Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Miten voin

Anonyymi

...auttaa peliriippuvaista nuorta?
Velkaa on pikavipeistä tuhansia euroja.
Kertoi , ettei pysty lopettamaan nettipelaamista.
Suren hänen puolesta ja monet yöt herätessäni itken.

11

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Nuori pitää saada tunnustamaan itselleen että hänellä on riippuvuussairaus. Hänet pitää saada ymmärtämään että häneltä huijataan paljon rahaa. Kun hän todella sisäistää nämä kaksi asiaa, hän haluaa eroon pelaamisesta. Nyt kun hän sanoo, ettei voi lopettaa, hän ei ole vielä valmis siihen. Impulssikontrolli ei toimi. Täytyy olla tarpeeksi vahva motivaatio lopettaa, jotta pystyy siihen. Toipuminen lähtee aina omasta motivaatiosta, jonka vahvistumista toinen ihminen voi tukea puhumalla, kuuntelemalla ja olemalla läsnä.
      Käytännön asioita ovat mm. pelitilien sulkeminen ja estot sähköpostiin ja puhelimeen pelimainostajille. Mutta tärkein on motivointi. Keppi ja porkkana. Kun pelaat, häviät. Kun olet pelaamatta, voitat.
      Peliriippuvainen haluaa voittaa yhä uudelleen ja uudelleen. Mikään voitto ei ole riittävä. Kyse on mielihyvän kokemisesta johon liittyy mutkikkaitakin biokemiallisia toimintoja ja välittäjäaineita aivoissa. Kun peliriippuvainen häviää, hän yrittää kaikin keinoin palauttaa mielihyvän tunteen. Häviämisen tunne on sietämätön ja ainoa keino tasapainottaa tilanne on laittaa lisää rahaa peliin. Uusi mahdollisuus. Peliriippuvaisen elämä pelien maailmassa on jatkuvaa aaltoliikettä ylös alas. Euforiasta syvään ahdistukseen, kerta toisensa jälkeen. Ja rahaa palaa.
      Aivot haluavat aina palauttaa mielihyvän kokemuksen, se on evoluutiossa kehittynyt ominaisuus, joka pätee kaikkeen toimintaamme ja psyyken ehjänä säilymiseen.
      Kun kyse on tässä tapauksessa nuoresta ihmisestä, niin toipumiselle on hyvät edellytykset. Mitä nuorempi henkilö, sen enemmän muokattavissa aivotoiminnot ovat. Myös hyvässä mielessä.
      Olen itse peliriippuvuudesta parantunut, kun motivaatio parantua löytyi.

      • Anonyymi

        Kiitos hyvästä ja asiantuntevasta kirjoituksesta. Kyyneleet silmissä luin jokaisen lauseen ajatuksella.
        Nyt sain uskoa, että parantuminen on vielä mahdollista.
        Olen tukena ja autan häntä mahdollisuuksien mukaan.


    • Anonyymi

      Keskittyisin enemmän siihen aspektiin, että pääsee oikeasti peleistä eroon. Maksamalla velat pois, pelaaminen jatkuu kyllä (vain ajan kysymys) ja pian on taas samassa tilanteessa. Tärkeintä kuitenkin lienee se, että auttaa jotenkin.

    • Anonyymi

      Mikään voitto ei ole riittävä.
      Kyllä se 90 mijoonaa euroa alkaisi riittää.
      Siksi pelaan vain isoja jackpotteja.
      Ei kannata tuhota elämäänsä rahoittamalla huijareiden elämää suomessa eikä ulkomailla.

    • Anonyymi

      pelaajien tulee ymmärtää että ovat tulleet huijatuiksi peliriippuvaisiksi. Kun pelikoneeseen hävittyjä rahoja yritetään saada takaisin, syntyy peliriippuvuussairaus.

    • Anonyymi

      Peliriippuvuus on yhtä vakava asia kuin huume riippuvuus... Siinä menee nopeasti raha-asiat, ystävät, perhe ja mielenterveys :/

      Itse olen ollut peliriippuvainen päälle kymmenen vuotta ja kaikki menny asun yksin yksiössä ja velkaa rapiat 140k€...

      • Anonyymi

        No tuota summaa ei kannata edes yrittää maksaa ja noi pikavippiyhtiöt on ansainnu sen ettet maksakaan,pelialan ja pikavippiyritykset ovat niinsanottuja rikosfirmoja moraalisesti ajatellen.


      • Anonyymi

        jos rahat on hävitty Veikkauksen peleissä niin pikavippiyritykset voisivat kysellä sieltä rahojansa. Pelit on ohjelmoitu siten että Veikkauksella mahdollisimman suuri tuotto jotta johtoporsaat saavat isot bonukset tottakai.


    • Anonyymi

      Velaksi ei saanut pelata? Sieläpä ne miljoonien eurojen pikavipit on Veikkauksenkin peleissä ja pelaajille jää kymmenien prosenttien korot ja lopulta ulosottomaksut maksettaviksi. Kun vuoden jokainen päivä hävitään pelkästään pelikoneisiin yli miljoona euroa päivässä, niin kyllä sinne pikavippi jos toinenkin uppoaa.

      Kaupatkin ilmeisesti ottavat rahat mieluummin osuutena pelikneisiin hävityistä rahoista kuin että poistaisivat koneet kaupoista ja ihmisille jäisi sekin raha käytettäväksi esimerkiksi ruokaan.

      • No se pointti vaan tuntuu tässä unohtuvan, että ei kenenkään ihmisen niitä ole PAKKO pelata. Joten ihan turha syyllistää Veikkausta, tai vielä vähemmän kauppoja, siitä, jos ihmisille ei pelaamisen jälkeen jää rahaa ruokaan. Toki vielä enemmän voitaisiin tehdä sen eteen, että ihminen saisi halutessaan itselleen täydelliset peli estot, myös kolikko automaatteihin. Esim. tunnistautuminen pakolliseksi, ja sitten voisi sitä kautta itsensä estää kokonaan jos haluaa, tai laittaa esim päivittäiset/viikottaiset/kuukausittaiset talletus tai tappio rajat. Muutenhan nämä ominaisuudet ilmeisesti jossain määrin jo toimiikin, mutta se tunnistautuminen pitäisi vielä saada pakolliseksi. Muutenhan pystyy aina tunnistautumatta rahaa lyömään sisään koneeseen.
        Mutta edelleenkään, ei Veikkauksen eikä kauppojen vika, jos joku kaikki (ruoka)rahansa niihin laittaa.
        Sen verran pitäisi ihmisellä omatkin aivot toimia päässä, että ottaa esim. tietyn summan käteistä mukaan, ja ostaa ensin ruuat. Ja siitä jos jotain jää niin pelaa jos haluaa. Tai sitten mukana on vain kortti, jolle on asetettu peleihin tietyt rajoitukset tai estot.


      • Anonyymi

        Hei, alkuperäisen asiaan liittyen, tämä teksti ei kuulu ollenkaan siihen.
        Pyydettiin .....' miten voin auttaa nuorta"
        Tekstisi on mielipide.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2267
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2083
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1698
    4. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1516
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1510
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1407
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1374
    8. 52
      1268
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1210
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1196
    Aihe