Huonoja uutisia nvidia koneille

Anonyymi

Ubuntu alkaa paketoimaan uusia nvidia ajureita. Ubuntulla ei ole resursseja testata paketointia ja paketteja on useita, joiden poistaminen on vaikeaa. Asenna uusin nvidia ajuri run tiedoston avulla, jonka voi ladata nvidian sivulta. Yhdellä komennolla ajurin saa poistettua. Jos käytät uusimpia Linux-ytimiä, on helppo myös asentaa webistä paikkaus. Nvidialta kestää noin kuukauden paikata ajurinsa uusille ytimille.

15

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Valetta!!
      Nehän saa sovelluskaupasta!

      • Anonyymi

        Avauksessa ei ole totta juurikkan mikään.
        mm voi poistaa yhdella klikkauksella ja samallailla asenta.

        Avaus kehotaa tekeen vaikeimmalla mahdollisimmalla tavalla!
        samla haukuu kaikkea!

        Ps tehkää helpommin ja ilman päätettä ja run paketteja.


    • Anonyymi

      En kyllä ole samaa mieltä. Näytönohjainajureita, kuten muutakaan softaa ei pitäisi asentaa paketinhallinan ohi esim .run -tiedostoja käyttäen. On paljon parempi, jos distro itse paketoi ne jollon asennus ja ajurien mahdollinen myöhempi poisto on paljon siistimmin toteutettu ja samalla varmistetaan ettei synny yhteensopivuusongelmia distron muiden ohjelmistojen kanssaa. Itse olen Debianissa aina asentanut näytönohjainajurit suoraan Debianin ohjelmalähteestä.

      • Anonyymi

    • Anonyymi

      Parempi olla kaukaa viisas ja vältellä sen minkä ikinä pystyy, Debianin jakelun käyttöä.

      • Anonyymi

        Sama koskee myös windows10:ntä


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sama koskee myös windows10:ntä

        No jos nyt noin vaativia halutaan olla, niin eihän siihen sitten jää muuta kuin Linux Mint 19 Xfce 64-bit Windows XP teemalla, ja tämähän onkin se kaikkein paras valinta.


    • Anonyymi

      Ja miksi muka pitäs vältellä Debiania? Tuollaselle väitteelle ei ole minkäänlaisia perusteita. Itse olen käyttänyt Debianin vakaita julkasuja työpöytäkäytössä jo 21 vuoden ajan ja olen ollut erittäin tyytyväinen Debianiin. Tämäkin viesti tulee Debiania ajvalta läppäriltä.

      T. miksuh

      • Anonyymi

        Se että joku on käyttänyt jotakin 21 vuotta, ei tarkoita sitä että se olisi jotain hyvää. Joten ei ole sinun puolelta perusteltua väittää Debianin jakelua muita paremmaksi, tai edes suositeltavaksi.

        On olemassa joitakin kirjoittamattomia sääntöjä joita ei ole tarkemmin määritelty ja yksi sellainen on "paikalleen jämähtäminen". Jossakin vaiheessa ei enää haluta nykyisen mukavuusalueen ulkopuolelle, vaikka oltaisiin hyvin tietoisia että paikallaan pysyminen on luopumista.

        Uudet kuviot tuo tullessaan opettelun tuskaa, uusia sääntöjä, uusia rajoituksia, uusia käytäntöjä, uusia epäonnistumisia kaikkea sellaista mitä nykyisen mukavuusalueen sisällä ei enää ole. Siispä käytetään, ja uskotellaan muillekin että heidänkin olisi hyvä käyttää Depiania, vetoamalla että olenhan minäkin sitä käyttänyt jo 21 vuotta. Se onkin jo aika tyhmää tässä vaiheessa sanoa ja myöntää tehneensä 21 vuoden mokan, aita on matalampi toisessa kohtaa.


    • Anonyymi

      Mikä siinä näytönohjainpakettien poistamisessa muka on niin vaikeaa? Ainakin Debianissa esimerkiksi Nvidian näytönohjainajuriin liittyvät paketit on enimmäkseen nimetty niin, että paketin nimi alkaa esim "nvidia-" tai "libnvidia-". Jos ei nyt mene poistamaan ihan mitä tahansa paketteja, niin ei siinä mikään X mihinkään lähde.

