Synninpäästön sanamuoto

Anonyymi

Tuli mieleen seuroja netistä kuunnellessa, kun puhuja lopuksi vielä sanoi jotakin, että myös siellä viestimien äärellä saa jäädä uskomaan kaikki synnit (yms.) anteeksi, mutta ei sanonut "Jeesuksen nimessä ja veressä" (oli ehkä maininnut aiemmin ja jäi toistamatta). Pitävätkö asiaa tuntevat vl:t pätevänä tällaista vapaamuotoista synninpäästöä, vai pitääkö siinä olla aina maininta "Jeesuksen nimessä ja veressä"?

28

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kyllä olisi Jeesuksen esimerkin mukaisesti hyvä saarnata synnit anteeksi Jeesuksen nimessä ja veressä. Tärkeintä ei kuitenkaan ole sanamuoto, vaan se että siinä on Pyhä Henki mukana.

      • Näin netin välityksellä olis hyvä saarnata painokkaasti nettikuuntelijat mainiten synnit anteeksi. Se on kasvava lähetystyön muoto, jopa maailman laajuisesti.


      • Anonyymi
        TÄHTIKANAVA- kirjoitti:

        Näin netin välityksellä olis hyvä saarnata painokkaasti nettikuuntelijat mainiten synnit anteeksi. Se on kasvava lähetystyön muoto, jopa maailman laajuisesti.

        Aina varmaan on puhetta evankeliumista ja saarnataan normaalilla tavalla synnit anteeksi, mutta jos puhuja erikseen mainiten kohdistaa synninpäästön vain paikan päällä oleville eikä kaikille kuulijoille...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Aina varmaan on puhetta evankeliumista ja saarnataan normaalilla tavalla synnit anteeksi, mutta jos puhuja erikseen mainiten kohdistaa synninpäästön vain paikan päällä oleville eikä kaikille kuulijoille...

        Netin kautta kuunteleva jää odottamaan, että entäs minulle?


      • Anonyymi

        Koko tuota lasten leikki litaniaa ei vain ole Raamatussa, joten on synti vääritää Jumalan sanaa.


      • Anonyymi

        Muutama vuosi sitten muutamat vl-puhujat esittivät että netin kautta tulee viivettä ja varsinkin nauhoitettu synnin päästö ei olisi pätevä.

        Kun tarkennin että suviseurakentällä kun on etäällä niin ääni kulkee noin 330 metriä / sekunnissa niin missä on viive rajalle jossa synninpäsätö on pätevä.

        Ei tullut vastausta. Varsinaisia olkioppeja nämä monet ihme opit ja säännöt,


    • Anonyymi

      Vl-uskon mukaan Pyhän Hengen ilmenismuoto on liikuttuminen. Silloin olet elävästi ja oikealla tavalla uskomassa. Tai olet oikeassa sieluntilassa vastaanottamaan...

      • Pitää paikkansa, Lestadiuskin odotti armon merkkiä taivaasta, että Pyhä Henki on varmasti läsnä, ennen kuin saarnasi synnit anteeksi. Se on tunnekokemus.


      • Anonyymi
        TÄHTIKANAVA- kirjoitti:

        Pitää paikkansa, Lestadiuskin odotti armon merkkiä taivaasta, että Pyhä Henki on varmasti läsnä, ennen kuin saarnasi synnit anteeksi. Se on tunnekokemus.

        Lestadius ei koskaan saarnannut ihmisille syntejä anteeksi.


    • Anonyymi

      Synnit voidaan myös saarnata anteeksi Isän pojan ja pyhän hengen nimessä, aivan kuten Lestadius teki.

      • Anonyymi

        Ei tehnyt. Raattamaa tuon höpötyksen aloitti.


      • Anonyymi

        Raattamaa aloitti saarnaamaan synnit anteeksi Jeesuksen nimessä ja veressä.

        Laestadius saarnasi synninpäästön "Isän, pojan ja pyhän hengen nimessä", kuten kaikki papit siihen aikaan ja kuten nykyään Luterilaisessa kirkossa. Esimerkiksi ehtoolliskaavassa saarnataan synninpäästön.


    • Abrakadabrasimsalabimhokkuspokkushuhheijaajjeesuksennimessäjaveressäkaikkisynnitanteeksihihhuliheihuhhahhei...! Taika-Jimin taikatemppuja & taikasanoja piisoo. Uskkoopi ken haluvee. Spedeilyä kaikki uskonnot...!

    • Anonyymi

      Ap.t.10:43. 26:18 avaamaan heidän silmänsä, että he kääntyisivät pimeydestä valkeuteen ja saatanan vallasta Jumalan tykö ja saisivat uskomalla minuun synnit anteeksi ja perintöosan pyhitettyjen joukossa. Siis mihkä minuun?

    • Anonyymi

      Joh.12:44 Mutta Jeesus huusi ja sanoi: Joka uskoo minuun, se ei usko minuun, vaan häneen, joka on minut lähettänyt.

