Mitä mieltä olette: Kiinteä pilssipumppu?

Anonyymi

Omasa paatissani on 12V automaattinen pilssipumppu. Varalla ihan normi käsipumppu. Nyt ostin katsastajan vaatimuksesta kiinteästi asennettavan käsipumpun.
Mihin ja miten olette asentaneet tuon kiinteän pumpun jotta se olisi mahdollisimman vähän tiellä ja mielellään piilossa. Vai oletteko laittaneet sen sitlooraan tyrkylle ja potkittavaksi? Oletteko koplanneet sen keittiön viemäriin vai laittaneet oman läpiviennin sitä varten? Kun kerrotte asennuksistanne, niin mainitkaa onko se ainokainen ja käytössä oleva pumppu vai pelkkä katsastusvaruste.

Sähköseilori

17

110

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      H-veneen kohdalla ymmärretään aluksen luonne, eikä kiinteää käsipumppua tunnuta vaativan.

      Pulpettiveneessäni kiinteä käsipumppu on periaatteessa potkittavana perätilassa, mutta koska kahva on irroitettava (ja aina irti), laite ei vie tilaa eikä siihen kolhi itseään.

      • Anonyymi

        "H-veneen kohdalla ymmärretään aluksen luonne, eikä kiinteää käsipumppua tunnuta vaativan. "

        Katsastusmääräykset eivät riipu veneen merkistä taikka mallista, mutta riippuvat katsastusluokasta. Sen taas päättää omistaja, ei katsastaja. Kaikki katsastajat eivät valitettavasti tätä suostu ymmärtämään.

        Kiinteä käsipumppu on katsastusvaruste joissain luokissa, mutta sen teho ei hetkellisestikään riitä yhtään mihinkään, jos esimerkiksi karilleajon yhteydessä syntyy hiemankin isompi vuoto. Minimi pumppausteho tuohon tarpeeseen olisi ainakin 10 l/s = 600 l/min = 36 000 l/ tunti = 36 kuutiometriä/tunti.
        Sisähalkaisijaltaan 50 mm putkesta virtaa vettä silloin keskimäärin 5,1 m/s.
        Tällöin veden liike-energia kasvaa 130 W teholla ja veden potentiaalienergia metrin korkeuserolla 100W teholla. Tehontarve on silloin 230 W/hyötysuhde. Eli 400...500 W sähkötehoa. Sitä ei useimpien ihmisten lihaksilla saada aikaan edes Cooperin testin ajan. http://www.eluova.fi/index.php?id=131
        Toki siihen pystyviä urheilijoita on paljonkin, mutta he ovat selvässä vähemmistössä koko väestöstä, eivätkä hekään useimmiten pysty moiseen suoritukseen edes tuntia kerrallaan.


    • Anonyymi

      Kiinteä pumppu on vain katsastusvaruste. Se on pilssissä kahva irti. Normaali vesi poistuu sähköpumpulla ja jos vettä tulee niin paljon ettei se riitä, niin ei käsipumpullakaan kukaan sitä jaksa kauaa pumpata.
      Ämpäri on silloin parempi, eihän vuotavaa venettä tarvitse kuivaksi saada.

    • Anonyymi

      Vähän pitäisi tietää mihin veneeseen olet kiinteää pumppua asentamassa. Minun veneeessä (39 foot) se on portaiden takana ja kahva irrallaan sen vieressä telineessä. Käyttövalmis aina eikä koskaan tiellä tai potkittavana.

    • Anonyymi

      Eikö sen kuuluisi olla pinnamiehen ulottuvilla?

      Kiinteän asennuksen idea on kai se, että pystyy yhdellä kädellä pumppaamaan ja voi samalla estää lisävahingot ohjaamalla, tähystämään, säätämään purjeita jne. Jos joutuu menemään esimerkiksi kannen alle pumppaamaan ja jättämään muun sikseen niin miksi ihmeessä se ei voisi yhtä hyvin olla perinteinen käsipumppu?

      • Anonyymi

        Oletko koskaan kokeillut käyttää kiinteää käsipumppua?
        Se ei ole kovin tehokas peli, vaikka teoriassa pumpattava määrä onkin iso. Jos haluaa päästä edes kohtuulliseen tehoon, sitä pitää pumpata jatkuvasti eikä silloin aika riitä muuhun.

        Jos veneeseen tule vuoto, niin se pitää tukkia ja sitten veneen voi pumpata tyhjäksi. Jso taas vuotoa ei voi tukkia ja se on isompi kuin mitä pilssipumppu pystyy pumppaamaan, niin ei kukaan jaksa käsipumpulla kauaa avittaa.

        Jos heittäytyy teoreetikoksi, niin vuoto voi olla sellainen, että pinnan pitäjä saa toisella kädellä juuri sopivasti pumpattua sen, mikä jää pilssipumpun tehosta uupumaan :D


      • Anonyymi

        Pulpettiveneessä tulee käytettyä useinkin, kun turkin alle tuntuu päätyvän jostain vettä. Samalla voi aivan hyvin ohjata tai vaikka kaivaa nenää, koska pumppaaminen ei vaadi kahta kättä. Koskaan en ole joutunut tilanteeseen, jossa vene pitäisi pitää pinnalla pumppujen tai sankojen avulla.

