Tuleva hoitajapula

Anonyymi

Mielenkiinnolla olen seurannut keskustelua hoitajien tarpeesta. Hallituksen lääke on lisätä koulutuspaikkoja, lisäksi on puhuttu työolojen kehittämisestä eli vissiin parantamisesta. Jotenkin tuntuu siltä, etteivät em toimet taida tuoda toivottua tulosta. Suurin kiitos tahi "kiitos" hoitoalan lamasta lankeaa kyllä ns terveysfirmojen toiminnalle viime aikoina. Jos sitä joku ei tiedä vieläkään, niin jopa hoitajat tekevät työtään saadakseen itselleen ja perheelleen voita leivän päälle. Pitäs se Rinteelle kait jonkun kertoa, ehkä....

14

709

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Ja samaan aikaan kuulin sisäpiiristä, että nimenomaan täällä tulee olemaan suurin hoitajapula ever kun hoitajia jää eläkkeelle.
        Eli kannattaa ottaa kaikki hoitajien selkänahasta. Jo viime vuosi oli melkoista haipakkaa.


    • Anonyymi

      Kuka hullu lähtee nykyään hoito-alalle?
      Saman, tai paremmankin palkan saa melkein mistävaan, uhraamatta kaikkea vapaa-aikaansa työntekoon. Kolmivuorotyö, vkonloppuvapaat harvassa, pelaat eritteiden kanssa, työ on raskasta, työ on aliarvostettua, työnantajat eivät todellakaan arvosta työntekijöitä, saat ehkä kuppaisen pakasteista kootun jouluaterian ja mahdollisesti saat kuntoilla homeisessa kunnan koulun salissa ilmaisesti, thats it.
      Palkkataso on vitsi vastuihin verrattuna, teet esim virheen kiuasta kootessa, mitään ei tapahdu. Teet virheen lääkityksessä, potilas kuolee....
      Osastolla 80-90v vanhus kuolee, omaiset vaativat selvitystä asiasta, olisiko suonensisäinen nesteytys pelastanut vanhuksen...
      Kotihoidossa omaiset vaativat vanhusten kanssa seurustelua ja ulkoilutusta 10 min käyntiajoilla???
      Ei ihme, että hoiva-alan koulutuksiin on yhä vähemmän hakijoita...

    • Anonyymi

      Edellisestä oli jäänyt pois lisänä se että hoitajan työ ei enää vaikuta edes kovin turvalliselta, potilaat käyvät kimppuun, mikä on niin väärin koska hoitotyön tarkoitushan on auttaa ihmistä.

    • Anonyymi

      Hoitajilla ei todellakaan ole mitään oikeussuojaa. Potilas/asiakas saa sylkeä, raapia, lyödä potkia, kouria jne. Ketään ei kiinnosta, päinvastoin, jos yrität ajaa asiaa eteenpäin, sinua aletaan syyllistämään mahdollisesta hoitovirheestä, arviointivirheestä, asennevammaisuudesta tms.
      yritä samaa vartijalle, puhumattakaan poliisista, taitais tulla kalliiksi putkayön jälkeen.

      • Anonyymi

        Niimpä. Hoitajalla ei ole mitään oikeussuojaa ja hoitaja on viimeisellä sijalla aina kaikesta. Mihinkään ei voi vaikuttaa ja väkivaltaisia ja seksuaalisesti ahdistelevia potilaita vain pitäisi ymmärtää ja olla positiivinen! Omaiset saavat myös haukkua miten haluavat eivätkä ymmärrä sitä että hoitaja EI niitä päätöskiä ja lääkkeitä kirjoita , vaan lääkäri. Työ on fyysisistei ja psyykkisesti todella kuormittavaa ja palkka lisät todella huonoa. Lomarahtkin hallitus leikkasi helvettiin. Jos valittaa asiasta niin vedetään se kutsumusammatti ja "kuuluu työn luonteeseen" kortti esille ja syyllistetään hoitajia. Lakkoillakaan ei enää saa, kaikki varmaan muistaa minkälainen säädös lakkoaikana laadittiin, eli sekin on täysin mahdotonta. Ainoa toimiva keino olisi se, että hoitsut joukko irtisanoutuisivat .
        Minä olen iloinen siitä, että tein fiksusti ja vaihdoin alaa . En aijo todellakaan palata hoitajaksi ennenkuin asioihin tulee oikeastikin jotain muutoksia.


