Mitä on vihreä väri /vuoto oras hanassa?

Anonyymi

Onko jotain myrkyllistä kun vuokra rivarin keittiön 90-luvun(?) Oras hanan metalliosista irtoaa jotain vihreää väriä tai nestettä? Olen pyhkinyt hanaa ja tiskipöytää etikalla. Samaa vihreän sävyä kylppärin laattojen saumausaineessa?!!

N-77

9

<50

Vastaukset

 • Vedessä vikaa, syövyttää putkista kuparia.

  • Ahaa...Kiitos tiedosta. Ei kuitenkaan pieninä määrinä myrkyllistä kai kupari? Pitäisi kai hankkia veden suodatin, sillä vesijohtovesi sisältää kaikkea haitallista, käytänhän myös fluoritonta hammastahnaakin.


 • Tarkista nyt ensin, onko kaukolämpö kuumavesivaihdin? Joka vuotaa merkkivärin
  läpi.
  -Tarkoitettu vaarattomana aineena havaitsemaan sisäisen vuodon.

  • Kiitos. Ottanen yhteyttä talkkariin, tai läheiseni kenen tämä vuokra-asunto on soittaa talkkarille. Keittiön hana kyllä vuotaa hieman tosiaan.

   N-77


  • Anonyymi kirjoitti:

   Kiitos. Ottanen yhteyttä talkkariin, tai läheiseni kenen tämä vuokra-asunto on soittaa talkkarille. Keittiön hana kyllä vuotaa hieman tosiaan.

   N-77

   Todella hyvä tietää ettei tod.näk. siis ole myrkkyjä, kiitos vielä kerran. Ollaan nimittäin minä sekä läheiseni jouduttu lukemattomien terveysongelmien riivamaksi nyt kevään ja kesän aikana, kaikki on tullut samaan aikaan, eikä tässä jaksaisi enää yhtään uutta ahdistuksen aihetta lisää.

   N-77


 • kyse ei ole vuotavasta hanasta, jos puhutaan lämmönvaihtimesta. Se, onko asuntosi kaukolämpöverkossa, voisi ratkaista tuon, mutta luultavasti kyse on vain ja ainoastaan kuparin värjäämästä vedestä.. t pannumiäs

  • Puhdas vesijohtovesi ei liuota kupariputkista mitään sellaista joka värjäisi kalusteita vihreäksi. Olen kyllä havainnut joissakin kiinteistöissä mm. lavuaarien tai vessapytyn värjäytyneen vihreäksi veden valumiskohdasta, mutta silloin on ollut kyse kaivovedestä (veden pH arvo pielessä).


 • vai ei liuota, vanhat kuparit nyt vaan sattuu olemaan sellaisia, reilun 60v ikään tultuani, olen tämänkin nähnyt monissa taloissa, joissa on kunnan/ kaupungin vesi.. ps mikähän mielestäsi vedessä, saisi kuparin liukenemaan?? sekin muuten on täysin vaaratonta, sitäpaitsi.

  • Totta, esimerkiksi Lohjalla vesi syövyttää kupariputkia...


Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.