Lasten tilanne toki on eri, kun ovat riippuvaisia siittä narsistivanhemmastaan, eivätkä ymmärrä että miksi se vanhempi on sellainen. Pahimmassa tapauksessahan lapsesta itsestään kasvaa narsisti tai hän joutuu yhä uudelleen ja uudelleen narsistin vaikutuspiiriin.

        Apua ja tietoa on kyllä saatavissa

        https://www.narsistienuhrientuki.fi/tukea-uhrille/
        https://www.narsistienuhrientuki.fi/muita-auttavia-tahoja/


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      14
      1332
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1255
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      62
      1150
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1032
    5. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      996
    6. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      27
      995
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      8
      974
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      962
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      961
    10. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      1
      960
    Aihe