Onko Ubuntusta tullut windows?

Anonyymi

Piti kopioida läjä toiseen usb kovoon. mutta 19.04 kieltäyty kopioimasta. kansioo jossa oli haittakoodiksi windowsille luokiteltavaa tavara.
Onko Vittu Ubuntukin alkanut kyttään mitä liikkuu!!!????

18.04 kopsas kuten ennenkin.

9

<50

Vastaukset

 • Älä käytä betaversioksi luokiteltavaa tavaraa, ellet ole käyttöjärjestelmä- tai sovelluskehittäjä.

  Sillähän aika monista omista ongelmista pääsee.

  • Tota. 18.04 kopsas mukisematta. mutta onko 19.04 asennettu valmiiksi joku suojausjuttu, kun ei suostunut kopsaan rumaa koodia.

   itse en ole mitään virustorjuntaa asentanut ja rumakoodi oli windowsille.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Tota. 18.04 kopsas mukisematta. mutta onko 19.04 asennettu valmiiksi joku suojausjuttu, kun ei suostunut kopsaan rumaa koodia.

   itse en ole mitään virustorjuntaa asentanut ja rumakoodi oli windowsille.

   Ubuntu 18.04 LTS on suositeltava, vakaa versio kaikkeen käyttöön viiden vuoden tuella. Tuki loppuu vuonna 2023.

   Ubuntu 19.04 on testi- eli betaversio, jossa saattaa olla tai olla olematta uutuuksia, jotka saattavat toimia tai eivät toimi. Suositeltava maksimi testausaika kahdeksan kuukautta, jonka jälkeen siirrytään eteenpäin, eikä edellistä versiota enää tueta. Tuki siis loppuu tammikuussa 2020.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Tota. 18.04 kopsas mukisematta. mutta onko 19.04 asennettu valmiiksi joku suojausjuttu, kun ei suostunut kopsaan rumaa koodia.

   itse en ole mitään virustorjuntaa asentanut ja rumakoodi oli windowsille.

   Kysymys on todennäköisesti oikeuksista. Jos esim. kohdelevyn osio on _liitetty_ vain lukutilaan, ei tavan käyttäjällä ole riittäviä oikeuksia. Näin toimivat kaikki Linux- ja Unix-järjestelmät.
   Syitä toki voi olla muitakin, joita voisi vain arvailla, kun tarkempaa selvitystä et ongelmastasi kerro.
   Ubuntu 19.04 on täysin toimiva Ubuntu-variaatio, jos ei halua välttämättä käyttää ohjelmista vanhoja versioita. Osa Ubuntu 18.04 -ohjelmista toki ovat päivittyneet uusimpiin versioihin, mutta eivät kaikki. Kaikki tietoturvaan liittyvät päivitykset toki on tarjolla kaikkiin Ubuntu-jakeluihin, joita yhä tuetaan.


 • Jos haluaa kunnolla testatun distron, jonka julkasuja tuetaan vähintään 5 vuotta niin sitten on paljon järkevämpää käyttää Debiania, jonka jokainen julkistu versio on nykyään LTS versio. Jokaista Debian -versiota tuetaan vähintään viiden vuoden ajan. Eli esimerkiksi muutama päivä sitten julkaistua Debian 10 "buster" versiota tuetaan vähintään kheinäkuuhun 2024 asti. Bustrissa on paljon uudemmat ja paremmin testatut ohjelmat kuin Ubuntu 18.04 LTS -versiossa. Itseasiassa Ubuntun LTS -versiot ei kyllä ole yhtään sen paremmin testattuja kuin muutkaan Ubuntun versiot, Ubuntun LTS -versioita vain tuetaan uita Ubuntun versiota pidempään. Lisäksi pitää muistaa se, että Ubuntu tukee virallisesti vain pientä osa Ubuntussa olevista ohjelmapaketeista kun taas Debian tukee tietoturvapäivityksillä jokaista Debianissa olevaa pakettia.

  En suoraansanoen ole koskaan ymmärtänyt, että mikä Ubuntun LTS -versioiden käytttämisen idea oikein on olevinaan kun Debiankin on olemassa ja Ubuntu perustuu Debianin kehitysversioon.

  • Mistä Ubuntu 19.04 tunnistaa pahan koodin?


  • Anonyymi kirjoitti:

   Mistä Ubuntu 19.04 tunnistaa pahan koodin?

   No, eipä Ubuntu enempää kuin muutkaan Linux:it. Vain reaaliaikaiset virustorjuntasovellutukset saattaisivat tunnistaa mahdollisia viruksia.
   Linuxiin on viruksen tunnistus ohjelmia, joilla voi skannata levyosioita, mutta nuo ovat lähinnä Windows-viruksia varten.


  • "En suoraansanoen ole koskaan ymmärtänyt, että mikä Ubuntun LTS -versioiden käytttämisen idea oikein on olevinaan kun Debiankin on olemassa ja Ubuntu perustuu Debianin kehitysversioon."

   Debian on mainio Linux-jakelu, mutta hieman hankalampi kokemattomalle Linux-käyttäjälle kuin Ubuntu. Ubuntu tarjoaa myös ns. non-free -ohjelmia jo asennettaessa käyttöön, kun Debian taas perustuu vain vapaisiin ohjelmistoihin.

   4-5 vuoden tukiaika sopii toki palvelimiin sekä ammattimaiseen käyttöön, mutta "normaali kuluttaja" ei perusta noihin. Kotikäytössä hyvinkin laite ja oheislaitteet uusitaan useammin kuin ammattilaisten laadukkaammat laitteistokokonaisuudet.
   BTW. Uusimmatkin Linux-jakelut eivät varsinaisesti keskusyksiköltä, näytöltä tai muistimäärältään välttämättä vaadi lisäinvestointeja. Yhä jopa i386/i686 prosessorit 1Gt Ram-muisteilla pyörittelee sovellutuksia, jollei näytönohjain jää pullonkaulaksi.


 • Debianin tuella ei ole mitään merkitystä, vaikka sitä ei tuettaisi ollenkaan, tai vaikka joka päivä saisi ilmaisen live gurun tekemään päivitykset sun muut jutut, en ikinä moiseen paskaan koskisi edes pitkälle kepilläkään, ihan hulluutta koko Debian touhu, Hyi hitto mikä paska.

suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.