Tupakoinnin lopetus

Olen yrittänyt lopettaa röökinpolttoa, kaksi kertaa. Molemmilla kerroilla olen viikon pystynyt olemaan polttamatta, sitten olen retkahtanut. Haluaisin lopettaa, mutta kaveriporukkani ja sosiaalisien tapahtumien takia olen retkahtanut ostamaan askin. Olen polttanut noin vuoden

Olen 18v ja pelkään että kuolen kohta. Neuvoja ja mielipiteitä saa jakaa.

15

<50

  Vastaukset

  • Onnistut siinä mikäli annat itsellesi mahdollisuuden siihen. Sosiaaliset tilanteet on pahoja, tiedän. Olen polttanut ja lopettanut monet kerrat. Silti annan itselleni aina jonkun syyn lopulta. Tyhmää, tiedän. Pisimmilläni olen ollut 1,5v polttamatta. Välillä polttanut ja saattanut olla useampi viikko ilman tupakkaa. Mutta kun lopetan niin päätän jonkun päivämäärän oli se sitten huomenna tai viikon päästä. Mulla auttaa vahvin nikotiinilaastari, aamuisin ei tee mieli tupakkaa ja päivä menee sitten hyvin. Pystyn olemaan seurassa polttamatta jossa muut polttaa. Se haisee ihan järkyttävän pahalle ja vasta polttanut ihminen haisee vielä pahemmalle. Ole fiksuin teidän porukasta ja lopeta polttaminen. Tsemppiä, pystyt siihen <3

   • Eniten pelottaa, että kun tänäänkin ratkesin, että kuolen. Olen semmonen, että menen nettiin lukemaan heti kaikke ja siä pelotellaan joo heti kuolet syöpään ja peli on menetetty


   • Mä oon 44 vuotias mies ja oon polttanut 14 vuotiaasta asti, Elän vieläkin :0) Mut turhaa touhua tuo polttaminen on ja rahaa menee ihan roskiin.


  • Hei, älä ota lopettamisesta tuollaisia paineita. Se onnistuu kun jossain vaiheessa tulee olo, että haluaa olla täysin savuton. Apuna voit käyttää nikotiinilaastaria, purkkaa tms. Itsekin luulin, ettei onnistu millään, mutta yllättävän helposti se kuitenkin kävi kun olin tehnyt päätöksen. Tsemppiä!

  • Sinulla on kyse tapariippuvuudesta, ei nikotiinin himosta. Analysoi tupakointitilanteitasi ja hae tavallesi vaihtoehdot!
   Sivullisen on täysin mahdotonta ryhtyä neuvomaan.
   Kuolemanpelon heitit vain dra
   matisoidaksesi asiaa.

  • Poltatko yksin ollessasi vai aina vain seurassa? Voi olla tosiaan myös tapariippuvuutta. Ethän tahtomattasi hae sosiaalista hyväksyntää polttamalla? Kyllä sinut hyväksytään vaikka et polttaisikaan. Ja ei, et kuole yhteen etkä kahteen tupakkaan. Mutta jokaikinen savu jonka itsees vedät ei ole hyväksi. Tiedät sen varmasti kun olet googlaillut. Kuolema korjaa kyllä kaikki aikanaan ja elämäntavoilla voi vaikuttaa elinikäänsä. Suosittelen vahvasti että mietit rauhassa miksi poltat?

   • mitäs mieltä, kun sanotaan että nuorena voi polttaa ja keuhkot uusiutuu. Et ei mitää hätää jos vaikka 25 polttaa ja lopettaa. Vai puollusteleeko vaa röökajat itteesä sillä, kun ei kestä totuutta röökistä


  • mitäs mieltä, kun sanotaan että nuorena voi polttaa ja keuhkot uusiutuu. Et ei mitää hätää jos vaikka 25 polttaa ja lopettaa. Vai puollusteleeko vaa röökajat itteesä sillä, kun ei kestä totuutta röökistä

   • Savupiippu nuohotaan määrävälein. Millä keuhkosi nuohoaisit?


  • Jos sinä et lopeta tupakointia niin tupakointi lopettaa sinut.

