Valioliiga alkoi ja Teemu Pukki teki heti maalin!

Anonyymi

Valioliiga alkoi eilen ja nyt viikonloppuna on sitten ensimmäinen vakio-kierros tältä kaudelta, mutta olihan avausottelu. Olisi ollut suuri yllätys jos nousija Norwich olisi ottanut vierasvoiton, mutta 4-1 tappio Liverpoolille ja kotijoukkueen selkeä ylivoima oli jopa pienoinen yllätys, vai? Peli kyllä näytti, ettei Liverpoolin puolustus kovin varma vielä ole otteistaan, olihan Norwichilla muitakin tilanteita kuin Pukin upea maali. Vaikka peli oli jo selvä ennen Pukin maalia, ei ole mitään pois siitä tosiasiasta että Teemu Pukki is Back on the Map!
Liverpool on mestarisuosikki ja Norwich on tyytyväinen jos säilyy Valioliigassa joten siihen nähden Pukin maali oli vain osoitus maalintekijän kyvyistä.

Suomalaisesta potkupallosta
Entä miten muuten suomalaisella futiksella menee? Eurokentillä ei liiemmin tulosta synny ja joukkueet taapertavat ensimmäisissä otteluissaan itsensä jo ulos jatkosta, missä vika? Vai onko yksi syy se kaiken aa ja oo, eli raha. Kun joukkueilla ei ole rahaa maksaa tarpeeksi palkkaa, ei saada koottua sellaisia joukkueita, joilla oikeasti voisi pärjätä Euroopan kovissa cup-otteluissa. Jo pääseminen toiselle tai jopa kolmannelle kierrokselle eurokentillä olisi kaikille suomalaisille joukkueille kuin lottovoitto - sellainen on suomalaisten joukkueiden budjetti verrattuna muuhun Eurooppaan. Me elämme pohjoisessa ja meitä on vähän, joten myös rahaa on vähemmän liikkeellä. Jalkapalloa ja muutakin huippu-urhelua ja sen kustannuksien kattamista vaikeuttaa myös markkinoinnin rajoitukset, jotka tulevat esille jalkapallossakin. Monella eurooppalaisella joukkueella on vanha tuki sellaisilta toimijoilta, jotka eivät Suomessa saa edes toimia, mutta jos vaikka https://casino.netbet.fi/ saisi markkinoida Suomessa täysin, olisi NetBet logo aivan takuuvarmasti kovalla rahalla jonkin joukkueen asussa.

Rahasta ja urheilusta
Olympialiike ja olympialaiset olivat aikoinaan ajatuksena hyvä ja idealistinen, että siellä pelaisivat vain ne urheilijat, jotka eivät ole ammattilaisia. Tosiasia on kuitenkin nykyään se, että jos haluat maailman huipulla lajissa kuin lajissa, on sinun tehtävä sitä täyspäiväisesti eli ammattilaisena, jos olet puoliammattilainen, et todennäköisesti yllä aivan maailmankärkeen, koska joudut tekemään urheilun ohessa paljon muutakin - vain antamalla omalle lajilleen kaikkensa, on mahdollista nykyään nousta aivan kärkisijoille. Ennen asiat olivat toisin, koska urheilijoita oli vähemmän ja urheileminen ei ollut mahdollista kaikille. Nykyään maailma on pienempi ja osallistujia on paljon enemmän eli myös kilpailua on tullut kaikkiin lajeihin enemmän ja pääseminen lajin kuin lajin huipulle vaatii ensistä enemmän.

Back to Valioliiga
Kuka on sinun suosikkisi liigassa, viekö City taas mestaruuden vai saako Klopp Liverpoolin vihdoista viimein mestariksi? Aika näyttää, itse veikkaan että mikäli Liverpool ei ole mestari, Klopp saa etsiä itselleen uuden joukkueen ensi kaudeksi, sillä nyt viimeistään on aika tehdä se maksimitulos liigassa.

3 kommenttia

Vastaukset

  • Nyt teki 2 lisää, tulleeko knalli?

    • Tulihan se . 3 maalia Newcastlen verkkoon. Ja Pukista puhuu koko Englanti.
      Pukista tulee tällä menolla vähintään Litin veroinen legenda.
      Aisapari maajoukkueen kärkeen olisi Joel Pohjanpalo, mutta hän kärsii loukkaantumisesta.


  • Ruotsalainen Aftonbladet antoi Pukille nimen "Super-Pukki"

Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.