Keskivaikeasta masennuksesta paraneminen ilman lääkkeitä

Anonyymi

Voiko masennus helpottaa ilman lääkitystä?

Käyn terapiassa, mutta onko jotakin muuta keinoa, millä helpottaa oloa?

14

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Kyllä, masennus voi helpottaa ilman lääkkeitä.Sosiaalinen tuki on tärkeää ystävät, perhe yms. yksin ei ole hyvä jäädä.

      https://madinfinland.org/pro-gradu-masennuslaakkeet-ja-kritiikki-suomen-laakarilehdessa-2008-2014-eve-rasku/

      Lääkäreiden kohdalla keskusteluapu tuotiin esille pääasiallisena hoitokeinona 15 artikkelissa kun taas masennuslääkitys mainittiin vain kolmessa artikkelissa. Masennuslääkitys tuotiin esille kerran neutraalilla tavalla, kerran kokeiltuna mutta toimimattomana hoitokeinona ja kerran hoitokeinona johon liittyy stigma. Lääkehoidon vähäinen esiintyminen kirjoituksissa kytkeytynee yhteen taipumuksella selittää lääkäreiden masennuksen syitä psykososiaalisin perustein. Työn kuormittavuus esitettiin oireilun syyksi 11 artikkelissa ja traumatausta sekä temperamentti esitettiin selittävänä tekijänä seitsemässä artikkelissa.

      https://madinfinland.org/terveellinen-ravinto-ehkaisee-ja-hoitaa-mielialapulmia/

      Ruokavalio on mielen hyvinvoinnille tärkeä. Voiko siis valitsemalla ruokansa tarkemmin päästä eroon mielensä pulmista, vaikkapa masennuksesta?

      Tiede on selvittänyt asian.

      2018 julkaistussa katsausartikkelissa tarkasteltiin 16 pätevintä tutkimusta, joissa masentuneiden koehenkilöiden ruokavaliota oli muutettu. Tutkimuksiin osallistuneita oli yhteensä 45,826. Tulos oli selvä ja vakuuttava: parempi ruokavalio vähensi merkittävästi masennusoireita.

      Tutkimusta Manchesterin yliopistossa johtanut Joseph Firth totesi:”Tämä on hyvä uutinen. Tekemällä yksinkertaisia muutoksia aterioihinsa saa saman hyödyn kuin mutkallisilla erikoisdieteillä.” Valitettavasti ravinnolla ei ollut samanlaista tehoa ahdistuksen poistamisessa.

      Toinen tutkimuksen tekijöistä Brendon Stubbs halusi korostaa myös liikunnan merkitystä:”Erityisesti tuloksemme osoittaa, että kun ruokavaliomuutos yhdistetään liikuntaan, ihmiset kokevat suurta helpotusta.” Tuloksemme osoittavat, että ravintomuutokset ja säännöllinen liikunta ovat tehokas hoito mielialapulmissa.

    • Anonyymi

      Komppaan edellistä. Myös, että masennuslääkkeet voivat estää terapian kulkua, kun ne turruttavat tunteita.

    • Anonyymi

      Tunteiden turrutusta kaipasinkin viisi vuotta sitten. Olin puolen vuoden ajan räkytyksen kohteena ja siinä vaiheessa kun aloin itsekkin uskoa että olen paska ihminen meni itsetunto alas. Ex puolisolta en saanut mitään tukea vaan päivittäistä haukkumista ja mollaamista olin luuseri. Viimein pinnani katkesi ja jouduin hoitoon. Avioero tuli sitä myötä ja tätä eksä ajoikin takaa anopin kanssa. Oli tehty tekaistuja velkakirjoja jotta vaimoni olisi varaton ja minä joutuisin maksamaan hänelle puolet omaisuudestani hänelle. No minä pääsin ylös takaisin maanpinnlle ja söin lääkkeitä kolme kuukautta jonka jälkeen lopetin lääkityksen omatoimisesti. Diagnoosi oli keskivaikea masennus. Nyt olen maksanut ajat sitten eksäni ulos asunnosta ja nyt hänellä ei taidakkaan mennä enää lujaa... 60 euroa on kuulemma tilillä. Minulla on kohta kokonaan maksettu omakotitalo ja hänellä satoja tuhansia velkaa. Niin sitä luulee että tekee tilin kun tekee avioeron mut äkkiä se raha tuppaa kulumaan. Ja tämä eksän avioero oli nimenomaan vain ja ainoastaan rahan takia. Minulla se otti voimille sillä rakastin häntä yli kaiken. Kolmen kuukauden lomautuksen takia olin hänen mielestään luuseri ja laiska. Päivääkään en ole ollut työttömänä sen lomautuksen jälkeen.