    • Sanamuoto ei ole tärkeä. Uskolla Kristukseen puhdistuvat sekä sydän että omatonto.

      Näistä ihmisten keksimistä sanamuodoistakin voi tulla uskon este, jos sanojen päälle alkaa autuuttaan rakentamaan. Autuutemme on siinä että Kristus vuodatti verensä ja kuoli syntiemme sovitukseksi. Joka tämän omakohtaisesti sydämessään uskoo todeksi, hän pelastuu.

      Ei ole väärin sanottu, "Jeesuksen nimessä ja veressä." Tähän on perusteet Raamatussa.

      Ap. t. 10:43 Hänestä kaikki profeetat todistavat, että jokainen, joka uskoo häneen, saa synnit anteeksi hänen NIMENSÄ kautta."

      1. Joh. 2:12 Minä kirjoitan teille, lapsukaiset, sillä synnit ovat teille anteeksi annetut hänen NIMENSÄ tähden.

      Room. 3:25 jonka Jumala on asettanut armoistuimeksi USKON KAUTTA HÄNEN VEREENSÄ, osoittaaksensa vanhurskauttaan, koska hän oli jättänyt rankaisematta ennen tehdyt synnit

    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Jumala ei ole kiinnostunut noista sanamuodoista, vaan Hän kuulee heikoimmankin huokauksen: "Jumala, ole minulle syntiselle armollinen."

        Kirkkolaitokset ja lahkot kiistelevät sanamuodoista.


      • Ei millään pahalla, mutta Raamattu ei tue yksin tehtävää parannusta. Raamatun parannuskertomuksissa on ollut aina toinen ihminen kun on tehty parannus. Ainakin Uudessa Liitossa, mitä aikaa nyt elämme.


      • Lisään vielä, että jos olet ujo, saat uskoa synnit anteeksi yleisestä saarnasta. Vaikka netinkin välityksellä. Pyhä Henki uudistaa Sinut sitten sisäisesti.


      • Anonyymi
        TÄHTIRYHMÄ kirjoitti:

        Lisään vielä, että jos olet ujo, saat uskoa synnit anteeksi yleisestä saarnasta. Vaikka netinkin välityksellä. Pyhä Henki uudistaa Sinut sitten sisäisesti.

        Samaa mieltä. Olen kuitenkin pohtinut, että kun ihminen lukee toisen uskovaisen kirjoittamaa tekstiä, jossa myös "kirkastetaan armonjärjestystä" aivan kuten Lapin Maria kirkasti Lestadiukselle, tai kun lukee Raamattua, niin eikö voisi olla mahdollista myös silloin päästä Jumalan lapseksi? Historiassa kerrotaan vanhoista uskovaisista (joskus Lestadiuksen ajoilta), jotka ovat saaneet uskon lukemisen välityksellä. Ja jotkut ihmiset ovat kuuroja..

        Itsekin pidän ensisijaisena Tähtiryhmän kertomaa järjestystä, mutta toisaalta mietin, onko Jumala sidottu johonkin kaavaan, jos Hän näkee joskus jonkun kohdalla paremmaksi käyttää toista tapaa? En tiedä.


      • Anonyymi
        TÄHTIRYHMÄ kirjoitti:

        Ei millään pahalla, mutta Raamattu ei tue yksin tehtävää parannusta. Raamatun parannuskertomuksissa on ollut aina toinen ihminen kun on tehty parannus. Ainakin Uudessa Liitossa, mitä aikaa nyt elämme.

        Älä vitsi höpöttää enää tällä vuosiluvulla noita lestojen huuhaaharhaooppeja!

        JOS ette kulkisisi silmät ja korvat ummessa, tulisitte tajuamaan kuinka mailmassa on mahdoton määrä ihmisiä jotka ovat tu lleet uskoviksi omissa oloissaan, esm lukemalla Gideon-raamattua hoteillihuoneissaan ja vaikka missä muualla !

        yrittäkää edes tulla tajuihinne ennen ylöstempausta.


      • Anonyymi
        TÄHTIRYHMÄ kirjoitti:

        Ei millään pahalla, mutta Raamattu ei tue yksin tehtävää parannusta. Raamatun parannuskertomuksissa on ollut aina toinen ihminen kun on tehty parannus. Ainakin Uudessa Liitossa, mitä aikaa nyt elämme.

        Tähtiryhmä on hakoteillä: "Ei millään pahalla, mutta Raamattu ei tue yksin tehtävää parannusta"

        Paavalille Jeesus ilmestyi vaikka siinä paikalla ei ollut yhtään lestadiolaista sotkemassa Jumalan työtä. Vasta myöhemmin Jumala lähetti Ananiaan kastamaan ja opettamaan Paavalia.


      • Jeesus herätti Paavalin omantunnon, oishan Hän saarnannut synnit anteeksi jos se ois ollut mahdollista. Mutta se ei ollut enää mahdollista, sillä hän ei ollut enää maan päällä. Sitä vastoin hän ilmestyi Ananiaalle ja opasti miten toimitaan hänen jälkeensä. Hän ei vienyt avaimia mukaansa Taivaaseen. Niin on opettaneet kirkotkin alun perin alkuseurakunnasta alkaen. Pointti on se, missä Pyhä Henki on säilynyt.


