Keskivaikeasta masennuksesta paraneminen ilman lääkkeitä

Anonyymi

Voiko masennus helpottaa ilman lääkitystä?

Käyn terapiassa, mutta onko jotakin muuta keinoa, millä helpottaa oloa?

14

<50

  Vastaukset

  • Kyllä, masennus voi helpottaa ilman lääkkeitä.Sosiaalinen tuki on tärkeää ystävät, perhe yms. yksin ei ole hyvä jäädä.

   https://madinfinland.org/pro-gradu-masennuslaakkeet-ja-kritiikki-suomen-laakarilehdessa-2008-2014-eve-rasku/

   Lääkäreiden kohdalla keskusteluapu tuotiin esille pääasiallisena hoitokeinona 15 artikkelissa kun taas masennuslääkitys mainittiin vain kolmessa artikkelissa. Masennuslääkitys tuotiin esille kerran neutraalilla tavalla, kerran kokeiltuna mutta toimimattomana hoitokeinona ja kerran hoitokeinona johon liittyy stigma. Lääkehoidon vähäinen esiintyminen kirjoituksissa kytkeytynee yhteen taipumuksella selittää lääkäreiden masennuksen syitä psykososiaalisin perustein. Työn kuormittavuus esitettiin oireilun syyksi 11 artikkelissa ja traumatausta sekä temperamentti esitettiin selittävänä tekijänä seitsemässä artikkelissa.

   https://madinfinland.org/terveellinen-ravinto-ehkaisee-ja-hoitaa-mielialapulmia/

   Ruokavalio on mielen hyvinvoinnille tärkeä. Voiko siis valitsemalla ruokansa tarkemmin päästä eroon mielensä pulmista, vaikkapa masennuksesta?

   Tiede on selvittänyt asian.

   2018 julkaistussa katsausartikkelissa tarkasteltiin 16 pätevintä tutkimusta, joissa masentuneiden koehenkilöiden ruokavaliota oli muutettu. Tutkimuksiin osallistuneita oli yhteensä 45,826. Tulos oli selvä ja vakuuttava: parempi ruokavalio vähensi merkittävästi masennusoireita.

   Tutkimusta Manchesterin yliopistossa johtanut Joseph Firth totesi:”Tämä on hyvä uutinen. Tekemällä yksinkertaisia muutoksia aterioihinsa saa saman hyödyn kuin mutkallisilla erikoisdieteillä.” Valitettavasti ravinnolla ei ollut samanlaista tehoa ahdistuksen poistamisessa.

   Toinen tutkimuksen tekijöistä Brendon Stubbs halusi korostaa myös liikunnan merkitystä:”Erityisesti tuloksemme osoittaa, että kun ruokavaliomuutos yhdistetään liikuntaan, ihmiset kokevat suurta helpotusta.” Tuloksemme osoittavat, että ravintomuutokset ja säännöllinen liikunta ovat tehokas hoito mielialapulmissa.

  • Komppaan edellistä. Myös, että masennuslääkkeet voivat estää terapian kulkua, kun ne turruttavat tunteita.

  • Tunteiden turrutusta kaipasinkin viisi vuotta sitten. Olin puolen vuoden ajan räkytyksen kohteena ja siinä vaiheessa kun aloin itsekkin uskoa että olen paska ihminen meni itsetunto alas. Ex puolisolta en saanut mitään tukea vaan päivittäistä haukkumista ja mollaamista olin luuseri. Viimein pinnani katkesi ja jouduin hoitoon. Avioero tuli sitä myötä ja tätä eksä ajoikin takaa anopin kanssa. Oli tehty tekaistuja velkakirjoja jotta vaimoni olisi varaton ja minä joutuisin maksamaan hänelle puolet omaisuudestani hänelle. No minä pääsin ylös takaisin maanpinnlle ja söin lääkkeitä kolme kuukautta jonka jälkeen lopetin lääkityksen omatoimisesti. Diagnoosi oli keskivaikea masennus. Nyt olen maksanut ajat sitten eksäni ulos asunnosta ja nyt hänellä ei taidakkaan mennä enää lujaa... 60 euroa on kuulemma tilillä. Minulla on kohta kokonaan maksettu omakotitalo ja hänellä satoja tuhansia velkaa. Niin sitä luulee että tekee tilin kun tekee avioeron mut äkkiä se raha tuppaa kulumaan. Ja tämä eksän avioero oli nimenomaan vain ja ainoastaan rahan takia. Minulla se otti voimille sillä rakastin häntä yli kaiken. Kolmen kuukauden lomautuksen takia olin hänen mielestään luuseri ja laiska. Päivääkään en ole ollut työttömänä sen lomautuksen jälkeen.

