Koko Energiarahasto kouluihin, kylmää kyytiä..

Anonyymi

Heinolan kouluhankkeita puolustavien laskutaidossa on kyllä jotain pahasti pielessä.

Auttaa ehkä hahmottamaan ongelmien kokoluokkaa, kun kerrotaan, että poliitikot uhkaavat nyt käyttää lähes KOKO ENERGIARAHASTON arvon vain muutamaan kouluun!!!! Entäs sen jälkeen?

Kuka maksaa velat, kuka peruspalvelut, kun rahat menevät velkojen maksuun?

Luuleeko joku, että lapset hyötyvät, kun opetusmäärärahoja leikataan, jotta saadaan rakennukset maksettua?
Opetuksen laatu ja lasten tarvitsema tuki heikkenee, mutta osalle on tärkeintä saada hienoja rakennuksia. Aivan älytöntä!

20

63

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Kaupunginjohtaja vaikuttaisi ymmärtävän asian, kun lukiolle on esillä myös vaihtoehtoinen ratkaisumalli.

      Uskon, että kuka tahansa talousviisas on kauhuissaan näistä kustannusten karkaamisista. Kustannusten arviointi on tyritty täysin!!

    • Anonyymi

      Heinolassa täytyy olla tavattoman osaamattomia poliitikkoja ja virkamiehiä, kun hankkeet ovat vuosikausia levällään ja valmista ei synny millään. Sen lisäksi, että kaikki hinnat on laskettu päin hanuria =D

      Kaupunkihan, tai siis sen asukkaat, tietenkin saavat juuri sellaiset päättäjät, jotka ansaitsevatkin.. Mutta ei Heinolan asukaskatoa voi ihmetellä, kun päätöksentekoa seuraa.

      Heinolassa on kohta velkaa historialliset määrät ja väkeä historiallisen vähän. Luulisi tyhmemmänkin ihmisen tajuavan, että yhtälö ei toimi.

    • Anonyymi

      Kalliiksi tulee!
      Kuinkahan monta miljoonaa muutkin hankkeet ylittyvät.
      Kohta kaupunki joutuu kovalle säästökuurille, joka olisi ollut estettävissä, mikäli kaupunginhallitus toimisi tarkan taloudenpidon puolesta.

      Vaikuttaa siltä, että Heinolassa kaupunginhallitus pitää seiniä tärkeämpänä kuin palveluiden laatua!

    • Anonyymi

      Kyllä bondennia ja muita harmaapäitä harmittaa, kun päätöksentekijöiden oheistaminen ei onnistu.

      • Anonyymi

        Olet sitten päättänyt oikein oheistaa oheisen oivalluksesi? Taitaa ajatuksesi kuitenkin karahtaa karille tai ainakin riutalle?


    • Anonyymi

      Onko Heinolan päättäjillä olennaisinta vain toimia oman etunsa mukaisesti, vai kenen? Tulokset näkyy näin: väkikato joka vuosi noin 200 henkeä! Kaupungin verokertymä pienenee vuosi vuodelta, ja silti eletään jossain 'pilvessä', että jonain päivänä muuttovirta kääntyykin takaisin, kun investoidaan näyttävät ja kalliit koulut. Eipä tämä hevilllä toteudu, kun muuta ei ole tarjolla, eikä ole näköpiirissä.. Muuttajia tulee, mutta nettona tulos on vain negatiivinen, eli enemmän täältä lähtee. Kaikki poismuuttajat ei suinkaan ole työttömiä, vaan hyvätuloisetkin haluaa pois elävämpiin kaupunkeihin, kuten esim Lahteen.
      Heinolan tarvitsee NYT ottaa lusikka kauniiseen käteen, ja jokainen päättäjä katsokoon peiliin: minä vai Heinolan tulevaisuus? Yhteen hiileen puhaltaminen - Tunnustakaa tosiasiat. Laskekaa menovaikutukset vrt tuloihin. Lahti on tarjonnut apuaan erilaisten yhteistyökuvioiden puolesta, esim matkailussa ja elinkeinoelämän kehittämisessä. Ne on pääosin itseriittoisesti torpattu. Millä hartioilla?

