Painin "tulevaisuus"

Anonyymi

Viitaten Ala-Huikun kirjoitukseen painijoiden "kadosta" tietyssä ikää. Totta on, että jos juniorit joutuvat itse kustantamaan kulunsa, vain ns hyvin toimeentulevien perheiden lapset pystyvät enää jatkamaan, sponsorien saaminen tuossa ikää hankalaa. Toinen syy: 19v miehenalut aloittavat armeijan: jos armeijan urheilujoukkoihin pääsee ikäluokasta n 3 painijaa, ei muiden jatkaminen painin parissa ns normaalissa joukko-osastossa onnistu: peruskuntoa pystyy pitämään yllä, mutta lajikohtainen harjoittelu ei onnistu. Näinhän saadaan pojille 1/2-1v tauko harjoitteluun. Tässä olisi painiliitolle ja valmentajille ajattelemisen aihetta: eikö kannattaisi suositella poikien pääsyä urheilujoukkoihin?

6

<50

Vastaukset

 • Ala-Huikku voisi katsoa peiliin. Vika on lajissa ja erityisesti sen ympärille rakennetussa järjestelmässä, jos nuoria ei kiinnosta. Kuolevaa lajia ei pelasta mikään yhteiskunnan raha. Kehitysmaissa ehkä, mutta ei täällä missä ihmiset voi valita. Moni laji kiinnostaa ilman mitään tukia (esim vapaaottelu). Entä jos nuoret haluaa tehdä itsensä näköisiä asioita, eikä halua harrastaa jämähtäneitä ja väsyneitä olympialajeja, joita pyörittää vanhat pierut ja liittojen pukumiehet omilla ehdoillaan?

 • Jos junioripainijoita,jotka harjoittelevat tavoitteellisesti,on alle kymmenen kaveria,on laji mennyt täysin metsään.Tämän hetken juniori-ikäiset ovat -99-01 syntyneitä,eli kolmen eri vuoden kavereita,sarjoja on sentään kymmenen,niin nopeasti laskien jokaisesta ikävuodesta löytyy kolme painijaa,eli joka ikävuodesta jää seitsemän sarjaa tyhjäksi,toki saadaan joka sarjaan yksi juniori-ikäinen,kun otetaan kaikkien kolmen vuoden juniorit lukuun.Muuten sarjat täyttyykin kadetti-ikäisistä ja muuten vaan painia kokeilevista,joilla ei ole lajissa sen pidemmälle kantavia haaveita.Myös miehissä on tilanne sama,SM kisoissa monessa sarjassa ei yhtään miesikäistä,pääasiassa 17v ja allekin,muutama juniori,joukkoon eksynyt yksittäinen miesikäinen kuntopainija.Toki pari kolme sarjaa löytyy miehistä,joissa on yksi tai kaksi kansainvälisen tason painijaa, mutta jatkumo on erittäin kaukana,kun laji on Pohjanmaata lukuunottamatta lähes loppu.

  • Tallinnan kisoihin kiteytyi Suomalaisen junioripainin tämänhetkinen taso,yhtä painijaa lukuunottamatta kaikki heti laulukuoroon,ja tyyli,millä se tehtiin,on surkuhupaisaa katsottavaa.Suomalaisia nöyryyttäneet saivat seuraavissa matseissa melkoista kyytiä,ja nämä voittajat seuraavissa matseissa taas lähinnä ypv. selkäsaunan.Tällainen on tulos,kun kun ei ole kotimaan kilpailua.


 • Painin tulevaisuus = Beach Wrestling.
  Katsojaystävällinen, tuleva Olympialaji.

  • Olikos Vaasassa viikonloppuna Beach Wrestling kisat?
   Tulokset olisi kiva nähdä.


 • Mutapaini naispainijoille=seuraava olympialaji.

SEISKA.FI

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. Koronavirus saapunut Suomeen

  Se on Lapissa tuli kiinalaisten turistien mukana. Miten käy joulupukki turismin? Onko lappi eristettävä?
  Maailman menoa
  218
  3039