      Ja kyllähän sitä nyt käyttäjän pitäs aina paketteja poistaessaan tarkistaa mitä on tekemässä. Ainakin Debianissa kaikki paketinhallintatyökalut kuten apt, apt-get, aptitude, Synaptic jne pyytävät käyttäjältä vahvistuksen ennenkuin ne suorittaa esimerkiksi pakettien poiston. Esimerkiksi Synaptic ei poista mitään ennenkuin käyttäjä on hyväksynyt pakettien poistamisen. Jos käyttäjä sitten ei vaivaudu lukemaan poistettavien pakettien listaa niin sitten on ihan turha syyttää muuta kuin itseään. Ei voi olla liikaa vaadittu, että ohjelmia poistettaessa luetaan ensin poistettavien pakettien lista ennenkuin hyväksytään toiminto. Se ei voi olla liikaa vaadittu etenkään jos kyse on näytönohjainajurin tapaisesta käyttikseen liittyvästä asiasta eikä mistään pelistä tai sovellusohjelmasta joiden kohdalla asia ei ole niin kriittinen.

      Ja harvemminhan niitä näytönohjainajuripaketteja edes tarvitsee poistaa asentamisen jälkeen. Yleensä niitä vain päivitetään uudempiin distron paketinhallinnan kautta jos päivityksiä tulee saataville.

      T. miksuh

    • Anonyymi

      Sitäpaitsi jos paketteja poistetaan Synapticilla, niin Synaptichan kertoo heti jos paketin poistaminen aiheuttaa jonkin toisen paketin poistamisen. Eli kun merkkaat paketin poistettavaksi, niin jos se aiheuttaa jonkin toisen paketin poistamisen sillon Synaptic kysyy hyväksynnän toiminnolle. Eli jo paketteja poistettavaksi merkattaessaSynaptic pyytää tarvittaessa vahvistuksen ja käyttäjä voi peruuttaa paketin valitsemisen poistettavaksi. Jos käyttäjä on tosiaan niin laiska ettei vaivaudu lukemaan poistettavien pakettien listaa, niin sitten on ihan oma vika jos koneelta lähtee jotain mitä ei ollut tarkotus poistaa.

      T. miksuh

      • Anonyymi

        Jos koneelta ei muuta lähde pois kun käyttöjärjestelmä niin... helppohan se on uudelleen asentaa? Eli poisti mitä vaan.. niin liikaa ei voi koskaan poistaa


    • Jos uunituore näytönohjain voi olla tarpeen ajurin asentaminen paketinhallinnan ulkopuolelta. Harvoin näin on ja yleensä riittää kun päivittää edes kerran vuodessa kernelin ja nvidian-ajurin. Itse en ole huomannut juuri muutosta käytössä päivityksen jälkeen.

      • Anonyymi

        Nuoveau-ajurit ovat avoimen lähdekoodin projekti Nvidia-näytönohjainten ajureiksi.
        https://nouveau.freedesktop.org/wiki/
        Jos näytönohjaimen tuki ei riitä X:n käynnistymiseen, on mahdollisuus jakelusta löytää ei-vapaita ajureita, joilla on laajempi tuki näytönohjaimelle. Suljetutkin ajurit siis löytyvät asennettavaksi joko suoraa jakelusta - tai noutamalla ajurit Nvidian-sivuilta.
        Ajurit on siis asennettavissa komentoriviltä, jos X ei sattuisi käynnistymään.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Nuoveau-ajurit ovat avoimen lähdekoodin projekti Nvidia-näytönohjainten ajureiksi.
        https://nouveau.freedesktop.org/wiki/
        Jos näytönohjaimen tuki ei riitä X:n käynnistymiseen, on mahdollisuus jakelusta löytää ei-vapaita ajureita, joilla on laajempi tuki näytönohjaimelle. Suljetutkin ajurit siis löytyvät asennettavaksi joko suoraa jakelusta - tai noutamalla ajurit Nvidian-sivuilta.
        Ajurit on siis asennettavissa komentoriviltä, jos X ei sattuisi käynnistymään.

        Nvidian suljetut ajurit tarjoavat paremman OpenGl ja OpenCl tuen. Monet ohjelmat käyttävät noita rajapintoja ja itse en tulisi toimeen ilman suljettua ajuria.


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      672
      5004
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      469
      3534
    3. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      156
      3277
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      170
      2533
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      10
      2359
    6. 257
      1933
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1477
    8. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      99
      1373
    9. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      100
      1369
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      89
      1140
    Aihe