   • Höh höö avioeron ositus ei mee noin. Taisit keksiä jutun omasta päästäs ku et näköjään tiedä aiheesta mitään . Ja vielä rakastitkin yli kaiken :o


  • Vielä tuohon äskeiseen lisäyksenä jotta mitään terapiaa en olisi saanut joten lääkitys todella auttoi pääsemään yli ja pääsin tilanteen herraksi entistä vahvempana. Olin erittäin tunneherkkä ihminen ennen romahdustani...

  • Masennuslääkkeitä harkitsevien tulisi tutustua lääkkeiden hyötyihin ja haittoihin ja tehdä sen perusteella päätös.

   https://madinfinland.org/rakenteellinen_korruptio/

   Uuden tautiluokituksen myötä lääketeollisuus kiinnostui psykiatriasta aivan uudella tavalla ja APA otti uusista yhteistyömahdollisuuksista kaiken irti. Tieteelliset symposiumit alettiin järjestää yhteistyössä lääketeollisuuden kanssa, ja samalla psykiatrian vaikutusvalta alkoi laajentua lääketeollisuuden kanssa kehitettyjen ”masennustietoisuuskampanjoiden” avulla. Ennen ymmärrettävänä reaktiona elämään pidetty surullisuus muuttui vuonna 1987 alkaneen SSRI-lääkkeiden aikakauden myötä alitunnistetuksi ja alihoidetuksi sairaudeksi, joka johtui ”kemiallisesta epätasapainosta” etenkin serotoniinin suhteen. Teoria oli täysin tuulesta temmattu, mikä myönnettiinkin julkisesti vuonna 2010. Tässä välissä johtavat psykiatrit kuitenkin markkinoivat lääketeollisuuden sponsoroimina masennuksen kansantaudiksi väittäen, että SSRI-lääkkeet ovat kemiallisen epätasapainon korjaavia täsmälääkkeitä masennukseen. Masennus oli siis muuttunut ymmärrettävästä reaktiosta aivosairaudeksi ja samalla masennusdiagnoosin saaneiden määrä alkoi kasvaa hurjaa vauhtia.

   https://madinfinland.org/kirjoitukset/tietopankki/psyykelaakkeiden-sivuvaikutukset/

   Masennuslääkkeinä käytetyillä aineilla on monenlaisia haittavaikutuksia. Yleisempiä ovat useimmille koituvat seksuaalisen elämän häiriöt. Seksuaalisen halun tai kyvyn vähentyminen tai katoaminen kokonaan lieneekin SSRI- aineiden selvin ja yleisin vaikutus. Osalla seksuaalisuus palautuu käytöstä luovuttaessa, osalla ei.

   Haittavaikutukset ovat erilaisia eri henkilöillä. Haitat tulkitaan usein väärin osaksi masennusta, eikä masennuksen hoitoon käytetyn aineen vaikutukseksi.
   Niistä puhutaan liian vähän. Siksi moni niistä kärsivä joutuu ihmettelyn ja epäuskon kohteeksi. Myös terveydenhuollossa.

  • Nimarin puutteessa, olen se joka kirjoitti:
   "Komppaan edellistä. Myös, että masennuslääkkeet voivat estää terapian kulkua, kun ne turruttavat tunteita."

   Vastaan nimarille joka kirjoitti
   "Tunteiden turrutusta kaipasinkin viisi vuotta sitten."
   ja
   "No minä pääsin ylös takaisin maanpinnlle ja söin lääkkeitä kolme kuukautta jonka jälkeen lopetin lääkityksen omatoimisesti."

   Ymmärrän sinua, tiedän että se masennuslääkkeiden aiheuttama turtuminen voi joissain tilanteissa olla helpottavaa. Lyhytaikaisessa käytössä, kolme kuukautta kuten sinulla, masennuslääkkeiden käyttö on ihan ok. Haitat eivät yleensä ehdi kasvaa siinä ajassa merkittäviksi.

