Ystävien tapaamiset

Olen ilolla seurannut ystäväpiirin kutsuja tapaamisiin, jotka tapahtuvat jossakin mukavassa rantakahvilassa. Samoin on sukujuhlat jo vuosia olleet 'nyyttikestejä' jossa osallistujat sopivat tuomisistaan. Näin kertyykin näyttävä pitopöytä, ilman emännän yksinäistä puurtamista.

Meillä on mieheni suvulla tapana tavata elokuun lopulla, tänä vuonna osallistun laittamalla ison mätihyytelön. se on tukevampaa, voi jopa leikata kuin mätivati, jossa mäti on sekoitettunä punasipulin ja hapankerman kanssa. Illan mittaan sillä on tapana löystyä mössöksi, kun taas hyytelöity pysyy ryhdissään.

Jouluksi tein tyttären joulupöytään tuon mätihyytelön, koristeltuna se on juhlava herkullisuuden lisäksi. Suosittelen nyyttikestejä pienemmissäkin tapaamisissa!

5

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Nyyttärit on vanha hyvä juttu, jota harrastimme jo ainakin 60-luvulla.

    • Anonyymi

      Meillä oli tapana soutaa serkusten kanssa saareen, erilaiset eväät oli kaikilla mukana. Leipää voita ja palvinlihaa oli monella, ja kotijuustoakin, joka oli herkkuani. Pullanlentiä oli joillakin eväänä.

      Marjastimme ensin korimme täyteen, sen jälkeen sytytimme valkean ja paistoimme lettuja murskattujen mansikoiden kanssa, ja keitimme kahvit.
      Vilttejä levitimme ruohikkon ja otimme nokkaunet kuka malttoi. Kerran yllätti ukonilma ja sadekuuro meidät, ja saimme juosta viltteinemme ja koreinemme heinälatoon. Täyskasvuisina emme enää harrastaneet saarelle soutua, mitä nyt kukin perheensä kanssa teki marjaretkiä. Tapasimme heinätalkoissa ja puima--aikoina, samoin häissä ja hautajaisissa, mutta nuo nuoruuden saariretket on säilyneet iloisimpina kesämuistoina.

    • Anonyymi

      Minä vien itseni vaan, jos kesteihin pyydetään, ehkäpä olen mätisäkki muiden mielestä, ja saa riittää se :)

      • Anonyymi

        Eiköhän nyyttäreistä sovita etukäteen ?
        Vien kuitenkin aina jonkun pienen tuliaisen (namiaisia, suolaista tai makeaa) kukkien lisäksi.


    • Kyllä niistä pitää sopia etukäteen, eihän tavalliselle vierailulle kovin suuria tuliaisia viedä. Minusta on ollut hauskaa lukea asiaan liittyviä kirjoituksia, nuo kesämuistot on niin raikkaita ja hauskoja lukea.
      Minullakin on heinätalkoista muistoja Sipoon ajoilta, jolloin katoin pellonlaidalle lounastarjoilunkin. Perunat pyyheliinaan käärittyinä ja sillipurkki liinalle leipävadin ja voiaskin kanssa. Paistettuja silakoita etikkaliemessä oli suosittua, samoin silakkarullat.

      Kyllä ruoka maittoi ja itse tehty kotikalja teki kauppansa. Laskuojassa viileässä oli pieni tonkka ja alumiinimuki, josta kävivät kaljaa juomassa. Päivän päätteeksi oli porukalle sauna kuumana, jossa sai pestä hiet. Äitikin laittoi silloin 17 saunavihtaa muistelen 😊))
      Kivoja joskin työläitä kesämuistoja niistäkin monista talkoista jäi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      101
      1497
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1154
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      84
      1064
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      976
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      573
      942
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      877
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      872
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      19
      822
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      654
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      630
    Aihe