Tankkaaminen?

Anonyymi

Missä vaiheessa yleensä tankkaatte lisää jonkun yhtiön osakkeita? Käsittääkseni tätä harrastetaan lähinnä kun kurssit laskee, joku tietty negatiivinen tuottoprosentti tyyliin tässä kuussa -25% tuotto, -> tankataanpa lisää jos vaikka pompsahtaisi?

3

50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      No todellisuus kuitenkin on se, että osakevaihto on nousevien kurssien aikana yleensä kiivaampaa kuin laskevien. Käytännössä suurimmat tankkaajat ovat liikenteessä nousevien kurssien aikana. Myyjät saadaan luopumaan osakkeista vain nostamalla hintaa.
      Pohjakalastajat saavat melko yleisesti näpeilleen kun "laskelmoivat", että pohja on saavutettu esimerkiksi mainitsemasi -25% kohdalla, mutta monesti pohja ei olekaan siinä, vaan vasta siitäkin katsoen -50% myöhemmin. Toki kyseisen yrityksen hyvä tunteminen saattaa kertoa ostajalle jollain tarkkuudella, milloin ollaan sillä tasolla jossa ainakaan suuromistajat eivät enää luovu omistuksistaan ja todellinen pohja alkaa olla käsillä. Mutta vaikka pohja saavutettaisiinkin, ei se välttämättä tarkoita kummoistakaan nousupotentiaalia, mahdollisesti vuosiin.

    • Anonyymi

      Laskussa tankkaamisessa on riskejä. Kannattaa varmistaa, että yhtiö on tarpeeksi laadukas ja lasku johtuisi vain tilapäisestä heikkoudesta (esim. hankala vuosi) markkinoilla, hermoilusta pörsseistä jne. Lisäksi kannattaa jakaa sijoitukset vähintään 10 eri osakkeeseen, jotta riskitaso laskee.

      Olen itse tankannut esim. Fortumia 11-12 eurolla pari vuotta sitten, kun lasku meni mielestäni "yli". Sama nyt Nordean kanssa alle 7 euron kursseilla ja Sammon kanssa alle 40 eurossa. Wärtsilää pikku lisäosto 12 eurossa, samoin Nokian Renkaita 26 eurossa. Ei kaikki rahoja kerralla tai vaikka yhden vuoden aikana ostoihin. Parempi on perustaa tuottoja osinkoihin, osakkeiden pitämiseen, eikä niihin pomppuihin niinkään.

      • Anonyymi

        On kai siinä nousussa tankkaamisessakin riskejä, että rysähtää heti kun on tankannut? Itsellä tuli otettua yli 10 suurehkoa yhtiötä salkkuun joiden välittömästä kaatumisesta ei luulisi olevan pelkoa, kuten juuri Nordea, Nokia tyres, Outokumpu yms. ja kurssit on 5 vuoden jaksolla melko alhaalla. Voihan ne siitä tietysti tipahtaa vielä enemmänkin, mutta ei kai se auta kuin katsoa miten homma etenee ja tankkailee sitten lisää jos paljon putoaa. Pitkäjänteisyyttähän tässä touhussa usein peräänkuulutetaan ja tässä vaiheessa olisi kai parempi yrittää vaan olla katsomatta sinne salkkuun vähään aikaan, palaa asiaan sitten kun positiivisempia uutisia ja nousua pörssissä alkaa näkymään.


    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1262
    2. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      19
      1255
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1176
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1174
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1153
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1151
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1137
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1134
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1119
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1110
    Aihe