Ulosottomiehen vaitiolovelvollisuus

Anonyymi

Olen menossa ulosottoon, ensimmäistä kertaa elämässäni. Olen 36 vuotias. Voiko ulosottoviranomaiset mennä puhumaan tilanteestani esimerkiksi vanhemmilleni, vai onko heillä vaitiolovelvollisuus? Mietin vain, kun puhelinnumeroni on isäni nimissä. Onko sillä vaikutusta asiaan?

37

166

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Ulosottorekisteri on julkista tietoa. Kuka tahansa voi tilata ulosottotodistuksen kenestä tahansa, vaikkapa omasta naapuristaan.

      • Anonyymi

        Ulosottotodistus on julkinen, muut asiat salassa pidettäviä.


    • Anonyymi

      Niin, mutta tarkoitin sitä, että kun olen kuullut että ulosottomies on soitellut omaisille ja kysellyt velkaisen perään. Niin miksi ovat tehneet niin ja onko se yleinen käytäntö? En haluaisi että esim. vanhempani saavat tietää yksityisasioitani. Olenhan jo täysi-ikäinen ollut puolet elämästäni.

      t. AP

    • Anonyymi

      En tiedä kuinka yleistä on, mutta ulosottomies voi aina jalkautua työpaikallesi, miksei myös kysyä rahojen perään vanhemmiltasi.

    • Anonyymi

      Ei ole työpaikkaa. Olen työtön ja asun asuntolassa.

      t. AP

    • Anonyymi

      Kun saat ensimmäisen kerran postia ulosottomieheltä, soita hänelle. Sitten ei ole tarpeen tavoitella sinua muualta. Sama juttu haastemiehen kanssa (häneltä tulee tiedoksi velkohen meno oikeuteen). Tsemppiä!

    • Anonyymi

      Puhelin isän nimissä, asut asuntolassa, eli ilmeisesti numeroasi ei löydä nimellä hakiessa eikä asuntolan osoitetta väestörekisterissä olevista tiedoistasi.

      Tuossa tilanteessa ei ole ulosotolla ja haastemiehellä muuta vaihtoehtoa kuin ruveta kyselemään lähiomaisilta.

    • Anonyymi

      Mutta vaikka ne soittelisivatkin esim. mun vanhemmille, niin ei kai ne kuitenkaan kerro heille mitä asia koskee tai kuinka paljon olen esim. velkaa??? Koska se ei heilel kuulu. Olen jo 36 vuotias. Eli aikuinen.

      t. AP

    • Anonyymi

      Hei haloo, olen 36 vuotias aikuinen ihminen. Ei kai ne nyt mun vanhemmilleni soittele ja kerro mun veloista? Mitäs se mun vanhemmille kuuluu, aikuisen ihmisen asiat. Nehän syyllistyisivät itse siinä johonkin rikokseen jos kertovat mun vanhemmilel minun yksityisasioita. Olinpaikkaani voivat toki tiedustella, vaikak käsittääkseni siihenkin on valtuudet vain poliisiviranomaisilla, jollaisia ulosottomies ei käsittääkseni edusta.
      Näin maalaisjärjellä ajateltuna, ihan naurettavakin ajatus, että ulosottomies soittelisi vanhemmille ja kyselisi 36 vuotiaan aikuisen ihmisen perään?

      t. AP

      • Anonyymi

        Olisiko se nyt niin kauheaa, jos vanhempasi saisivat tietää töppäilyistäsi?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Olisiko se nyt niin kauheaa, jos vanhempasi saisivat tietää töppäilyistäsi?

        No en tiedä olisiko se ''kauheaa'', mutta olen aiheuttanut vanhemmilleni niin paljon mielipahaa vuosien varrella, että en haluaisi enää heidän kuulevan lisää ikäviä asioita. Ja onhan se tosi noloa. Kyllä sen ymmärtää jos lasten perään soitellaan, mutta että raavaan miehen...