  • Oletko kokeilut mitään savua tuottamatonta menetelmää päivittäisen nikotiiniannoksesi saamiseksi? Sen verran, kuin olen läheispiiriäni seuraillut, onnistuu lopettaminen noin parhaiten.

  • Mulla toimi alkuun nikot laastari 21mg/24h ja 2mg imeskelytabu reilun kk noilla sit 2mg icemint ja 1mg suihke ni ei tee röökii mieli. Polttanu oon 35v ja kyll se turhaa puuhaa on, itse, kamppeet ja hima haisee natsakupille. Ja sit terveys ja raha, ei. hyvä. Suosittelen lopettamista, konstilla niin välii kunhan onnistuu. Tzemppiä lopetteluihin.

  • Ei siihen tupakkaan noin äkkiä yleensä kuole. Pitempi altistumisaika siihen tarvitaan. Huomenna menen katsomaan vanhaa tuttavaani sairaalaan. Siellä se makaa keuhkosyövän kaatamana. Mutta ikääkin hänellä on noin 70, ja tupakointia nuoresta saakka.

   Tuosta "lopettamisesta", eräs toinen tuttuni rupesi lopettelemaan pitkään polteltuaan. Hän liimaili noita lappuja itseensä yön ajaksi, mälväsi purkkaa ja kuitenkin lisäksi VETELI SAUHUJA. Tuli siinä annos varmasti täyteen, ja kuolema korjasi.

   Itse olen ollut nyt muutaman vuosikymmenen tupakoimatta ku hoksasin, että pisin lakko jonka tupakkamies pystyy pitämään, on yhden minuutin mittainen. Sen lakon loputtua voi päättää, että aloittaako toisen heti perään.

  • Ei polta muutama savuke silloin tällöin

  • Minäkin yritin monta kertaa.
   Aina vain uudestaan yritin.

   No sitten onnistuin, ja miten on hyvä!
   Elo parani kerralla, eikä rahnaa mee joutavaan.

   Minun tapa oli tää:

   Luin ensin faktat että mitä se tupakointi aiheuttaa.
   Lainasin kirjastosta, katselin kuvia.

   sitten päätin että oon viikon polttamatta.
   No olin.
   Sen jälkeen että 10 päivää. No olin ja poltin vähän.
   Sitten että 11 päivää jne.
   Eli tein itelleni lupauksen ja pidin sen.

   Sillä tavalla treenasin. Huomasin että miten hyvä olo oli kun ei polttanut.
   Ja niin sain lopetettua. Kun rupesi kauheesti tekemään mieli, niin menin kauppaan ja ostin jäätelön.
   En laittaisi enää tupakkia suuhun vaikka maksaisivat.

   Olet järkevä nuori kun ymmärrät että ei oo hyvä polttaa.

   Entä jos yrittäisit vaihtaa kaveripiiriäsi sellaiseen porukkaan joka ei polta?

   Netilläkin on neuvontaa, oliko se päihdelinkki-jotain.

   Jatka vaan yrittämistä, kyllä sinä selviät!
   Niin on moni muukin päässyt eroon. Ihan turhaa pilata terveyttään tupakilla.

  Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Vainaja löytyi Räskin hiekkakuopalta

   Poliisi epäilee murhaa. Saapa nähdä poistetaanko tämäkin keskustelunavaus.. täytyy sanoa että palstalla on varmasti Suomen typerin moderointi.
   Kotka
   42
   2037
  2. Stefu haki eilen Isabellan Hankoon

   Ovat nytkin siellä. Martina ei sitten sinne päässyt.. Martinahan Menaisissa sanoi, hän aikoo yhä siellä käydä... ilmeisesti Hangossa myös Sofia.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   72
   1777
  3. Sofia juhlimassa kavereiden kanssa

   Sofia nähty juhlimassa tämän illan aikana eri puolella Helsinkiä ilman Stefua. Onkohan tullut jo ryppyjä rakkauteen?
   69
   1444
  4. Ulosajot Äänekoskella

   Yöllä kolmas ulosajo äänekoskella putkeen. Kolmas kerta toden sanoi,nyt lähti henki.
   Äänekoski
   35
   801