Saunatilojen siivous ja jalkasieni

Anonyymi

Millä aineella pitäisi siivota saunatilat ja pukuhuoneen lattia, jos asukkaat valittavat, että tiloissa jyllää jalkasieni?
Just luin jostain, että hapan aine sopii, mutta nämä asukkaat tuntuvat odottavan, että desinfioin tilat kloriitilla. Sitä ei kuitenkaan edes ole meillä normaalisti siivouskomerossa.
Lisäksi en kestä ollenkaan sen hajua! Mulla on astma ja aine ottaa pahasti henkeen. Muutenkin ihan kamala myrkky, happamien aineiden kanssa voi ilmeisesti tulla vaarallinen yhteisvaikutus. Höyrystyy herkästi esim. saunassa yms.
Ja mitä pintoja kloriitilla uskaltaa edes vetää, ettei vie värejä?
ukuhuoneen lattia esim. on ikivanhaa muovimattoa ja lattialla on värillisiä muoviritilämattoja.

5

<50

Vastaukset

  • Muoviritilämatoista on levinnyt? Ne desipesuun. Tai vaihto uusiin. (Jalkasienihän ei ole siivoojan syytä, ja asukkaiden joilla tuo sieni on, olisi parasta hoitaa sieni pois.) Muistanet pitää kummarit jalassasi kun peset kys pesutiloja ja pukkareita. Klooripitoinen aine tepsii myös noro-aikoina noroon, joten kausittain olen itse ainakin joutunut käyttämään. Sitähän ei tarvitse valtvaa märää- Ensin pesu muulla, ja huuhtelu, ja desinfiointi niihin joihin ihminen koskee ihollaan- nopea kuivuminen edesauttaa sitä ettei nuo inhokkiöhkömönkijät kasva, ja tartu seuraavan saunapäivän ekoihin ainakaan.

  • Ylläpidolle tiedoksi: Yhdenkään kerros/rivitalon asukkaat eivät valita mistää asiasta, joka voitaisiin mieltää valittajan heikkoudeksi tai huonoudeksi hygieniassa tai muussakaan asiassa.

    • Millä siivooja on siirtänyt näinollen jalkasienen kohteeseen? Villi veikkaus oli muoviritlämatot, joiden päällä joku jalkasientä sairastava kävelee- paljain jaloin. Siivoojat tietävät, että pesutiloissa on työskenneltävä kumisaapas jalassa.
      Näinollen eipä siitä siivoojaa voi syyttää, että jalkasieni jyllää.


  • Etikalla tietenkin. Valkoviinietikkaa pullollinen myös kiukaaseen niin raikastuu ilma pysyvästi.

  • Kosti, sapu,yleispesuaine esim 10. Näillä vaihdellen. Kierto.

suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.