Shanghain kartta ym.

Äippä

Olemme lähdössä reilun kuukauden kuluttua Shanghaihin. Meitä on lähdössä kaksi aikuista ja yksi 11 kk vauva.

Siksipä kysyisin että onko mitään erityistä huomioitavaa kun mukana pikkuinen? Hepatiitti-rokotukset on kunnossa ja lapsi on reissannut jonkin verran aikaisemminkin. Onko rattailla liikkuminen hankalaa? Entä saako mistään länsimaisia lastenruokia tai vaippoja? Ajattelin pakata kaiken mukaan, koska mennessähän matkalaukuissa on tilaa, toisin kun tullessa :).

Sitten olen keräillyt kuukauden-pari paikkoja, joissa käydä ja minulla on tukku osoitteita, mutta kartta olisi vielä hirmuisen kiva omistaa. Mistä saisin sellaisen?

Mikä kaupunginosa on nimeltään se, jossa on Nanjing-ostoskatu? Hotellia emme ole vielä varanneet, koska mukana on lapsi, on hotellin oltava keskeisellä paikalla ja suht hyvätasoinen. Joku tällä aikaisemmin suositteli Howard Johnssonia ja Central-hotellia.

Sitten ihan käytännön pulma. Kaikissa oppaissa sanotaan ettei taksikuskit ymmärrä kuin "häkkyröitä". Mites päästään kentältä hotelliin, kun ei hotellin nimeä häkkyrällä? Pitäneekö käyttää aika ennen matkaa intensiivikurssiin, ei taida enää ehtiä niin pitkälle opinnoissa... Haluaisin kyllä kokea sen junan joka menee yli 400 km/h, joten sitten pitää selvittää miten päästään asemalta hotelliin.

Ihanaa lähteä kerrankin omatoimimatkalle, kun kaikki ei ole "valmiiksi pureskeltua", edes vähän seikkailua elämään!

Kiitos vastauksista!

5

766

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Shanghaista

      Vaippoja saa hyvista supermarketeista (eli ei ehka tosi paikallisesta paikasta), samoin lastenruokaa, City-shop ketju myy lansimaalaisia ruokatarvikkeita, kaupat Puxin puolella keskustassa loytyvat Portmanista (Shanghai Center) Nan Jing Xi Roadin paasta ja toinen on Hua Hai Roadilla.

      Rattailla voi joissain paikoissa olla vaikea kulkea ihmistungoksen vuoksi. Kiinalaiset ovat hyvin kiinnostuneita lansimaalaisista lapsista, eli varaudu uteliaisiin paikallisiin, jotka melkein aina haluavat myos koskea lasta (hygienia... tietaen paikallisten vessatavat...)

      Karttoja saa hotellista, ehka myos lentokentalta, kannattaa kysya. Oletko tsekannut netista?

      Nanjing ostoskatu on "keskustassa", Puxin puolella siis. Alkaa about Bundilta, Huang Pu joen varrelta ja paattyy tuohon mainitsemaani Portmaniin. On siis hyvin pitka katu, osa katua kavelykatu,missa illalla tosi hienot mainosvalot.

      Taksikuskit ei ymmarra kuin "hakkyroita", sorry :-). Kokeile vaikka lentokentalla, jos joku kirjoittaisi osoitteet hakkyroilla, jos valttamatta haluat kokeilla tuota junaa, tosin, voihan sen junan testata myos lentokentalle mennessa, silloin voi hotellista pyytaa jonkun sanomaan taksikuskille, mihin olette menossa.
      tai, osta joku fraasikirja, moni on kehunut hyodylliseksi ostokseksi. Lentokentalla on VIRALLISESSA taksijonossa (ei siis ne ihmiset, jotka tulevat tullista ulostulon jalkeen tyrkyttamaan taksia, alkaa ottako! huijaavat!) taksiin ohjaaja, joka yleensa kylla tietaa ainakin isoimmat hotellit, eli voi kertoa kusksille, mihin olette menossa.

      Koska matkustatte vauvan kanssa, suosittelen "varikkokaynteja" varten lansimaalaisten hotellien vessoja. Pokkana vaan sisaan, ei ne lansimaalaisilta koskaan kysy, asutko taalla vai et. Paikalliset vessat (tavaratalot, ravintolat) ovat aika usein hieman "mielenkiintoisia" paikkoja :-)

      • Äippä

        Hyvä vinkki tuo varikkokäynti-juttu. Minulla on taipumusta vessojen osalta jonkinmoiseen bakteerikammoon.

        Löysinkin jonkun hotellivälittäjän sivuilta hotellien nimet "häkkyröin" kirjoitettuna, joten kopsaan sieltä nimen ja osoitteen mukaani.

