"kuntouttava" työtoiminta sairaana

Anonyymi

Saatan joutua "kuntouttavaan" työtoimintaan sairauden johdosta, sen verran huono on nyt terveydentila että kysyisin miten sieltä liian kipeänä ollessasi voit olla poissa, haetko itse sairaslomaa joka kerta vai meneekö ilmoituksella? Olen ollut vuosikymmenen vuoroon vuoden sairaspäivärahalla ja toisen työttömyyspäivärahalla, eläkehakemuksista hylky.

30

950

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Miten niin saatat? Silloinhan rikotaan ihmisoikeuksia. Sallitko sen?

      • Pelkkä kuntouttavaan työtoimintaan joutuminen vasten asiakkaan tahtoa ja etua on ihmisoikeusrikos. Kuntouttava työtoiminta on sosiaalipalvelu ja sitä järjestettäessä pitää noudattaa mm. lakia sosiaalihuollon asiakkaan asemasta ja oikeuksista ja lain mukaan sosiaalihuoltoa toteutettaessa on otettava huomioon asiakkaan toivomukset, mielipide, etu ja yksilölliset tarpeet sekä hänen äidinkielensä ja kulttuuritaustansa. Esim. kunnan sakkomaksun välttäminen ei ole asiakkaan etu.
        https://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2000/20000812#L2P4


      • Anonyymi

        Työttömän diagnoosi on kuntouttava työtoiminta ja sosiaalihuollon alainen paketti vaikeasti työllistyvät pitkäaikaistyöttömät eivät ole työsuhde kelpoisia vapaille työmarkkinoille siksi kuntoutusta


      • Anonyymi kirjoitti:

        Työttömän diagnoosi on kuntouttava työtoiminta ja sosiaalihuollon alainen paketti vaikeasti työllistyvät pitkäaikaistyöttömät eivät ole työsuhde kelpoisia vapaille työmarkkinoille siksi kuntoutusta

        Sellaista diagnoosia kun kuntouttava työtoiminta ei ole olemassa eikä yksikään virkanilkki ole pätevä tekemään tuollaista diagnoosia. Kuntouttava työtoiminta on sosiaailihuollon palvelu ja johonkin palveluun pakottaminen vastoin asiakkaan tahtoa ja etua on virka- ja ihmisoikeusrikos.
        Usein tuosta kuntouttavasta työtoiminnasta tehdään "sopimus" jollaista laki ei tunne ja sen allekirjoittamisesta kieltäytymisestä rangaistaan joten tuollainen "sopimus" ei täytä edes sopimisen tunnusmerkkejä. Kuntouttavasta työtoiminnasta pitäisi aina tehdä valituskelpoinen hallintopäätös mutta sitä ei tehdä koska asiaks saattaisi vailttaa ja vielä voittaakin jollon koko suuren kusetuksen korttitalo romahtaisi lopullisesti, pahasti se jo nyt huojuu.
        Jostain hatusta repäisty termi "työsuhde kelpoisuus" sopisi paermmin palkanmaksuhaluttomalle työnantajalle kun terveelle työttömälle joka pakotetaan kuntouttavaan työtoimintaan vastoin lakia sekä asiakkaan tahtoa ja etua. Kuntouttava työtoiminta on haitallista työttömille ja saattaa jossain vaiheessa olla vaarallista myös niille virkanilkeille jotka pakottavat terveitä ja työkykyisiä työttömiä kuntouttavaan työtoimintaan sillä oikeus toteutuu tavalla tai toisella ennemin tai myöhemmin eikä ihmisoikeusrikoset vanhene koskaan.

