yamaha 20 starttaa työläästi mutta käy sitten hyvin

Anonyymi

jaahas mikähän olis vika kun: yamaha 20 starttaa työläästi mutta käy sitten hyvin.

Eli kylmänä kun on nökötellyt veneen perässä kipissä, sitten laitan vaakasuoraan ja kokeilen startata narusta niin ei meinaa mitenkään käynnistyä... kun aikani olen narua vedellyt (10+ kertaa) niin sitten alkaapi startata ja sen jälkeen käy hyvin nopeilla ja hitailla kierroksilla. Syt tulpat tok on 2 vuotta vanhat mutta putsasin ne huolella. Bensa ei haise kun starttaa eikä sitä tipu veteenkään.

Silleen saa 1. kerralla käyntiin että sumutan starttisumua ilmanottoaukkoon. Sitten starttaa heti. Tuntuu että bensapuolella olisi tulo-ongelmaa siis?? Bensan suodin putsattu, oli vanhaa karstaa. Pitäsköhän vaan ajella täydellä kaasulla pitkin järvenselkää muutama tunti ? Pitääkö näissä olla ohut tankin bensaletku, tässä on aika paksu 9mm paksu kai. Kaasutinta ei jaksais alkaa putsata... Ilmanottokanavat näytti puhtaalta kyllä.

9

<50

  Vastaukset

  • Letkun lussuttimesta(eikai puutu) pumppaamalla aina ekana. Toimiikos ryyppy, koska ilman sitä ei käynnisty kylmänä. Letkun paksuus ei vaikuta mihinkään muuhun kuin kestävyyteen. Sen pitää olla nykybensan kestävää. Yksi juttu, käytä ainoastaan 98 bensaa.

  • Ryyppy ei toimi? Omassa koneessa oli samaa vikaa, toimi muuten hyvin mutta ei meinannut käynnistyä. Syy oli sähköryypyn mykäksi mennyt solenoidi.

  • Moottorin etupaneelissa ryyppy on manuaalinen nuppi, jota olen käyttänyt. Mutta sitten tossa on vanhoja peruja kyllä virta-avain joka pitää olla päällä startissa, starttimoottori kuitenkin poistettu. Siinä avaimen alla on sähköryypyn oma nuppi. Pitääpä testata josko sähköryypyn nupin painamalla ja starttaamalla, käynnistyisi eri tavoin. Thänks!

  • Vastaan itselleni, jos ois jollekin apua. Yammu ei siis startannut kylmänä helpolla eikä kaasarit tulvineet eikä bensa haissut. Ryyppy toimi. Sähköliittimet ja sytkätulpat putsasin ja laitoin crct jne. Käsipallukalla pumppasin bensaa ennen starttia. Mikään näistä EI ratkaissut ongelmaa. Ratkaisu: tässä yamahassa 20hv 2tahti on säädettävä käsikippi jolla pystyy säätää moottorin 3 syvyysasentoon. ;;ylimmässä asennossa;; potkuri kyllä on vedessä mutta kaasarit jäi kai liian "ylämäkeen". Bensaa ei mennyt sytytystulpille astin. Laitoin moottorin syvimpään asentoon, ja johan starttasi ja ekalla. Pallukasta pumppaamalla myös tunsi että nyt menee bensaa eteenpäin. Eli moottorin asentokulma vaikutti kaasarien asentoon ja varmaan neulaventtiileihin ym. Toki voi sielä neulaventtiilipuolella olla likaa tms mutta enpä ala aukomaan ennen syksyä. Cheers!

   • Konehan pitääkin olla alhaalla käynnistäessä. Olisin voinut senkin jo aiemmin kertoa jos olisin tiennyt.


   • Nyt vasta kerrot, että kyse oli 2T-mallista. Niitäkin on useita erilaisia ainakin 70-luvulta alkaen ja koko 90-luvun taisi olla kaksi täysin eri mallia myynnissä.

    Tietysti tuo outo käynnistysasentokin oli oleellinen tieto.


  • onko mahdollisesti mennyt liikaa 2t-öljyä bensan sekaan. Liian rikas seos voi aiheuttaa tuon.
   Kannattaa käyttää laatu öljyä ja oikea seos suhde, niin johan alakaa vene kulkea. Ei tarvitse laittaa kaasua edes täysille niin alkaa edessä olevat neltahtivehkeet olemaan takana.

   • Usein syynä on myös 95E10 bensa. Kannattaa käyttää 98E5 ja toimii ihan eritavalla. Ennen sai shelliltä 98 bensaa ilman viinaa vaan ei enää.


  • Parasta paalata.

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Ruotsin tehohoidon maksimi on ylittymässä

   huomisesta lähtien aletaan Ruotsissa tekemään valintoja keille annetaan tehohoitoa ja keille ei. 6,078 koronatapausta ja 333 kuollutta. Norjassa 5,29
   Maailman menoa
   239
   8583
  2. Mansikka- ja marjasato voidaan uhrata

   niillä ei ole mitään merkitystä elintarvikehuollon kannalta,ne voidaan uhrata.Elintarvikehuollon kannalta tärkeitä ovat vilja-ja perunasato ymv. mutta
   Maailman menoa
   296
   4623
  3. Kiuruvesi 11 koronatartuntaa!

   Onko kyseessä jokin hoitokoti tms? https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000006463371.html
   Kiuruvesi
   109
   2140
  4. Kuinka heikoksi maan taloustilanne

   menee, ennenkuin tilalle astuvat taas Suomea kuntoon laittaneet PS, Kokoomus ja Keskusta?
   Maailman menoa
   125
   1569
  5. Korona: Kunta jätti sairaat vanhukset heitteille TAAS!!!

   Kuusamon kunta on ilmeisesti päättänyt jättää koronakriisissä riskiryhmään kuuluvat liikuntarajoitteiset vanhukset ilman ruokaa. Kunta on sopinut ett
   Kuusamo
   19
   1088