Lämpöpumpun asennuksen viimeistely neuvojen tarvetta

Anonyymi

Tuli eilen seinälle tuollainen ulkoyksikkö ja ostin sellaisen pika-asennuksen. Ulostuloreikään sisälle tuli villat, mutta mitä mönjää pitäisi viiman ja kosteuden estämiseksi laittaa putken suuaukolle. Olisko se jotain kittiä? Mistä saa ja tuotteen merkki ja malli? Goglaamalla en löytänyt. Saisi olla pursoputkilossa, siinä on liikaa sellaisessa vakio pitkässä sylinterissä. Varmaankin pitäisi vielä laittaa jotain ulostuloputken ympärille seinän sisälle, tähän varmaakin tavallinen laajeneva uretaanivaahto on hyvää. Pakko on varmaan porata pieni reikä, ei sitä muuten mahdu ruiskuttamaan sinne seinän väliin? Asiallisia ehdotuksia, ei pellevastauksia!

4

<50

Vastaukset

  • Siihen läpiviennin päälle tulee kotelon pää. Kotelossa kulkevat putket ja kaapelit.

    • Siinä reiässä oleva läpivientiputki kun yltää seinän pinnan tasalle ulko- ja sisäpuolelta, niin riittää kun putken sulloo täyteen villaa. Putken pään peittää sisäyksikkö tai suojakanavan päätykappale sisä- ja ulkopuolella. Muuta tiivistystä ei tarvita.


  • Aloittajan kommentti: Meinaan vaan, että kosteus paremmin poissa niistä villoista, kun on jotain villojen ulkopinnassa. Onhan siinä se asennuskourun kansi, mutta ainakin sen asennusputken ja seinän väliseen pieneen rakoseen pitää jotain laittaa.
    Yksi konsti voisi olla, että suurentaa yhdestä kohdasta putken ympärystä niin, että uretaanivaahdon letku mahtuu sisään ja saa ruiskutettua vaahtoa sinne seinän sisään.

  • Nyt on tiivistetty. Porasin ulostuloputken viereen 8 mm reiän ja siitä ruiskautin uretaanivaahtoa muutaman suhauksen. Laitoin pienemmän muoviputken uretaanisuuttimeen, niin ei tarvinnut porata suurta reikää. Villojen päälle laitoin moottorisilikonia, mutta se piru tarttui niihin villoihin eikä saanut tasoitettua, mutta hyvää se oli sen ulostuloputken ja seinän väliseen kapeaan rakoseen. Koska silikoni ei pysynyt kiinni villojen pinnassa laitoin sitä samaa uretaanivaahtoa reiän keskelle. Onneksi ei kuitenkaan alannut pursuta uretaanivaahtoa sisätiloihin siitä putken rakosesta. Varmuutta ei ole, tuliko suhautettua riittävästi, mutta eiköhän homma ole ok.

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.