      • Anonyymi

        Höh höö avioeron ositus ei mee noin. Taisit keksiä jutun omasta päästäs ku et näköjään tiedä aiheesta mitään . Ja vielä rakastitkin yli kaiken :o


    • Anonyymi

      Vielä tuohon äskeiseen lisäyksenä jotta mitään terapiaa en olisi saanut joten lääkitys todella auttoi pääsemään yli ja pääsin tilanteen herraksi entistä vahvempana. Olin erittäin tunneherkkä ihminen ennen romahdustani...

    • Anonyymi

      Masennuslääkkeitä harkitsevien tulisi tutustua lääkkeiden hyötyihin ja haittoihin ja tehdä sen perusteella päätös.

      https://madinfinland.org/rakenteellinen_korruptio/

      Uuden tautiluokituksen myötä lääketeollisuus kiinnostui psykiatriasta aivan uudella tavalla ja APA otti uusista yhteistyömahdollisuuksista kaiken irti. Tieteelliset symposiumit alettiin järjestää yhteistyössä lääketeollisuuden kanssa, ja samalla psykiatrian vaikutusvalta alkoi laajentua lääketeollisuuden kanssa kehitettyjen ”masennustietoisuuskampanjoiden” avulla. Ennen ymmärrettävänä reaktiona elämään pidetty surullisuus muuttui vuonna 1987 alkaneen SSRI-lääkkeiden aikakauden myötä alitunnistetuksi ja alihoidetuksi sairaudeksi, joka johtui ”kemiallisesta epätasapainosta” etenkin serotoniinin suhteen. Teoria oli täysin tuulesta temmattu, mikä myönnettiinkin julkisesti vuonna 2010. Tässä välissä johtavat psykiatrit kuitenkin markkinoivat lääketeollisuuden sponsoroimina masennuksen kansantaudiksi väittäen, että SSRI-lääkkeet ovat kemiallisen epätasapainon korjaavia täsmälääkkeitä masennukseen. Masennus oli siis muuttunut ymmärrettävästä reaktiosta aivosairaudeksi ja samalla masennusdiagnoosin saaneiden määrä alkoi kasvaa hurjaa vauhtia.

      https://madinfinland.org/kirjoitukset/tietopankki/psyykelaakkeiden-sivuvaikutukset/

      Masennuslääkkeinä käytetyillä aineilla on monenlaisia haittavaikutuksia. Yleisempiä ovat useimmille koituvat seksuaalisen elämän häiriöt. Seksuaalisen halun tai kyvyn vähentyminen tai katoaminen kokonaan lieneekin SSRI- aineiden selvin ja yleisin vaikutus. Osalla seksuaalisuus palautuu käytöstä luovuttaessa, osalla ei.

      Haittavaikutukset ovat erilaisia eri henkilöillä. Haitat tulkitaan usein väärin osaksi masennusta, eikä masennuksen hoitoon käytetyn aineen vaikutukseksi.
      Niistä puhutaan liian vähän. Siksi moni niistä kärsivä joutuu ihmettelyn ja epäuskon kohteeksi. Myös terveydenhuollossa.

    • Anonyymi

      Nimarin puutteessa, olen se joka kirjoitti:
      "Komppaan edellistä. Myös, että masennuslääkkeet voivat estää terapian kulkua, kun ne turruttavat tunteita."

