Viat "hyväkuntoisena" myydyssä vanhassa asunnossa

Anonyymi

Ostimme keväällä asunnon pienestä rivitalosta. Asunto oli kuntoluokitettu myyntiesitteellä hyväksi ja näytöllä kaikki tuntuikin olevan hyvässä hapessa.

Kauppojen jälkeen ja asuntoon muutettuamme, myyjä kertoi, että viemäri on tukkeutunut heidän aikana muutamia kertoja, mikä on ilmeisesti nostanut "paskaa" tiskialtaan tiivisteisiin/ylivuotoputkiin, minkä haju ei lähde pesemällä pois.
Lisäksi huomasimme, ettei yksi tuuletusikkuna aukea ollenkaan ja wc-istuin on irti.
Mitään em. seikkoja ei mainittu kohteen papereissa.

Ovatko nämä sellaisia tekijöitä, joiden korjausta voi vaatia myyjältä? Koska kyseessä on pieni talo, on huoneiston rempat hoidettu asuntojen omalla kustannuksella, joten taloyhtiötäkään ei voi vaatia näitä korjaamaan. Erityisesti tuo tukkeutunut viemäri huolestuttaa, koska se voi olla merkki talon painumasta tai muusta rakenteellisesta virheestä, ja onhan se muutenkin melkoinen riskitekijä.

2

<50

Vastaukset

 • Selvää ostokrapulaa ilmassa. Ehkä pienellä rahastuksen maulla höystettynä.

  > Kauppojen jälkeen ja asuntoon muutettuamme, myyjä kertoi, että viemäri on tukkeutunut heidän aikana muutamia kertoja, mikä on ilmeisesti nostanut "paskaa" tiskialtaan tiivisteisiin/ylivuotoputkiin, minkä haju ei lähde pesemällä pois.

  Vesilukko putsaamatta tai voi olla vanhaa moskaa (kinkunrasvoja ym.) putket täynnä.

  > Lisäksi huomasimme, ettei yksi tuuletusikkuna aukea ollenkaan j

  Turha kitistä tällaisesta pikkuviasta. Ovien ja tuuletusikkunoiden kunto kun on aika helppo todeta -> omaa tyhmyyttä/laiskuutta, jos ei ennen kauppoja viitsi asiaan paneutua.

  Sellaisista vioista, jotka on helppo havaita, ei voi mitään hinnanalennuksia vaatia. Sitten vähän eri juttu, jos kyseessä joku jättikokoinen OH ikkuna, minkä avaaminen vaatii kalusteiden siirtoa ja kattolapun poistoa...

  > wc-istuin on irti.

  Istuimen liimaaminen uudelleen ei ole maailman ihmeellisin temppu ja tämä taitaa jopa kuulua yhtiön vastuulle.

 • Näyttää olevan ylläpidon yövuoron tekemää palstan aktivointia

suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

Takaisin ylös