    • Anonyymi

      Minä pidän hoitoalasta. Olen tehnyt sairaanhoitajan tehtäviä nyt 25 vuotta. Hoitoala on mukava, muttei suomessa. Suomessa sain tarpeekseni kymmenen vuotta sitten ja muutin maasta. En todellakaan tekisi enää suomessa töitä sillä palkalla, mitä hoitajat nyt suomessa saavat. Samasta asiasta puhuttiin jo yli 20 vuotta sitten, mikään ei muutu. Suomessa hoitaja on piika huonolla palkalla. Älkää ihmetelkö, jos hoitajat jättävät suomen. Elämän voi rakentaa muuallekin. Onnea vaan teille sinne suomeen, saatte varmaan hyvän palkankorotuksen, ehkä n 0,50 € kuukaudessa. Nyt kesällä lomallani suomessa käydessäni, kauhistuin kun kuulin, että sairaalaosastoilla on jouduttu sulkemaan potilaspaikkoja ja töitä tehdään neljän hoitajan voimin iltavuorossa, koska ei ole hoitajia. Kyseessä on kuitenkin iso erikoissairaanhoitoa antava sairaala. Suurin syy hoitajien alanvaihtoon ja suomesta poismuuttoon, on työolot ja liian huono palkka, siksi minäkin muutin. Tämän tietävät myös päättäjät, turha sanoa, että tulee yllätyksenä. Suomessa ei riitä mikään, aina tarvitsee tehdä enemmän ja enemmän ja palkaksi saa haukut ja pienen tilin. Myöhäistä hakea hoitajamitoitusta enää, kun ei hoitajia enää saada. Haaveilkaa vasta sitten hoitajamitoituksesta, kun palkat ovat edes ruotsin tasolla.

    • Anonyymi

      Kannattaisi yhdistää Tehy ja Super yhdeksi ainoaksi terveydenhoitohoitoalan jättiliitoksi. Ennen sitä ei Suomessa tule tapahtumaan mitään radikaalia palkankorotusten ja hoitajapulan osalta. Virkamiestason kireät jakkukalkkunatko kummassakin liitossa vastustavat yhdistämistä?

      • Anonyymi

        Juurikin näin, tehyn ja superin organisaatioissa paljon hyvinpalkattuja työpaikkoja häviäisi.


    • Anonyymi

      Palkkatilasto näyttää kuukauden bruttopalkan. Uuden sairaanhoitajan peruspalkka ruotsissa on 36100,00 - 38000,00 kr. vuorolisät. Perus-/lähihoitajien palkat lähtevät 26800 kr. Jos ette usko, käykää itse katsomassa sivulta statsskuld.se. Heittoja palkoissa on tietysti, mutta ei alaspäin. Siinä liitoille tekemistä. Ei onnistu suomessa, missä hoitajia pidetään loisina. Täällä hoitajia arvostetaan ja se näkyy palkassa.

    • Anonyymi

      Valitettavasti itä suomalaisessa sairaalassa osa hoitajista ihan väärällä alalla. Toki hieno suoja työpaikka josta ei hevin pois potkita edes laman aikana. Osa nuorista (20-40 vuotiaista) hoitajista kulkee niin nättinä että potilaat meinaa unohtua. Vaadin parempaa arviointia koulutuksen aloittamisen yhteyteen. Palkka on hyvä kun vierestä seurannut oikeaa työhön käytettyyn aikaa. Hieno tuo netti työpaikalla sosiaalinen media.

      • Anonyymi

        "Vaadin parempaa arviointia koulutuksen aloittamisen yhteyteen". Hyvä idea, mutta ei toimi käytännössä. Esim. psykologiset testit ovat turhia, koska niissä voi valehdella. Esim. kysytään, onko hakijalla koskaan ollut itsetuhoisia ajatuksia. Siinä voi valehdella, ettei ole ollut, vaikka olisi taustalla monta itsemurha yritystä. Testeissähän on ponttina muun muassa se, ettei itsetuhoisia henkilöitä otettaisi alalle. Päinvastaisesti jos esim. TE-toimisto on pakottanut karenssin uhalla hakemaan vaikkapa lähihoitaja koulutukseen, voi myös toisinpäin valehdella, että on (muka) ollut itsetuhoisi ajatuksia, vaikkei ole. Näin varmistaa sen, ettei (todennäköisesti) tule valituksi. Toki olen kuullut siitäkin, että työtön on tällä äsken mainitsemalla taktiikalla silti tullut valituksi koulutukseen. Koulutukseen on ollut etusijalla työttömät, sekä työttömyysuhan alla olevat.


    • Anonyymi

      Itse opiskelen uutta ammattia ja toivon saavani tulevaisuudessa muuta siihen liittyvää työtä. Hoitoalan työpaikoissa on hirveä määrä haittatekijöitä ja on täysin käsittämätöntä, miten työhyvinvointiin, työvuorosuunnitteluun, työmäärään jne ei haluta vaikuttaa. Välillä tosin kaipaan lähihoitajan töihin, mutta kun olosuhteet ovat mitä ovat, niin ei kannata omaa terveyttään uhmata. Esimiehet pitäisi laittaa suurempaan vastuuseen työntekijöiden jaksamisesta ja hyvinvoinnista. Ei ole oikein, että yhä useampi työntekijä uupuu ja maksu tulee lopulta yhteiskunnan maksettavaksi. Entä mitenköhän moni on sairastunut ja jättänyt alan kiusaamisen seurauksena? Monissa työyhteisöissä esiintyy aivan törkeää käytöstä ja vallankäyttöä. Miten nämä ihmiset voivat elää itsensä kanssa?

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1635
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      80
      1275
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      92
      1190
    4. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      2
      1112
    5. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1106
    6. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      586
      1049
    7. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      21
      1001
    8. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      942
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      12
      917
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      10
      788
    Aihe