Menestys ja Positiivinen palaute tekee narsistin aikuisiässä

Anonyymi

Iltamediat ovat taas julkaisseet huippiartikkeleita.

"https://www.is.fi/hyvaolo/art-2000006076866.html"

Korkeila päästää suustaan, että aikuisiässä voi tulla narsistiksi kun kehutaan positiivisia ominaisuuksia ja että ihmiselle pitää antaa realistinen kuva itsestään. Siihenkö meidän narsistien hoito perustuu? Lytätään ihminen ja se on syy, miksi narsisti oppii terapiassa vain paremmaksi manipuloijaksi ja manipuloimaan muita.

Tieteellisesti on todistettu, että narsismi syntyy kun kriiisit ylittävät sieto ja käsityskyvyn. Ja tämänkaltaisissa Korkeian antamissa "hoidoissa" viedään ihminen äärirajoille ja annetaan ihmiselle "parempi" ja "terveempi" käsitys itsestään ja kasvatetaan sietokykyä. Minusta se vasta narsista onkin ja ne hoidot, joiden avulla oppii paremmaksi narsistiksi vasta ovatkin toimintaa, joissa todellinen narsismi syntyy. Vika ei ole tosin hoidossa tai hoitomuodossa vaan ihmisessä itsesssään ja henkilön lapsuudessa.

https://www.is.fi/hyvaolo/art-2000006076866.html

Esimerkki toisesta artikkelista:

"Psykoterapiassani on henkilöitä, jotka kokevat olevansa narsisteja. He ovat tavallaan kuin pikkulapsia persoonallisuuden kehityksen kannalta, ja heillä kova tarve tulla hyväksytyksi muiden silmissä. Aika alusta pitää silloin rakentaa realistista käsitystä itsestä."

Kasvattaako tämäkin terapeutti lapsensa "realistisesti" lyttäämällä, mitöimällä saavutukset, aggressiivisella painostuksella ja negatiivisella asenteella? Jossa arvostusta ei anneta eika iloita onnistumisista ja saavutuksista. Monesti myös näkee, artikkeleita että siinä vaiheessa kun narsistin itseruoskinta ja syyllisyydentunto saadaan heräämään, on narsisti vaarassa romahtaa ja itsemurhan vaara on suuri. Näin ollen rivien välistä kyllä olisi minusta tulkittavissa, eli jos terapeutti pitää sinua narsistina (tähän ei tarvita edes diagnoosia vaan terapeutit itse diagnosoivat, vaikkei sitä tunnusteta) aloittaa hän romutushoidon jossa ihminen ajetaan itsemurhan partaalle, erotetaan perheestään ja sosiaalisesta ympäristöstään ja aiheitetaan "riipppuvuus" jotta terapeutti voisi parantaa ja antaa "terveellisemmän" käsityksen kuinka ihminen on itsekäs epäonnistuja ja hönellä on aina ollut liian korkeat käsitykset itsestään ja omista taidoistaan. Näin huippuosaajastakin saadaan kioskinmyyjä ja todellinen asiantuntijatyökyky on menetetty.

https://www.is.fi/seksi-parisuhde/art-2000006168266.html

3

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Psykologia ja psykiatria on aika laadutonta nykyään, sen osoittavat linkkaamasi lehtijutut.

      Kyseinen terapeutti puhuu mielestäni aika asiattomaan sävyyn asiakkaistaan, joita hänen pitäisi auttaa ja kunnioittaa. Hän myös on langennut nimittelyyn, kutsuen leimaavasti narsistiksi henkilöitä, joiden taholta hänen asiakkaansa ja muut kokevat vaikeuksia ja huonoa kohtelua.

      Hän on ratkaisukeskeinen terapeutti, mikä ei minulle tullut yllätyksenä. Ne koulutukset ovat pinnallisemmasta päästä, ja terapian tulokset yleensä myös. - Samanlaisia näkemyksiä tosin valitettavasti löytyy muidenkin suuntien ammattilaisilta.

      Kunnollinen, tieteellinen psykologia/psykiatria/terapia ei toimi näin. Tuo Korkeila on sinänsä mielestäni aika oikeassa väitteissään, mutta ei hänenkään kannattaisi typistää henkisistä ongelmista kärsiviä ihmisiä diagnoosilokeroihin. Ne ovat vahingollisia "lokeroitavan" mielenterveydelle ja heikentävät avunsaannin mahdollisuuksia. Sen lisäksi ne ovat aika epätieteellisiä käsitteitä pohjimmiltaan.

    • Anonyymi

      Onko tuo narsistisen häiriön hoito kunnollista ja tieteellistä terapiaa, joka toteutetaan terapeuttien toimesta jotka ovat ensin köyneet pitkän omaterapian?

    • Anonyymi

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      11
      1284
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1245
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      62
      1140
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1018
    5. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      996
    6. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      26
      992
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      8
      974
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      962
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      961
    10. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      1
      960
    Aihe