kiusaaminen ja vallan väärinkäyttö sukututkimusryhmissä

Anonyymi

kenelläkään kokemuksia?

15

60

Vastaukset

 • Joo. Aloittava sukututkija olin ja asoiden kyselyni ei miellyttänyt sitä sukututkimus nettisivustoa. Sain kyllä sitten muualta asiantuntevaa ja ystävällistä yhteistyötä ja avustusta, joka siten teki harrastuksen mielekkääksi.

  Ihmettelen sivun sukututkijoita ja heidän käytöstään.
  Todella surkeaa ja alaarvoista toimintaa.

  • Erään facebookryhmän ylläpitäjä on melkoinen pirttihirmu. Hän poistaa ihmisiä ja katkaisee ketjuja. Ryhmän taustalla on yhdistys, joka digitoi kirkonkirjoja.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Erään facebookryhmän ylläpitäjä on melkoinen pirttihirmu. Hän poistaa ihmisiä ja katkaisee ketjuja. Ryhmän taustalla on yhdistys, joka digitoi kirkonkirjoja.

   Sama kokemus. Kierrän kaukaa ko. ryhmän.


 • Mutta tosin samanlaista alasampumista on menneinä vuosina ollut myös täällä Suomi24.fi:ssä.

  Trollit liikkuu joka paikassa :)
  Onko niitä saatu kiinni?
  Kun nimettömänä ja kasvottomana kirjoittaa, ei niin joudu vastuuseen tekemisistään.

  Olin aikoinaan sukuhakurissa, jossa toiminta umpimielistä ja ei niinystävällistä ja auttavaista aloittelijoille :)

 • Facen suomi dna ryhmässä tuntuu joillakin hallinnoijilla olevan todellisuus hukassa. Ihme mehiläiskuningatar touhua. Ei se toinenkaan geneettisen sukutktimuksen ryhmässä ihan terveitä olla.

 • Nuo jatkuvasti suuna ja päänä olevat henkilöt ovat wanna-be (eli tahdon olla mä) (suku)tutkijoita, joilla on hirveä tarve olla oikeassa ja tuoda itseään kaikin tavoin esiin. Jos joku esittää jotain muuta, heidät hiljennetään. Ihmetellä täytyy, kuinka ihan täysipäisen oloiset ihmiset käyttävät työaikaansakin noin paljon tuollaiseen. Olen tullut siihen tulokseen, että heillä on eläissään sattunut pahoja vastoinkäymisiä, jotka ovat särkeneet suhteellisuudentajun ja itsetunnon. Nyt rakentavat uutta minuutta nimilistojen ympärille, kun oikeita ihmissuhteita ei ole. Näiden kannatusjäsenten antaman positiivisen palautteen ja tykkäämisten avulla jaksavat elämässä eteenpäin. Ovat vähän kuin Maria Åkerblom... On täydellisen eri asia jos a) tutkii huolellisesti omaa sukuaan b) on ammattilainen, joka tutkii elääkseen.

 • Erään venäläismielisen henkilön seurakunta kokoaa suomalaisia yhteen tietokantaan riivatulla vimmalla. Olkaa sitten pahoillanne, kun huomaatte minkälaisen palveluksen tulevalle isännällenne jälkipolvien osalta teette. Idässä on opittu paljon siitä, kuinka valloitetut kansat otetaan haltuun. Samoja virheitä ei enää toisteta. Aikaa on, ja naiivit suomalaiset yhä enemmän tuudittautuvat ikuisen rauhantilan harhaiseen syliin.

  • Monet ajattelijat ovat jo pohtineet sitä, millaisia seurauksia some tuo tuleville sukupolville heidän tahtomattaan. Jo vauvasta alkaen heistä on julkaistu pottakuvia. Tulevien Jammu-setien suku on leimattu heti ja kerralla, vaikka osattomia asioihin ovatkin. Ja monta muuta seurausta. Ajatelkaa hyvät ihmiset tuo tohinanne keskellä!


