Lapsiperheen terveiset El Gounasta Three Corners Ocean view- hotellista

sanu

Palasimme eilen Egyptin El Gounan lomakylästä. Matka onnistui hyvin ja pysyimme terveinä koko loman. El Gounahan on turisteille rakennettu siisti kylä jossa paikalliset käyvät vain töissä. Paikallisilmettä ei sieltä löydy vaan sitä kaipaavat voivat mennä vaikkapa läheiseen Hurghadan kaupunkiin. Jos seikkailukertomusta kaipaat niin ei kannata jatkaa lukemista tästä ettenpäin.

Asuntomme oli Three Corners Ocean View, Belgialaisomistuksessa oleva siisti täysihoitohotelli. Se sijaitsi venesataman vieressä pari kilometriä El Gounan keskustasta. Vaikka hotelli onkin meren rannassa, uimarannalle mennään veneellä joka kulkee puolen tunnin välein. Veneeltä hotellin uimarannalle on vielä matkaa jonka kävelee noin viidessä minuutissa. Ranta on hyvin matala: arvioisin että ainakin sata metriä vettä oli tuohon polven korkeudelle. Pitkä kahlaus kävi voimille, mutta siellä kauempana sitten saattoi snorklata ja nähdä merenalaisia tunnelmia kaloineen ja koralleineen.

Merivesi oli tähän aikaan vuodesta viileän tuntuista eikä uijia paljon näkynytkään. Ranta oli muuten hyvä lapsia ajatellen. Tosin lilan värisiä meduusoja kellui joissakin kohdissa runsaasti enkä tiedä ovatko ne polttavaa sorttia.

Aurinkoa riitti joka päivä. Liian kuuma ei ollut koska tuuli viilensi meren rannalla. Parina päivänä tuuli niin kovasti että olutta ei meinannut saada lasiin: se lähti vaakasuorana vaahtona sivulle.
Joten ottakaa jotain tuulenpitävää mukaan. Illalla ulkona voi olla tosi viileää vaikkei tuulisikaan. Joten fleese tai neule mukaan. Pitkiä housuja oli kiva pitää illalla ihan hyttystenkin vuoksi. Toisilla lapsilla näytti olevan hyttysen puremia kovastikin.

Ocean View- hotellissa on uusi ja vanha puoli ja näissä kummassakin uima-allasalueet ja ruokapaikkoja. Itse asuimme vanhalla puolella jossa sijaitsi myös pääravintola. Sen allasalueella oli päivän mittaan mahdollisuus harrastaa esim. vesijumppaa, tanssia ja pallopelejä. Lisäksi siellä oli hieroja (varsin pehmytsorminen, käy etenkin hyvin herkkänahkaisille). Rasittavaa täällä oli jatkuva mökä joka johtui liian lujalla olevasta 'tausta'musiikista. Luojan kiitos huoneemme ei ollut altaan vierellä vaan kauempana, olisi mennyt juniorin päiväunet joka päivä pipariksi. Täällä oli mahdollisuus olla nauttia auringosta myös hiekalla. Lapsille tarkoitettu allas ei ollut lämmitetty niiinkuin aikuisten.
Uuden puolen allas oli pienempi ja huomattavasti rauhallisempi. Plussana oli se että koska lasten allas oli samaa vettä kuin aikuisten, oli lämmintä naperoillakin. Lisäksi maisemaikkunoissa oli pleksit joten tuulisena paivänäkin oli lämmintä altaalla.

Ruokaa oli yltäkyllin myös kasvissyöjille. Lisäksi oli mainittu jos ruuassa oli käytetty jauhoja. Söimme melkein kaikkea ja runsaasti eikä vatsatautia tullut. Majoneesipohjaisiin salaatteihin emme koskeneet, mutta tuntuivat niitä muut syövän eikä siellä paljon sairaan oloisia näkynyt. Kakut ja mansikat maistuivat. Lapset saivat jätskiäkin. Sille joka ei erikoisuuksista välitä oli hot dogeja tarjolla joka päivä. Eräs asiakas kertoi että näissä Tree Corners- ketjun hotellien keittiöissä on Belgialaiset pomot jotka vahtivat että ruoka tehdään hygieenisesti.
Joimme hintaan kuuluvia paikallisia oluita, viinejä ja ouzoa. Kaikki ok. Lapsille oli limsoja.

Hotellin kauppa oli kallis. Ostimmekin lentokentältä ennen kotiinlähtöä tuliaiset.
El Gounan Down Townissa eli keskustassa oli myös kaikkea turistikrääsää tarjolla jos jaksoi tehdä kauppaa eli tingata. Meitä ei huvittanut. Niin ja oli siellä ihan hyvääkin, kunnon käsityötä tarjolla: maalauksia, ryijyn tapaisia juttuja ja käsin maalattuja t- paitoja yms. Hopea- ja kultakorut olivat nättejä, laadusta en tiedä sen enempää.

El Gounassa on mahdollisuus harrastaa vaikkapa snorklausta esim. käydä päiväretkellä veneellä vähän kauempana. Lasipohjaveneretkillä voi ihailla merenalaista maailmaa. Voi myös ratsastaa kamelilla.

Lopuksi vielä:
Olisi tietysti ollut kiva nähdä oikeaa Egyptiäkin, mutta tässä elämäntilanteessa kun on pieniä lapsia eikä aina viitsisi talvilomailla Kanarialla, oli tämä siisti El Gouna oikein hyvä valinta!

1

853

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • lapsen kanssa

      Kiitoksia että olet kertonut asiasta lapsiperheen näkökulmasta =) Ollaan luultavasti lähössä ensivuoden puolella. Hyvältä näyttää ja kuulostaa!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      4995
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3167
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1817
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1780
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1635
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1491
    7. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1256
    8. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1247
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1237
    10. Ison Omenan uhri tukahdutettiin kuoliaaksi. Kuolinsyynä sydämen pysähdys.

      Eli naisen hengittäminen estettiin ja tästä oli suorana seurauksena sydämen pysähdys. Ihan oppikirjan mukainen tapaus. H
      Maailman menoa
      17
      1217
    Aihe