Mercury 200 ei saa polttoainetta

Anonyymi

Vuoden 1974 Mercury 200 20hv tuottaa ongelmia. Polttoainetta ei mene kaasuttimelta sylintereihin yhtään. Kaasari on jo kolmeen kertaan purettu, puhdistettu (myös ultraääni) ja säädetty. Siinä on uudet tiivisteet ja pa-suodattimen kalvot. Polttoaine menee pumppaamalla tutista kammioon ja pysyy siellä. Sylinterit ovat täysin kuivat vaikka kuinka kauan konetta pyörittelisi akkukoneella vauhtipyörästä. Puristukset 10 Bar ja hyvä kipinä, joten käyntiin pitäisi lähteä. Eivät saaneet huollossakaan toiminaan. Onko ideoita?

11

230

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Tutki tarkkaan koko lohko, että ei ole halkeamaa, tiivisteitä rikki tai joku löysällä. Jostakin syystä ei kehitä imua lohkoon luultavasti.

    • Anonyymi

      Kiitos vinkistä! Onko niin, että vaikka puristukset hyvät, voi lohkossa olla ongelmaa? Mietin myös voisiko pa-pumpun paineentuotossa olla ongelmaa, mutta kai sylintereihin bensaa menisi ilman pumppuakin, jos on kaasuttimen kammio täynnä?

    • Anonyymi

      Kampikammio tuottaa pumpullekkin tarvittavan voiman ja pumppu ei siis myöskään toimi jos lohkossa on vuoto. Katso kaasarin imukansi myös koska siellä voisi olla tiivistevuoto, tai halkeama, tai löysällä. Ota kaasari irti, niin näkyy paremmin.Puristukset voi olla normaalit siltikin. Ei mene bensaa ilman pumppua mihinkään. Yksi vikapaikka on yleensä vanhassa koneessa alapään stefa, mutta yleensä toimii jotenkuten, paitsi jos on totaalisen hajonnut.( selvä vikapaikka ). Vaatii moottorin irrotusta rikiputkesta ja voisin jopa suositella sitä, että voisi sen stefankin vaihtaa. Itse en ole merkun alakertaa nähnyt, koska ne ovat toimineet hyvin.

    • Anonyymi

      Meri vai järvikone ?

    • Anonyymi

      Ostin toisen samanlaisen moottorin, ja siirsin siihen kunnostetun kaasuttimen ym. osia. Nyt toimii hienosti, eli alkuperäinen kone ei ilmeisesti saanut imua aikaseksi kuten ensimmäisessä vastauksessa todetaan. Vielä on ajoittain ongelma, että koneesta häviävät tehot ja sitten sammuu. Pumppaamalla polttoainetta ja nykimällä lähtee käyntiin ja saattaa taas toimia ilman ongelmia vaikka kuinka kauan. Ilmeisimmin polttoaineen saannissa vieläkin jotain häikkää. Tankki oli täysin puhdas, letkut ovat uudet, samoin polttoainepumppu. Vika on hyvin ajoittainen ja pääsääntöisesti toimii todella hienosti ja käy myös tyhjäkäyntiä vaikka kuinka alhaisilla kierroksilla. Mistäköhän tätä ongelmaa nyt lähtisi etsimään?

    • Anonyymi

      Hei
      Hieno moottori. Se on niitä viimeisiä aitoja 20 hv jenkkikoneita. Sitten kun tulos alkoi hyytymään rupesi Kiekhafer ostamaan japanilaisilta. Mutta asiaan:
      mulla oli vastaavanlainen tapus aikanaan kun peruskorjasin mainitunlaista konetta. Kun kaikenlaiset imuvuodot oli eliminoitu syyksi paljastui hajonnut kampikammion stefa.

      • Anonyymi

        Totta, hieno kone ja se antaa enemmän tehoa, kun ilmoitetaan. Itelläkin oli aikoinaan vanha valkokoppainen ja samat tehot, kuin siniraidassa. Kokeiltiin ristiin kahdessa veneessä.


    • Anonyymi

      Voiko se kampikammion stefa aiheuttaa tämän toisessa moottorissa ilmenevän oireen, että lyhyen käytön jälkeen (yleensä kylmänä) ei saa bensaa? Kone toimii siis hetken, ja sitten sammuu bensan puutteeseen. Eilen kesti pari minuuttia, että tämä tapahtui. Sitten pumppasin täyteen, ja käytin konetta kaksi noin tunnin mittaista ajokertaa ilman minkäänlaisia ongelmia.

      • Anonyymi

        Pumppaa aina käsipumpulla kaasari täyteen ennen lähtöä. Kipatessa monesti valuttaa osan ulos. Jos se stefa on huono, niin tyhjäkäynti on vaivalloista eikä terävää. Yksi hyvä merkki stefarikosta on se, että peräpeili menee noesta mustaksi.


    • Anonyymi

      Vähän myöhässä tällä palstalla, mutta kommenttia silti;
      Bensapumppu viallinen estää polttoaineen saannin!
      Pura pumppu ja tarkista näkyykö selkeää syytä tai uusi pumppu, siitä se lähtee.
      Huolto ei kaikkea pura/ tarkista!

      • Anonyymi

        Kyllä, mutta älä osta mistätahansa sitä pumppua. Ite ostin evariin eräästä kuopiolaisesta varaosaliikkeestä, niin eipä toiminut ollenkaan ja kun tutkin syytä, niin siitä puuttui koko pumpun kalvo ja toinen ohut jousi, sekä kaikki jousien päihin kuuluvat vuovitulpat jotka suojaavat kalvoa !! Bensaa suihkusi pitkin konetta käsipumpulla. Onneksi oli koppa auki. Takuun kanssa olisi voinut myös toimia eri tavalla, mutta sain kuntoon vanhoilla osilla ja uudella kalvolla.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      135
      5589
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      33
      3455
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      17
      1893
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      23
      1865
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      24
      1720
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      73
      1558
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      14
      1463
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1356
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1347
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      23
      1308
    Aihe