 • Minut on heitetty ulos Suomen sukuhistoriallisen yhdistyksen facebook-ryhmästä. Mitään syytä ei ole mainittu tähän. Aika ala-arvoista toimintaa.

 • Kaikki suljetut ryhmät ovat kuppikuntia eivätkä sovellu laajempien piirien käyttöön. Avoimessa ryhmässä jokainen julkaisu on myös julkinen. Myös suljettu ryhmä on julkinen ja siellä julkaiseminen vastaa julkista julkaisemista, varsinkin jos ryhmä on laaja.
  Suljettujen ryhien vetäjät ovat pikkuhitlereitä ja kuten joku sanoi, wanna-be tutkijoita, jotka eivät rohkene julkisesti keskustella. Jos heidän hiekkalaatikolleen tulee joku, joka uskaltaa esittää jotain kriittistä, vaikka oikeata asiaa, heitetään pois. Näin sisäänpäin lämpiävä ryhmä mätänee entisestään.
  Tällaisia mätäpesiä on monissa harrasteissa, mutta varsinkin sukututkimuksessa, jossa on muutama valtakunnallisen suljettu ryhmä ja niillä harrastajien hyvin tuntemat veturit.
  Heillä ensisijainen tavoite on estää kilpailijoita tulemasta omalle alueelleen. Toissijainen tavoite välttää oman asiantuntemattomuuden näkyminen.
  Kolmas tavoite peittää todelliset tarkoitusperät.
  Tämän harrastuksen puitteissa on vain yksi varteenotettava ryhmä, joka on myös julkinen. Kaikissa muissa valtakunnalliseksi mainostetuissa ryhmissä on tavoitteita, joista osa on kyseenalaisia. Olen mukana näissä kaikissa ryhmissä hiljaisena seurailijana.
  Ilmiö kiinnostaa niin, että ottanen FB-ryhmien toiminnan ja dynamiikan tutkimuksen aiheeksi. Tällä harrastualueella siihen lienee hyvin aineistoa.

 • Joillain miehillä tuntuu olevan sellainen asenne, etteivät he kestä osaavaa ja aktiivista naista....

  • Riippuu siitä mitä nainen osaa ja missä on aktiivinen.


 • Töykeä pirttihirmu erikoisine fiksaatioineen ei ole todellakaan osaava.

 • Otin loparit eräästä fb-ryhmästä kyllästyttyäni olemaan erään ihan oikean asiantuntija adminin silmätikkuna. Nyt hän on väittänyt poistaneensa minut. Syy: admin ei osaa lukea. Jonkun toisen jolla sama etunimi- kirjoittamat jutut ovat olleet minun syytäni.

  • Hah hah, niinpä varmaan :D


Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. Maisa menee naimisiin

  Seiska julkaisi että Maisa menee sittenkin naimisiin. Maisalla olisi nyt vauva ja olisi Jm kanssa naimisissa jos ei keskenmenoa olisi tullut . Olisiko
  157
  6384
 2. KORONAVIRUS: 11 milj. asukkaan Wuhan eristetty!

  Kiina on keskeyttänyt Wuhanin kaupungista lähtevän liikenteen. Wuhanin epäillään olevan uuden tappavan koroaviruksen alkulähde. WHO:n mukaan 11 miljo
  Maailman menoa
  168
  2910
 3. Toni Nieminen rakastui 7 lapsen yksinhuoltajaan

  ja muutti tämän taloon. https://www.seiska.fi/Uutiset/Jatti-tylysti-ex-vaimonsa-Toni-Nieminen-iski-seitseman-lapsen-yh-aidin-paparazzikuvat
  50
  1286
 4. Koronavirus saapunut Suomeen

  Se on Lapissa tuli kiinalaisten turistien mukana. Miten käy joulupukki turismin? Onko lappi eristettävä?
  Maailman menoa
  87
  674
 5. Zoo aloittaa yt't

  Huonolta näyttää.N.20 työntekijää liikaa.Kylmää on kyyti.
  Ähtäri
  30
  522