        t. AP


    • Anonyymi

      Ja elän siis työmarkkinatuella/toimeentulotuella. Jos soitan ulos-ottomiehelle, niin sitoudunko silloin automaattisesti lyhentämään velkojani? En haluaisi lyhentää mitään ennen kuin pääsen töihin, koska minun on vaikea tulla muutenkin toimeen niin vähänllä minimitoimeentulotuella. Olisiko parempi vain heittää ulosoton kirjeet avaamatta roskiin ja olal tavoittamattomissa, kuten moni vanhempi kaverini on neuvonut minua tekemään?

      t. AP

    • Anonyymi

      Ei kannata mennä töihin kun ulos otetaan kaikki sulle jää 24 eu päivä

      • Anonyymi

        Jos tulot liian pienet Ei voi ulos mitata silloin todetaan on maksu kyvytön.mutta jos tulot pienet ei pääse velka neuvontaan


      • Anonyymi

        Toimeentulo tuesta ei voida ulosmitata.


      • Anonyymi

        Eikä työmarkkinatuesta.


      • Anonyymi

        "Ei kannata mennä töihin kun ulos otetaan kaikki"

        Ei mene ihan noin.

        Ulosoton laskuri: https://asiointi2.oikeus.fi/ulosotto#/maksukieltolaskuri

        Esim. jos nettopalkka on 1500 €/kk, ulosoton määrä on vain 500 €/kk. Lisäksi ulosottomenot katsotaan toimeentulotukihakemuksessa hyväksyttäviksi menoiksi, joten saatat saada toimeentulotukea velkojesi takaisnmaksuun.


    • Anonyymi

      Eli voin soittaa ulosottomiehelle hyvillä mielin, eikä tarvitse pelätä, että aletaan ulosmitata perusturvasta pelkän yhteydenoton vuoksi?

      Kuulostaa ehkä hölmöltä, mutta sairastan paranoiaa, ja muitakin harhaluuloisuuksia ja vähän psyykkisiä ongelmia. Niin ajatukseni ovat joskus varmaan ''tavallisen'' ihmisen mielestä tosi järjettömiä. Mutta näitten kanssa joudun painimaan.

      t. AP

      • Anonyymi

        Voit soittaa ja kerro rehellisesti tilanteestasi. Et sitoudu mihinkään.


      • Anonyymi

        Jos sulla on tuloina työmarkkinatuki ja toimeentulotuki niin ei niistä ulosmitata. (22,41 euroa päivässä on suojaosuus v. 2019 ja jos tulot jää sen alle eli alle 22,41 kertaa 30 päivää = 672,3 euroa niin ei tuloja ulosmitata) Muutenkin tietyt etuudet ovat ulosottokelvottomia eli niistä ei saa ulosmitata. Ilmeisesti kuitenkin sun tulot on alle tuon kerta saat myös toimeentulotukea. Jos olen oikein käsittänyt, ulosottomiehellä on oikeus saada sua koskevia tietoja mistä tahansa, ulosottomiehellä on oikeus sua tiedustella esim vanhemmiltasi selvittääkseen mistä löytää sut, mutta ei kertoa näille sun velkojen määrää, velkojia, tms. Tosin oletan että sun vanhempasi kyllä tajuavat mistä on kyse jos ulosottomies sua etsii. Helpoimmalla pääset kun soitat sille, ei se pelkkä puhelu sua sido mihinkään. Noilla tuloilla sut muutenkin varmaan todetaan varattomaksi (ellei sulla ole jotain myytävää omaisuutta) ja sit jonkun ajan päästä tilannetta katsotaan taas uudestaan.


    • Anonyymi

      Ok. Kiitos.

      t. AP

    • Anonyymi

      Kyllä ulosotto voi soitella vanhemmille ja tutuillesi ja kysellä onko niillä sinun omaisutta hallussa vaikka. Ulosottomies voi mennä vaikka vanhempiesi kotiin etsimään tavaraa jos epäilee että olet sinne piilottanut omaisuutta. Sillä kun on isommat valtuudet kuin poliisilla eli ei edes ilmoita etukäteen mitään ja saa apua poliisilta tarvittaessa.Lukekaapa ulosottolaki ja valtuudet.

