Eturauhasenhöyläys paha virhe.

Anonyymi

Höyläys tehtiin alueemme keskussairaalassa. Kotiutuksen jälkeen katedrointi ei onnistunut. Sain virtsatietulehduksen. Siihen määrättiin Ciprofloxasiini antibioottikuuri. Virtsaumpi poistui, mutta sitä kysyn lääkekö aiheutti pidätyskyvyn häviämisen pystyssä ollessa kokonaan?
Olen yli 70-kymppinen mies. Nyt pelottaa onko minulla vaippahoito kotioloissa lupun ikääni? Onko kenelläkään tietoa virtsan pidätysvaikeuksissa höyläyshoidon seurauksena?
Reino 74v.

38

186

  Vastaukset

  • Höyläys on vanhanaikainen toimenpide, jota ei nykyään suositella. Virtsatietulehdus vielä lisäksi osoittaa ennenkuulumatonta asiantuntemattomuutta sairaalan puolelta. Alueen hermot höylätty pois joten ongelmia odotettavissa. Suosittelen valituksen tekemistä potilasasiamiehelle pikimmiten.

   Näitä entisajan jäänteitä kuten maaseutujen keskussairaaloita ei nykyään edes pitäisi olla olemassakaan.

   • No mites se virtsaumpi sitten nykyään hoidetaan, jos ei eturauhasta hyläämällä?

    Miehen anatomiahan on sellainen, että virtsaputki menee eturauhasen läpi ja eturauhasen kasvaessa se ikään kuin kuristaa sen virtsaputken niin, ettei siitä pääse vitrsa normaalisti virtaamaan ja tästä se virtsaumpi johtuu. Mikä sitten sen eturauhasen "liikakasvun" sitten aiheuttaakaan, on jo toinen asia.

    Mutta jos sitä virtsaumpea ei nykyään enää pääsääntöisesti hoideta eturauhasta höyläämällä, niin millä sitten?

    Laitetaanko siihen eturauhasen läpi menevään virtsaputken kohtaan jokin "putki" taikka muu vastaava joka laajentaa sen virtsaputken normaaliin kokoon niin, että virtsaaminen toimii normaalisti, vai miten se nykyään hoidetaan?


  • Prostatahyperplasiaa todetaan jopa 80 %:lla yli 60-vuotiaista miehistä, mutta vain 40 %:lla on siitä johtuvia virtsaamisoireita.
   Höyläysleikkaus on tavallisin urologinen toimenpide, ja se onnistuu yleensä hyvin. Tavallisin leikkauksesta aiheutuva haitta on 70 prosentilla potilaista ilmenevä siemennesteen kulun suunnan muuttuminen, jolloin siemensyöksy suuntautuu rakkoon päin poistuen ensimmäisen virtsauksen mukana. Tilanne on pysyvä, mutta onneksi varttuneessa iässä lapset on yleensä jo tehty.
   Valtaosa potilaista on tyytyväisiä ja saa helpotuksen vaivaansa.

   • Varokaa hyvät miehet höyläystä. Itselleni sellainen tehtiin vajaa vuosi sitten Tampereella. Urologit vähättelivät siemensyöksyn menetystä ja urologian silloinen johtajaprofessori sanoi, että orgasmi säilyy entisellään. Valehteli päin naamaa. Höyläys tuhosi orgasmin käytännössä kokonaan. Toimenpide ei pelkästään tuhonnut seksiä, vaan muunkin elämän. En ikinä olisi suostunut toimenpiteeseen elleivät olisi valehdelleet komplikaatioista. Pahinta vielä oli, että alustavasti oli sovittu toimenpide menetelmällä, joka ei aiheuta höyläyksen kaltaista tuhoa. Leikkausalueen johtaja poisti sen vaihtoehdon ilmeisesti säästösyistä. Toivottavasti on ylpeä, kun on saanut (ainakin) yhden ihmisen loppuelämän tuhottua.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Varokaa hyvät miehet höyläystä. Itselleni sellainen tehtiin vajaa vuosi sitten Tampereella. Urologit vähättelivät siemensyöksyn menetystä ja urologian silloinen johtajaprofessori sanoi, että orgasmi säilyy entisellään. Valehteli päin naamaa. Höyläys tuhosi orgasmin käytännössä kokonaan. Toimenpide ei pelkästään tuhonnut seksiä, vaan muunkin elämän. En ikinä olisi suostunut toimenpiteeseen elleivät olisi valehdelleet komplikaatioista. Pahinta vielä oli, että alustavasti oli sovittu toimenpide menetelmällä, joka ei aiheuta höyläyksen kaltaista tuhoa. Leikkausalueen johtaja poisti sen vaihtoehdon ilmeisesti säästösyistä. Toivottavasti on ylpeä, kun on saanut (ainakin) yhden ihmisen loppuelämän tuhottua.

    On ikävä kuulla kertomastasi kokemuksesta ja valitettavasti samaa joutuvat läpikäymään monet muutkin.

    Mutuna on vaikutelma, että yleensäkin höyläyksiin lähdetään aivan liian kevyin perustein. Ensin tulisi koettaa kaikki muut vaihtoehdot ja potentiaalisti vähiten haiallisista aloittaen. Mutta koulukunnan mentaliteetti on ahtaammalla kaavalla toimivaa, jossa pehmeämpiä vaihtoehtoja saatetaan vähätellä.

    "Pahinta vielä oli, että alustavasti oli sovittu toimenpide menetelmällä, joka ei aiheuta höyläyksen kaltaista tuhoa. Leikkausalueen johtaja poisti sen vaihtoehdon ilmeisesti säästösyistä. "

    Oliis kiinnostava kuulla tuosta ensin mainitusta menetelmästä, eli mikä se on.


   • Menetelmän nimi on Rezum. Netistä löytyy siitä tietoa. Menetelmän ja laitteiston maahantuoja oli jo sopinut laitteiston tuonnista Taysiin ja osaava asiantuntija oli sovittu mukaan opastamaan. Yhtäkkiä se mahdollisuus vain katosi ja sanottiin, että ainoa vaihtoehto on höyläys, ota tai jätä. Leikkaavan urologin piti olla pätevä, mutta mitään näyttöä hänen taidoistaan ei ollut, pelkkiä puheita. Pieleen meni ja kunnolla.

    Ylipäätään koko sairaalassa ei seurata lainkaan höyläysten tuloksia, toimenpiteitä vain tehdään ja potilaat kotiutetaan (heitetään pihalle) sen jälkeen. Nyt kun vahinko on sattunut, saa taistella todella paljon, että edes selvittäisivät mikä on mennyt vikaan ja kuinka asia korjataan. Tuo leikkausalueen johtaja ja urologian johtaja molemmat kirjallisesti jopa ilmoittivat, että höyläys on onnistunut hyvin! Tulee mieleen vanha sanonta, että leikkaus onnistui, mutta potilas kuoli. Olen aina pitänyt sitä vitsinä, mutta ilmeisesti se ei olekaan sitä.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Menetelmän nimi on Rezum. Netistä löytyy siitä tietoa. Menetelmän ja laitteiston maahantuoja oli jo sopinut laitteiston tuonnista Taysiin ja osaava asiantuntija oli sovittu mukaan opastamaan. Yhtäkkiä se mahdollisuus vain katosi ja sanottiin, että ainoa vaihtoehto on höyläys, ota tai jätä. Leikkaavan urologin piti olla pätevä, mutta mitään näyttöä hänen taidoistaan ei ollut, pelkkiä puheita. Pieleen meni ja kunnolla.