        "Kuntouttava työtoiminta ei ole tarkoitettu niille työttömille, jotka kykenisivät osallistumaan julkisiin työvoimapalveluihin tai työhön. Heidän kohdallaan aktivointisuunnitelmaan tulee sisältyä laissa ensisijaisiksi määriteltyjä julkisia työvoimapalveluita kuten esimerkiksi työkokeilua ja palkkatuettua työtä, ellei suora työllistyminen avoimille työmarkkinoille ole mahdollista. "

        https://stm.fi/artikkeli/-/asset_publisher/ordnande-av-arbetsverksamhet-i-rehabiliteringssyfte-och-andringar-i-lagen-om-arbetsverksamhet-i-rehabiliteringssyfte-som-trader-i-kraft-1-1-2015


      • Anonyymi
        167-176 kirjoitti:

        Pelkkä kuntouttavaan työtoimintaan joutuminen vasten asiakkaan tahtoa ja etua on ihmisoikeusrikos. Kuntouttava työtoiminta on sosiaalipalvelu ja sitä järjestettäessä pitää noudattaa mm. lakia sosiaalihuollon asiakkaan asemasta ja oikeuksista ja lain mukaan sosiaalihuoltoa toteutettaessa on otettava huomioon asiakkaan toivomukset, mielipide, etu ja yksilölliset tarpeet sekä hänen äidinkielensä ja kulttuuritaustansa. Esim. kunnan sakkomaksun välttäminen ei ole asiakkaan etu.
        https://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2000/20000812#L2P4

        Jos virkailija laittaa työttömän kuntouttavaa, jotta kunnan sakkomaksu poistuisi, niin se on virkaseman väärinkäyttöä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Työttömän diagnoosi on kuntouttava työtoiminta ja sosiaalihuollon alainen paketti vaikeasti työllistyvät pitkäaikaistyöttömät eivät ole työsuhde kelpoisia vapaille työmarkkinoille siksi kuntoutusta

        Kuntouttavassa työtoiminassa olevilla on lepopaikka sänkyineen patja jossa voi ottaa päivänokokset sairaus ei ole este siellä on vain puuhastelua ei työtä


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Työttömän diagnoosi on kuntouttava työtoiminta ja sosiaalihuollon alainen paketti vaikeasti työllistyvät pitkäaikaistyöttömät eivät ole työsuhde kelpoisia vapaille työmarkkinoille siksi kuntoutusta

        Kuntoutuksen syy ei ole työttömyys. Kuntoutus perutuu aina terveydentilaan. Kuntoutuksen perutarkoitus on katsoa ihmiselle sopivaa työtä ja kun löydetään sellainen kokeillaan soveltuuko se tekijälleen terveydellisistä näkökulmista .Eli kykeneekö hän tuohon työhön. Kuntoutus on ihmisen oikeus ei velvollisuus .Kuntoutukseen kun annetaan oikeus.Tutustu lakiin kuntouttvasta työstä,pelkkä työttömyys ei anna oikeutta tuohon eikä te toimisto senkummemmin ole oikeutettu siihen ihmistä määräämään.


    • Anonyymi

      Ei tuosta voi kieltäytyä joutumatta taloudellisesti kärsimään.

      • Tuo aktivointisuunnitelman laadintatilaisuus kannattaa äänittää ja jopa niin että virkanilkit sen näkee ja tietää, mitään eivät sille mahda. Voi vielä aluksi todeta että pitää kaikista laillisista oikeuksistaan kiinni viimeiseen pykälään ja momenttiin saakka ja kaikkea mitä sanotte voidaan käyttää todisteena teitä vastaan. Tuo voi tehota useimpiin virkanilkkeihin mutta kaikkein paatuneisimpiin sekään ei tehoa. Jos ei virkanilkeille lakien noudattaminen maistu niin ne pitää laittaa kärsimään.
        Kannattaa muistaa että tuon aktivointisuunnitelman seurauksena voi joutua orjatöihin lopuksi ikäänsä, niin tärkeä tilaisuus se on.