      • Anonyymi

        Ulosottomiehellä tulee olla peruste mennä ei-velallisen luokse etsimään piiloitettua omaisuutta,

        Ulosottokaari
        "49 §
        Paikkaan kohdistuva etsiminen

        Omaisuutta saadaan ulosmittauksen toimittamiseksi etsiä velalliselle kuuluvassa tai hänen käytössään olevassa rakennuksessa, säilytyspaikassa, kulkuneuvossa taikka muussa sisä- tai ulkotilassa. Mitä tässä säädetään velallisesta, koskee myös sivullista, jos on aihetta olettaa, että hänelle kuuluvissa tai hänen käytössään olevissa tiloissa on velalliselle kuuluvaa omaisuutta. Voimakeinoista säädetään 82 §:ssä.

        Etsimistoimia saadaan suorittaa myös velallisen asunnossa tämän suostumuksetta, jos on perusteltua aihetta olettaa, että siellä on ulosmittauskelpoista omaisuutta eikä ulosottomies ole saanut selville riittävästi velalliselle riidattomasti kuuluvaa muuta omaisuutta. Mitä tässä säädetään velallisesta, koskee myös sivullista, jos on erittäin painava peruste olettaa, että sivullisen asunnossa on velalliselle kuuluvaa omaisuutta. Sivulliselle on ensin varattava tilaisuus luovuttaa tällainen omaisuus, jollei välittömiä etsimistoimia voida pitää välttämättöminä."

        Syyksi sivulliselle tehdylle etsinnälle ei riitä sukulaisuussuhde. Myöskään ei uo voi etsiä jos ei ole mitään syytä olettaa että (esim) Pentti joka ei ikinä ole omistanut mitään, omistaisikin yhtäkkiä viisitoista mersua. Eli pitää olla joku tieto että Pentti tosiaankin on omistanut 15 mersua ja yhtäkkiä Pentti ilmoittaa ettei niitä olekaan. Tällöin on uo:lla perusteltu syy etsiä Pentin äidin autotallista niitä mersuja.


    • Anonyymi

      Entä voiko perintätoimistot soitella sukulaisille yms omaisille? Koska perintätoimistollehan ne velat ensin menee, ja vasta viimeiseksi ulosottovirastolle...?

      t. AP

      • Anonyymi

        Ei voi perintätoimistot soitella kellekään muille eikä niille kannata itsekään vastata jos sattuvat tietämään sun puhelinnumeron. Myös niitten kirjeet voi heittää suoraan roskiin. Ne on kiskureita joiden toiminta on koko ajan lain rajoilla. Ja vaikka täällä tuo yksi tuttu vouho sairaan tapansa mukaan pelotteli sua ulosottomiehen toimilla tutkia paikkoja ja vanhempiesi kanssa myös niin ne voi jättää omaan arvottomuuteensa. Ei se vouti kiinnostu kun näkee sun asuvan asuntolassa väestötiedoista ja samalla näkee verottajalta ja tulorekisteristä ettet ole saanut palkkaa. Silloin se merkkaa sut varattomaksi. Jatkossa ei kannata verokirjalla vaan paljon hommia tehdä kun itse et niistä hyödy. Odotellaan suojaosuuden nostamista mikä on luvattu tehdä ja nautitaan kesästä. Älä murehdi näitä liikaa, se ei kannata eikä kannata myöskään uskoa palstan juustopään pelotteluja sillä hän on vähän tööt tööt eikä ulosotto vainoa ketään hänen kertomalla tavalla ellei ole oikeasti talousrikollinen joka oikeasti on piilottanut satoja tuhansia omaisuutta.


      • Anonyymi

        Ulosoton suojaosuus on nykyisellään täysin riittävä. Ette saa ikinä maksettua velkojanne, jos sitä nostetaan. Mars töihin!


      • Anonyymi

        Perintätoimistot ei edes saa tietoja sun sukulaisista, niillä ei ole samoja oikeuksia kuin ulosottomiehellä. Ne ei pysty mitään sellaisia tietoja susta selvittää, mitä sun alkuperäinen velkoja ei ole antanut.¨tai mitkä ei yleisesti ole haettavissa (eli esim puhelinnumero jota ei ole salaiseksi laitettu).


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ulosoton suojaosuus on nykyisellään täysin riittävä. Ette saa ikinä maksettua velkojanne, jos sitä nostetaan. Mars töihin!