      • Anonyymi
        TÄHTIRYHMÄ kirjoitti:

        Jeesus herätti Paavalin omantunnon, oishan Hän saarnannut synnit anteeksi jos se ois ollut mahdollista. Mutta se ei ollut enää mahdollista, sillä hän ei ollut enää maan päällä. Sitä vastoin hän ilmestyi Ananiaalle ja opasti miten toimitaan hänen jälkeensä. Hän ei vienyt avaimia mukaansa Taivaaseen. Niin on opettaneet kirkotkin alun perin alkuseurakunnasta alkaen. Pointti on se, missä Pyhä Henki on säilynyt.

        Minä tulin voimakkaasti uskoon -70 luvulla, jolloin kaikki muuttui elossani.

        kerroin innoissani siitä lestapmolle niin m itä tämä jäärä tekee, nauraa minulle !

        -eihän sillä ol emitään merkitystä kun ei kukaan lestalainen ole ollut päästämässä !!

        jatelkaa... 70 luvun suomessa oli tämän tasoista tyhmyyttö olemassa! Ja mikä pahinta sama atautia näyttää esiintyvän tälläkin foorumilla yhä vain vuonna 2019 .

        en ole varma pitäisikö itkeä vaioko nauraa.


      • Ei se ystäväni niin ole. En nyt ota kantaa Sinun tapaukseen, pitää tietysti suhtautua ystävällisesti lähimmäisiin.

        Mutta itse tästä uskosta, se on vuosituhantinen apostolinen jatkumo. Olemme alkuperäisessä uskossa, Jeesuksen opetuslapsia. Se on siirtynyt uskosta uskoon, sukupolvesta toiseen aina tähän päivään asti.


      • Anonyymi
        TÄHTIKANAVA- kirjoitti:

        Ei se ystäväni niin ole. En nyt ota kantaa Sinun tapaukseen, pitää tietysti suhtautua ystävällisesti lähimmäisiin.

        Mutta itse tästä uskosta, se on vuosituhantinen apostolinen jatkumo. Olemme alkuperäisessä uskossa, Jeesuksen opetuslapsia. Se on siirtynyt uskosta uskoon, sukupolvesta toiseen aina tähän päivään asti.

        Ja taas tuli puppua!
        Oikea usko ei ole mitään perintötavaraa vaan jokaisen on henkilökohtaisesta otettava Sana vastaan,
        Alkuseurakunnan usko on kaukana vl-harhaopista. Seurakunta saarnasi Kristusta eikä mitään synninpäästöä ja ne, jotka uskoivat, ottivat kasteen.
        Ketään ei kastettu väkisin, kuten kirkossa
        Ap 2:41 "Jotka nyt ottivat hänen sanansa vastaan, ne kastettiin."


    • Anonyymi

      Ja kuten aina, lestat ovat hiljaa.

      mikä teitä oikein vaivaa!?

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Moi vaan vielä kerran

      Kivaa päivää samalla. Kukaan ei kaipaa eikä rakasta. 💔🐺🌃🌧️☀️
      Ikävä
      326
      3585
    2. Nainen, millaisista miehistä tykkäät?

      Mielenkiinnosta kysyn 😄
      Ikävä
      223
      3106
    3. Nyt sitten ulos ihmiset!

      Älkää jumittako täällä. Menkää, näkykää ja hankkikaa kokemuksia. Ei teitä kukaan edes bongaile, jos önötätte täällä.
      Ikävä
      146
      2593
    4. Onnea Solatie !

      On sit valittu uusi kaupunginjohtaja.No ei menny Nivala-Harju- Tapio -Pikkarainen juntan mukkaan.
      Kemijärvi
      20
      2102
    5. Mitä jos saisit tietää että kaivatullasi

      on jo joku toinen?
      Ikävä
      109
      2095
    6. Naiselle varatulle

      Jos homma kariutuu kotona, niin saanko sinut ihan omakseni🙂??
      Tunteet
      12
      1890
    7. Minun pitää tehdä jotain

      En tiedä meneekö siihen viikko vai kuukausi. Mutta jos voit odottaa, niin löydän sinut sen jälkeen kun on homma hoidett
      Ikävä
      44
      1722
    8. Sarvisalon kesätori

      Onpa kiva paikka. Mutta torikahvila oli suorastaan naurettavan alkeellinen ja ne voileivät,olivat kuin pienen lapsen tek
      Loviisa
      17
      1715
    9. Hindulijat raivoavat täällä, ettei kristinuskossa

      ole itsessään mitään aitoa! No miksi sitten hyökkäilette "nollaa vastaan"? Eikö hnduilijan vaan kannattaisi pieht
      Hindulaisuus
      286
      1412
    10. Sinä oot hyvä ihminen

      Mut ehkä me ei vaa sovita yhteen :(
      Ikävä
      123
      1342
    Aihe