Sähkö ja siirto kallistuu .

Anonyymi

Sähkö ja siirto kallistuu
Elenian sähkönsiirtohinnat nousevat roimasti –Omakotitaloissa lasku kallistuu noin 90 euroa vuodessa, kertoo esimerkkilaskelma
Elenia nostaa sähkönsiirtohintojaan. Perustelu on tuttu, sähköverkon uudistaminen. Sen kummemmin sähkön energiahintaa kuin siirtohintaakaan ei ole tapana muuttaa halvemmaksi. Niin ei käy nytkään Elenian asiakkaille.Elenian siirtohinnat nousevat 1. syyskuuta keskimäärin 6,5 prosenttia. Korotuksen vaikutus verottomaan hintaan on keskimäärin yhdeksän prosenttia. Verollisen siirtohinnan muutokseen vaikuttavat asiakkaan sähkönkäytön määrä ja sähköveroluokka.

Vuosittain 2 000 kilowattituntia kuluttavan kerrostaloasunnon sähkönsiirtohinnat nousevat Elenian laskelmien

9

<50

  Vastaukset

  • Mökillä ollaan sähkössä ja vedessä ja kaikessa omavarasia
   Vain pieni kiinteistövero menee ei muuta !
   Onneksi ei tartte maksaa riistäjäyhtiöille penniäkään .

  • Meillä käytetään 10e sähköä 2kk ja siirtomaksu 30e 2kk
   Eli kaikki ruoka syödään kylmänä

  • Onneksi en käytä yleisiä uimarantoja enkä yleisiä saunoja enkä uimahalleja, vaan käyn omassa suihkussa ,jossa ei tartte maksaa mistään mitään , vesi tuotetaan itse ja sähkö !

  • Sähköverkon kaivaminen maahan oli typerä ja kallis päätös.

  • Kyllä arvoisa ministeri Kulmuni oikeassa on. Sähkönsiirtohinnat on pilvissä ja herra Katalaista olen sanonut herra Käteiseksi. Ei siitä pääministerin virkaan ollut. Sama levy päällä koko ajan. Pitää saada työpaikkoja ja verotuloja. Eniten inhottaa punaniska Lipponen. Puhe on kuin katkokävelyä,kaks eteen yx taakse. Vei Suomen väkisin valuuttaunionin potkittavaksi. Ei ole enään kelluntavaraa kaupallisessa mielessä. Ja kun haastatteluja on kuunneltu, niin ainoa koro euron hyväksi on MATKAILU. Ei kuulemma tarvi vaihtaa valuuttaa. Voi ärräpäitä! Suomi saakin kompuroida velan kanssa, kun idiootteja ollaan ja Ruotsin touhuja peilataan.

   • No... kulmuni vielä säätelee habitustaan ministeriyyden aamuhämärässä. Luuletko tollo, että Kulmunilla on asiaan parannuskeinoja? Ei ole. Luuletko pönttö-eemeli, että jollaki kasvatustieteilijällä on parannuskeinot asiaan. Olet tyhmä kuin vasemman jalan saapas. Taidat olla äärikeskustalainen....pösilö.


   • Olen samaa mieltä edellisen kanssa. Kulmuni on lähtenyt väärälle raiteelle....kokemattomuus paistaa yhteiskuntatieteilijällä.. Säävarmat verkot on lakiin kirjattu. Se tarkoittaa sähköyhtiöille yksinkertaisesti verkkojen kaivamista maahan. Se maksaa. On kummallista, että elinkeinoministeri rupeaa piipaamaan edellisen hallituksen ...vaiko sitä edellisen hallituksen... vahvistamiin päätöksiin. On se perkele vieköön omituista, että tuollaiset märkäkorvat on tuolla ministereinä joilla ei ole ainakaan tässä asiassa oikeaa näkökulmaa.


  • Mökille olis maksanu sähkön vetäminen 35-50 000e caruna
   Ei kannata tänäpäivänä !

   • Riippuu vähän mökistä ja käyttötarpeesta. Jos on vain "tönö", niin ei kannata. Mutta jos on ympärivuotinen vapaa-ajanasunto niin saattaa olla järkevää jo puhtaan arvonnousun takia. Harva enään haluaa "tönöä" vaan pikemminkin kakkosasunnon kaikilla mukavuuksilla. Ja tähän tarvitaan kiinteä sähkö.


  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Marin: Meillä on kaksi ongelmaa keskusta ja vihreät

   Hallituksella oli tiukka tammikuu, Marin kiteytti jo omilleen: ”Meillä on kaksi ongelmaa: keskusta ja vihreät” https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/b
   Maailman menoa
   165
   5139
  2. 175 pakolaista tulossa Suomeen

   Sisäministeriö vahvisti IL:n tiedot: Suomi ottaa Välimeren pakolaisleireiltä enintään 175 alaikäistä tai yksinhuoltajaperheiden jäseniä https://www.il
   Maailman menoa
   135
   2567
  3. Sara Siepin "työt" ?

   Sieppi on lomalla noin kolmen viikon välein. Koska hän tekee töitä ? Mitä työtä? Miten voi siis olla koko ajan lomamatkoilla, ja ei mitää las palmas h
   Kotimaiset julkkisjuorut
   113
   1672
  4. 2/3 suomalaisista tyytyväisiä Marinin hallitukseen

   Hallitus etenee hallitusohjelmassaan kuin juna – suomalaiset tykkäävät. https://yle.fi/uutiset/3-11220404
   Maailman menoa
   261
   827