Valehtehtelemalla pääministeriksi

Anonyymi

Köyhiä eläkeläisiä höpläytettiin vappusatasella.

8

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Lupauksen antaessaan Rinne ei ymmärtänyt Suomen ja valtion talouden tilaa. 60 % kansantalouden tuloista on jo valtion käytössä ja tulojen muodostuminen/syntyminen sitä kautta on hyvin vähäistä ellei omaisuutta myydä. Osuuden lisääminen ja rahan jakaminen johtaa suoraan tulojen laskuun vaikka se tehtäisiinkin tasa-arvon ja oikeudenmukaisuuden perusteella. Em. johtuu siitä että ei ole eikä muodostu mitään tuloja kun/jos niitä ei ansaita. Tulot eivät synny sopimalla tai päättämällä vaan tuottavalla tekemisellä.

      • Anonyymi

        Työttömiä kurittanut Sipilän hallitus maksanut yli 160 miljoonaa euroa yritystukea risteilylaivayhtiöille - Viking Line ylivoimainen listakärki
        11.03.2019 klo 8:58
        Valtaosa yritystuesta on tehotonta.
        Varustamoita. Kymmenen eniten suoraa yritystukea vuosina 2015–2017 saaneiden joukossa on kolme varustamoa: Viking Line, Tallink Silja ja Finnlines.Varustamoita. Kymmenen eniten suoraa yritystukea vuosina 2015–2017 saaneiden joukossa on kolme varustamoa: Viking Line, Tallink Silja ja Finnlines.
        Varustamoita. Kymmenen eniten suoraa yritystukea vuosina 2015–2017 saaneiden joukossa on kolme varustamoa: Viking Line, Tallink Silja ja Finnlines. VIKING LINE
        Laivanvarustamot ovat yritystukimagneetteja, käy ilmi Kauppalehden selvityksestä. Kymmenen eniten suoraa yritystukea vuosina 2015–2017 saaneiden joukossa on kolme varustamoa: Viking Line , Tallink Silja ja Finnlines . Yhteensä niille on maksettu suoria yritystukia 165,4 miljoonaa euroa.

        Avokätisimmin valtio on tukenut pörssilistattua Viking Lineä. Sen vuosittainen matkustajatukipotti on ollut 25–26 miljoonaa euroa. Viking Linen kilpailijaa Tallink Siljaa on tuettu vuosittain 15,9 miljoonalla eurolla.

        Syöttötariffijärjestelmä on taannut tuulivoimalle suuret yritystuet. Kymmenestä suurimmasta suoran tuen saajasta neljä on tuulivoimayhtiöitä.

        Esimerkiksi ST1:n ja S-ryhmän omistaman Tuuliwatin tukipotti on 65,8 miljoonaa euroa. Vaikka syöttötariffijärjestelmä on loppunut, tukien maksu yhtiöille jatkuu, koska tukea on myönnetty 12 vuodeksi eteenpäin.

        Metsäjäteistä Metsä Group on suorien tuensaajien suvereeni ykkönen yli 40 miljoonalla eurolla. UPM-Kymmenelle valtio on maksanut suoraa yritystukea 22,7 miljoonaa ja Stora Ensolle 20,9 miljoonaa euroa. Summissa ovat mukana tytäryhtiöiden saamat tuet, jos sellaisia on ollut.


        Kauppalehden tekemässä, suoria tukia koskevassa selvityksessä on valtaosa valtion maksamista suorista tuista, mutta siitä puuttuvat esimerkiksi maataloudelle ja asuntorakentamiseen myönnettävät suorat tuet. Mukana olevien tukien summa on noin kaksi miljardia euroa.

        Tukipotti oli 700 miljoonaa euroa vuosina 2015 ja 2016 ja 600 miljoonaa euroa vuonna 2017.

        Valtion taloudellisen tutkimuskeskuksen VATT:n erikoistutkijan Elias Einiön kanta järjestelmään on selvä: Tukiviidakkoa pitää karsia ja uudistaa reippaalla kädellä. Poliitikoilta on nyt löydyttävä rohkeutta päästää irti tuista, jotka ylläpitävät heikosti tuottavaa yritystoimintaa.

        Einiön mukaan pulma on, että kaikista tuista uudistavia on vain runsas kymmenen prosenttia. Tuista 90 prosenttia on säilyttäviä, eli käytännössä tuilla ylläpidetään olemassa olevaa yritystoimintaa. Tukien vaikutuksia ei myöskään mitata riittävästi.

        Samoja huolia korosti vuonna 2017 myös virkamiestyöryhmä, joka totesi ykskantaan, että valtaosa nykyisestä tuesta on talouskasvun kannalta tehotonta. Silti tukien uudistaminen on Juha Sipilän (kesk) pääministerikaudella jäänyt vähäiseksi.

        Juha Sipilän (kesk) hallitus on kurittanut työttömiä muun muassa kiistellyllä aktiivimallilla.Juha Sipilän (kesk) hallitus on kurittanut työttömiä muun muassa kiistellyllä aktiivimallilla.
        Juha Sipilän (kesk) hallitus on kurittanut työttömiä muun muassa kiistellyllä aktiivimallilla. PETTERI PAALASMAA
        ”Uudistamisen ei tarvitse tarkoittaa, että pottia leikataan reippaasti. Parannus olisi sekin, että tukia suunnattaisiin uudestaan”, Einiö sanoo.

        Einiön mukaan keskeinen kysymys on, miksi valtio tukee kannattamattomia yrityksiä. Sidotaanko tehottomilla tuilla työntekijät yrityksiin, joiden kannattavuus heikentyy jatkuvasti?