        En tiedä millainen tuo aktivointisuunnitelman laadintatilaisuus on kun ei ole moiseen ikinä kutsuttu vaikka olisi pitänyt. Syy voi olla se ettei niin rohkeaa tai tyhmää virkanilkkiä ole löytynyt että kutsuisi minut aktivointisuunnitelman tekoon. Syy tuohon on varmaan se että aina sanon ihan suoraan tapaamisen alussa virkanilkille etä pidän kaikista laillisista oikeuksista kiinni viimeiseen pykälään ja momenttiin saakka . Varmaan siellä viranoamistietokannssa on kohdallani jokin "mörön merkki" että osaavat varoa kun saatan vaikka "lyödä sisään"😁 Tuon jälkeen yleensä virkanilkin naama menee norsunvitulle 😣 Puheet muuttuu varovasemmaksi kun arvaavat vaikka en sitä aina kerro että äänitän tapaamisen ja niin aina teenkin. Kaikki puheluni tallentuu automaattisesti ja poistan ne heti jos en tarvitse niitä jälkikäteen, jos saatan tarvita niin tallennan ne sähköiseen arkistooni josta on useita varmuuskopioita. Puhelujen äänittämisestä en kerro ja ei tarvitsekkaan kertoa. Minulla n tallessa jokainen ääni mitä virkanilistä on lähtenyt läsnä ollessani tai puhelun aikana jonka virkanilkki on päästänyt suustaan tai mistä muusta kehon osasta hyvänsä, suhupierujen tallentamisessa on ollut teknisiä ongelmia 😂


      • Anonyymi

        Lähteekö niistä ääntäkin.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Lähteekö niistä ääntäkin.

        Suhupierujen ääni ei ole ihmiskorvalle sopivalla taajuudella mutta jotkut eläimet kuulevat nuo suhupierutkin. Voi olla että suhupierujen äänittäminen on onnistunut mutta sitä ei vain voi ihmiskorvalla todeta. Koska käytössäni ei ole suhupierun kuulevaa eläintä niin äänitiedostoa teknisesti muokkaamalla ihmiskorvalle sopivaksi nuo suhupierujen äänet voisi myös ihminen kuulla YMS (=YnnäMuutaSontaa) 😀 😁 😂 🤣 😃 😄 😅 😆


    • Anonyymi

      "Ei tuosta voi kieltäytyä joutumatta taloudellisesti kärsimään. "

      Niistähän ne karenssit helisee.

      • Kun karenssit helisee niin sitten on hyvä olla äänite aktivointisuunnitelman laadintatilaisuudesta. Usein pelkkä äänityksen olemassaolo saa virkanikin perumaan karenssin. Nuo aktivointisuunnitelman laadintatilaisuudet ei usein kestä päivänvaloa eikä varsinkaan lähempää juridista tarkastelua.


    • Anonyymi

      Hienoa kuulla että pidätte oikeuksistanne kiinni. Meillä ei ole sota lihaa ja verta vastaan, vaan pimeyden henkivaltoja, sanoohan niin raamattukin. Ainut tie pois kaikesta saastasta on tehdä parannus, katua syntejä ja ottaa vastaan Jeesuksen tarjoama pelastustyö. Ajat on sen verran sekavat, että loppu on jo aika lähellä, puhutaanko jopa jo muutamasta vuodesta, kun on jo näitä paholaisen joukkoja rantautunut tänne eli laittomat maahantukeutujat ym. Sitten vielä tämä oman kansan tuhoamissuunnitelma, että kyllä aika lähellä on jo sisällissota. Tule Jeesus pian. Amen ja voimia kaikille vaan.

      • Anonyymi

        Jeesuksen tarjoama pelastustyö ei TE-toimiston virkailijan mukaan kelpaa, koska siitä ei makseta TES:n mukaista vähimmäispalkkaa. Se ei siten kartuta työssäoloehtoa, joten kannattaa välttää Jeesuksen tarjoamia hommia.


    • Anonyymi

      Kyse on ikuisesta elämästä, ja synnin palkka taas on kuolema. Valitkaa puolenne. Jeesus on tie, totuus ja elämä.

      • Mitä pitää tehdä että saa synnit anteeksi? No ihan ensimmäiseksi sitä syntiä tietenkin. Mistähän johtuu että synnin tekeminen on niin kivaa?

        "Synniks sitä sanotaan ja syntihän se lienee ..."
        https://www.youtube.com/watch?v=AfBKIaZOyK0

        Kuntouttava työtoiminta ei sinäällän taida syntiä olla tekijälle mutta sen teettäjälle ja varsinkin siihen pakottajalle se usein on.


