Ulospuhaltava viilennin

Anonyymi

Sain tuossa tutulta viilennyskoneen jonka letkun sitten askarrelin tuuletus ikkunasta ulos ja ikkunan tiivistys toki. Laitoin päälle ja 15 c ilmaa kyllä puhalsi kone kun mittasin puhalluskohdasta.Huone ilman lämpotila ei kyllä muuttunut mihinkään kun sitä toiselta puolelta huonetta mittailin. Noin 2 -3 h
laitetta pidin päällä. Tää puhallus putki tuntui tosi lämpimältä ja kun kone ottaa 2500 wattia niin sehän vastaa kun huoneessa olisi 2500w patteri päällä. Tarkoitus oli että illalla puhaltaisin huoneen viileäksi että olisi mukavampi käydä nukkumaan. Melu sellainen ettei mitenkään voi kokoyötä päällä pitää. Lopputulos oli että mihinkään ei huonelämpö pudonnut muutakun siinä puhaltimen edessä oli kyllä viileää. Ehkä hieman kosteuden poistumista oli havaittavissa. Epä onnistunut kokeilu siis. Kyllä se ilmalämpö pumppu taitaa olla hankittava. Näissä sisällä olevissa laitteissa koneen tuottama lämpö kun jää huoneeseen.

2

<50

Vastaukset

  • Höpöhöpöä, kone ei taatusti ota sähköä 2500 W

  • Parhaiten saa yöllä viileyttä kerrostalossa, kun avaa rappukäytävän alimmat tuuletusikkunat, ja sitten kiilaa postiluukun tennissukkamytyllä auki, niin ja sitten vielä kämpästä ikkunoita auki.

    Painovoima pitää lopusta huolen. Viileä ilma tulee alhaalta ylöspäin, järjestämääsi reittiä pitkin. Päästät tavallaan kuuman ilman pois, ja alhaalta viileää tilalle.

    Ainoa huono puoli tässä on, että naapureista tulevat hajut, esim sipulikeiton haju, tulvahtaa kotiisi.

Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.