        Siis juuri siksi ei mennä töihin kun suojaosuus ei ole riittävän iso, on se vaikeeta tajuta näköjään! Sinä ja muut pikavippiparoonit jäätte kokonaan ilman rahojanne jos sitä ei nosteta jolloin EMME MENE TÖIHIN! Usko jo!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Siis juuri siksi ei mennä töihin kun suojaosuus ei ole riittävän iso, on se vaikeeta tajuta näköjään! Sinä ja muut pikavippiparoonit jäätte kokonaan ilman rahojanne jos sitä ei nosteta jolloin EMME MENE TÖIHIN! Usko jo!

        Äläpä nyt vouhka kaikkien puolesta, itse ainakin käyn töissä ja multa otetaan ulosottoa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Perintätoimistot ei edes saa tietoja sun sukulaisista, niillä ei ole samoja oikeuksia kuin ulosottomiehellä. Ne ei pysty mitään sellaisia tietoja susta selvittää, mitä sun alkuperäinen velkoja ei ole antanut.¨tai mitkä ei yleisesti ole haettavissa (eli esim puhelinnumero jota ei ole salaiseksi laitettu).

        Itselle kertyi aikoinaan yli 50.000 € velat pieleen menneestä yritystoiminnasta (tuossa määrässä mukana tuomioden antamishetkien viivästyskorot). Sellaiset 13 vuotta olen nyt palkan ulosmittauksen kautta noita maksellut ja vajaan vuoden päästä olen velaton. Ulosottovapaita olen saanut perustelluista syistä noin kaksi kuukautta vuodessa ja kerran sain toimeentulotukea sairaalalaskun maksamiseen. Pitkään olen mennyt tiukilla, mutta tuota kertaluontoista toimeentulotukea lukuunottamatta täysin ilman yhteiskunnan tukia, veroja kyllä maksanut ihan täysimääräisesti.

        Palkka on tällä hetkellä 2.350 €/kk, lisänä lounarit ja vapaa puhelinetu (joiden verotusarvosta maksan tietenkin ulosottoon). Lisänä muutama tonni vuodessa sivutyöstä, siitä ei mene ulosottoon mitään.

        Oli aikoinaan todella helppo ratkaisu hakea palkkatyötä ja hieman kituuttamalla maksaa velat pois. Eihän hieman yli kolmekymppisellä ollut kuin kaksi vaihtoehtoa, kituuttaa 15 vuotta tai sitten koko loppuelämä. Kun vielä huomioidaan se, että nykyinen tukijärjestelmä elää viimeisiä vuosiaan, niin ratkaisu oli täysin oikea!

        Suojaosaa pitäisi kuitenkin hieman korottaa, elinkustannukset kun ovat vuosien saatossa nousseet. Lisäksi on täysin kohtuutonta, että minä verojen kautta maksan oman ulosoton lisäksi muiden velkoja toimeentulotuen kautta.

        On aivan totta, että suojaosuuden nostaminen pidentäisi velkojen takaisinmaksuaikaa, mutta mistään muusta sijoituksesta ei velkoja käytännössä saa 7% tuottoa tänä päivänä, eli velkoja ja me veronmaksajat hyötyisimme.