      • Anonyymi
        167-176 kirjoitti:

        Mitä pitää tehdä että saa synnit anteeksi? No ihan ensimmäiseksi sitä syntiä tietenkin. Mistähän johtuu että synnin tekeminen on niin kivaa?

        "Synniks sitä sanotaan ja syntihän se lienee ..."
        https://www.youtube.com/watch?v=AfBKIaZOyK0

        Kuntouttava työtoiminta ei sinäällän taida syntiä olla tekijälle mutta sen teettäjälle ja varsinkin siihen pakottajalle se usein on.

        Värttinä oli niin monta vuotta pinnalla, että siihen jopa kyllästyttiin.

        Kärttynä - Vitutuslaulu
        https://www.youtube.com/watch?v=nNiJ6Pp7NtE


    • Anonyymi

      Ihme jaaritteluja kysyjän tilanteeseen..
      Menet vain sinne kuntouttavaan ja siellä vastaavalta kysyt miten sairaslomat hoidetaan ja sen mukaan sitten toimit eli ei rakettitiedettä. Yleensä ei tarvi edes kysyä vaan aluksi kerrotaan asiat muutenkin.

      Kieltäytyä ei kannata vaan menee virallisia reittejä jos ei pysty/halua. Hyvä olisi että kuntouttava on eri työtä kuin ns oma työ sillä sairasrahaa olet saanut koska työkyvytön omaan työhösi ja eläkettä ei koska pitää olla työkyvytön kaikenmaailman muihinkin teoreettisiin töihin. Eli mahdollisuus saada polku näin eläkkeeseen.

    • Anonyymi

      verorahoilla on kuntouttava työtoiminta parempi olla veropakolainen kuin rahoittaa Kelan maksamia sosiaaliturva etuuksia. Kela maksaa vaikka työttömälle riittää paskalla käynti ja syö ruokaa ilmaiseksi vielä maksetaan 9 euroa toimintarahaa himmelin, käsitöiden ja puutöiden hiomisesta. Kuntouttava työtoiminta pitäisi muutenkin siirtää kokonaan sosiaalitoimelle vaikeasti työllistyvä pitkäaikaistyötön ei tarvitse työttömyysturvaa ja työmarkkinatuki pitää lakkauttaa. te-toimistossa ovat turhaa rupusakkia työnhakijana

    • Anonyymi

      Joutuuko tällaisessa tilanteessa mennä erikseen aina lääkärille hakemaan sairaslomalappuja, vai riittääkö ilmoitus kun ei kykene, miten tarkkaa käytäntöä näissä on ollut?

      • Anonyymi

        Kolmen päivä jälkeen on esitettävä lääkärin kirjoittama sairauslomatodistus, näin lienee yleinen käytäntö. Sen kanssa ei kannata ruveta suhmuroimaan tai lähtee ilmoitus päivärahan maksajalle ja alkaa ns.tutkinta ja päivärahan epääminen. Tuota numerovouhkaa älä sitten usko.


    • Anonyymi

      mistä rahat laskujen maksuun, hammaslääkäriin ym. koska joudutaan mieheni kanssa olemaan kuntouttavassa työtoiminnassa, kun muuta ei anneta, eikä ole annettu vuosiin. asunnon remonttiakin pitäs tehdä, mutta kun kuntouttavan palkka ei riitä. saati sitten virkistys ja matkustelu. emme ole kymmeneen vuoteen käyneet matkustamassa kirkonkylää pitemmällä. ja suomi muka onnellisin kansa.

      • Anonyymi

        Kannattaa tulla kerrostaloon ihmisten ilmoille niin ei tarvi remontteja tehdä kun kuuluu vuokranantajalle.

        Itse täydellä toimeentulotuella ( tuplakarenssin takia ei oikeutta työttömyysturvaan ).
        Vuokrat maksetaan, hammaslääkärit ja lääkärit maksetaan (julkisella), sähkölaskut maksetaan, lääkkeet sitoumuksella ilmaiseksi ja kotivakuuskin vielä juuri meni Kelan piikkiin.

