Erikoispsykologikoulutukset yliopistoissa

Anonyymi

Haluaisin siis tietää, miten tuo psykologian erikoistuva opiskelu yliopistoissa menee..

Haluaisin lähteä opiskelemaan psykologiaa Tampereelle tai Turkuun, mutta sain kuulla, että nuo psykologian erikoistumisalat menee kaupungeittain. Eli esim. Turussa on lapsiin ja nuoriin erikoistuva ja Tampereella taisi olla työhön erikoistuva. Haluaisin siis itse erikoistua joko neuropsykologiksi tai sitten kliinisen mielenterveyspsykologiksi.. en vielä tiedä, että kumpi olisi se valinta sitten.

Mutta näitä kahta voi opiskella vain Helsingissä.

Onko siis kenelläkään tietoa, että voiko psykologiaa aluksi opiskella vaikka Turussa ja sitten sieltä siirtyä Helsinkiin erikoistumaan? Vai meneekö opinnot sen mukaan, mihin haluaa erikoistua eli Helsinki olisi minulla se ainoa vaihtoehto?

3

<50

Vastaukset

 • Psykologiaa opiskelemaan hakevia on valtavasti enemmän kuin opiskelupaikkoja. Onnellinen saa olla, jos ylipäätään pääsee johonkin. Erikoistumista voi miettiä sitten.

 • Et siis vielä ole missään yliopistossa? Kannattaisi nyt ensin keskittyä pääsemään opiskelijaksi, se ei ole itsestään selvää. Erikoistumisen suhteen ehdit vielä muuttaa mieltäsi monta kertaa opiskelun aikana. Siirtoa toiseen yliopistoon voi hakea sitten myöhemmin, jos se on tarpeen.

 • Erikoispsykologin koulutus tulee psykologian maisterin tutkinnon jälkeen. Erikoispsykologin koulutusta voi saada kuudessa eri yliopistossa. Nämä ovat kaikki profiloituneet johonkin erikoisalaan.

  Googlailemalla saat varmasti kaiken tiedon, mitä saatavissa on.

suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. Työssäkäyvien köyhyys

  oli uutisissa. Jopa 200 000 ihmistä saattaa ajoittain tarvita sosiaaliapua "pärjätäkseen palkallaan". Silppu- ja osa-aikatyöt eivät lyö leiville.
  Maailman menoa
  110
  1489
 2. Aamun kolari ja tienhoito

  Aamulla tapahtui kuolonkolari hiljaisten risteyksen kohdalla. Ajettiin juuri ennen kolaria Kuusamo-Suomusalmi väliä. Ehdittiin Suomussalmelle kun alk
  Suomussalmi
  55
  1413
 3. Oliko autokolarissa ollut...

  ... lapsia? Tämän aamusessa.
  Suomussalmi
  1
  699
 4. Sun katseessa on jotain mikä ei sovi sinne

  Sellaista surumielisyyttä. Vaikka muuten vaikutat olevan iloinen ja puhelias. Kerran aiemmin ajattelin, että se on voisi olla halveksuntaa mua kohtaan
  Ikävä
  38
  612