      • Anonyymi

        Suojaosuuden määrään voitaisiin tehdä sellainen tarkistus (indeksitarkistuksen lisäksi) että enää ei ikinä annettaisi toimeentulotukea ulosoton vuoksi, vaan Kela määrittelisi velallisen velkojen maksukyvyn niin, ettei velalliselle tarvitse maksaa enää ulosoton vuoksi toimeentulotukea. Yhteiskunta ja me veronmaksajat säästäisimme rahaa. Toisaalta velkojat häviäisivät jonkin verran, koska pienituloisten ulosottoja kohtuullistettaisiin, mutta eihän se yhteiskunnan tehtävä ole maksaa pikavippiparoneille knsalaistensa pikavippivelkoja. Ulosottotoimi on riittävä apu heille.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei voi perintätoimistot soitella kellekään muille eikä niille kannata itsekään vastata jos sattuvat tietämään sun puhelinnumeron. Myös niitten kirjeet voi heittää suoraan roskiin. Ne on kiskureita joiden toiminta on koko ajan lain rajoilla. Ja vaikka täällä tuo yksi tuttu vouho sairaan tapansa mukaan pelotteli sua ulosottomiehen toimilla tutkia paikkoja ja vanhempiesi kanssa myös niin ne voi jättää omaan arvottomuuteensa. Ei se vouti kiinnostu kun näkee sun asuvan asuntolassa väestötiedoista ja samalla näkee verottajalta ja tulorekisteristä ettet ole saanut palkkaa. Silloin se merkkaa sut varattomaksi. Jatkossa ei kannata verokirjalla vaan paljon hommia tehdä kun itse et niistä hyödy. Odotellaan suojaosuuden nostamista mikä on luvattu tehdä ja nautitaan kesästä. Älä murehdi näitä liikaa, se ei kannata eikä kannata myöskään uskoa palstan juustopään pelotteluja sillä hän on vähän tööt tööt eikä ulosotto vainoa ketään hänen kertomalla tavalla ellei ole oikeasti talousrikollinen joka oikeasti on piilottanut satoja tuhansia omaisuutta.

        Eli vouti näkee automaattisesti väestötiedoista missä asun ja että olen ns varaton eikä soittele mun vanhemmille? Koska mun ei huvittaisi availla ulos-oton kirjeitä ollenkaan, koska mitäpä hyötyä siitä olisi. Niin ei tekisi mieli soitellakaan voudille. Ja tuntemattomiin puhellinnumeroihin en yleensä vastaile. Eikä se edelleenkään mun oikeustajuuni mahdu, että ulosottomies soittelisi omaisilleni ja kyselisi heiltä minusta. Eri asia jos olisin ala-ikäinen.

        t. AP


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eli vouti näkee automaattisesti väestötiedoista missä asun ja että olen ns varaton eikä soittele mun vanhemmille? Koska mun ei huvittaisi availla ulos-oton kirjeitä ollenkaan, koska mitäpä hyötyä siitä olisi. Niin ei tekisi mieli soitellakaan voudille. Ja tuntemattomiin puhellinnumeroihin en yleensä vastaile. Eikä se edelleenkään mun oikeustajuuni mahdu, että ulosottomies soittelisi omaisilleni ja kyselisi heiltä minusta. Eri asia jos olisin ala-ikäinen.

        t. AP

        " Koska mun ei huvittaisi availla ulos-oton kirjeitä ollenkaan, koska mitäpä hyötyä siitä olisi. Niin ei tekisi mieli soitellakaan voudille. "
        ...
        " Eri asia jos olisin ala-ikäinen. "

        Jos käyttäytyy kuin alaikäinen, niin saa alaikäisen kohtelun.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        " Koska mun ei huvittaisi availla ulos-oton kirjeitä ollenkaan, koska mitäpä hyötyä siitä olisi. Niin ei tekisi mieli soitellakaan voudille. "
        ...
        " Eri asia jos olisin ala-ikäinen. "

        Jos käyttäytyy kuin alaikäinen, niin saa alaikäisen kohtelun.

        Siis kyllä sun nyt vaan pitäis selkärankaa sen verran kasvattaa että soitat sille. Jos sen on saatava sut kiinni, kyllä se voi sua lähteä etsimään vanhemmiltasi jos tarpeen tulee. Huomaa että vouti ja perintätoimisto ovat kaksi täysin erillistä toimijaa. Ulosotolla on valtuuksia ja oikeuksia joita perintätoimistoilla ei ole.


    • Anonyymi

      Nykyinen tukijärjestelmä elää viimeisiä vuosiaan vain sun päässäs. Olis tullu jo romahdus.

    • Anonyymi

      Se romahdus on tulu siellä jossain muualla. Hehehheheheheheehheehehhehe.

    • Anonyymi

      Ulosottomies saa tehdä mitä haluaa ja missä vaan. Sitä ei valvo kukaan vaikka laittais omalle tililleen velkaisten rahat ja niin muuten tekeekin provision muodossa vähintään, kukaanhan ei tarkistele.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      67
      6489
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      27
      4193
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      270
      2597
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      2030
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      30
      1538
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      97
      1397
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1107
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      55
      1101
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      1046
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1031
    Aihe