Mazda 6 puoltaa?

Janne___

Kävin koeajamassa Espoossa uuden Mazda6 Sport Elegance AT:n. Ajossa huomasin, että ohjaus puolsi havaittavasti oikealle. Mistäköhän johtuu? Myyjä "ei tiennyt". Olen kuullut samanlaisia kommentteja muualtakin, että kuutonen puoltaa. Eihän tuollaista uskalla tilata ilman jonkinlaisia takuita siitä, että auto on suuntavakaa?!

14

4637

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Mazda 6 Stw TD

      Mazda 6 puoltamistaipumus oikealle on valitettava tosiasia, ja on ilmeisesti vaivannut mallisarjaa koko valmistusajan. Vähän väliä joku väittää että asia on korjattu milloin missäkin vuosimallissa,, mutta aina vaan näitä samoja juttuja tulee esiin. Olen huomannut puoltamisen omassani (rek maaliskuussa -04), alkoi kun vaihdoin talvirenkaat, sekä autoliikkeen esittelyautossa (kitkat), tosin lievempänä kuin omassani. Puoltamisen korjaaminen, on aika pieni juttu, omassani "poistettiin jännityksiä" eturipustuksista ja tuntui auttavan. Tosin 6 tuntuu edelleen olevan varsin herkkä tien kallistuksille ja sivutuulelle.

    • Floppi

      Minulla on kuutosen farkku vm. 2004 ja auto puolsi uutena. Piipahdin korjaamolla ja tekivät 10min töitä.

      Nyt ei enään puolla kesä eikä talvirenkailla.

      Suuntavakaa ainakin omani on kyseisen korjauksen jälkeen. Motarilla menee tikkusuoraan, kuten pienemilläkin teillä. Ohjaus on aika erikoinen siinä mielessä, että se on erittäin tarkka ja tunnokas. Kuski tuntee ratissa tienkallistumisesta aina uriin asti ja jos teet ohjaukseen korjausliikkeen jokaisen "tuntuman" kohdalla on ajaminen tuskallista ja vaikeaa. Tuntuu ettei auto kulje senttiäkään suoraan.

      Itsellänikin oli aluksi suuria vaikeuksia, kun olin tottunut autoon jossa kyseisen muutokset tienpinnassa eivät tuntuneet. Nyt kun olen tottunut tähän, parempaa saa hakea kaukaa.

      Puuskittainen sivutuuli on hankala, mutta en ole vielä autolla ajanut mihin se ei olisi vaikuttanut.

      On muuten ihme juttu ettei tuollaista puolto-ongelmaa saada korjattua jo tehtaalla. Kuulin huhuja että puoltaminen johtuisi robotin säätövirheestä. Se kiristäisi jotkut pultit liian kireälle ja siksi auto jäisi puoltamaan. Mene ja tiedä.

      Jos päädyt kyseiseen kiesiin sano myyjälle että laittavan auton kulkemaan suoraan jo ennen luovutusta, niin ei tarvi seuraavana päivänä tilailla aikaa huoltoon. Puoltaminen ei siis riipu renkaista, kuten myyjät ja huolto hehkuttaa. Kyllä se on ihan puhtaasti vika alustassa, joka voidaan korjata tai säätää kuntoon hyvin helposti.

      • kale

        Ei ne voi korjata sitä ennen luovutusta. Meinaan tämähän on takuukorjaus jonka tehdas maksaa. EI kai takuukorjauksia voi tehdä ennen luovutusta.


      • laittavat
        kale kirjoitti:

        Ei ne voi korjata sitä ennen luovutusta. Meinaan tämähän on takuukorjaus jonka tehdas maksaa. EI kai takuukorjauksia voi tehdä ennen luovutusta.

        Itse ostaessani kuutosta (reilu vuosi sitten)kerroin myyjälle että auto ei saa sitten puoltaa kun tulen hakemaan sitä tai jätän sen huoltoon heti, kunnes auto on kunnossa ja napaan pihasta esittelyauton huollon ajaksi.

        Olin huomannut saman puoltamisongelman heti koeajoautossa.

        Hakiessani autoa myyjä kertoi poikien laittaneen ohjauksen kuntoon ja toivotti turvallista matkaa.

        Näin homma toimmi aikankin pohjanmaallla.


      • kale
        laittavat kirjoitti:

        Itse ostaessani kuutosta (reilu vuosi sitten)kerroin myyjälle että auto ei saa sitten puoltaa kun tulen hakemaan sitä tai jätän sen huoltoon heti, kunnes auto on kunnossa ja napaan pihasta esittelyauton huollon ajaksi.

        Olin huomannut saman puoltamisongelman heti koeajoautossa.

        Hakiessani autoa myyjä kertoi poikien laittaneen ohjauksen kuntoon ja toivotti turvallista matkaa.

        Näin homma toimmi aikankin pohjanmaallla.

        Miksi ne ei tehnyt sitä mun autolle. Puollon kun huomasi jo 100 metrin ajon jälkeen.


    • Kutonen

      Tuo puoltaminen on ollut mukana alusta lähtien. On kerrottu, että ongelma olsi jo korjattu tehtaalla, mutta ei sitten näköjään olekaan. Korjauksesta on kirjoitettu jo tuossa yllä.

      Oma kutoseni on sedan elokuulta 2004 eikä siinä ole ilmennyt minkäänlaista puoltamista sen paremmin kesä kuin talvireankaillakaan. Näyttää siis olevan satunnnainen ilmiö. Kiusallinen tietysti silti. Sinänsä autossani ei ole ilmennyt mitään poikkeavaa, kaikki on toimintut kuten pitääkiin.

