Apua tulevaisuuden suunnitelmiin

Anonyymi

Hei,

Elikkäs olen nyt lukiossa toista vuotta ja haaveena on kauan ollut lääkis ja peruskoulussa kemia fysiikka ja bilsa olivat 9 ja 10 luokkaa mutta nyt tähän mennessä lukiossa fysiikan kurssiarvosanat 5, 5 ja 4 ja kemiasta 6 ja 6. Fysiikka on todella vaikeaa, mutta kemia menisi paremmin jos panostaisi siihen enemmän.

Minulla on siis lukihäiriö, ja se tekee opiskelusta hieman vaikeampaa. Kirjoituksissa olen ajatellut kirjoittaa äidinkielen, engalnnin, pitkän matematiikan, fysiikan, kemian ja bilsan. Bilsan käyn kokonaan itsenäisesti e lukiossa.

Onko haavenii täysin mahdoton ? :D Ja mitä pitäisi tehdä että fysiikka ja kemia alkaisi sujumaan?

10

<50

  Vastaukset

  • Lääkiksestä on kiva haaveilla, mutta lääkäriksi opiskelu on melkoinen mankeli, joka ei jätä sellaisellekaan, joka ei kärsi lukivaikeuksista juurikaan vapaa-aikaa. Yleensä vain puhutaan sisäänpääsyn vaikeudesta, mutta oikeasti lääkis sen jälkeenkin vaativa koulu. Jos sinulla on jo lukiossakin vaikeuksia, niin en usko, että nauttisit lääkiksessä olosta. Opiskeltavaa on valtavan paljon enemmän kuin lukiossa.

  • Kun fysiikan opiskelun tulokset on noin heikkoja, haaveet lääketieteellisestä on paras unohtaa. Ja kemiakin takkuaa. Ala miettiä jotain muuta!
   Lääketieteellisessä ei ole tukiopetusta lukihäiriöisille eikä vaatimuksista tingitä kenenkään kohdalla mistään syystä.

   Saattaisit olla kelvollista sairaanhoitaja-ainesta. Tähän tyytyy moni, jolle lääkiksen ovet eivät aukea.

   Parhaat neuvot fyssan opiskeluun lukiossa saat varmasti opettajaltasi.

  • Kaikki on mahdollista!

   • Ei ole!
    Suurin osa lääkikseen hakevista ei sinne koskaan pääse. Tämä nyt vain on tosiasia.
    Yrittää tietysti pitää, jos hinku on kova. Pieni osa, parhaat, kuitenkin pääsee. Ap ei ole parhaita fysiikan ja kemian osalta, joissa nimenomaan tarvitaan huipputaso.


  • Kyllä lääkikseen pääsee, jos todella haluaa lääkäriksi. To sitä into päällä opiskelee, jos ihannoi ja arvostaa lääkärin ammattia. Ei se sen ihmeellisempää ole.
   Jos ei ole mihinkään tekemiseen intohimoa, niin ei mistään valmista tule. Kaikkeen elämässä on tyytymätön.

  • Muista opiskella myös talous!

  • Luin juuri kiinnostavan artikkelin Anna-lehdestä, jossa entinen uimari Hanna-Maria Seppälä paljastaa aikovansa lääkikseen lievästä lukihäiriöstä huolimatta. Kannattaa lukea, oli hyvä artikkeli. En hämmästyisi, vaikka hän pääsisikin. Urheilijat ovat tottuneet olemaan sitkeitä pyrkimyksissään ja tekemään paljon töitä.

  • Raha teitä kiinnostaa eikä niinkään lääkärin ammatti. Jos luonnontieteet kiinnostaa, niin voi opiskella esim. biologiksi.

  • Lääkis on upea tavoite. Aloittajan koulumenestyksellä se kyllä jää pelkäksi ikuiseksi haaveeksi.

   Lääkikseen hakiessa pisteitä saa vain neljästä yo-todistuksen aineesta. Kannattaa harkita, onko kuusi ainetta tai enemmän tältä kannalta hyödyllistä kirjoittaa. Lukion fyssa, kemma ja bilsa on joka tapauksessa silti osattava pääsykokeissa 110 %, jos aikoo sisään päästä.

   Useimmat lääkiksestä unelmoivat eivät sinne koskaan pääse. Toisaalta moni pääsee, mutta nämä ovat ysin ja kympin oppilaita fyssassa, kemmassa ja bilsassa, tai ainakin pystyvät saavuttamaan tämän tason nopeasti ahkeralla työllä lukion jälkeen.

  • Viisautta tarvitaan, totta.

   Pidetään peukkuja että aloittaja pääsee!

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Pääministeri Sanna Marinin menehtyneen Lauri-isän

   rankka elämä - avautui ongelmistaan viimeiseksi jääneessä haastattelussaan: "Olin minä ihan hyväkin isä, kun Sanna oli pikkuinen" https://www.seiska.f
   Maailman menoa
   192
   11072
  2. Sofia muuttaa?!

   Instan mukaan Sofia Berlöff muuttaa taas. Mutta minne tällä kertaa?
   99
   1977
  3. Sanna Marinin hallituksen hanke tyrmistyttää:

   1680 euron kuukausituloilla pitää maksaa 25000 euron remontti? https://www.kauppalehti.fi/uutiset/sanna-marinin-hallituksen-hanke-tyrmistyttaa-1680-eu
   Maailman menoa
   205
   1500
  4. Martina oli alle vuorokauden Vicin kanssa

   Eskon ja Martinan ig näkee, Vici tuli eilen illalla pitkästä aikaa Martinalle. Martina hyvä äiti laittoi aamulla videota, ovat ihan kaksin Vicin kanss
   Kotimaiset julkkisjuorut
   78
   1461
  5. Sohvi takaisin Eirassa

   Riita tullut,yöllä lähti koiran kanssa,aamupäivitys eirasta,lakanoista tunnistin,samat mitkä vaihtoi silloin toukokuussa😅
   109
   1373