      Vastaan nimarille joka kirjoitti
      "Tunteiden turrutusta kaipasinkin viisi vuotta sitten."
      ja
      "No minä pääsin ylös takaisin maanpinnlle ja söin lääkkeitä kolme kuukautta jonka jälkeen lopetin lääkityksen omatoimisesti."

      Ymmärrän sinua, tiedän että se masennuslääkkeiden aiheuttama turtuminen voi joissain tilanteissa olla helpottavaa. Lyhytaikaisessa käytössä, kolme kuukautta kuten sinulla, masennuslääkkeiden käyttö on ihan ok. Haitat eivät yleensä ehdi kasvaa siinä ajassa merkittäviksi.

      Pitemmän päälle tulevat kyllä ne isot haitat. Tunteiden turtumus on siitä huono juttu, että se saattaa estää jossain määrin näiden haittojen havaitsemista. On tutkimustietoa tästä turtumisesta ja myös suoranaisesta välinpitämättömyydestä, mikä siitä seuraa. Välinpitämättömyydestä omaa elämää ja kohtaan, ja empatiakyvyn vähenemisestä muita ihmisiä ja ympäristöä kohtaan. Se voi ilmetä vastuuntunnottomuutenakin, käytännön asioissa ja muita kohtaan, ihmisellä joka normaalisti on hyvin vastuullinen.

      Ja tämä on siis vain yksi masennuslääkkeiden haittapuolista.

      Suosittelen lukemaan professori Peter Götzschen kirjoja, esim.

      Tappava psykiatria ja lääkinnän harha.
      https://www.sitruunakustannus.fi/tappava-psykiatria-ja-laumlaumlkinnaumln-harha.html

      Kirjan nimi on raflaava, mutta sisältö kyllä perustelee sen. Ikävää ja tarkkaa luettavaa.

      • Anonyymi

        Huomautan tähän vain, että SSRI-aineet voivat aiheuttaa pysyviä aivovaurioita jo paljon lyhyemmässä kuin kolmen kuukauden mittaisessa käytössä.


      • Anonyymi

        Jotain pysyvää ehkä jäi. En tiedä onko lääkkeiden ansiota. Luonteeni koveni enkä ole enää niin herkkä voi kylläkin johtua siitä kun päätin itse kovettaa itseni. Sisareni oli tukenani ja on edelleen. Univaikeudet jäi myös mutta se ongelma hoituu nyt melatoniinilla. Jos pitäis harkita uudelleen masislääkitystä en empisi yhtään jos tulisi sama ongelma uudelleen vastaan. Tukinet oli hyvä foorumi kun siellä sai oman ammattiauttajan jonka kanssa sai kirjoitella anonyymisti kipeistä asioista.


    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Tsekkaa hirveimmät kauhuleffat ja menee itteensä, nii kyl se siit asettuu iha normimasikseks joskus.

    • Anonyymi

      Ei lääkkeitä missään tapauksessa!Turruttavat vaan.

      • Anonyymi

        Pakko kun en saa muuten nukuttua käyttää lääkkeitä.


    • Anonyymi

      Lääkkeet ovat hyvä keino manipuloida hermosoluja.

      Terapia on saman toiminnan jatkoa. Sieluttomat ääliöt ovat ymmärtävinään ongelmiasi, vaikka heillä itsellään ei ole muuta tarkoitusta kuin päteä ja lihottaa lompakkoaan.

      Paljonko maksaa, että joku koulutettu, ajatukseton idiootti kuuntelee 45 minuuttia ruikutustasi? Eikä osaa muodostaa siitä yhtäkään omaehtoista ajatusta?

      No ihan vitustihan se maksaa. Hänellä on "pätevyys". Siksi.

      Tällaista urpoilua ylläpidetään yhteiskunnassa massiivisilla järjestelmillä. Sopii tietysti hyvin - ylläpidetäänhän niitä muitakin järjestelmiä. Ehkä jopa vielä tyhmempiä, jos mahdollista.

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      226
      3505
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      24
      2191
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2081
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1965
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      83
      1640
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1371
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1271
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1267
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1217
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1208
    Aihe