Kertooko henkinen väkivalta aina narsismista?

Anonyymi

Mietin vakavissani eroa. Olen lukenut paljon narsismista eikä kaikki tunnuspiirteet sovi puolisooni. Hän esim. ei pyri eristämään minua, ei käytä fyysistä väkivaltaa, osoittaa jopa joskus jonkinlaista empatiaa jotakuta kohtaan, ei pyri saamaan minua kiitollisuudenvelkaan lahjoilla eikä nolaa minua julkisesti muiden edessä. Toki sillä ei ole väliä, onko joku narsisti vai ei, jos käytös on ajoittain sietämätöntä ja kylmää.
Puolisoni käytös on tällaista:
-ei myönnä virheitään. Aina vika on joko minussa tai ulkoisissa olosuhteissa
-ei pyydä anteeksi
-minun itku ei häntä hetkauta, vaan saattaa jatkaa haukkumistani ja sitten jättää minut itkemään
-käyttää itsestäni kertomiani asioita minua vastaan riidellessä
-pitää itseään älyllisesti ylivoimaisena omien sanojensa mukaan
-haukkuu minua hulluksi, psykopaatiksi, narsistiksi, ahneeksi
-en osaa hänen mielestään puhua ihmisille, joten argumenttini voi sivuuttaa täysin. Olen naiivi enkä tiedä elämästä mitään
-mykkäkoulut, ennätys on 2 viikkoa
-saattaa myöhemmin väittää, ettei ole sanonut riidellessä jotain asiaa, vaikka 100 prosentin varmuudella on
-syyllistää ja on pitkävihainen
-on viestitellyt muille selkäni takana ja kiinni jäätyään keksi selityksiä
-kostaa vääryydet mm. tekemällä rikosilmoituksia muista ihmisistä
-epäilee usein muiden haluavan vahingoittaa häntä
-ei halua keskustella suhteen ongelmista, vaan asiat pitäisi vain lakaista maton alle
-saa helposti tuttuja, mutta välit ovat myös katkenneet riitaisasti moneen entiseen kaveriin
-suuri ristiriita luonteessa. Hänessä on hyvä puoli, mutta myös täysin kylmä ja vihaa leiskuva.
Oletteko muut törmänneet samoihin piirteisiin?

20

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Puolisosi tuskin on narsisti, mutta mihin ihmeeseen tarvitset jotain diagnoosia?
      Hän tuntuu olevan muuten vain v-mäinen tyyppi, ja parasta olisi päästä hänestä eroon mitä pikimmin.
      Miksi kyselet toisten mielipiteitä? Toimi, jos et halua itseäsi rikottavan kokonaan.

      • Anonyymi

        No, tämähän on keskustelupalsta. Siksi ajattelin asiasta aloittaa keskustelun. Ja selvittääkseni omia ajatuksiani. Mutta kiitos kommentistasi.


      • Anonyymi

        Kun mielipidettä kerran kysyt, niin itse en noin v-mäisen, kylmän henkilön kanssa tuhlaisi aikaani. Toisensa arvostus on oltava molemminpuolista.


    • Anonyymi

      Niin. Mitähän tuolla narsisti-sanalla oikein haetaan. Jotain ihmisen sisällä olevaa, päällepäin näkymätöntä palikkaa, joka osoittaa hänen kuuluvan johonkin vaaralliseen ulkoavaruuden asukkaiden heimoon?

      Olisiko sinulla, aloittaja, parempi olo, jos saisit leimattua kyseisen ihmisen? Kasvaisiko vallantunteesi? Minkä kustannuksella ehkä?

      Jos joku käyttäytyy kuvailemallasi tavalla, niin kannattaa ottaa etäisyyttä, ehkä lopullisesti. Ei siinä enempää tarvita, kun olet jo havainnot ja johtopäätökset tehnyt. Kannattaa uskoa omia tunteitaan ja omaa itseään mieluummin kuin pyrkiä leimaamaan muita ja pähkäilemään heidän asioitaan. Siinä menee vain ikä ja terveys.

      • Anonyymi

        Huoh. Ei, en hae mitään vallantunnetta, vaan yritän ymmärtää miksi toinen käyttäytyy kuten käyttäytyy. Ja pohdin, onko hänen mahdollista koskaan muuttua. Tällä palstalla näköjään nautitaan, kun saadaan lyödä lyötyä.
        Ap


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Huoh. Ei, en hae mitään vallantunnetta, vaan yritän ymmärtää miksi toinen käyttäytyy kuten käyttäytyy. Ja pohdin, onko hänen mahdollista koskaan muuttua. Tällä palstalla näköjään nautitaan, kun saadaan lyödä lyötyä.
        Ap

        Ei muutu kokemusta on 30 vuotta ainahan voi toivoa ja yrittää minulle tuo aika riitti


    • Anonyymi

      Enpä enää miettisi kahta kertaa tuota erojuttua.

