Thaikkupoimijat

Anonyymi

Mitä mieltä marjastajat näistä thaikku ym. ulkomaalaisista noukkijoista? Tulisiko jokamiehenoikeudet rajata vain oman maan kansalaisille? Tuntuu epäreilulta kun oman maan eläkeläiset jäävät nuolemaan näppejään kun thaikut tulevat ja myyvät puoleen hintaan marjat, onhan siellä elinkustannukset mitättömät Suomeen verrattuna. Reko-ringeissä myydään "oman perheen" poimimia marjoja suomalaisen aviomiehen toimesta, kun thai-vaimon koko suku on roudattu tänne töihin. Samoin mansikka- ja kasvihuoneyrittäjät myyvät heille töihin tulleiden ulkolaisten työntekijöiden poimimia marjoja rekoissa ja facessa. Rahat menevät ulkomaille, eivöt kssvata meidän kansantaloutta. Ja suomalainen eläkeläinen turvautuu toimeentulotukeen. Muutenkin nuo reko-ringit ovat oikeita pimeän talouden tyyssijoja. On se kummallista että ihmiset ovat valmiita maksamaan uudella Mersulla ajelevalle tuottajalle siellä enemmän kuin samasta tuotteesta kaupassa...

15

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      No juu, ymmärrän kyllä pointtisi ja olen suureksi osaksi ainakin samaa mieltä kanssasi.
      Vaikka toisaalta taas aika harva suomalainen enää nykyään ainakaan ei viitsi käydä marja- eikä sienimetsällä.
      Jokin aika luinkin juuri että sieni- ja marjasadoista vain muutama prosentti päätyy ihmisten ruoakpöytiin, juuri nämä luonnonmarjat ym. Loput jätetään mätänemään metsään.
      Ja moni eläkeläinen taas ei välttämättä kuntonsa ja ikänsä puolesta pääse metsään hyödyntämään jokamiehen oikeuksiaan, vaikka siihen olisi halujakin.
      Että asioissa on puolensa.
      Mutta juu, olen sitä mieltä kyllä, että olisi hyvä jos nuo oikeudet olisivat vaan suomalaisille ja Suomessa vakituisesti asuville ihmisille, jotka elävät muutenkin elämänsä täällä osana yhteiskuntaa.

    • Anonyymi

      Ei siellä metsissä näy yleensä ketään, turhaa vouhotusta että joku vie marjat.

      • Anonyymi

        Kyllä muuten näkyy, pahimmillaan tullaan samalle mättäälle poimimaan kun nähdään auto tien vieressä parkissa, ei tarvitse itse nähdä vaivaa hyvän marjapaikan etsimiseen! Kysehän ei ollut siitä että marjat loppuisivat vaan hintojen polkemisesta. Erhe ulkomaalaisia poimijoita puolukasta maksettiin jalostajan toimesta yli 2e / kilo, vaan ei makseta enää! Onneksi sulla on ylimääräisiä verorahoja maksaa niin ei kismitä niin paljon.


      • Anonyymi

        Niinhän kaikki tekee, että katsoo vähän missä muut poimivat koska siellä on marjoja.


      • Anonyymi

        jep, itekin teen niin, eipä tarvi etsiä :D


      • Anonyymi

        Eipä tunnu kiinnostavan paljoa suomalaisia, on sen verran rankkaa ja selälle käypää hommaa, on kokemusta.


    • Anonyymi

      oon aina löytänyt marjat pakastimeen joka vuosi ilman suurta vaivaa joten eipä tuo minua henkilökohtaisesti haittaa. hyvä vaan että marjat tulee sieltä metsästä poimittua. suomalaisiin suihin ne menee kuitenkin. voisin kuvitella että hinnat nousis jos vain suomalaiset saa poimia, kuinkahan moni olisi oikeasti siellä työkseen poimimassa...kuluttaja se lopulta maksaa. se nyt on vähän niin ja näin et sillee.

      • Anonyymi

        No, kun marjasta maksettava hinta on suomalaiselle poimijalle ulkolaisten poimijoiden myötä laskenut, niin oletko havainnut sen laskeneen myös kuluttajalle? En minäkään. Että on se tosiaan vähän niin ja näin... :D


    • Anonyymi

      tervetuloa marjanpoimijat! ei lähde raha siinä touhussa helpolla! turha kadehtia rehellisiä työntekijöitä. näen heitä jahtireissuilla ja neuvon aina parhaat marjapaikat. mukavaa porukkaa. kielimuuri pikkuisen vaivannut, tuo lontoon murre taipuu minulla yhtä kömpelösti kuin heilläkin. :D