        Ei ole liikkumiskuluja koska kaikki kävelymatkan päässä. Ruokajakeluja on ja iltaisin vielä punalaputettuja tuotteita joten itsellä jää hyvin virkistykseenkin rahaa joka käytännössä mun kohdalla tarkoittaa yleensä että juopottelen ja syöpöttelen kerran kuussa paremmin parin päivän pätkän. Käyn esim risteilyllä tms..


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kannattaa tulla kerrostaloon ihmisten ilmoille niin ei tarvi remontteja tehdä kun kuuluu vuokranantajalle.

        Itse täydellä toimeentulotuella ( tuplakarenssin takia ei oikeutta työttömyysturvaan ).
        Vuokrat maksetaan, hammaslääkärit ja lääkärit maksetaan (julkisella), sähkölaskut maksetaan, lääkkeet sitoumuksella ilmaiseksi ja kotivakuuskin vielä juuri meni Kelan piikkiin.

        Ei ole liikkumiskuluja koska kaikki kävelymatkan päässä. Ruokajakeluja on ja iltaisin vielä punalaputettuja tuotteita joten itsellä jää hyvin virkistykseenkin rahaa joka käytännössä mun kohdalla tarkoittaa yleensä että juopottelen ja syöpöttelen kerran kuussa paremmin parin päivän pätkän. Käyn esim risteilyllä tms..

        Siis kotivakuutus piti sanomani..
        Jatketaan vielä sen verra netin saan myös ilmaiseksi. Ei kuulu hyväksyttäviin laskuihin mutta jos netti kuuluu vuokraan niin sen saa sitä kautta ilmaiseksi. Ei ala Kela sitä erittelemään poiskaan. Saunavuoron Kela myös maksaa.


    • Anonyymi

      Mielenterveyspalvelut on huonolla tolalla. Kyseenlainen Rinteen hallitus tekee huonoa paskaa politiikkaa. Kiitos vain tästäkin. Kenen hallitus Rinteen hallitus on? Ei ainakaan suomalaisten asialla.

      https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000006282000.html

    • Anonyymi

      Se ei yllätys että eläkehakemuksista tuli hylätty, kaveri haki tosi sairaana sydän infartin saaneena eläkettä 11 vuotta ja pääsi lopulta aivovamman takia lähimuistin menettäneenä. Minulle myös kaavaillaan kuntouttavaa työtoimintaa kosketusallergioista, en vain ymmärrä miten allergioita voi kuntouttaa mutta suomi varmaan yksi maapallo vaikeimmista maista päästä eläkkeelle.

    • Anonyymi

      on halventavaa olla kuntouttavassa työtoiminnassa vuosikausia. saa kuulla kunnon työssäkäyviltä pilkkaa, että miksei olla oikeissa töissä. ei olla tahallaan työttömiä. kun ei saa oikeaa työtä, niin ei saa. kukaan ei ota töihin. tyly kohtelu halventaa. ollaan yhtä arvokkaita ihmisiä kuin muutkin.

      • Anonyymi

        Ei ole asiallista ei,kuten ei sekään kun kuulee että työttömiä pitäisi kuntouttaa.Pikemminkin sellaiselle joka työttömyyden peruteella toista haluaa painostaa tai ohjata toimiin joihin ei ole terveydellistä perutetta ,kuten kuntoutus tulisi ohjata hakemaan apua ,sillä sellainen käytös ei ole tervettä.


      • Anonyymi

        Ei ole asiallista ei,kuten ei sekään kun kuulee että työttömiä pitäisi kuntouttaa. Pikemminkin sellaiselle, joka työttömyyden peruteella toista haluaa painostaa tai ohjata toimiin joihin ei ole terveydellistä perustetta ,kuten kuntoutus, tulisi ohjata hakemaan apua ,sillä sellainen käytös ei ihmiseltä toista kohtaan voi olla tervettä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      75
      2300
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      175
      1781
    3. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      162
      1639
    4. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      50
      1402
    5. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      90
      1398
    6. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      296
      1271
    7. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      136
      1133
    8. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      113
      1083
    9. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      75
      1062
    10. Nainen, millainen tilanne oli

      kun huomasit ihastuneesi häneen oikein kunnolla. Missä tapahtui ja milloin
      Ikävä
      55
      958
    Aihe