      • Anonyymi

        Jäin miettimään sitä, mitä tämä mies tuollaisesta suhteesta saa? Kokeeko itsensä jollain lailla olevansa parempi ihmisenä, kun vähättelee naistaan?


    • Anonyymi

      oikeastaan samantekevää, kummassakin hyväksikäytetään epäreiluin keinoin toiselle kuuluvaa hyvänlaatuista emotionaalista energiaa oman tunne-energian kartuttamiseksi

    • Anonyymi

      Aivan kuin olisi lukenut omaa elämäni nykyistä hetkeä ei ole helppo tehtävä kun ihmisessä kaksi niin erillaista puolta mutta oma jakaantunenkin pitäisi muistaa ja luulenpa että omalta osaltani ero on paras ratkaisu ikävä kyllä

      • Anonyymi

        Korjaus edelliseen eli oma jakaantunenkin pitää muistaa omat voima varat Aikka finaalissa


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Korjaus edelliseen eli oma jakaantunenkin pitää muistaa omat voima varat Aikka finaalissa

        Oma jaksaminen pitää muistaa !!!


      • Anonyymi

        Hei onpa mielenkiintoista että näinkin monella ihan samanlaiset tarinat itse kuulun myös ko.narsistin uhriksi näin voin jo sanoa ihminen muuttui 1 vuoden aikana täydeksi narsistiksi hyvin peitteli 1 vuoden sen jälkeen peto pääsi valloilleen nyt olen niin väsynyt etten jaksa enää vaan ero ainoa vaihto ehto tämä elämä tressannut niin että uhkaa jo minun terveyttä ja lääkäri ehdotti myös että ottaisin askeleen erota jos ja kun tilanne ei ole muuttunut 35 vuodessa ihmetteli vain että miten olen jaksanut noinkin kauan helppo päätös ei ole mutta pitemmän päälle viisain ratkaisu on erota t.karu totuus oli tämä minun osaltani


      • Anonyymi

        Kyllä tuollaisia piirteitä on liian monella kuten edellä olevat lukemani kommentit täälläkin osoittaa ps.saman läpi käynyt ☹


    • Anonyymi

      Niin, ainakin niinpäin että narsismin kanssa henkinen väkivalta kulkee hyvin yhdessä. Kuvailemasi piirteet oli hyvin pitkälle samoja kuin omalla kohdallani puolisoni käytös oli. Ja ei tuo kyllä ihan normaalilta vaikuta. Ajattelin omassa suhteessani että miten rakkaus toimisi niissä tilanteissa, ja ei se ainakaan noinkaan toimi kuin listasit. Sitä kai mietti että kun tuo tai tuo kriteeri ei selkeästi täyty niin kuvittelenko, liioittelenko, ja onko vika minussa. Ihmisiä on kuitenkin eri vahvuuksilla huonolla itsetunnolla ja itsekkyydellä varustettuja, joten siihen mahtuu monenlaista, lisättynä vielä jokaisen omalla persoonalla. Jos on jatkuvasti paha olla, eikä toista kiinnosta suhteen tila, niin...Vieläkin on kysymysmerkki onko hän joku narsisti vai mikä, mutta enpä sillä tiedolla loppujenlopuksi tee mitään, minulle riittää että tiedän että hänellä on ainakin sellaisia piirteitä ja minun rajat tulivat vastaan. Energian suuntaaminen itseen ja omaan selviytymiseen kannattaa, ja niin vaikuttaa että olet tekemässäkin. Vaikkei kaikki ole todellakaan aina niin helppoa. Voimia irtiottoon jos siihen päädyt.

    • Anonyymi

      Hei!
      Kuulostaa todella tutulta.
      Meillä mykkäkoulua jopa 7viikkoa. Kyllästyin olemaan se, joka aina sovittelee riitoja vaikka miehessä myös syytä riitelyyn. Hän sai tästä aina sen tunteen, että taas oli oikeassa.
      Hän käytti minun herkimpiä juttujani minua vastaan, käänsi asiat päälaelleen ja alkoi itse uskomaan niihin, huusi niitä totena vaikka ne eivät pitäneet paikkansa.
      Hän ei ikinä pyytänyt minulta anteeksi, en kertaakaan nähnyt hänen itkevän/liikuttuvan 12vuoden aikana. Tänä aikana hän menetti mm.isovanhempansa, minä itkin hän ei.
      Hän ei ikinä ollu väärässä, hänen mielipiteensä ainoa oikea.
      Hän ei tarvinnut ystäviä kun oli niin ylivoimaisen hyvä.
      Minun ystäväni eivät hänelle kelvanneet, kaikissa oli joku vika. Hän ei voinut sietää ylipainoisia ihmisiä, piti heitä tyhminä.
      Tästä se ristiriita myös, kun aina tunne etten hänelle kelpaa tällaisena. Jos kävin ystävän kanssa lenkillä, en saanut siitä positiivista palautetta, ainoastaan tenttauksen: juoksitteko edes. Jos ja kun ei koskaan juostu niin se ei ollut hänen mielestään mitään.
      Käytyäni kampaajalla, sain palautteen: joku muu väri ois voinu olla parempi.
      Vaatetukseni ei häntä miellyttänyt, olisi pitänyt pukeutua vartalonmyöntäisiin vaatteisiin.
      Sukulaisissani oli kaikissa vikaa, väärä työ, elämäntapa uskonto.