    Ylipäätään koko sairaalassa ei seurata lainkaan höyläysten tuloksia, toimenpiteitä vain tehdään ja potilaat kotiutetaan (heitetään pihalle) sen jälkeen. Nyt kun vahinko on sattunut, saa taistella todella paljon, että edes selvittäisivät mikä on mennyt vikaan ja kuinka asia korjataan. Tuo leikkausalueen johtaja ja urologian johtaja molemmat kirjallisesti jopa ilmoittivat, että höyläys on onnistunut hyvin! Tulee mieleen vanha sanonta, että leikkaus onnistui, mutta potilas kuoli. Olen aina pitänyt sitä vitsinä, mutta ilmeisesti se ei olekaan sitä.

    Ei ole mitään mennyttä aikaa. Hyvin kuvaa vielä nykyistäkin aikaa ja käytäntöjä! Suurelta osin. Toivottavasti on muitakin käytäntöjä!


  • Olen vajaa 50v mies. Minulle tehtiin anestesia leikkaus minkä jälkeen en saanut pissattua. Terveyskeskuksessa oma lääkäri teki eturauhastutkimuksen ja PSA kokeen joka oli ihan ok! Hän kirjoitti minulle alfasalpaajan (tamsumin 0,4, mg) ja sanoi ettei höyläys ole mikään ratkaisu hyvälaatuisten liikakasvuun.

   • Anestesia leikkaus mikä minulle tehtiin ei liittynyt suoraan eturauhasen. Nukutus vaan ns lakkasi pissan tulon


   • Anonyymi kirjoitti:

    Anestesia leikkaus mikä minulle tehtiin ei liittynyt suoraan eturauhasen. Nukutus vaan ns lakkasi pissan tulon

    Varsin yleistä, että anetesian / nukutuksen jälkeen pian heräämisen jälkeen on alkuun vaikea virtsata, mutta normaalisti se menee ohi, tyyliin tunnissa parissa.

    Mutta jos tilanne jää päälle, niin se onkin toinen juttu, mutta sellaisesta en ole koskaan kuullut.


   • leikkaus tehtiin niin, että minut herätettiin klo 20:00-21:00 välillä ja olin yön heräämössä minkä jälkeen seuraavana aamuna sitten pääsin vasta veskiin ja totesin, että komma on huonosti. Pari tuntia sitten yritin päästä pissalle ja homma johti sitten katetrointiin. Omassa terveyskeskuksessa pari päivää ja sain pissaamisen toimimaan jo toisena päivänä ihan ok. Jatkoin kotona pissan mittaamista ja lopeti katetroinnin kun sain sen tasoon mitä lääkäri edellytti. alle 1,5 dl kolmena peräkkäisenä mittauskertana.


   • Anonyymi kirjoitti:

    leikkaus tehtiin niin, että minut herätettiin klo 20:00-21:00 välillä ja olin yön heräämössä minkä jälkeen seuraavana aamuna sitten pääsin vasta veskiin ja totesin, että komma on huonosti. Pari tuntia sitten yritin päästä pissalle ja homma johti sitten katetrointiin. Omassa terveyskeskuksessa pari päivää ja sain pissaamisen toimimaan jo toisena päivänä ihan ok. Jatkoin kotona pissan mittaamista ja lopeti katetroinnin kun sain sen tasoon mitä lääkäri edellytti. alle 1,5 dl kolmena peräkkäisenä mittauskertana.

    Niin, tuo tilanne ei nyt oikeastaan edes kuulu avauksen ongelman aihepiiriin.

    Mitä suurempi ja pidempi leikkaus, niin sitä suurempi teoreettinenkin mahdollisuus tilapäisiin kusnausongelmiin, sillä anestesia tarkoituksellisesti lamauttaa myös virtsarakkoa. Joskus joudutaan katetroimeen vielä leikkauksen jälkeen joksikin aikaan, jotta rakko tyhjenee, mutta en tiedä miten yleistä tai harvinaista se on. Sitten on yksilöllistä miten kukin tapauksessaan käytettyihin aineisiin reagoi ja kohdallasi aineiden rakoa lamannuttava vaikutus on jostakin syystä kestänyt pidempään.


  • Ei antibiootti pidätyskykyä vie. Todennäköisesti ovat höyläyksen yhteydessä tuhonneet virtsaputken sulkijalihaksen. Kannattaa olla yhteydessä sairaalaan, ja varmaan saat taistella että myöntävät virheensä.
   Höyläys on niin huonosti hallittu ja pahaa tuhoa aiheuttava toimenpide, että sitä ei saisi tehdä kenellekään muuta kuin äärimmäisenä ratkaisuna. Muita vaihtoehtoja on useita, mutta niitä ei käytetä. Syynä lienevät säästöt ja urologien piittaamattomuus potilaista: tehdään protokollan mukainen toimenpide huolimatta pahoista ja hyvin yleisistä komplikaatioista.

  • Kuinka on mahdollista, että eturauhasen koepalan oton yhteydessä tulee nuo samat ongelmat mitä tuossa yllä kerrotaan?

   • Miksi siniulta on otettu koepala, millä perusteilla? Koepalan otto ei suinkana ole riskitön toimenpide ja siihen ei tulisi päätyä liian kevein perustein.

    Nyttemmin on saatavilla uusi ja tarkempi Iso PSA-testi, joka joidnekinarvioidne mukaan puolittaa tarpeen koepalan ottoon. En tiedä onko tuo uusi testi jo kaikkialla saatavilla.

    "This New, Easy Prostate Cancer Test Can Reduce Unnecessary Biopsies By 50 Percent"

    - https://www.menshealth.com/health/a19516267/isopsa-test-for-prostate-cancer/

    PSA-arvothan voivat toisinaan olla korkealla muistakin syistä kuin eturauhassyövän vuoksi, eli koepalan ottoa ei liene tulisi kiirehtiä vain PSA-arvon perusteella.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Miksi siniulta on otettu koepala, millä perusteilla? Koepalan otto ei suinkana ole riskitön toimenpide ja siihen ei tulisi päätyä liian kevein perustein.

    Nyttemmin on saatavilla uusi ja tarkempi Iso PSA-testi, joka joidnekinarvioidne mukaan puolittaa tarpeen koepalan ottoon. En tiedä onko tuo uusi testi jo kaikkialla saatavilla.

