Miten hyvin Krav Maga sopii naiselle?

Anonyymi

Hei!

Olen kiinnostunut Krav Magasta, mutta hieman epäilyttää lähteä peruskurssille. Miten hyvin laji sopii naiselle? Onko kursseilla ylipäätänsä naisia vai onko hyvin miesvaltainen laji? Olen reilu parikymppinen, n. 165cm pitkä ja melko hentorakenteinen nainen, joten en tiedä miten hyvin istuisin joukkoon. Olen myös sosiaalisissa tilanteissa melko varautunut, joten arkailen ehkä hieman senkin takia yksin lähteä, kun ei kaverit ole kovin innokkaita 😁 olisi kiva kuulla kokemuksia muilta naisilta!

2

<50

Vastaukset

 • Nuorena sinne varsinkin kannattaa lähteäkin, kun ei ole vielä ehtinyt kertyä kremppoja. Itse olen 50-vuotias nainen ja aloitin KM:n viime syksynä. Kaikenlaiset vaivat kohdallani estävät täyttä treenausta ja joudun laistamaan joistakin harjoituksista, mutta se suodaan ja itseään ei tarvitse pakottaa mihinkään.

  Peruskurssilla KAIKKIA jännittää niin että ollaan ihan totisena. Sosiaalisesti arempikin sopii joukkoon hyvin mukaan, koska ei tarvitse osata lässyttää jotain small talkia.

  Käytännössä suurin osa miehistä tuntuu vähän varovan naisen kanssa treenaamista, ja nainen ei välttämättä ole parina se halutuin kun parinhaku alkaa. Ohjaaja voi tähän vaikuttaa ja määrätä ihmisiä pareiksi ja ryhmiksi. Mutta jos hän ei niin tee, niin pitää suosiolla ymmärtää se että saattaa olla se "jämä" joka viimeiseksi valitaan, eikä siitä kannata ottaa itseensä. Miehet mieluummin treenaavat miesten kanssa, koska uskaltavat tällöin olla "rajumpia", plus ei tarvitse (jos on nuori mies) jännittää naisen seurassa. Vanhimmat miehet ovat oikeastaan miespareista parhaita, koska heillä on jo rutiinia ja tatsia juttuun, mutta heitähän yleensä kohtaakin vasta kun peruskurssilta siirtyy jatkoon, jos intoa riittää pidemmälle.

  Tietenkin jos on muita naisia läsnä, niin sitten voi pariutua heidän kanssaan, mutta jos nyt ajatellaan ihan itsepuolustusta, niin ei se todennäköisimmin ole muija joka kimppuun käy tuolla kaupungilla... Tässä mielessä kannattaa rohkeasti suosia miespareja.

  Joissain harjoituksissa ohjaaja saattaa ensisijaisesti parittaa keskenään samankokoisia, että jossainmäärin koko tietysti merkkaa. Mutta on toki harjoituksia joita voi tehdä täysin riippumatta siitä minkä kokoisia opponentit ovat.

  Jos inhottaa että tulee mustelmia, niin KM on viimeinen laji mihin kannattaa mukaan lähteä, niitä nimittäin varmuudella tulee. Voi toki hommailla kaikenlaisia suojia esim. käsivarsiin, mutta väistämättä aina jokunen mustelma muodostuu. Vammojen riskikään ei toki ole olematon, ja vakuutus on oltava kunnossa. Mutta itse kun olen tässä lähes vuoden harrastanut, niin mitään erityisen vakavaa josta ei olisi parissa päivässä selvinnyt en ole vielä nähnyt. Tässäkin asiassa kokeneimmat yksilöt ovat tietysti parina parhaasta päästä, osaavat hallita tilaa ja etäisyyttä, ja pidättää voimaansa niin ettei kopsahda se nyrkkikään suoraan leukaan, vaan millin päähän.

  Tässä nyt tämmöistä mitä äkkiseltään mieleen tuli.

Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. Koronavirus saapunut Suomeen

  Se on Lapissa tuli kiinalaisten turistien mukana. Miten käy joulupukki turismin? Onko lappi eristettävä?
  Maailman menoa
  218
  3086