      Puhutaan ihmisisestä jolla koko ajan vaihtui työpaikka. 12vuoden aikana pisin työsuhde 2vuotta. Pitkiä lomautus ja työttömyysjaksoja.
      Joka joi alkoholia 3-5 iltana viikossa. Joka uhkapelasi taloutemme kuralle. Joka henkisesti pahoinpiteli minun aikaisemmasta liitosta olevat lapseni.

      Hän määräsi tiskipöydällä fairy-pullon paikan. Se ei ollut luonnollisesti altaan ha hanan vieressä vaan siinä mihin hän sen laittoi. Hän poisti salaa sisustustani, pöytäliinat oli turhia ym pienet esineet.
      Hän laittoi omat tarpeensa aina edelle.
      Asiasta riideltiin, kun mielestäni lasten tarpeet olisi ensimmäisenä ja aikuisten viimeisenä, sain kommentin että "sinun kuuluukin olla viimeinen".

      Haukuttuaan lapseni mitättömiksi nolliksi, kusipäiksi, ja minut vanhaksi lihavaksi lesboksi sain vihdoin voimia lähteä.
      Kun fyysiset oireet päällä: unettomuus, suolisto, iho-oireet..

      Nyt päälle nelikymppisenä kerään ihmisyyden rippeitä ja koitan lapsineni päästä elämästä kiinni. Minulta meni kaikki: koti, rahat, ulkonäkö, itsetunto.

      Yhtä vaan kadun: miksi en lähteny aikaisemmin

    • Anonyymi

      ....jatkoa edelliseen, olen ymmärtänyt että epätervettä käytöstä oli ja varmasti en itsekään täysin syytön. Tällaiseen tilaan kun suhde menee niin molemmista tulee esiin pahimmat piirteet

      Tärkeintä lie laittaa omat rajat ja ymmärtää mitä haluaa elämäänsä ja mitä ei.
      Minkälainen itse haluaa olla.

      Ei se, että saako toiselle narsisti diagnoosin.

      Se tieto ei ketään auta.

      Ihmisten on itse ymmärrettävä hakea apua omaan pahaan oloon. Jos toinen osapuoli ei sitä myönnä eikä halua muutosta (kun ei itsessään näe mitään vikaa) on mahdotonta että mikään koskaan muuttuu.

      Rankkoja juttuja

      • "Ihmisten on itse ymmärrettävä hakea apua omaan pahaan oloon. Jos toinen osapuoli ei sitä myönnä eikä halua muutosta (kun ei itsessään näe mitään vikaa) on mahdotonta että mikään koskaan muuttuu."

        Näin juurkin


    • Anonyymi

      On vapauttavaa lähteä tuollaisesta hirmuhallinnosta ulos.
      Se on traumatisoivaa ja jos on herkkä ihminen, niin palautuminen
      vaikeutuu ja kestää aina yhä enemmän. Ei ihmisen tarvitse kestää
      henkistä väkivaltaa ja siitä pääsee kyllä pois. Ihmistä voi rakastaa
      silti, mutta kauempaa ja kertoa tämä rehellisesti, omasta pahasta olosta.
      Toisen uuvuttaminen kertoo tunteettomasta, ilman empatian kykyä olevista
      narsisteista. Totta kai hekin ovat ihmisiä, mutta kyvyttömämpiä rakentamaan
      omaa arvomaailmaa niin, että elämä olisi parisuhteessa onnellista. Jos on pitkä
      suhde, niin tällaiset mykkäkoulut on hyvä voittaa vaikka yhteisessä terapiassa.
      Narsistiin koskee eron jälkeen syvästi, jos on pitkä parisuhde, siksi on vain nostettava kissa pöydälle. Järjestelmällinen toisen kiduttaminen on kuin ei eläisi ollenkaan. Nuorissa suhteissa välitön ero on paras ratkaisu.

      • Anonyymi

        " Totta kai hekin ovat ihmisiä,"
        Mistä tuo on päätelty? Vai oletko vain kohtelias...
        Jossain määrin olen samaa mieltä koska heillä on sosiaaliturvatunnus.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      60
      5887
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      26
      3727
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      229
      2008
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      27
      1809
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1246
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      31
      1229
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      289
      1037
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      980
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      76
      909
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      858
    Aihe