    "This New, Easy Prostate Cancer Test Can Reduce Unnecessary Biopsies By 50 Percent"

    - https://www.menshealth.com/health/a19516267/isopsa-test-for-prostate-cancer/

    PSA-arvothan voivat toisinaan olla korkealla muistakin syistä kuin eturauhassyövän vuoksi, eli koepalan ottoa ei liene tulisi kiirehtiä vain PSA-arvon perusteella.

    Nähtävästi sillä perusteella, kun terv. arv.keskuksen lääkäkäri teki sen sormitestin, hän mietti lähettääkö jatkotutkimuksiin vai ei. Teki lähetteen.

    Niiden kahden ensimmäisen käynnin jälkeen ei ollut havaittavissa mitään erikoista. Mutta sitten tuli yllättäin kutsu vielä tutkimuksiin. Tulipa vielä tämänkin jäkeen kutsu tutkimuksiin. Siis neljäs kerta! Näiden kaden viimeisen tutkimuksen jälkeen tuli nämä ongelmat, joista ketjussa kerrotaan!


   • Anonyymi kirjoitti:

    Nähtävästi sillä perusteella, kun terv. arv.keskuksen lääkäkäri teki sen sormitestin, hän mietti lähettääkö jatkotutkimuksiin vai ei. Teki lähetteen.

    Niiden kahden ensimmäisen käynnin jälkeen ei ollut havaittavissa mitään erikoista. Mutta sitten tuli yllättäin kutsu vielä tutkimuksiin. Tulipa vielä tämänkin jäkeen kutsu tutkimuksiin. Siis neljäs kerta! Näiden kaden viimeisen tutkimuksen jälkeen tuli nämä ongelmat, joista ketjussa kerrotaan!

    Näissä asioissa ei yleensäkään tule luottaa yleislääkäriin, vaan hakeutua pätevän urologin pakeille, jotka vielä nekin määräävät myös tarpeettomia lääkityksiä ja biopseja.

    Mutta se oleellinen asia. Mitä se arvauskeskusken lekuri tunnustellessaan löysi? Pelkän liikakasvun vai arkuutta tai mahdollisia epämuodostumia rauhasen pinnalta?

    Tehtiinkö PSA-koe ja mitkä olivat tasot?

    Minne ne kutsut lisätutkimuksiin tulivat, arvauskeksukseen vai "oikeaan" sairaalaan tai erikoislääkärille?

    Missä vaiheessa ja minkä tahon toimesta koepala otettiin, erikoislääkäri sairaalassa vai jopa arvauskeskuksessa?

    Et myöskään kertonut millaiset ja minkä asteiset vaivat veivät konsultoimaan asiasta.

    Ps. Kertomuksesi tapahtumankulusta on niin epätarkka ja oleellisia elementtejä uupuu, että näin etänä on vaikea luoda mitään tarkempaa mielikuvaa.

    PsPs. Omalla kohdalla on tyypillisiä liikakasvun oireita ollut vuosia, eli ne tihenneet kusireissut, öisinkin, mutta muuten pelittää.

    PSA-testit, tesosteronit ja muutenkin laajan verikoepatteriston olen teettänyt nyt useampana vuonna kerran vuoteen, ihan vain varmuuden vuoksi. Kaikki arvot ovat olleet hyviä.

    Seuraava etappi on etsiä jostakin hyvämaineinen urologi ja käydä kunnon ukkotesti lävitse. Tosin pitäisi olla jotakin todella konkreettista ja hälyttävää, jotta varsin riskialttiin biopsin hyväksyisin.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Näissä asioissa ei yleensäkään tule luottaa yleislääkäriin, vaan hakeutua pätevän urologin pakeille, jotka vielä nekin määräävät myös tarpeettomia lääkityksiä ja biopseja.

    Mutta se oleellinen asia. Mitä se arvauskeskusken lekuri tunnustellessaan löysi? Pelkän liikakasvun vai arkuutta tai mahdollisia epämuodostumia rauhasen pinnalta?

    Tehtiinkö PSA-koe ja mitkä olivat tasot?

    Minne ne kutsut lisätutkimuksiin tulivat, arvauskeksukseen vai "oikeaan" sairaalaan tai erikoislääkärille?

    Missä vaiheessa ja minkä tahon toimesta koepala otettiin, erikoislääkäri sairaalassa vai jopa arvauskeskuksessa?

    Et myöskään kertonut millaiset ja minkä asteiset vaivat veivät konsultoimaan asiasta.

    Ps. Kertomuksesi tapahtumankulusta on niin epätarkka ja oleellisia elementtejä uupuu, että näin etänä on vaikea luoda mitään tarkempaa mielikuvaa.

    PsPs. Omalla kohdalla on tyypillisiä liikakasvun oireita ollut vuosia, eli ne tihenneet kusireissut, öisinkin, mutta muuten pelittää.

    PSA-testit, tesosteronit ja muutenkin laajan verikoepatteriston olen teettänyt nyt useampana vuonna kerran vuoteen, ihan vain varmuuden vuoksi. Kaikki arvot ovat olleet hyviä.

    Seuraava etappi on etsiä jostakin hyvämaineinen urologi ja käydä kunnon ukkotesti lävitse. Tosin pitäisi olla jotakin todella konkreettista ja hälyttävää, jotta varsin riskialttiin biopsin hyväksyisin.

    Biopsin riskialttiudesta aina puhutaan mutta ainakin minulla se oli suurinpiirtein sama kuin vaikkapa keuhkojen kuuntelu stetoskoopilla.

    Mitään tuntemuksia ei ollut eikä jälkivaikutuksia muuta kuin heti toimenpiteen jälkeen (ja luultavasti jo sen aikanakin) huomasin puoli litraa verta sylissäni kun nousin istumaan. Kysyinkin sitä lääkäriltä että kummasta päästä se oli tullut mutta en saanut mitään vastausta.

    Vaippoja päälle ettei omat vaatteet likaannu ja kotiin vaan odottelemaan tuloksia. Koepalat osoittivat ärhäkkää syöpää joka sitten leikattiin ajallaan.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Biopsin riskialttiudesta aina puhutaan mutta ainakin minulla se oli suurinpiirtein sama kuin vaikkapa keuhkojen kuuntelu stetoskoopilla.

    Mitään tuntemuksia ei ollut eikä jälkivaikutuksia muuta kuin heti toimenpiteen jälkeen (ja luultavasti jo sen aikanakin) huomasin puoli litraa verta sylissäni kun nousin istumaan. Kysyinkin sitä lääkäriltä että kummasta päästä se oli tullut mutta en saanut mitään vastausta.

    Vaippoja päälle ettei omat vaatteet likaannu ja kotiin vaan odottelemaan tuloksia. Koepalat osoittivat ärhäkkää syöpää joka sitten leikattiin ajallaan.

    Yleensä otetaan kuusi koepalaa kummastakin eturauhasen lohkosta, siis 12 yhteensä ja toimlenpide tehdään virtsarakon lävitse.