        Jos käytettävyys yhdellä kädellä ei ole se kiinteän käsipumpun etu, minkä vuoksi se on katsastusvaruste, niin mikä se etu sitten on?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Pulpettiveneessä tulee käytettyä useinkin, kun turkin alle tuntuu päätyvän jostain vettä. Samalla voi aivan hyvin ohjata tai vaikka kaivaa nenää, koska pumppaaminen ei vaadi kahta kättä. Koskaan en ole joutunut tilanteeseen, jossa vene pitäisi pitää pinnalla pumppujen tai sankojen avulla.

        Jos käytettävyys yhdellä kädellä ei ole se kiinteän käsipumpun etu, minkä vuoksi se on katsastusvaruste, niin mikä se etu sitten on?

        Ei katsastusvarusteella tarvitse olla mitään selkeää etua muihin ratkaisuihin nähden.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei katsastusvarusteella tarvitse olla mitään selkeää etua muihin ratkaisuihin nähden.

        No ei tarvi, mutta kai siinä joku idea voi olla.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No ei tarvi, mutta kai siinä joku idea voi olla.

        Voi olla vaikkapa huono ja joidenkin veneiden kannalta täysin toimimaton idea. Kuten aikanaan pakollinen mela isoisssa huvijahdeissa.
        Käsipumppu on vastaavasti isossa veneessä pinnalla pysymisen kannlata aivan liian tehoton, jolloin se on lähinnä epämukava mukavuusvaruste, eikä liity turvallisuuteen enää mitenkään. Toki pienempäänkin veneeseen voi muodostua karilleajossa niin iso vuoto, ettei sitä saada tukittua niin pieneksi että käsipumpulla pysyisi vene vielä pinnalla. Mutta ainakin pienemmissä avoveneissä ilman itsetyhjentyvyyttä saa sadeveden pumpattua pois vaarantamasta vakavuutta.


    • Anonyymi

      Olisko aika tässkin tuotekehittelyyn. Sähköisen pilssipumpun mekaaninen versio jossa nosto perustuu pyörivään liikkeeseen eikä edestaikaiseen liikkeeseen. Lisäksi jo veivin pyörittäminen kävisi voimille niin voisi heittää akkuporakoneen veivin tilalle. tuuraamaan.

      • Anonyymi

    • Anonyymi

      Kiitos kommenteista. Juttu on vissiin tuo mainittu toinen käsi pinnaan/ruoriin ja toinen sitten pumpun kahvalle. Pitää laittaa se käsipumppu penkin alla olevaan säilytyslokeroon jolloin ei tule yhtään ylimääräisiä reikiä eikä krääsää sitlooraan.

    • Anonyymi

      Käsipumpun ideaa kaivataan? Idea on toimintavarmuus. Sähköpumput ovat vikaherkkiä johtoliitoksien korrosiolle ja rpskille. Käsikumppu tulisi olle pinnemiehen käytettävissä kannella ja valtameripurjehduksessa toinen sisätiloissa.
      Upposmistilanteessa tehokkain pumppu sanotaan olevan sanko hukkumista pelkäävän merimiehen käsissä.
      Seppomartti

      • Anonyymi

        Taisit juuri kehittää uuden suomensukuisen kielen omine kirjoitussääntöineen.


      • Anonyymi

        Ehkä sun kannattaisi antaa jonkun muun tehdä sähköasennukset :D

        Sähköpumppuilla on toki omat vikaantumismahdollisuudet, mutta niin on käsipumpuillakin. Molemmat ovat alttiita heikomman lenkin eli ihmisen toiminnalle.

        Automaattinen sähköpumppu on siitä hyvä että se jaksaa väsymättä ja se vapauttaa tekemään muita asioita. Se ei väsy ja se valvoo herkeämättä myös silloin, kun ihminen nukkuu.

        Sen huonoin puoli on sähkön tarve, mutta sen puuttuminen on kiinni siitä heikoimmasta lenkistä eli ihmisestä.


      • Anonyymi

        Pumpun herkkyys roskille ei mitenkään liity siihen onko se käsi vai sähkökäyttöinen, tai vaikkapa suoraan polttomoottorin akselille kytketty.
        Pumpun toimintaperiaatteella on paljonkin merkitystä asiassa, samoin kuin pumpun koolla. pienikokoinen keskipakopumppu lienee huonoimmasta päästä ja suurikokoinen vakiotilavuuspumppu parhaimmillaan sieltä parhaasta päästä.
        Kalvopumput sitten sieltä välistä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      48
      4894
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3217
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      27
      1365
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      180
      1196
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      868
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      63
      865
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      837
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      215
      731
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      708
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      697
    Aihe