Hirvas 515 välipohja

Anonyymi

Hankin tässä juuri vanhan jostain 80 luvun puolelta olevan hirvas 515 veneen, on pienehkö epäilys että välipohjaan on päässyt vettä. Onkos kenelläkään kokemusta onko kyseisessä veneessä uretaanit välipohjassa vai onko ihan vain ilmaa? Ei ainakaan hölsky joten jos on kosteutta niin taitaa olla nuo uretaanit... Joku aikasempi omistaja vetäny lattiaan porakärkiruuvikiinnityksiä ni saattanu kastella ajan saatossa.... Lähinnä epäilen kun liikkuu vähän laiskasti hyväkuntoisella 60hp koneella josko siellä olisi ylimääräistä lisäpainoa, ja lisäksi pieni ”ummehtunutu” tuoksu välillä veneessä, joka voi tosin tulla takakaivoon jälkiasennetusta kiinteästä tankista jonka ympärille kertyy likaa ja kosteutta joka on käytännössä mahdoton puhdistaa.

Kiitos jo etukäteen vastauksista

-Veneilijä

6

<50

Vastaukset

 • Siellä takana polttoainekaivossa on kaksi tulppaa kummallakin sivulla. Niistä poistetaan vesi joka pääsee kaksoipohjaan. Minulla oli Hirvas 515 joskus 80-luvulla ja kyllä sieltä sai kaksoipohjan tyhjäksi.

  Miksi epäilet että et saisi?

 • Jatkona vielä. Oli 50 heppanen kone ja lähti vähän laiskasti. Aika syvä V-pohja, joten ei ole nopein kiihtymään. Sai siirtää painoa eteen, että keula tippui ja nousi plaaniin. Trimmit auttoi. Kulki muistaakseni 28 solmua. Ei pahaa sanottavaa veneestä. Toimi aallokossakin hyvin.

  Jos takakaivossa on tyhjennysreiät tukittu, niin mistä se vesi olisi sinne kaksoipohjaan päässyt. Jos vaurioita ei ole, niin en ainakaan omasta löytänyt reittiä mistä olisi päässyt.

 • Lähinnä varmaan olisi sadevettä joka päässyt sisäpuolella olevasta reiästä sisään. Takakaivon kautta ei nyt pääse käsiksi minnekkään kun joku on täyttänyt sen omavalmisteisella bensatankilla... ilmeisesti hitsattu kasaan paikallaan kun ei mahdu tulemaan ulos. Takakaivon edessä on myös yksi reikä lattiassa(noin 2cm) lieneekö käytetty välipohjan tyhjennykseen, siitä sinne on varmaan vettä mennytkin, mikäli sitä siellä on. Mutta hyvä juttu jos sen kerta saa tyhjäksi, alkoi jo pelottaa tuo pieni ummehtunut tuoksahdus kun en ostaissa huomannut ja itse tahdon olla vähän vainoharhainen turhastakin 😂Taidanpa purkaa tuon tankin pois ja laittaa irtotankin, kun on aika takapainoinen tällä hetkellä, joka vielä vaikeuttaa liukuun pääsyä. Kyllähän tuo menee sen 30solmua nätillä kelillä kun liukuun päästään. Muuten olen veneeseen todella tyytyväinen itsekkin. Kiitoksia asiantuntevasta informaatiosta täytyykin alkaa tutkimaan tuota peräkaivoa.

  -Veneilijä

  • Nyt kun tarkemmin muistelen, niin siellä oli kolme tyhjennysreikää. Eli yksi on jäljellä (se keskimmäinen) mutta ei "alimassa" kohtaa.


  • Juu se olikin siis veneen lattian puolella, pitää varmaan työntää sinne letkua ja pumpata jos jotain tulisi ulos. Toimii varmaan tällä hetkellä lähinnä välipohjan täyttöreikänä jos sattuu sateella olemaan kuomu auki kun ei siinä mitään tulppaa ole.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Juu se olikin siis veneen lattian puolella, pitää varmaan työntää sinne letkua ja pumpata jos jotain tulisi ulos. Toimii varmaan tällä hetkellä lähinnä välipohjan täyttöreikänä jos sattuu sateella olemaan kuomu auki kun ei siinä mitään tulppaa ole.

   Tulpan saa ostettua. Se on ihan perustarvike. Hakusanalla pohjatulppa löytyy noita kierrettäviä tulppia.

   https://m.motonet.fi/fi/tuote/5000256/Pohjatulppa

   Ei sinne välipohjaan muistaakseni kauheasti vettä mahdu mitä ei voi poistaa etummaisesta tulpasta. Sulla on sis painopiste vaan vähän takana. Mulla oli tuossa tilassa (sen "pöydän" takana) kaksi irtonaista 25 litran bensakanisteria ja aika paljon sekin vaikutti plaaniin pääsyyn. Toisen ollessa tyhjä se nousi parmmmin, mutta kykkä vesihihto onnistui kun kumpikin oli lähtötilanteessa täynnä ja veseessä kaksi 18 vuotiasta kuormana (kolmas vesisuksilla). Jos veneessä ei ole säädettäviä trimmejä, kannattaa sellaiset ostaa, ne auttoi tosi paljon eli autta plaaniin nousuuun ja vielä liussa veneen suorassa pitämiseen. Ei tarvi kaverin hyppiä siellä keulassa.

   Toki säädettiin trimmulkumaa (manuaalisesti suoraan koneen rikistä yksi steppi) aina kun hiihdettiin. Trimmiläkin saa autettua, mutta meillä ei ollut koneessa säädettävää trimmiä, joten ne trimmilevyt oli jees. Jaksoi muuten nostaa hiihtäjän yhdelläkin suksella.


suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. Hengityssuoja, viruksia vastaan. Ihan pelleilyäkö?

  Kuulemma hengityssuojaimet ovat loppuneet niin apteekeista kuin tukkureiltakin, kertoo Hesari. "Hengityssuojaimet loppuivat tukkureilta ja monista ap
  Maailman menoa
  83
  3435
 2. Erika ja viisuvalinta

  Cicciolina todella reipas ja mukaansatempaava esitys. Toivottavasti Erika pääsee kisoihin mukaan !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Maailman menoa
  97
  3251
 3. Mä välitän susta

  edelleen paljon, sitä ei mikään koskaan muuta, enkä halua sulle mitään pahaa. Toivon että olet onnellinen. Itse tyydyn osaani ja yritän pärjätä näillä
  Ikävä
  71
  893
 4. Seinäjoella jälleen kuolonkolari

  Kyllä eikö näitä teitä saada sellaiseen kuntoon, että ihmiset (jotka on pakotettu käymään töissä) voisivat taittaa taivaltaan ilman järjetöntä kuolema
  Seinäjoki
  19
  738
 5. Tiedät nainen itekin

  jos me ruvettas niin haluaisin; että oltais vain toisia varten. Sinusta en kyllä ole yhtään varma. :(
  Ikävä
  36
  646