    Keskesinä riskeinä on infektiot, joista osa on antibiootti-resistenttejä ja vie joissakin tapauksissa potilaan teho-osatolle.

    Toinen keskeinen ongelma on vernevuoto, runsaskin.

    - https://www.consumerreports.org/cro/2014/02/reduce-prostate-biopsy-dangers/index.htm

    Jotkut kertovat menettäneensä pidätyskyvyn ja saaneensa erektio-ongeelmia.

    *

    Ranskassa vuonna 2016 Jacques-Cœur de Bourges sairaalassa 60-vuotias potilas kuoli sydämen pysähdykseen eturauhasoperaatiossa. Hän oli vuotanut 6 litraa verta.

    Kyseistä kirurgia syytettiin suoranaisesta teurastamisesta, sillä hän oli operoinut brutaalilla tavalla, ollen kovassa tressissä, kiihkeässä viha-moodissa jo operaatiota aloittaessaan huutaen joutuvansa operoimaan paska-materiaalilla jne. Anestisistit ovat sittemin kieltäytynet tekemästä kanssaan operaatioita ja hän onkin leikkauskiellossa. Jo ennen tuota hänellä oli kyseenalainen maine.

    Omaiset eivät tahdo saada oikeutta. Sairaala oli vaennut koko asiasta, kunnes leikkaussalissa läsnäolleet olivat todistaneet tapahtumista. Siltikin sairaala koettaa kiemurrella asiassa ja ainetodisteita on mahdoton saada koska kuin sattumalta, kuollut oli polttohaudattu.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Näissä asioissa ei yleensäkään tule luottaa yleislääkäriin, vaan hakeutua pätevän urologin pakeille, jotka vielä nekin määräävät myös tarpeettomia lääkityksiä ja biopseja.

    Mutta se oleellinen asia. Mitä se arvauskeskusken lekuri tunnustellessaan löysi? Pelkän liikakasvun vai arkuutta tai mahdollisia epämuodostumia rauhasen pinnalta?

    Tehtiinkö PSA-koe ja mitkä olivat tasot?

    Minne ne kutsut lisätutkimuksiin tulivat, arvauskeksukseen vai "oikeaan" sairaalaan tai erikoislääkärille?

    Missä vaiheessa ja minkä tahon toimesta koepala otettiin, erikoislääkäri sairaalassa vai jopa arvauskeskuksessa?

    Et myöskään kertonut millaiset ja minkä asteiset vaivat veivät konsultoimaan asiasta.

    Ps. Kertomuksesi tapahtumankulusta on niin epätarkka ja oleellisia elementtejä uupuu, että näin etänä on vaikea luoda mitään tarkempaa mielikuvaa.

    PsPs. Omalla kohdalla on tyypillisiä liikakasvun oireita ollut vuosia, eli ne tihenneet kusireissut, öisinkin, mutta muuten pelittää.

    PSA-testit, tesosteronit ja muutenkin laajan verikoepatteriston olen teettänyt nyt useampana vuonna kerran vuoteen, ihan vain varmuuden vuoksi. Kaikki arvot ovat olleet hyviä.

    Seuraava etappi on etsiä jostakin hyvämaineinen urologi ja käydä kunnon ukkotesti lävitse. Tosin pitäisi olla jotakin todella konkreettista ja hälyttävää, jotta varsin riskialttiin biopsin hyväksyisin.

    > Mutta se oleellinen asia. Mitä se arvauskeskusken lekuri tunnustellessaan löysi? Pelkän liikakasvun vai arkuutta tai mahdollisia epämuodostumia rauhasen pinnalta?
    Sitä en tiedä mitä lekuri löysi. Arkuutta en ainakaan havainnut.

    Sitä en muista mitkä tasot olivat, mutta kun kävin vielä Ympyrätalossa uusissa testeissä, kerrottiin, että tasot eivät olleet ollenkaan korkeat.

    Lähetteet oli tehty Marian sairaalan erikoishoidon osastolle. Silloin ko. laitos toimi viimeisiä aikojaan .Kaksi ensimmäistä käyntiä olivat koepalan ottoja.

    Ne yllättävät lisäkutsut tulivat myös Marian sairaalaan.
    Niiden kahden jälkimmäisen kutsun, tutkimuksen tarkoitus jäi minulle epäselviksi. Tutkijatkin olivat aivan eri henkilöitä, ja kohtelukin oli kovin erilainen kuin ensimmäisillä kerroilla. Ja siis myös tulokset!

    Se miksi hakeuduin tutkimuksiin on se tavallinen tarina. Kun eräs kaveri oli käynyt ko. tutkimuksissa, ja kysyi olenko minä käynyt. Kun en ollut käynyt, ajattelin, että voisihan olla ihan hyvä käydä näissä tutkimuksissa, kun joskus yölläkin piti käydä "painetta tasaamassa".

    Selventääkö tämä esitys hiukan tapahtumia?


   • Anonyymi kirjoitti:

    > Mutta se oleellinen asia. Mitä se arvauskeskusken lekuri tunnustellessaan löysi? Pelkän liikakasvun vai arkuutta tai mahdollisia epämuodostumia rauhasen pinnalta?
    Sitä en tiedä mitä lekuri löysi. Arkuutta en ainakaan havainnut.

    Sitä en muista mitkä tasot olivat, mutta kun kävin vielä Ympyrätalossa uusissa testeissä, kerrottiin, että tasot eivät olleet ollenkaan korkeat.

    Lähetteet oli tehty Marian sairaalan erikoishoidon osastolle. Silloin ko. laitos toimi viimeisiä aikojaan .Kaksi ensimmäistä käyntiä olivat koepalan ottoja.

    Ne yllättävät lisäkutsut tulivat myös Marian sairaalaan.
    Niiden kahden jälkimmäisen kutsun, tutkimuksen tarkoitus jäi minulle epäselviksi. Tutkijatkin olivat aivan eri henkilöitä, ja kohtelukin oli kovin erilainen kuin ensimmäisillä kerroilla. Ja siis myös tulokset!

    Se miksi hakeuduin tutkimuksiin on se tavallinen tarina. Kun eräs kaveri oli käynyt ko. tutkimuksissa, ja kysyi olenko minä käynyt. Kun en ollut käynyt, ajattelin, että voisihan olla ihan hyvä käydä näissä tutkimuksissa, kun joskus yölläkin piti käydä "painetta tasaamassa".

    Selventääkö tämä esitys hiukan tapahtumia?

    "Sitä en tiedä mitä lekuri löysi. Arkuutta en ainakaan havainnut."

    Mutta onhan se nyt merkillistä, ettei tutkimuksen tehnyt kerro löytämästään ja perusteluitaan lisätutkimuksiin lähettämiseen. Itse pommittaisin lekuria kysymyksillä, enkä tyytyisi hymistelyihin tai ympäripyöreyksiin.