   Pitemmän päälle tulevat kyllä ne isot haitat. Tunteiden turtumus on siitä huono juttu, että se saattaa estää jossain määrin näiden haittojen havaitsemista. On tutkimustietoa tästä turtumisesta ja myös suoranaisesta välinpitämättömyydestä, mikä siitä seuraa. Välinpitämättömyydestä omaa elämää ja kohtaan, ja empatiakyvyn vähenemisestä muita ihmisiä ja ympäristöä kohtaan. Se voi ilmetä vastuuntunnottomuutenakin, käytännön asioissa ja muita kohtaan, ihmisellä joka normaalisti on hyvin vastuullinen.

   Ja tämä on siis vain yksi masennuslääkkeiden haittapuolista.

   Suosittelen lukemaan professori Peter Götzschen kirjoja, esim.

   Tappava psykiatria ja lääkinnän harha.
   https://www.sitruunakustannus.fi/tappava-psykiatria-ja-laumlaumlkinnaumln-harha.html

   Kirjan nimi on raflaava, mutta sisältö kyllä perustelee sen. Ikävää ja tarkkaa luettavaa.

   • Huomautan tähän vain, että SSRI-aineet voivat aiheuttaa pysyviä aivovaurioita jo paljon lyhyemmässä kuin kolmen kuukauden mittaisessa käytössä.


   • Jotain pysyvää ehkä jäi. En tiedä onko lääkkeiden ansiota. Luonteeni koveni enkä ole enää niin herkkä voi kylläkin johtua siitä kun päätin itse kovettaa itseni. Sisareni oli tukenani ja on edelleen. Univaikeudet jäi myös mutta se ongelma hoituu nyt melatoniinilla. Jos pitäis harkita uudelleen masislääkitystä en empisi yhtään jos tulisi sama ongelma uudelleen vastaan. Tukinet oli hyvä foorumi kun siellä sai oman ammattiauttajan jonka kanssa sai kirjoitella anonyymisti kipeistä asioista.


  • Tsekkaa hirveimmät kauhuleffat ja menee itteensä, nii kyl se siit asettuu iha normimasikseks joskus.

  • Ei lääkkeitä missään tapauksessa!Turruttavat vaan.

   • Pakko kun en saa muuten nukuttua käyttää lääkkeitä.


  • Lääkkeet ovat hyvä keino manipuloida hermosoluja.

   Terapia on saman toiminnan jatkoa. Sieluttomat ääliöt ovat ymmärtävinään ongelmiasi, vaikka heillä itsellään ei ole muuta tarkoitusta kuin päteä ja lihottaa lompakkoaan.

   Paljonko maksaa, että joku koulutettu, ajatukseton idiootti kuuntelee 45 minuuttia ruikutustasi? Eikä osaa muodostaa siitä yhtäkään omaehtoista ajatusta?

   No ihan vitustihan se maksaa. Hänellä on "pätevyys". Siksi.

   Tällaista urpoilua ylläpidetään yhteiskunnassa massiivisilla järjestelmillä. Sopii tietysti hyvin - ylläpidetäänhän niitä muitakin järjestelmiä. Ehkä jopa vielä tyhmempiä, jos mahdollista.

  SEISKA.FI

  • Alina Voronkovan kiekkoilijakulta Joonas sai koronatartunnan Valko-Venäjällä
  • Oho! Menestyspoppari Robin alkoi tenniskentän huoltajaksi – kuva!
  • Nämä kaikki ulosotto vei Jari-Matti Latvalalta verosotkun takia: talo, mökki, luksusauto…

  Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Vainaja löytyi Räskin hiekkakuopalta

   Poliisi epäilee murhaa. Saapa nähdä poistetaanko tämäkin keskustelunavaus.. täytyy sanoa että palstalla on varmasti Suomen typerin moderointi.
   Kotka
   42
   2007
  2. Stefu haki eilen Isabellan Hankoon

   Ovat nytkin siellä. Martina ei sitten sinne päässyt.. Martinahan Menaisissa sanoi, hän aikoo yhä siellä käydä... ilmeisesti Hangossa myös Sofia.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   71
   1727
  3. Sofia juhlimassa kavereiden kanssa

   Sofia nähty juhlimassa tämän illan aikana eri puolella Helsinkiä ilman Stefua. Onkohan tullut jo ryppyjä rakkauteen?
   68
   1402
  4. Ulosajot Äänekoskella

   Yöllä kolmas ulosajo äänekoskella putkeen. Kolmas kerta toden sanoi,nyt lähti henki.
   Äänekoski
   35
   784