        ”Säilyttäviä tukia perustellaan usein sillä, että niillä pidetään yllä yritysten liiketoiminnan kannattavuutta. Toinen peruste nojaa työllisyyteen, eli ilman tukea sitä saavat yritykset lähtevät Suomesta.”

        Kumpaakin perustetta tutkija pitää huonona.

        ”Olisi korkea aika päästä eroon argumentista, että heikosti kannattavan liiketoiminnan tukeminen parantaisi Suomen kilpailukykyä.”

        Einiö pitää toissijaisena sitä, onko yritys esimerkiksi pörssissä vai ei. Sen sijaan jokainen yritys, joka voi saada tukea, ottaa sitä vastaan.

        ”Jokainen tukieuro vahvistaa saajayritystä, mutta rasittaa kuluttajia ja yrityksiä muualla taloudessa.”

        Einiön näkemys on, että painopisteen pitäisi olla uudistavissa tuissa, jotka tukevat tuottavuutta ja kilpailukykyä pitkällä aikavälillä. Esimerkiksi t&k-tukien tavoite on lisätä koko talouden tuottavuutta, ei vain tukea yksittäistä yritystä. Säilyttävien tukien pitäisi olla lyhytaikaisia.

        Nämä olivat mukana selvityksessä
        Tutkimus-, kehitys- ja innovaatio- rahoitus, kehittämisavustustuet, kuljetustuki, palkkatuet, kompensaatiotuki, syöttötariffit, tuet Finavian ulkopuolisille lentopaikoille, avustus yleisen edun kanavien uutis- ja ajankohtaistoimintaan, avustus rautatiealan ammatilliseen koulutukseen, luotsaustoiminnan hintatuki, energiateknologian kärkihankkeet, energiatuki ja kauppa-alustuet.

        Lähde: Business Finland, ely-keskukset, Energiavirasto, LVM, TEM, Traficom

        Näin Mauri Pekkarinen ja Mika


    • Anonyymi

      Nostettiin kuitenkin kansanedustajien palkkiota heti vaalin jälkeen peräti 300 €/kk.
      Eivät olisi tarvinneet, kun heillä on kulukorvaus asumiseen sekä liikkumiseen ja valtavasti muita etuja meihin veronmaksajiin verrattaessa!

      • Anonyymi

        Niin, ja missä työpaikassa saa normaalin työajan (40h /vko) palkankorotukseksi 2€ / tunti ilman mitään järkevää syytä?


      • Anonyymi kirjoitti:

        Niin, ja missä työpaikassa saa normaalin työajan (40h /vko) palkankorotukseksi 2€ / tunti ilman mitään järkevää syytä?

        Eipä eduskunnassa tarvitse edes käydä kertaakaan vaalikauden aikana jos ei huvita.


    • Anonyymi

      Niin onko se nyt kutistinut jo kahteen kymppiin? Vai mikä lienee viimeisin tieto? No mutta saatiinhan me veron korotuksia mm. autoiluun ja asumiseen. Tulee kaksikymppinen ainakin tarpeeseen. :)

    • Anonyymi

      No seuraavissa vaaleissa petetyt eläkeläiset äänestävät persuja. Demarit pyyhkäistään pois politiikan kentältä.

    • Anonyymi

      Eläkeläiset ja hoitolaitosten asukit ovat nykyisin demareiden suurimmat äänestäjäryhmät. Duunari ei noita pettureita äänestä.

    Ketjusta on poistettu 10 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mukavaa sunnuntai päivää

      Kirsille ja mukaville ihmisille jos täällä enää ovat. 😊☕🌞🍁🧡 Jos eivät ole, niin sitten poistun.
      Ikävä
      338
      1764
    2. Milloin on kaivattusi nimi päivä?

      Otsikossa kysymys. Osumien kautta illaksi viä treffeille 💁💁💁
      Ikävä
      80
      1528
    3. Vanhan Mestarin porttikieltolaiset?

      VM lopettaa ja uutta tulee tilalle. Onnea uudelle yrittäjälle! Tuli vaan tuossa mieleen, että säilyvätkö vanhat porttiki
      Suomussalmi
      37
      1322
    4. Mitä pidät

      Siitä että suhde alkaa pettämisen kautta
      Ikävä
      168
      1200
    5. Alan kyllästyä ihmisiin

      Hyvää yötä ja loppuiltaa. ☀️🥱🌌💤🌃✨🍁👍👎👐🫶🖖🧟‍♀️🫅🏼❄️💫
      Ikävä
      176
      1187
    6. Sofia Virta sanoi totuuden suoraan....

      ....Suomessa ei tarvita Persuja maamme taloutta hoitanaan. Hyvin sanottu.
      Maailman menoa
      355
      1164
    7. Kimmeliin yöksi?

      Sopii minulle, mutta en tiedä sopisiko se sinuun.
      Ikävä
      77
      1151
    8. Machokultti vai tasa-arvoa

      Oikein hyvää päivää kaikki Vedatietäjät ja Hare Krishnat! Tarkoitukseni ei ole provosoida vaan monen pettymyksen jälkeen
      Hindulaisuus
      290
      1072
    9. Venäjän ydinaseet??

      Tuntuvat olevan muutamille jonkinlainen lähes seksuaalinen fantasia ja kierouma. Uskonnollinen (?) fetissi. Niillä sit
      Maailman menoa
      246
      1032
    10. Millon näit kaivattusi viimeksi? Missä??

      saitko vihdoin kerrottua häälle mitä tunnet? Oliko hetki lämmin vai kylmä.
      Ikävä
      31
      944
    Aihe