    Mutta jos nyt oiken ymmärsin, niin ensin arvaustoimistossa tehtiin tunnustelu ja sen jälkeen lähete PSA-kokeeseen, vai päinvastoin?

    Sitten vielä uusi PSA-koe Ympyrätalossa ja tasot ok.

    Tämän jälkeen vielä kahteen kertaan koepalojen otto Marian sairaalassa? Miksi kahteen kertaan?

    Mutta on tuo kyllä todella ikävä asia kun ko. tutkimuksien seurauksena tulee vakavia ongelmia.

    Mikä on tilanne tällä hetkellä? Toivottavasti etenisisi parempaan suuntaan.

    Tilastojen mukaan laitetaan suuri määrä miehiä lääkitykselle täysin turhaan ja koepalojakin otetaan paljon täysin turhaan. Yksi syy on liika nojaaminen epäluotettavaan PSA-tulokseen, joka voi olla koholla täysin eturauhasesta riippumattomistakin syistä.

    Kuten jo kerroinkin, niin olen teettänyt laajat verikokeet vuosittain, PSA mukaanlukien ihan vain katsastaakeseni tilannetta ja kaikki laajat verikokeet ovat tähän mennessä olleet hyviä tai jopa erinomaisia. uusimmat pitäisi tulla postissa ensi viikon aikana. Tulokset dokumentissä rinnalla olevine viitearvoineen ovat omassa arkistossani.

    Vahva mutuni on, että kohdallani on kyse eturauhasen ns. hyvälaatuisesta liikakasvusta haittoineen, joihin koetan ensialkuun löytää luonnonmukaisia ratkaisuja.


   • > Tämän jälkeen vielä kahteen kertaan koepalojen otto Marian sairaalassa? Miksi kahteen kertaan?

    Olen ymmärtänyt, että toisella kertaa halutaan varmista tulokset, mutta ne kolmas ja neljäs kerta menevät yli ymmärryksen.

    Kun halusin tutkimushuoneessa tietää tutkimuksesta mistä on kysymys, en saanut ymmärrettävää vastausta. Kysäisin saada kuvat tutkimuksen tuloksista, kun monitorikin siinä hämärässä huoneessa kirkkaana loisti. Vastaus oli kuitenkin jyrkkä EI! Kun tilanne oli kovin epämääräinen, siksi olin haluton menemään sille tutkimuspöydälle, "rassaamista" varten.
    Niinpä lääkäri sitten ilmoitti, että jos et siihen mene, niin he lähettävät paperini takaisin!

    Näin innokkaasti potilaiden terveyttä halutaan hoitaa....?


   • Anonyymi kirjoitti:

    "Sitä en tiedä mitä lekuri löysi. Arkuutta en ainakaan havainnut."

    Mutta onhan se nyt merkillistä, ettei tutkimuksen tehnyt kerro löytämästään ja perusteluitaan lisätutkimuksiin lähettämiseen. Itse pommittaisin lekuria kysymyksillä, enkä tyytyisi hymistelyihin tai ympäripyöreyksiin.

    Mutta jos nyt oiken ymmärsin, niin ensin arvaustoimistossa tehtiin tunnustelu ja sen jälkeen lähete PSA-kokeeseen, vai päinvastoin?

    Sitten vielä uusi PSA-koe Ympyrätalossa ja tasot ok.

    Tämän jälkeen vielä kahteen kertaan koepalojen otto Marian sairaalassa? Miksi kahteen kertaan?

    Mutta on tuo kyllä todella ikävä asia kun ko. tutkimuksien seurauksena tulee vakavia ongelmia.

    Mikä on tilanne tällä hetkellä? Toivottavasti etenisisi parempaan suuntaan.

    Tilastojen mukaan laitetaan suuri määrä miehiä lääkitykselle täysin turhaan ja koepalojakin otetaan paljon täysin turhaan. Yksi syy on liika nojaaminen epäluotettavaan PSA-tulokseen, joka voi olla koholla täysin eturauhasesta riippumattomistakin syistä.

    Kuten jo kerroinkin, niin olen teettänyt laajat verikokeet vuosittain, PSA mukaanlukien ihan vain katsastaakeseni tilannetta ja kaikki laajat verikokeet ovat tähän mennessä olleet hyviä tai jopa erinomaisia. uusimmat pitäisi tulla postissa ensi viikon aikana. Tulokset dokumentissä rinnalla olevine viitearvoineen ovat omassa arkistossani.

    Vahva mutuni on, että kohdallani on kyse eturauhasen ns. hyvälaatuisesta liikakasvusta haittoineen, joihin koetan ensialkuun löytää luonnonmukaisia ratkaisuja.

    > Mikä on tilanne tällä hetkellä? Toivottavasti etenisisi parempaan suuntaan....

    Tilannehan on suunnilleen sama, miksi se näiden kaden jälkimmäisen käynnin tuloksena tuli.

    Vaikuttaa siltä, että olet tähän aiheeseen tavallista enemmän paneutunut, Siispä kysäisenkin, osaatko mahd. sanoa mitä niiden kaden viimeisen käynnin aikana tehtiin, kun tulos oli ainakin potilaan kannalta katsottuna vähemmän toivottu.


   • Anonyymi kirjoitti:

    > Mikä on tilanne tällä hetkellä? Toivottavasti etenisisi parempaan suuntaan....

    Tilannehan on suunnilleen sama, miksi se näiden kaden jälkimmäisen käynnin tuloksena tuli.

    Vaikuttaa siltä, että olet tähän aiheeseen tavallista enemmän paneutunut, Siispä kysäisenkin, osaatko mahd. sanoa mitä niiden kaden viimeisen käynnin aikana tehtiin, kun tulos oli ainakin potilaan kannalta katsottuna vähemmän toivottu.

    En ihan täysin ymmärtänyt, että missä, millä tarkemmilla perustailla, mitä ja missä järjestyksessä tutkimuksia ja toimenpiteoitä tehtiin.

    En myöskään sisäistänyt, että mikä oli se lähtökohta / tilanne, joka lekuuriin vei.

    Mikäli kyseessä on pelkkä hyvälaatuinen eturauhasen liikaksvu tiuhempaan kusnulle menoineen, niin eihän siitä automaattisesti lähdetä ottamaan koepaloja kaikkine sen riskeineen.

    Tilastollisesti ajatelleen, aivan turhia lääkityksiä ja koepaloja otetaan huomattavan paljon.

    Yksityisellä puolella kuvat usein suorastaan tuupataan potilaan kainaloon ja pyydetään pitämään niistä hyvää huolta ja tuomaan mukana lisäkonsultaatioihin.

    Mutta yleisellä puolellahan harvemmin kuvia saa mukaansa, mutta lainaan niitä pitäisi normaalisti saada vaikka toisaalla konsutoiniin mennäkseen (samallahan ne voisi koettaa jossakin kopioituttaa). Olivatko digimuodossa vai perinteisiä röntgenkuvia?