    • Anonyymi

      Todella huolestuttava tilanne. Lukiorakennukselle ollaan myöntämässä tuosta vaan kaksi miljoonaa lisää. Jos ei suunnitelmaa voida tuollaisen summan vuoksi laatia uudestaan, vaikuttaa toiminta hyvin erikoiselta.

      SDP:kö tätä kaikkea puoltaa? Maksetaan vaan, vaikka ei ole rahaakaan.

    • Anonyymi

      Onko niin, että valtuustoa ns. kusetetaan hyväksymään hanke toisensa perään kertomalla, että se maksaa vain sen ja sen verran, ja lopulta rahaa lypsetään hankkeelle miljoonia euroja enemmän?

      Heinolassahan ei on käynyt monesti niin, että päätös on tehty aivan muusta summasta, eli kustannusten kasvaessa olisi vastuullista viheltää tarvittaessa peli poikki
      - tilannehan ei silloin enää vastaa tehtyä investointipäätöstä.
      Heinolassa valtuusto ei kuitenkaan uskalla ja/tai ymmärrä ja/tai osaa menetellä näin, vaan raha-automaatista saa lypsettyä loputtomasti määrärahoja.

      Tilannehan on houkutteleva myös urakoitsijoille. On hyvä tietää, että määrärahoja nostetaan loputtomasti, vaikka yhden vuoden aikana. Lukiollekin tuli tosta vaan yli neljä miljoonaa euroa, eli kymmeniä prosentteja..
      Aika hölmön kuvan saa heinolalaisista päättäjistä.

      Heinolassa valtuusto on vain leimasin, joka ei kyseenalaista mitään.

    • Anonyymi

      Karavaani kulkee ja koirat jää asemalle räksyttämään.
      Post Heinola ryhmän johtavat ”politiikan nukkumatit” M Kuusela
      ja A Bonden eivät saa kannatusta esityksilleen.
      Huva huva!

      • Anonyymi

        Tyypillistä sinulle, jolla ei ole mitään sanottavaa itse asiaan. Kielikuvasi palauttavat surullisesti mieleen täälläkin "pyllyilleen Kallen". Toivottavasti nekin, jotka jostain syystä eivät vielä ole heränneet talouden tosiasioihin, huomaavat, millaiseen retoriikkaan täälläkin piilottelevat päätöksentekijät sortuvat.


      • Anonyymi

        Sinäkin veronmaksajana osallistut tämän lystin kuluihin.


    • Anonyymi

      Paljonkohan sen energiarahaston saldo on tällä hetkellä vai onko inflaatio syönnyt koko potin kun on ollut niin hiljaista sillä rintamalla !

      • Anonyymi

        Alle 90 miljoonaa ja pitää muistaa, että kyse on kaupungin varallisuudesta, jonka tuotolla katetaan käyttötaloudenkin menoja! Eli sen pääomaa ei voida törsätä ilman tuottojen laskua, joka johtaisi siihen, että rahat eivät riitä palveluiden tuottamiseen. Joskaan eiväthän ne riitä muutenkaan.

        Kaikkien kannattaa huomata, että Heinolassa asukkailla on kohta velkaa eniten koko maakunnassa ja asukkaita historiallisen vähän velkojen maksajaksi. Lahdessa on euromääräisesti enemmän, mutta Lahdella on omaisuutta huomattavasti enemmän ja Lahti ei kärsi väestökadosta. Heinola on kohta suurissa vaikeuksissa.
        Heinolassa kaikki rahat halutaan käyttää kouluihin, vaikka suurin osa asukkaista alkaa olla eläkeläisiä. Outoa.


      • Anonyymi

        Paljonkohan tuostakin summasta kaupungin fiksut päättäjät ovat hölmänneet ihan muualle peräti omiin taskuihinsa !


