Aihealueet

Listaukset

  Koirahyökkäykset kuriin

  Anonyymi

  9

  <50

   Vastaukset

   • Myös paremmat keinot puuttua voisi auttaa. Monesti nämä hyökkäävät koirat on olleet tiedossa, mutta mitään ei ole voitu tehdä, ennen kuin jotain tapahtuu. Omakohtainen kokemus on naapuri, jolla aggressiivinen saksanpaimenkoira. Monet kerrat sain roimittua sen hihnalla eroon omista koiristani, ilman, että pääsi kiinni. Mitään ei asialle tehty. Kunnes sitten pääsi kiinni, sakot taisi saada ja 2500€ eläinlääkärilaskun, kun oma sakanpaimenkoirani, pentu vielä tuolloin, parsittiin kasaan. Nyt minulla on aggressiivinen saksanpaimenkoira, kiitos tämän naapurin. Kuukausien työn tulos on, että suhtautuu melko välinpitämättömästi ohikulkeviin koiriin, mutta satavarmasti ainakin yrittäisi tappaa irtokoiran jos iholle tulisi.. Kannan vastuuni ja koira ulkoilee kuonokoppa päässä. Lievästi sanottuna ketuttaa.

    Jokaisella asuinalueella on tiedossa vaaralliset koirat, joita ei omistaja saa tai edes yritä saada hallintaan. Vapaana pidetään täysin holtittomia koiria, joille ei ole koulutettu edes alkeita. Voisi ehkä aloittaa ihan näistä, kun ilmoitus poliisille todisteiden, esim videokuvan, kera voisi saada ihmiset kantamaan vastuunsa, jos ei muuten niin rangaistuksen pelossa. Tällä hetkellä tilanne on se, että jotain täytyy tapahtua, ei auta, vaikka koira käyttäytyy aggressiivisesti, hyökkäilee ohikulkijoiden luo, ellei koira pure seurauksia ei tule.

    • Kamalan ikävää. Itselläni ollut sakuja aina mutta nyt viimeisen kuoltua nuorena en enää voinut ajatella, ikä ja kunto tulee vastaan.

     Tosi paljn surettaa tuo tapahtuma, se on jälkensä jättänyt ja te olette kärsijöitä.

     Ihan noista hulluista koirista voin kertoa sinulle alueellamme asuvasta isosta bokseri-uroksesta.

     Tänään viimeksi kun menin pienen koirani kanssa ohi sekä tästä pöhlökoirasta että omistajastaan , väliä oli ainakin 20-30 metriä.
     Mutta ei kun vaan kimppuun mentaliteetti heti tuonkin matkan päästä. Omistajat ovat mielestäni ns. kusessa sen koiran kanssa.

     Siinä olisi yksi joka voisi oikeasti kulkea koppa päässä.


   • Rankkureille pakokaasutuksella varustetut auto olisi myös ihan kätevä.

    • Ei vika ole koirassa jos se on pöllö. Se on omistajassa. Yleensä aina. Vaikea myöntää mutta näin on.


   • Koirahyökkäysten lisääntymisessä on syynä kaksi periaattelista asiaa: Eliäinsuojelilakia on viety vuosia väärään suuntaan. Nyt edes teräviä ja pahasti dominoivia koiria ei saa enää tasokkaasti kouluttaa, koska suunnilleen kaikki pakotteet on koulutuksessa lailla kielletty. Nykyisin saa koulutaa pelkästään pehmeitä ja naivin positiivisia metodeja käyttäen. Idea on täysin järjetön, luonnonvastainen ja osasyy siihen, miksi vaarallisestikin käyttäytyvien koirien määrä on nopeasti lisääntynyt. Koiria ei enää saa olla käytösrajoja, vaan nidne on annettava sikailla järjettömästi. Vielä silloin kun maailmassa oli järkeä argressivisesti rähisevä ja uhkaileva pentu laitettiin nopeasti voimaotteilla kuriin. Pari matsia riitti ja koira käyttäytyi koko lopun ikäänsä hienosti. Nyt esim. sähköpannan käyttö on suojelulajienkin koulutuskentillä kielletty. Täysin idioottimaista. Seuraus on, että koiria joudutaan hallitsemaan pannoilla ja sen vuoksi monet luustovammat ovat lisääntyneet. Sähköpanta on täysin vaaraton ja eläinsuoleluperitaatteen mukainen tapa hallita ja ohjata koiraa. Sen kieltäminen on ollut suurta tyhmyyttä ja laskenut kisakoirien osaamitasoja huomattavasti ja todella nopeasti. Siksi Suomi on nyt pudonnut MM-tasollakin rupusakkiin. Kisamenestys on nyt muisto vain. Ulkomailla sähköpannat koko ajan käytössä ja siellä suorastaan ihmetellään miksi ennen hupputasoinen Suomi ei enää kansainvälisillä areenoilla menesty. Syy on se, että täällä ei voi koiria enää kunnolla kouluttaa. Lait on valmisteltu pelkästään idioottien ym. ituhippien ja huumenarkkareiden ehdoilla. Hyökkäyset ovat räjähtäneet käsiin ja korien osaaminen ja kisamenestys romahtanut.

