Kuolinpesän tyhjentäminen luvatta.

Anonyymi

Kuulin että siskoni on tyhjentämässä yhdessä perimäämme omakotitaloa. Voinko soittaa poliisit paikalle? Ei ole ilmoittanut minulle aikeistaan. Harmittaa kun olen lomareissulla.

5

167

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Ensin hautaan. Perunkirjoitus sen jälkeen. Tästä poikkeava järjestys on ruumiinryöstöä. Suruaika ei kaikkia rasita. Kiusaus voi joillekin olla liian suuri. Korut, arvoesineet, käteinen raha ja pankkien tiliotteet ehkä viimeistä lukuun ottamatta katoavat, puhumattakaan vainajan tahdoista, jos hän on luottanut siihen, että pöytälaatikosta ne aikanaan tuodaan esille.
      Motto: Nopeat syövät hitaat.

    • Anonyymi

      Saahan se siellä olla muttei mitään viedä. Tavaroista on tehtävä kirjallinen luettelo perunkirjoitusta varten. Jos siskosi sieltä tavaraa mukanaan vie tai jollekin muulle antaa ilman että se on luetteloitu ja siihen on myös sun lupa, syyllistyy käsittääkseni rikokseen. Ilmoita tuo sille siskolle vaikka tekstarina. Poliisit tosiaan tuskin tekee mitään koska saahan siskosi siellä käydä ja olla.

    • Anonyymi

      Sitä just mietin. Jos vie olohuoneen vanhat huonekalut kaatopaikalle ei siinä oikein syyllisty rikokseen vaikka mielestäni sohvassa ei mitään vikaa ole.. Se mikä itselle kelpaa voi olla toiselle roska. Harvalla tavaralla muuta kuin käyttö ja muistoarvoa. Poliisin mielestä korkeintaan näpistys.

      • Anonyymi

        Jos omaisuusarvot ovat vähäisiä, niin kyse on vain lievästä kavalluksesta. Se on asianomistajarikos, missä sinun on vaadittava siskollesi rangaistusta ennen kuin poliisi siihen puuttuu. Jos ilmoitat poliisille vaativasi siskollesi rangaistusta, niin kyllä poliisi silloin paikalle menee ja laatii asiasta rikosilmoituksen. Käräjöinti siskoaan vastaan on sitten toinen juttu.


    • Anonyymi

      "Kuolinpesän varat voidaan jakaa osakkaiden haluamalla tavalla, jos he pääsevät tällaisen jaon sisällöstä yksimielisyyteen. Tällaista sopuisaa jakoa kutsutaan sopimusjaoksi tai sovintojaoksi. Sovintojaossa osakkaiden sopimisvapaus on todella laaja: he saavat sopia jaosta jopa tasajaon periaatteesta poikkeavasti. Osakkailla ei kuitenkaan ole näin laajaa sopimisvapautta, mikäli joku osakkaista on alaikäinen tai muuten vajaavaltainen taikka ulosotossa. Vajaavaltaisten osakkaiden etuja pitää olla valvomassa edunvalvoja. Lisäksi sopimusjaosta täytyy aina laatia määrämuotoinen jakokirja.
      Mikäli kuolinpesän osakkaat eivät saavuta yhteisymmärrystä pesän varojen jakamisesta, jaon suorittaa käräjäoikeuden määräämä pesänjakaja."

      ja

      " Kuolinpesän varojen väärinkäyttötilanne on käsillä, jos kuolinpesän varoja käytetään sen tarkoituksen ja sen osakkaiden tahdon vastaisesti. Jos tällainen kuolinpesän varojen väärinkäyttö on tahallista, se täyttää rikoslaissa säännellyn kavallusrikoksen tunnusmerkit. Kavallus on kriminalisoitu rikoslain 28. luvussa (Varkaudesta, kavalluksesta ja luvattomasta käytöstä).
      Rikoslain kavalluspykälä kuuluu: joka anastaa hallussaan olevia varoja tai muuta irtainta omaisuutta, on tuomittava kavalluksesta sakkoon tai vankeuteen enintään yhdeksi vuodeksi kuudeksi kuukaudeksi."

      Eli kuolinpesästä tavaroiden vieminen ilman muiden kuolinpesän osakkaiden suostumusta katsotaan kavallukseksi.

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      37
      1515
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1311
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      8
      1247
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1245
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1228
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      3
      1225
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1204
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1180
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1160
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1136
    Aihe