    Potilaalla on täysi oikeus saada lukea kaikki epikriisinsä, kaikki itseään koskevat asiakirjat ja joissakin sairaaloisa on myös kopiokoneet, jotta voi halutessaan ottaa niistä itselleen kopioita.

    Potilaan oikeudet: https://stm.fi/potilaan-oikeudet

    Jos ymmärsin oiken, niin sinulle tuli koepalojen oton seurauksen hyvin avausta vastaavia ongelmia. Hankala seurata kommentteja, kun s24 poisti nikit tai sitten pitäsi tehdä jokin sama merrakkaus jokaisen viestinsä loppuun.

    Aihepiiri kiinnostaa koska omaan tyypillisä liikaksvun aiheuttamia ongelmia (jo monien vuosien ajalla), eli ne lukuista kusnureissut, myös öisin, joskin toisinanaieman vähemmän. PSA-arvot ovat olleet vuosi vuodelta ok, vaikka ei edes nousseet luvutkaan automaattisesti tarkoita syöpää.

    Tämän vuoksi olen hakenut infoa aiheesta pitkin nettiä, koulukunnan perusmetodit (lääkkeet haittavaikutuksineen, koepalat ja eri metodien leikkaukset), sekä etsinyt tietoa vaihtoehtoisista mahdollisuuksista joilla saattaisi saada asian suht' hyvään kuosiin ilman ensinmainittuja metodeja.

    Tarvittaessa käyn "kuulustelemassa" useampaakin urologia, enkä automaattisesti ja ilman kriitistä analyysiä hyväksy kaikkea mitä riskeeraavat sanoa tai ehdottaa. Tässä auttaa omat taustatyöt tiedon haussa.


   • Anonyymi kirjoitti:

    En ihan täysin ymmärtänyt, että missä, millä tarkemmilla perustailla, mitä ja missä järjestyksessä tutkimuksia ja toimenpiteoitä tehtiin.

    En myöskään sisäistänyt, että mikä oli se lähtökohta / tilanne, joka lekuuriin vei.

    Mikäli kyseessä on pelkkä hyvälaatuinen eturauhasen liikaksvu tiuhempaan kusnulle menoineen, niin eihän siitä automaattisesti lähdetä ottamaan koepaloja kaikkine sen riskeineen.

    Tilastollisesti ajatelleen, aivan turhia lääkityksiä ja koepaloja otetaan huomattavan paljon.

    Yksityisellä puolella kuvat usein suorastaan tuupataan potilaan kainaloon ja pyydetään pitämään niistä hyvää huolta ja tuomaan mukana lisäkonsultaatioihin.

    Mutta yleisellä puolellahan harvemmin kuvia saa mukaansa, mutta lainaan niitä pitäisi normaalisti saada vaikka toisaalla konsutoiniin mennäkseen (samallahan ne voisi koettaa jossakin kopioituttaa). Olivatko digimuodossa vai perinteisiä röntgenkuvia?

    Potilaalla on täysi oikeus saada lukea kaikki epikriisinsä, kaikki itseään koskevat asiakirjat ja joissakin sairaaloisa on myös kopiokoneet, jotta voi halutessaan ottaa niistä itselleen kopioita.

    Potilaan oikeudet: https://stm.fi/potilaan-oikeudet

    Jos ymmärsin oiken, niin sinulle tuli koepalojen oton seurauksen hyvin avausta vastaavia ongelmia. Hankala seurata kommentteja, kun s24 poisti nikit tai sitten pitäsi tehdä jokin sama merrakkaus jokaisen viestinsä loppuun.

    Aihepiiri kiinnostaa koska omaan tyypillisä liikaksvun aiheuttamia ongelmia (jo monien vuosien ajalla), eli ne lukuista kusnureissut, myös öisin, joskin toisinanaieman vähemmän. PSA-arvot ovat olleet vuosi vuodelta ok, vaikka ei edes nousseet luvutkaan automaattisesti tarkoita syöpää.

    Tämän vuoksi olen hakenut infoa aiheesta pitkin nettiä, koulukunnan perusmetodit (lääkkeet haittavaikutuksineen, koepalat ja eri metodien leikkaukset), sekä etsinyt tietoa vaihtoehtoisista mahdollisuuksista joilla saattaisi saada asian suht' hyvään kuosiin ilman ensinmainittuja metodeja.

    Tarvittaessa käyn "kuulustelemassa" useampaakin urologia, enkä automaattisesti ja ilman kriitistä analyysiä hyväksy kaikkea mitä riskeeraavat sanoa tai ehdottaa. Tässä auttaa omat taustatyöt tiedon haussa.

    Meikä mannella pyrkimys eturauhasen höyläykseen lähti tietysti sietämättömän tiheistä virtsaamisväleistä. Eturauhasen höyläysolim tehty n.10 vuotta aikaisemminkin. Silloin nuoremmalla iällä toimenpide antoi hyvää vastetta. Mitään komplikaatioita tai katetrointia ei tarvittu.

    Luin netistä laserleikkauksen eduista. Sitä tietenkään ei tehty vaan selkäydinpunktiossa suorutettu virtsaputken läpi tehty perinteinen ronkkiminen. Sairaalasta lähdin pirteänä, mutta kotona onneton katetrointiyritys sai aikaan virtsatieinfektion. Tuli tuskallinen virtsaumpivaihe.

    Lääkkeillä ja veden juomisella siitä selvisin. Nyt kun syön oman pihan runsasta omenasatoa, herään virtsaustarpeeseen vähintään kolme kertaa yön aikana, mutta nyt on oma syy; omenien diureettiominaisuus. Nyt 47 vrk höyläyksestä vaippahousu oli täynnä keltaisesta nesteestä.
    Itsepä pyrin höylähoitoon - itse kannan siitä seuraukset.
    Siitä kuitenkin yritän ottaa selvää että söhrikö operaation tehnyt lääkäri ulomman sulkijalihaksen tärviölle? Toivon etten joutuisi loppuikääni vaippapaviaaniksi.
    Tzah. Täällä varasto x.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Näissä asioissa ei yleensäkään tule luottaa yleislääkäriin, vaan hakeutua pätevän urologin pakeille, jotka vielä nekin määräävät myös tarpeettomia lääkityksiä ja biopseja.

    Mutta se oleellinen asia. Mitä se arvauskeskusken lekuri tunnustellessaan löysi? Pelkän liikakasvun vai arkuutta tai mahdollisia epämuodostumia rauhasen pinnalta?

    Tehtiinkö PSA-koe ja mitkä olivat tasot?

    Minne ne kutsut lisätutkimuksiin tulivat, arvauskeksukseen vai "oikeaan" sairaalaan tai erikoislääkärille?

    Missä vaiheessa ja minkä tahon toimesta koepala otettiin, erikoislääkäri sairaalassa vai jopa arvauskeskuksessa?

    Et myöskään kertonut millaiset ja minkä asteiset vaivat veivät konsultoimaan asiasta.