    • Janne____

      No jos näin on, että osassa uusista Mazda6 ohjaus puoltaa ja se on helposti korjattavissa takuutyönä, niin miksi ihmeessä myyjä ei mukamas tiennyt koko asiasta! Vaikka myyjä nyt sitten kertoisikin vian olevan helposti korjattavissa, niin sehän vain osoittaisi myyjän olevan vilpillinen kun ei sitä heti kertonut. Ja kuka nyt valehtelijaa uskoisi, vaikka vika oikeasti voitaisiinkin korjata.

      Tuollainen saa myyjän ja koko Mazda-automerkin näyttämään epäilyttävältä. Luulisi suomalaisen automyyjän tietävän, että avoimilla korteilla pelaaminen on ainoa tapa saada kauppa. Kiitos mutta ei kiitos.

      • fisi voitti

        Mullaoli vähän sama tilanne kun korjautin omaa autoani. Myyjä piti mua ihan pellenä eikä myöntänyt selvää asiaa (kuitenkin huolto sen korjasi !).

        En tiedä mitä mazdan organisaatio tässä ajattelee, jotain käytöstapoja pitäisi kuitenkin olla. Luulisi että johto on antanut ohjeet myyjille siitä, miten tätä vikaa kommentoidaan. Mutta ilmeisesti ei, ja jokainen myyjä selittelee omiaan


    • tuuria?

      Ainakaan oma -04 GT:ni ei puolla ollenkaan. Oikeastaan menee hämmästyttävän junamaisesti suoraan kunhan rengaspaineet on kohdallaan. En tiedä sitten eroavatko alustat ko. mallien kesken jotenkin mutta kuten sanottu, ilmanpaineen tsekkaamisesta olisi varmaan hyvä aloittaa....

    • en uskaltanut

      sama juttu kävi mullekin, koeajossa auto meni omia menojaan, enkä uskaltanut siksi ostaa autoa. kun laittaa kolkyt tonnii kiinni autoon pitää perusasioiden olla varmasti kunnossa. kierrän mazda-liikkeet tästedeskin kaukaa, ihme touhua.

    • Ei omaa lehmää ojassa

      Mitenkäs tällaisia keskusteluja, palstalla jossa ajoittain jopa raivolla on palvottu ja ylistetty oman ajokin ja mollattu muiden merkkien ajettavuutta! Mihin tässä nyt enää uskoa?

      • katsos

        Asiallisiin viesteihin saa asiallisen vastauksen.
        Usko itseesi, se on paras elämänohje.


      • palstaa

        Tämä on katsos keskustelupalsta ja palstan tarkoituksena ei ole moittia tai kehua omaa tai muiden autoja. Tarkoitus olsi keskustella asiallisesti ja avoimesti sekä ongelmista että hyvistä ja huonoista ominaisuuksista. Tämä näyttää kuitenkin olevan lähes mahdotonta, kun muutamat henkilöt sinä ehkä mukaan lukien ette ole päässeet murrosiän yli.


    • Anonyymi

      Tämä on katsos keskustelupalsta ja palstan tarkoituksena ei ole moittia tai kehua omaa tai muiden autoja. Tarkoitus olsi keskustella asiallisesti ja avoimesti sekä ongelmista että hyvistä ja huonoista ominaisuuksista. Tämä näyttää kuitenkin olevan lähes mahdotonta, kun muutamat henkilöt sinä ehkä mukaan lukien ette ole päässeet murrosiän yli.Tämä on katsos keskustelupalsta ja palstan tarkoituksena ei ole moittia tai kehua omaa tai muiden autoja. Tarkoitus olsi keskustella asiallisesti ja avoimesti sekä ongelmista että hyvistä ja huonoista ominaisuuksista. Tämä näyttää kuitenkin olevan lähes mahdotonta, kun muutamat henkilöt sinä ehkä mukaan lukien ette ole päässeet murrosiän yli.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Marin on ehkä maailman kaunein "Nelikymppinen"

      Marinin julkaisu on saanut yli 68 500 tykkäystä. Postauksen kommenttikentässä ylistetään paljon Marinin kauneutta, jota
      Maailman menoa
      368
      3491
    2. Vernu Vasunta

      On mahotonta miten marjanpoimijoita on kohdeltu! Eikö paremmalla kohtelulla olisi saanut paremman tuloksen?
      Suomussalmi
      129
      2499
    3. En kelpaa sinulle

      Varattuna - olen sinulle ongelma. Eroaminen vuoksesi voi olla turhaa, sillä me ei puhuta, kun olen varattu ja kumpikin v
      Ikävä
      126
      1775
    4. Taidat vanhempi nainen

      Haluta sen tien itsellesi. juokse vaan karkuun ! Pahentaa vaan asiaa.Pitäs toimia ihan toisin päin
      Ikävä
      73
      1270
    5. Hetkeäänkään miettimättä ottaisin sinut

      Mutta mitä mieltä miehesi siitä olisi?
      Ikävä
      72
      1127
    6. Voi nainen...

      Kun luovutit meistä liian aikaisin, just kun aloin oppimaan sinua. Jos oisin alussa jo lukenut aiheesta oisin voinut toi
      Ikävä
      49
      1117
    7. Venäjä aikoo yksipuolisesti muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa

      Venäjä aikoo muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa Venäjän saarten eteläpuolella. Ylen jutussa kerrotaan mm.
      Maailman menoa
      161
      1085
    8. Olisi kiva tietää miksi pidät minusta?

      Miehelle kysymys :)
      Ikävä
      61
      1053
    9. Suomi lähettää tarkkailijoita merialueelle

      Venäjä on ilmoittanut aikovansa ylittää Suomen merialueen rajat kysymättä lupaa kertomalla että Suomen merialueen raj
      Maailman menoa
      289
      904
    10. Naiselle kysymys

      Mitä oikein näet minussa?
      Ikävä
      42
      836
    Aihe