    Toinen suuri asia koirahyökkäysten lisääntymiseen on se, että monet vihreitä komppaavat tai huumekulttuuriin myötämielisesti suhtautuvat ituhipit ovat hankkineet itselleen taistelurotuja ....erilaisia pittejä, staffeja ja niiden sekoituksia. Taistelukoiratyypit on monissa maissa kielletty niiden tilastollisen vaarallisuuden vuoksi. Myös koiranjalostus on ajautunut muutamissa roduissa väärille urille. Jalostukseen on käytetty koiria, joiden sosiaalisuudesta ei ole varmuutta ja sen vuoksi esim. Rotweilereihin on sekoittunut geenejä, jotka aiheuttavat vakavaakin ihmisaggressiota. Näitä ilmiöitä on havaittu tapauskohtaisesti muissakin työkoiraroduissa ja käynyt jopa niin, että puolet pentueen yksilöistä on jouduttu lopettamaan ensimmäisen elinvuoden aikana ihmisaggression vuoksi. Huonoa perimää on salattu ja siekailematta ns. pantu pennuilla rahoiksi, vaikka riskit on koettu ja tiedetty.
    Hyökkäilyongema ei johdu vain koulutusesta, vaan suurelta osin myös geeneistä, Ne voivat aiheuttaa hallitsematonta aggressiokäytöstä. Suoraan sanottuna kyse on koirien geneettisestä mielenvikaisuudesta. Hulluja ja tyhmiä koiria on ihan oikeasti olemassa.
    Koirien aggressiokäytökseen suhtaudutaan eri maissa eri tavalla. Suomessa ja länsimaisissa demokratioissa aggressiokäytöstä pidetään negatiivisena piirteenä, autoritäärisissä maissa se voi olla jopa syy jalostusvalintoihin.

    Lopputulema: Nyt tarvitaan koirille kunnon kuri takasin ja jalostusperiaatteet kuntoon. Muita rajoittavia säädöksiä ei tarvita, koska ne tekisivät vastuullisesta harrastamisesta ja koirakulttuurista entisäkin hankalampaa, vaikeampaa .. tyhmenpää, ituhippisempää. Silloin koko ala hiipuisi ja kisa- ja työkoirien taso romahtaisi kelvottomaksi.

    • "Nyt edes teräviä ja pahasti dominoivia koiria ei saa enää tasokkaasti kouluttaa, koska suunnilleen kaikki pakotteet on koulutuksessa lailla kielletty."

     - Ei niitä ennenkään koulutettu. Ne lahdattiin ennen vahinkojen syntyä. Jos ihminen tarvitsee väkivaltaa koulutuksessa niin oli viimeinen merkki siitä että eläminen ihmisyhteisössä on koiralle liian vaativaa.

     - Vain valiot saivat elää.


   • Rak-ihyökkäykset tuplaantuneet hesassa viime vuodesta, omistajat käy koko ajan yhä holtittomammiksi ja ottavat yhä isompia rak-eja, samaan aikaan kun määrä lisääntynyt älyttömästi. Kuonokopat pakolliseski ja pahimmat rodut kiellettävä kokonana kuten Tanskassa ja monessa muussa maassa tehty jo.

    • Vihreet ituhipit ja huumerikollisia komppaavat hankkivat pittejä ja niiden sekoituksia. Hippi ja Pitti on todella vaarallinen yhdistelmä. Meno ja arvot aina mielipuolisia ja tulokset sen mukaisia. Tyhmyys ja vastuuttomuus tuottavat ruumita, invalideja ja tarpeetonta tuskaa..


   • Vaarallisille roduille ( ja vaarallisille sekarotuisille) kuonokopat aina kun ollaan ulkona, vaikka vain omassa pihassa tai autossa. Ongelma ratkaistu. Yksinkertaista.

    Keksikööt elämänkoululaiset muita keinoja pullistella.

   suomi24-logo

   Osallistu keskusteluun

   Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

   Luetuimmat keskustelut

   1. Trump häviää Presidentin vaalit ? Ennuste

    https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006516345.html Tuon mukaan Biden saa murskavoiton. Vaaleihin on aikaa, joten tilanne saattaa muuttua
    Maailman menoa
    98
    2951
   2. Käsienpesu yhtä lähes tyhjän kanssa - Koronavirus leviää ilman välityksellä

    Kymmenet kirkossa käyneet saivat koronatartunnan Saksassa https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006517138.html "Yli 40 ihmistä on saanut koronavirustartu
    Maailman menoa
    122
    2857
   3. Sofia Belof on nyt Eiranrannan Stefun kotirouva

    Taas Seiska oli oikeassa, vaikka Sohvi jälleen oli kieltänyt muuttavansa Stefun omistamiin asuntoihin. Muuttopuuhissa neitonen oli heti kun ex:n isä h
    Kotimaiset julkkisjuorut
    138
    2352
   4. Martina Nannalle viinille

    Martina menee Nannalle viinille. Naapurin Roope on Martinan kuskina. Siis mitäh... Minkä ikäinen tuo Roope on? Tosi nuoria ystäviä Martinalla on. Pape
    Kotimaiset julkkisjuorut
    67
    1537