    Ps. Kertomuksesi tapahtumankulusta on niin epätarkka ja oleellisia elementtejä uupuu, että näin etänä on vaikea luoda mitään tarkempaa mielikuvaa.

    PsPs. Omalla kohdalla on tyypillisiä liikakasvun oireita ollut vuosia, eli ne tihenneet kusireissut, öisinkin, mutta muuten pelittää.

    PSA-testit, tesosteronit ja muutenkin laajan verikoepatteriston olen teettänyt nyt useampana vuonna kerran vuoteen, ihan vain varmuuden vuoksi. Kaikki arvot ovat olleet hyviä.

    Seuraava etappi on etsiä jostakin hyvämaineinen urologi ja käydä kunnon ukkotesti lävitse. Tosin pitäisi olla jotakin todella konkreettista ja hälyttävää, jotta varsin riskialttiin biopsin hyväksyisin.

    > Ps. Kertomuksesi tapahtumankulusta on niin epätarkka ja oleellisia elementtejä uupuu, että näin etänä on vaikea luoda mitään tarkempaa mielikuvaa....

    Niiden kahden viimeisen käynnin tarkoitus on asianosaisellekin epäselvä, koska tarkempaa kutsun, käynnin tarkoitusta ei kerrottu, vaikka sitä yritin kyselläkin.
    Tutkimuspöydälle kuitenkin haluttiin saada, epäilyistäni huolimatta, ilmoittamalla että muuten voidaan lähettää paperit takaisin.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Meikä mannella pyrkimys eturauhasen höyläykseen lähti tietysti sietämättömän tiheistä virtsaamisväleistä. Eturauhasen höyläysolim tehty n.10 vuotta aikaisemminkin. Silloin nuoremmalla iällä toimenpide antoi hyvää vastetta. Mitään komplikaatioita tai katetrointia ei tarvittu.

    Luin netistä laserleikkauksen eduista. Sitä tietenkään ei tehty vaan selkäydinpunktiossa suorutettu virtsaputken läpi tehty perinteinen ronkkiminen. Sairaalasta lähdin pirteänä, mutta kotona onneton katetrointiyritys sai aikaan virtsatieinfektion. Tuli tuskallinen virtsaumpivaihe.

    Lääkkeillä ja veden juomisella siitä selvisin. Nyt kun syön oman pihan runsasta omenasatoa, herään virtsaustarpeeseen vähintään kolme kertaa yön aikana, mutta nyt on oma syy; omenien diureettiominaisuus. Nyt 47 vrk höyläyksestä vaippahousu oli täynnä keltaisesta nesteestä.
    Itsepä pyrin höylähoitoon - itse kannan siitä seuraukset.
    Siitä kuitenkin yritän ottaa selvää että söhrikö operaation tehnyt lääkäri ulomman sulkijalihaksen tärviölle? Toivon etten joutuisi loppuikääni vaippapaviaaniksi.
    Tzah. Täällä varasto x.

    Tietty kun ensimmäisellä höyläyskerralla kaikki on mennyt hyvin, niin ei ehkä ajattele seuraavasta voivan muodostua suuria ongelmia.

    Laseroinnin etuna on se, että pintoja ei puhkaista, eli ei ole vastaavaa tulehdusriskiä kuin mekaanisessa rakon läpi höyläyksessä. Laserointi höyrystää muistaakseni 2 mm kerroksen eturauhasta virtsaputken ympäriltä, eikä sillä lukemani mukaan ole yhtä suurta riskiä komplikaatioista kuin perinteisellä metodilla.

    Joillakin sekin on johtanut pidätysongelmiin, mutta tulee mieleen josko sondilla on menty liian pitkälle, liian lähelle rakkoa (?) vai mikä lienee syynä komplikaatioon.

    "Sairaalasta lähdin pirteänä, mutta kotona onneton katetrointiyritys sai aikaan virtsatieinfektion."

    Ilmeisesti tuossa hommassa käytetään jotakin puudutus- ja sterilointigeeliä, joka myös liukastaa?

    Höyläykseenkin pitäisi sada hyvämaineinen ja huolellinen tekijä ja jolla pitäisi vielä olla suht' hyvä ja virkeä päivä. Kaikki tekijät eivät ole toistensa veroisia.

    Toivotavasti sinulla alkaisi tilanne hiljalleen korjaantumaan.


   • Anonyymi kirjoitti:

    > Ps. Kertomuksesi tapahtumankulusta on niin epätarkka ja oleellisia elementtejä uupuu, että näin etänä on vaikea luoda mitään tarkempaa mielikuvaa....

    Niiden kahden viimeisen käynnin tarkoitus on asianosaisellekin epäselvä, koska tarkempaa kutsun, käynnin tarkoitusta ei kerrottu, vaikka sitä yritin kyselläkin.
    Tutkimuspöydälle kuitenkin haluttiin saada, epäilyistäni huolimatta, ilmoittamalla että muuten voidaan lähettää paperit takaisin.

    "Niiden kahden viimeisen käynnin tarkoitus on asianosaisellekin epäselvä, koska tarkempaa kutsun, käynnin tarkoitusta ei kerrottu, vaikka sitä yritin kyselläkin. Tutkimuspöydälle kuitenkin haluttiin saada, epäilyistäni huolimatta, ilmoittamalla että muuten voidaan lähettää paperit takaisin."

    Kuulostaa hurjalta potilaan ja oikeuskiensa epäkunnioitukselta. Kyse on myös lääkärien perusvelvollisuuksien karkeasta laiminlyönnistä ja sitten vielä boonuksen kiristäminen paperien takaisin lähettämisellä.

    Tuossa olisi kyllä tilaa potilasasiamieheen yhteyden ottamiselle ja valituksen tekemiselle.

    Potilaan oikeudet: https://stm.fi/potilaan-oikeudet


  • Itselleni tehtiin höyläys Kuopion yliopistollisessa sairaalassa toukokuussa 2019. Pelkäsin sitä, että virtsanpidätyskyky menee, ja joutuu vaipoissa olemaan. Toimenpide onnistui hyvin, mitään pidätyskyky ongelmia ei esiintynyt, virtsa tulee kuin nuorela pojalla. Lääkkeet sai jättää pois, joita lähen 10 vuotta käytinTamsulosiini ja Finasderid. Yöt saa nukkua ilman vessassa käyntiä. Ikää on 70. Erektio kyky säilyi, jopa parani kun lääkkeet jäi pois, orgasmin tunne säilyi entisenä. Ikävä kun ei kaikille toimenpide onnistu.

   • Tuon höyläyksne onnistuminen vaikuttaa olevan jonkin asteista lottoamista, sillä niin usein sen seurauksena on vakavia ongelmia.

    Siihen saattaa vaikuttaa potilaan lähtötilanne, toimenpiteen tekijän todellinen pätevyys, huolellisuus toimenpiteessä ja virkeystasonsakin.