    • Anonyymi

      Oikein hyvä että marjat tulee poimittua metsistä..
      Siltikin niistä keräämättä jäänee 70-90%.
      Miksi ihmeessä niitä työttömien massoja ei metsiin saada . ? Kolmessa - neljässä tunnissa 10 l poimii ja siitä saa n 50€..
      Sillä ostaa monen päivän ruuat.. Tai illan kaljat..
      Ilman muuta etuudet joutenolosta on kohtuuttomat..
      Aivan hyvin voi bussi kylän tai kaiungin torilta aamulla lähteä. Ja ajaa 30-100 km johonkin suuntaan ja ja palata illalla takaisin ja noukkia väen kyytiin
      täysine Marja ämpäreineen. Marjat voisi lunastaa itselleen tai tai jättää keräys pisteeseen josta ne tuloutetaan vaikka kansan kouluttamiseen..
      Vastikkeeton rahan jako joka maailmalta lainana haalitaan on ihan kaikilla mittareilla kaistapäistä..
      Yhtälailla 5000-8000 tuhannen ihmisen rataaminen maapallon toiselta syrjältä 40 kpl valtavalla lentokoneella marjanpoimintaan on katastrofi jo ilmastoinnin ja kulujen vuoksi..
      Jokaisen työttömän voisi aivan hyvin pakottaa
      keräämään ja tuomaann 10 l mustikkaa ja puolukkaa päivärahojen vastikkeeksi keräys paikkaan.
      Useat innostui varmaan useammankin ämpärillisen tuomaan huomatessaan miten Vastuullista se on..
      Myös nämä Thaimaan poimijat sopivat mainiosti metsiimme.. Miten egologista seon. Ei mitenkään tietysti..
      Ilmeisesti tarvitaan joku katastrofi ennen kun huomataan miten välinpitämättömiä olemme tarjottu ja luonnon antimia kohtaan..

      • Anonyymi

        10 litraa on muutama kilo marjaa, ehkä 5kg. Silloin kun itse poimin myyntiin siitä maksettiin 0,65€ - 1,1€ kilolta puolukasta ja mustikasta 1€ - 2,5€, tämä hyvä hinta oli katovuoden hinta.

        Eli puolukkaämpäristä saa noin 3-5€ ja mustikasta vähän enemmän. Päivän ruuat ei oikein sillä rahalla irtoa kaljoista puhumattakaan.

        Puhdistettuna marjaa ei kannata edes yrittää myydä kuin poikkeustapauksessa jos puolukka on priimalaatuista ja helposti perkattavaa. Mustikan perkkaaminen on toivotonta hommaa, siinä ei pääse palkoille koskaan.

        PS. Ne jotka myyvät marjaa eivät puhu sankoista tai ämpäreistä, vaan laatikoista. Siihen menee 12kg marjaa. Kun 5-10 laatikkoa vedät päivän aikana niin tiedät työtä tehneesi.

        PPS. Marjanpoimija ei pidä juuri vapaapäiviä, selvä sadepäivä on poikkeus. Kun sesonki on päällä otetaan miehestä mittaa, kuka kestää katkeamatta. Rasitusvammat kuten jännetupen tulehdukset ja sormien turpoaminen ovat tavallista. Selkäkivuista yms. valittavalle poimija voi vain nauraa.


    • Anonyymi

      Yleensä ne urputtaa jotka eivät itse käy metsässä. Käykää nyt poimimassa vaikka 100l ja kertokaa kuinka helppoa rahan tekoa se on...

    • Anonyymi

      Kiitos, olen käynyt, harmi ettei hyvää hintaa enää saa näiden thaikkupoimijoiden vuoksi. AP

      • Anonyymi

        höpöhöpö


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        höpöhöpö

        Mitä höpöhöpö? Kai se nyt on selvä että maksettava hinta on laskenut ja jos katsotaan kauemman niin silloin se vasta onkin laskenut.

        Isäni kertoi että hän 1960-luvulla pääsi joskus paremmille ansioille puolukanpoiminnalla kuin oma isänsä kirvesmiestöillä. Ja millainen oli tämä isäni paljon muistelema marjasaalis: 40kg puolukkaa joka isossa vanerikontissa piti kantaa pyörää taluttaen selässä kotiin.

        Nykymittapuulla se ei ole edes puolen päivän saalis ja ammattimies saa käteen tunnin tai enintään kahden työstä saman rahan.

        Thaipoimijoitten jälkeen ostohinta ei ole juuri muuttunut tai on jopa laskenut. Eihän marjanostajilla ole mitään sääliä heitä kohtaan, hintaa voi polkea niin alas kuin sielu sietää kunhan poimijat eivät mene lakkoon. Ja kyllä päivässä tunteja riittää: metsään viimeistään kuudelta aamulla ja kun alkaa hämärtää niin takaisin. Ehtii siinä monet kilot raapia kun on pakko, kuluthan poimijoilla juoksee majoituksesta ja autoista ym. ja matka Suomeen on usein ostettu velaksi.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      57
      5630
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3567
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1692
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      207
      1690
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      91
      1156
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      28
      1119
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      917
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      846
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      71
      829
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      828
    Aihe