    • Anonyymi

      Kyllä nyt pitää investoida. Kaikki uudet koulut työnalle ja päiväkodit myös. Lisäksi uusi monitoimihalli ravikselle. Sitten kun investoinit on siinä vaiheessa, ettei niitä voi keskeyttää, niin kipataan koko roska lahtelaisten maksettavaksi ja tehdään kuntaliitos. Näin velkamäärä jakautuu useammalle ja mikä tärkeintä kukaan ei vie meiltä näitä rakennuksia. Liitoksessa hoidetaan myös 10 vuoden irtisanomissuoja kaupungin työntekijöille, niin mikäs meidän ei ole sitten köllötellä täällä lintukodossa

      • Anonyymi

        Jos kuntaliitos olisikin tavoite, investointien määrän ymmärtäisi. Ikävä kyllä juuri jopa kuntien yhteistyötä puhumattakaan kuntaliitoksesta vastustavat ovat ylihintaisten ja ylisuurten investointien innokkaimmat kannattajat. Seuratkaapa vain tilanteen kehittymistä: parin vuoden sisällä saadaan ensimmäiset merkit siitä, että palveluita on supistettava. Siksi uusien koulujen ylimitoitettuihin tiloihin sijoitetaan kyläkoulujen oppilaat ja kas - uudet koulut täyttyvät ja kyläkoulut kuolevat. Kukaan ei silloin kysele, kuka ei suostunut nyt avaamaan kouluverkkoselvitystä. Ehkä aika moni eläkeikäinen demari/kokoomuspäättäjä ajattelee, että ikävät tosiasiat kaatuvat vasta seuraavan tai seuraavien valtuustojen kannettavaksi. Mamman & kumppanien mausoleumit säilyvät. MOT


      • Anonyymi

        Lahti, tai kukaan muukaan, ei ole kiinnostunut kuntaliitoksesta Heinolan kanssa sen jälkeen, kun Heinola on velkaantunut kriiaikuntatasolle ja käytännössä syönyt varallisuutensa.
        Miksi kukaan haluaisi ottaa Heinolan velat riippakiveksi? Kaupunkihan vain menettää veronmaksajia, eli velkojen vastineeksi ei edes saisi mitään.

        Heinolassa on näihin päiviin asti lietsottu mielikuvaa energiarahaston rikkauksista, mutta nykyiset päättäjämme ovat käytännössä syöneet varallisuuden nyt suunnitteilla oleviin investointeihin.
        Kun koulut on rakennettu, kaupunki on ylivelkaantunut ja uusienkin kiinteistöjen arvo vain laskee. Lisäksi moni muukin rakennus odottaa remonttia.
        Valitettavasti enemmistö valtuutetuista ei tajua sen enempää kunnan taloudesta kuin investoinneistakaan, eikä uskalla kuin äänestää sen mukaan, mitä on käsketty äänestää. Lopulta vastuuttomuuden laskun maksavat kuntalaiset.


    • Anonyymi

      Kuntaliitos on edessä, jos Lahti meidät huolii..

    • Anonyymi

      Lahden saama hyöty Heinolasta ei olisi suuren suuri. Ainoastaan maankäyttö / Urheiluopiston alue. Ent. Nastolassa on rakennusalaa kaupungin laajentua, ja katseet / investoinnit on lähivuosina todennäköisesti kääntymässä siihen suuntaan kehätien valmistuttua.
      Heinola on pohjoisessa ja sijainniltaan liian kaukana ja siten järkevän ja molempia osapuolia hyödyttävän liitosmallin ulkopuolella. Hyötyjä olisi enempi Heinola, joten eihän se yksipuolista voi olla. Mikkeli-rata muuttaisi asiaa positiivisempaan suuntaan myös Lahden näkökulmasta.

    • Anonyymi

      Kyllä on nillittäjällä monta rautaa tulessa Heinolan mollaamisessa. Jätä nyt kirjaankin jotakin paukkua. Älä tyhjennä lipasta kokonaan.
      Mutta kiinnostaako ketään mahdolliset Heinola-paljastukset???

      Harmi, ettei kaikista ole vastuunkantoon.
      Lahdessa on väestökatoa, ei kannata antaa väärää tietova!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      55
      1816
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      43
      1593
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      51
      1542
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      4
      1485
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      5
      1478
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      5
      1384
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      7
      1298
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      11
      1263
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      3
      1142
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      3
      1123
    Aihe