    "Erektio kyky säilyi, jopa parani kun lääkkeet jäi pois, orgasmin tunne säilyi entisenä. "

    Tuo on hieno asia. Jostakin syystä osalla lääkkeiden lopettamisesta huolimatta niiden haittavaikutukset jäävät päälle.

    Muuan terveysartikkelin mukaan noin 80%:lla höyläyksen seurauksena siemensyöksy ei enää tapahdu normaalilla tavalla, vaan rakkoon, joka on osalle psykologisesti hieman haastava paikka.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Tuon höyläyksne onnistuminen vaikuttaa olevan jonkin asteista lottoamista, sillä niin usein sen seurauksena on vakavia ongelmia.

    Siihen saattaa vaikuttaa potilaan lähtötilanne, toimenpiteen tekijän todellinen pätevyys, huolellisuus toimenpiteessä ja virkeystasonsakin.

    "Erektio kyky säilyi, jopa parani kun lääkkeet jäi pois, orgasmin tunne säilyi entisenä. "

    Tuo on hieno asia. Jostakin syystä osalla lääkkeiden lopettamisesta huolimatta niiden haittavaikutukset jäävät päälle.

    Muuan terveysartikkelin mukaan noin 80%:lla höyläyksen seurauksena siemensyöksy ei enää tapahdu normaalilla tavalla, vaan rakkoon, joka on osalle psykologisesti hieman haastava paikka.

    Lenssauksesta viis kunhan vaan se keltanen neste pysyis luonnon tarkoittamassa omassa pussissaan. Mutta ei; tänäänkin vaippahousussa oli tavaraa kyl kyl.
    Sairaalassa sanottiin että sun rakkonsa kuin ilmapallo, josta ilma on karannu. Ainoo valopuoli tässä on että nukahtamisen jälkeen k-vaiva antaa nukkua pari tuntia yhteen pötköön. Toinen unipätkä on jo alle 2h. Höyläyksestä on tänään kulunut 6 viikkoo.
    Epäonnensoturi k


   • Anonyymi kirjoitti:

    Tuon höyläyksne onnistuminen vaikuttaa olevan jonkin asteista lottoamista, sillä niin usein sen seurauksena on vakavia ongelmia.

    Siihen saattaa vaikuttaa potilaan lähtötilanne, toimenpiteen tekijän todellinen pätevyys, huolellisuus toimenpiteessä ja virkeystasonsakin.

    "Erektio kyky säilyi, jopa parani kun lääkkeet jäi pois, orgasmin tunne säilyi entisenä. "

    Tuo on hieno asia. Jostakin syystä osalla lääkkeiden lopettamisesta huolimatta niiden haittavaikutukset jäävät päälle.

    Muuan terveysartikkelin mukaan noin 80%:lla höyläyksen seurauksena siemensyöksy ei enää tapahdu normaalilla tavalla, vaan rakkoon, joka on osalle psykologisesti hieman haastava paikka.

    Hienoa, että sinulla toimenpide onnistui. Itselläni orgasmi tuhoutui täysin ja elämä on sen jälkeen ollut suoraan sanoen helvettiä. Parempi olisi, jos henki olisi jäänyt leikkauspöydälle....
    Höyläyksiä tekeviä urologeja on varmaan moneen lähtöön, mutta etukäteen heidän osaamisestaan ei saa mitenkään tietoa, vaikka kuinka yrittäisi. Minut tuhosi Mika Ala-Lipasti. Kannattaa varoa.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Hienoa, että sinulla toimenpide onnistui. Itselläni orgasmi tuhoutui täysin ja elämä on sen jälkeen ollut suoraan sanoen helvettiä. Parempi olisi, jos henki olisi jäänyt leikkauspöydälle....
    Höyläyksiä tekeviä urologeja on varmaan moneen lähtöön, mutta etukäteen heidän osaamisestaan ei saa mitenkään tietoa, vaikka kuinka yrittäisi. Minut tuhosi Mika Ala-Lipasti. Kannattaa varoa.

    Pienet on äijällä murheet. Minulla leikattiin eturauhasyöpä pois ja nyt olen täysin impotentti. Arvaa vaan miltä tuntuu olla 54 vuotias muuten hyvässä kunnossa, mutta ei kye minkäänlaiseen erektioon. Hyvää ei ole kuin se että kusi tulee nyt putouksenomaisesti ja vaipat on onneksi keksitty.


  • Hei, onko kenelle tehty pidätyskyvyn parantamiseksi pantaleikkausta. Miten onnistui ja parantiko pidätyskykyä.

   • Virtsanpidätyskykyyn vaikuttaa paljon lantionpohjan lihasten kunto. Omahoito-ihjeista en löytänyt miehille tarkoitettua lihasharjoittelua. Sain sairaalasta mukaan A-4 kokoisen liuskan ohjeet, mutta en löydä paperia mistään. Vai onko treeniohjeet miehillekin samat? Vaippojen pito miehelle noloa.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Virtsanpidätyskykyyn vaikuttaa paljon lantionpohjan lihasten kunto. Omahoito-ihjeista en löytänyt miehille tarkoitettua lihasharjoittelua. Sain sairaalasta mukaan A-4 kokoisen liuskan ohjeet, mutta en löydä paperia mistään. Vai onko treeniohjeet miehillekin samat? Vaippojen pito miehelle noloa.

    Kyse on Kegelin treenistä, joka sopii myös miehille. Netistä löytyy infoa.

    Kannattaa lajemminkin etsiä tietoa ns. luonnonmenetelmistä, osa tai jokin niistä saattaa toimia yksilön tilanteesta riippuen.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Kyse on Kegelin treenistä, joka sopii myös miehille. Netistä löytyy infoa.

    Kannattaa lajemminkin etsiä tietoa ns. luonnonmenetelmistä, osa tai jokin niistä saattaa toimia yksilön tilanteesta riippuen.

    Kiitän neuvosta, Kegel-vinkistä. Treenihulluna äijänä voin saada lantionseudun timmikuntoon kevääseen mennessä.
    Tänäänkin kusivaippaan kertyi litran verran ammoniakille hajahtavaa lösöä. Hävetti käydä kaupassa täyslastissa.
    OK


  • Minulla kävi päin vastoin lääkäri sanoi ei mitään eturauhasongelmia, höyläyksessä löytyi ärhäkkä eturauhssyöpä onneksi en uskonut lääkäriä sanoivat mikset tullut aikaisemmin sädehoito pelasti hengen

  Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Loppu tulee

   https://www.iltalehti.fi/talous/a/de4f134c-da1b-45ba-88bd-47c1c70283ec Vihdoinkin Umpilla on tajuttu Jämsän heikon sijainnin merkitys bisnekselle. Vi
   Jämsä
   60
   1328
  2. Stefun sisko ja Sofia parhaat ystävät

   Stefun sisko laittanut ig storyyn videon Sofiasta sydämillä. Sofia laittoi ig storyynsa Stefun siskosta videota, Rapumestari ja pusuhymiö. Stefun sisk
   Kotimaiset julkkisjuorut
   184
   1320