        Laitoimme varaustiedustelun 88 Xintiandi Executive Residence -nimiseen hotelliin. Sijainti on kai ihan hyvä shoppailua ajatellen? Ja taso taitaapi olla vähintäänkin riittävä meille. Kun sattuu saamaan halvat lennot niin sitten sitä tulee hassattua hotelliin. Toisaalta lapsen kanssa matkustaessa tulee oltua hotellissakin enemmän kuin kaksin, joten ehkä se on ihan perusteltua.

        Lapsemme on siinä iässä että nauttii suunnattomasti kun joku vieras osoittaa hänelle huomiota, joten ainakin hän tulee nauttimaan saamastaan huomiosta. Ja tietysti meidänkin tulee olla imarreltuja! Tilasin jo sellaisen "kantosysteemin" lapselle siltä varalta että häntä kannellaan sylissä enemmänkin.

        Ja ehkäpä se taksi on parempi vaihtoehto hotellille mentäessä kun taas ottaa järjen käteen. Kiitos kovasti kun vastailit, laitan kauppojen nimet muistilistaani siltä varalta että vaipat tai ruuat loppuvat kesken.


    • mopomies

      Täältä saa hyviä vinkkejä matkalle ja pitempäänkin olemiseen:

      http://www.shanghainsuomalaiset.com/ajankohtaista/ajankohtaista.html

      Itse suosittelen Central hotellia ja kyllä ne paikalliset taksikuskit sen löytää ihan tavallisin kirjaimin kirjoitettuna.En nyt ihan lähtisi tuolla porukalla matkatavaroineen kokeilemaan sitä junaa. Sitten kun on tavarat hotellissa ja pari päivää oltu niin tehkää siitä retki, onnistuu paljon paljon paremmin

      • Äippä

        Ihan totta juu että on ehkä järkevämpää ottaa taksi kentältä hotellille. Shanghainsuomalaisten sivut ovat tosi hyvät, olenkin lueskellut niitä jo ahkerasti!


      • Shanghaissa
        Äippä kirjoitti:

        Ihan totta juu että on ehkä järkevämpää ottaa taksi kentältä hotellille. Shanghainsuomalaisten sivut ovat tosi hyvät, olenkin lueskellut niitä jo ahkerasti!

        Sofitel on niin keskeisellä paikalla Nan jin -roadin vieressä ettei keskeisemmältä paikalta hotellia löydy. Ei ihan halvin mutta normaalia hyvää länsimaista tasoa...

        Lastenrattailla pystyy kenties ainoastaan tuolla kävelykadulla menemään koska muualla jalkakäytävillä on yleensä kohtuullisen paljon porukkaa..


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Maksetaanko Vornaselle palkkaa 2 viikon sairaslomasta

      Eli torstain kännistä 2 viikon palkallinen sairasloma? Saako muut duunarit myös rännätä 2 viikkoa työnantajan laskuun?
      Perussuomalaiset
      314
      2891
    2. Miksi tunnet vetoa..

      Miksi tunnet vetoa juuri häntä kohtaan? Mikä sen saa aikaan?
      Ikävä
      106
      2213
    3. Mitä te palstan ihanat naiset

      Ajattelette hyvin viisaista miehistä, jotka ovat koko ajan jotenkin oudosti väärässä? Vaikka älykkyysosamääräsi olisi 21
      Sinkut
      84
      1651
    4. Tapaus Vornanen

      Se oli torstai-ilta ja kansanedustaja Vornanen oli juhlimassa seurueensa kanssa pitkän edustusviikon jälkeen. Baarissa o
      Maailman menoa
      189
      1551
    5. Nainen, kohtelin sua kuin paskaa

      Ja silti odotin että annat kaiken anteeksi. Yllätyin kun niin ei käynytkään. Olethan kaikin puolin alle mun tason ja sun
      Ikävä
      67
      1355
    6. Nainen, seuraan sun uutta elämää

      Hieman naurattaa tuo sun uusi rooli 🤭. Kun et sovi siihen mitenkään. Mutta pakkohan sulla jokin paikka olla missä hämme
      Ikävä
      55
      1253
    7. Voi hitto Rinsessa säikähdin

      Että olitkin silloin joku huijari. Huh, sano ettet ole.
      Ikävä
      12
      1094
    8. Olet kaikki mitä ikinä tahdonkaan

      Voi sinä ihana Jarno olet just se ihminen keneen menin täysin ihastumaan. Kuin salama kirkkaalta taivaalta meidän koht
      Suhteet
      20
      1092
    9. Ilona Siekkinen

      Onko Ilona Siekkinen todellinen henkilö vai tekoälyllä luotu henkilö? Koostettu monesta eri kuvasta ja liitetty yhteen m
      Yhteiskunta
      2
      1039
    10. AVARN Security ja julkisen toimeksiannon laiton henkilörekisteri

      Kyseessä ei ole VR:än ylläpitämä, vaan Avarnin laiton henkilörekisteri. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000482739.htm
      Turvallisuuspalvelut
      13
      921
    Aihe