Aihe

Noutaja aloittelijalle

Anonyymi

Olen hankkimassa ensimmäistä koiraa ja haluaisin tietää millaisia noutajat ovat ja soveltuvatko ne aloittelijalle etenkin kultainen noutaja on ykkös vaihtoehto.
Haluaisin harrastaa palveluskoiralajeja eli soveltuuko kultainen sellaiseen?

7

<50

  Vastaukset

  • Henkilöksi, joka haaveilee pk-lajeista, kyselet ihan uskomattomia kysymyksiä. Pk-lajit vaativat jo jonkinlaista osaamista ihan lajien aloittelijoiltakin, joten mitä jos unohdat ne pk-lajit nyt toistaiseksi ja keskityt perustavanlaatuisempiin asioihin? Mieti sitten pk-lajeja uudestaan, kunhan koiraharrastus on ensin ylipäätään lähtenyt käyntiin. Ennen juoksua täytyy osata kontata.

   Ensinnäkään tämä ei ole paras paikka tiedonhakuun ja toisekseen koiraharrastus vaatii omatoimisuuttakin, mikä sinusta puuttuu ihan tykkänään. Noutajat sopivat loistavasti ensikoiriksi aktiivisille omistajille, mikä on niin paljolti viljeltyä tietoa, että se sinun olisi pitänyt löytää helposti itsekin.

   Pk-lajeihin kilpailuoikeuden saaneet rodut ovat myös helposti googletettavissa, joten en käsitä, mikset tehnyt sitä itse. Sieltä listalta löytyy mm. kultainennoutaja, mistä vähän hölmömpikin voinee päätellä rodun soveltuvan hyvin pk-lajeihin, jos vielä sinne asti joskus koiraharrastuksessa pääset. Toki kultsuissa on suuria yksilöllisiä eroja jo kahden eri linjan takia, mutta hyvä ja osaava kasvattaja auttaa kyllä pennun valinnassa, jotta saat koiran, joka ei ihan tossukka ole, mutta joka ei kuitenkaan ole sinulle liian iso pala purtavaksi.

   Jos ihan tosissani olisin itse harrastamassa pk-lajeja noutajan kanssa, valitsisin itse todennäköisesti sileäkarvaisen noutajan. Sinulle riittänee ensialkuun pikemminkin näyttelylinjainen kultsu, jossa riittää kyllä virtaa, mutta joka ei kuitenkaan ole sinulle liian vaativa ennen kuin pääset vähän asioista jyvälle.

  • Edellinen kommentoija oli aika töykeän oloinen mutta älä välitä hänestä, jos sinulla on vain intoa ja halua opettaa koiraa voit sen kanssa harrastaa mitä itse lystäät ja johon koira on soveltuva.

   Kultainen noutaja on hyvä ensikoira, ne ovat palvelualttiita ja rakastavat tehdä omistajan kanssa kaikkea. Ovat myös fiksuja joten oppivat asiat nopeasti jos vain jaksat opettaa.

   Mutta jos otat koiran suosittelen ensin opettamaan sen koiran tavoille ja n. Vuoden iässä kun pentu on kehittynyt kunnolla aloittaa sen kanssa harrastukset pikkuhiljaa. Etenkin jos PK-lajeja ajattelit harrastaa on pennun sosiaalistaminen ja kunnollinen pohjakoulutus tosi tärkeitä :)

   • Mahdoitko päästä aloittajasta jyvälle jo eilen vai nytkö vasta änkesit mukaan keskusteluun? Ei kannata muita töykeiksi haukkua, kun itse katsot "asialliseksi" tulla siihen kommentoimaan, miten muilla on lupa aloittajaan suhtautua eilisen ulosannin perusteella.


  • Myöskin on syytä ottaa selvää ennen pennun ostoa mistä oloista pennun ostaa.
   Ei pidä ostaa ainiskan sellaisesta paikasta jossa koiria kaltoinkohdellaan.

  • Onpa näillä palstoilla näkynyt töykeitä kommentteja, kun joku haluaa kuulla mielipiteitä.
   Noutaja sopii ensimmäiseksi koiraksi oikein hyvin, itse nimittäin hankin 3 vuotta sitten ensimmäisen koirani joka on kiharakarvainen noutaja. Täytyy vain muistaa että noutaja on aktiivinen ja tekemisen haluinen koira, eli peruskoulutus tosiaan täytyy aloittaa ajoissa ja jos haluat tosissasi aloittaa pk-harrastuksen niin kannattaa varautua siihen että sulla saattaa mennä kauankin aikaa ennen kuin pääset kunnolla kilpailemaan ja tämän olen oppinut omalla kokemuksella,

   itsekin nimittäin harrastin jonkin aikaa pk-klubissa,mutta reilun vuoden harrastamisen jälkeen jouduin toteamaan että se ei sopinut mulle eikä koiralleni,eli siihen loppui se harrastus. Onneksi en kuitenkaan luopunut koiran kanssa harrastamisesta kokonaan vaan aloitin noin puolitoista vuotta sitten mejä harjoittelun ja koirani rakastaa sitä toinen missä koira on hyvä on metsästyksessä(kuulun metästysseuraan) ja damien noutamista se rakastaa.

   Jos todella haluat harrastuskoiran niin kannattaa ottaa yhteytta harrastus seuroihin ja kysellä niiltä neuvoa, koska esim pk-klubi jossa olin jonkin aikaa jäsenenä niin järjestivät myös pentukursseja, eli sinänsä sulla on mahdollisuus onnistua tavoitteesasi jos jaksat pitkäjänteistä työskentelyä.

   • Kun sama ihminen on vakuuttunut hankkivansa ensin yhtä rotua, sitten toista, kohta kolmatta jne. rotua muutaman tunnin sisällä tietämättä yhdestäkään rodusta edes perusasioita, niin ei siinä enää viitsi linnunkielin kovin moni liverrellä. Turha neuvoa, kun hetken päästä neuvot ovat jo tarpeettomia mielen muuttuessa taas vaikka kuinka monennetta kertaa.


  • Kultainen ja labradori ovat aloittelijan noutajia.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Onko Stefan Therman monimiljonääri?

   Jotkut väittävät että on, toisten mielestä pelkkä velka-elvis jolle kohta käy köpelösti. Mikä on totuus?
   Kotimaiset julkkisjuorut
   50
   6175
  2. Maisa tahtoo Mikon kanssa yhteisen lapsen

   On kuitenkin kiire sillä sairaus voi paheta ja se kaataisi vauvahaaveet: "Lentoemäntänä työskentelevä mediapersoona Maisa Torppa, 29, kertoo tuoreess
   64
   5363
  3. Maisuliini vongannut vieraalta mieheltä

   Käsi pystyyn kenelle tuli yllärinä: https://www.seiska.fi/Uutiset/Maisa-Torppa-taas-suhdeskandaalissa-Yritti-iskea-kaasonsa-miehen-ystavat-hylkasivat
   265
   3480
  4. Turun seudulla löydetty ensimmäiset uudelleen koronaan sairastuneet

   Taitaa rokotukset mennä hukkaan, kun ei tulekaan immuniteettiä. https://www.iltalehti.fi/koronavirus/a/5039e73d-b54b-4edd-a962-a3c841d846d7
   Maailman menoa
   62
   2580