Putinin hallinto on romahtamassa

Anonyymi

Mielenosoitukset Venäjällä kiihtyvät sitä enemmän mitä enemmän viranomaiset, poliisi, sotilaat ja salainen poliisi Putinin ohjauksessa pyrkivät niitä tukahduttamaan.

Nyt on suuri muutos lähtenyt liikkeelle. Putinin lähtölaskenta on alkanut. Voimme ryhtyä veikkaamaan kuinka pitkään hän vielä istuu ja mitä sitten tapahtuu.

12

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Lontoolaisissa vedonlyöntitoimistoissa voi Putinin hallintokauden loppumisestakin lyödä vetoa.

    • Anonyymi

      Putinin puolueen duuman edustaja väittää, että Yhdysvallat kokeilee sääasetta.

      Venäjän valtiollisen Rossija 1 -televisiokanavan keskusteluohjelmassa kuultiin perjantaina erikoisia väitteitä, joiden mukaan Siperiassa riehuvat metsäpalot ja Moskovaa piinaavat rankkasateet olisivat Yhdysvaltojen syytä.

      Venäjän informaatiovaikuttamiseen perehtynyt tutkiva journalisti Julia Davis nosti asian esiin Twitterissä.

      – (Vladimir) Putinin Yhtenäinen Venäjä -valtapuolueen kansanedustaja Aleksei Zhuravlev syyttää Yhdysvaltoja Siperian maastopaloista sekä Moskovan rankkasateista ja tulvista. Hän väittää, että Washington kokeilee sääasetta, koska Venäjä on päihittänyt heidät (USA:n) sotilasmahdissa, Davis tviittaa.

      Davis on linkittänyt tviittiketjuunsa tallenteen keskusteluohjelmasta. Videolla Zhuravlevin puheesta ei käy ilmi, onko hän väitteensä kanssa tosissaan. Yleisöstä kuuluu kuitenkin naurunpurskahduksia.


      Putinin epätoivo kasvaa

    • Anonyymi

      Presidentti Vladimir Putin pelkää rauhanomaisten mielenosoitusten uhkaavan hänen asemaansa.

      Moskovan viimeaikaiset suurmielenosoitukset ja viranomaisten kovat otteet niiden tukahduttamiseksi kertovat venäläistutkijan mukaan siitä, että kyse ei enää ole vain Moskovan kunnallispolitiikasta, vaan koko maan tulevaisuudesta.

      Tutkija Aleksandr Baunov pitää poliisin harjoittamaa väkivaltaa ja mielenosoittajien massapidätyksiä Venäjän johdon harkittuna signaalina valmiudestaan käyttää raakaa voimaa jopa paikallistakin oppositiota vastaan.

      – Kun Moskovan pormestari Sergei Sobjanin ilmestyi televisioon ja antoi täyden tukensa kurinpalautukselle, oli ilmeistä, että säröjä hallitsevan eliitin sisällä ei voida sallia, Baunov toteaa Moskovan Carnegie-keskuksen tuoreessa artikkelissa.

      Hän puhuu eräänlaisesta vastuun pyramidista, jossa Kreml ei halua ottaa vastuuta tukahduttamistoimista, mutta edellyttää kaikkien alempana hierarkiassa olevien kuitenkin tukevan niitä.

      – Näin Moskovan kriisistä tuli Venäjän kriisi. Kamppailun molemmat osapuolet ymmärtävät, että pelissä on paljon enemmän kuin pelkkä osallistuminen joihinkin paikallisvaaleihin ja näkevät tämän ensimmäisenä kahakkana taistelussa Kremlistä, Baunov sanoo.

      – Yleensä poliisi ei olisi ryhtynyt pahoinpitelemään brutaalisti rauhanomaisia mielenosoittajia, jotka valittavat Moskovan kaupunginvaltuustoon pääsyä koskevista säännöistä. Kyse oli maan vallanpitäjien voimannäytöstä, jonka mukaan tätä ihmiset saavat, jos he haluavat syrjäyttää tsaarin ja ”tuhota Venäjän”, hän jatkaa.

      Kreml varautuu vallankumoukseen
      Presidentti Vladimir Putin suhtautuu Baunovin mukaan Moskovan paikallisvaaleihin liittyviin rauhanomaisiin mielenilmauksiin uhkana Venäjän kansalliselle turvallisuudelle.

      – Hänelle vaalit eivät ole mekanismi, jolla ratkotaan kotimaisia näkemyseroja, vaan suorana uhkana hänen vallalleen. Hänen Venäjäänsä ei voida kukistaa sodalla, mutta teoriassa se voitaisiin kukistaa vaaleilla. Järjestelmä edellyttää, että vaaleja ei voi hävitä, Baunov arvioi.

      Tapa, jolla Venäjän johto mielenosoituksiin reagoi, sisältää hänen mukaansa selviä poliisivaltion piirteitä. Toisin kuin vuosien 2011–2012 mielenosoituksissa, nyt nimenomaan maan hallinto kärjistää kriisiä, hän sanoo.

      – Viranomaiset ovat vastanneet rauhallisiin mielenosoituksiin väkivallalla, pidätyksillä ja vangitsemisilla ikään kuin käynnissä olisi vallankumous. Mielenosoittajille kutakuinkin sanotaan: ”Haluatte vallankumousta – me olemme valmiina, tapellaan!”. Ikään kuin he haluaisivat suojautua tulevilta skenaarioilta operoimalla paiseen, joka ei vielä ole vaarallinen, Baunov toteaa.

      Venäjän hallinnolla ei hänen mukaansa ole selvää strategiaa, vaan se reagoi kulloisiinkin tapahtumiin.

      – Aina, kun välitön kriisi on ohi, hyväksyttävien vastatoimien rajoja venytetään. Hallitseva eliitti suhtautuu Moskovan meneillään olevien mielenosoitusten tukahduttamista tietynlaisena harjoituksena tulevan vallankumouksen kukistamista varten, Baunov päättelee

    • Anonyymi

      Kaikki tajuaa, miksi tiltun laskunumero oli -4.. Jätkä on nolla! Kourallinen cian palkkaamia huligaaneja kadulla. Asukkaita yli 10 miljonaa.. Voi vittu sitä periytyvää tyhmyyttä!

      • Anonyymi

        Ei siellä mitään palkattuja huligaaneja ole, vaan rauhallisia mielenosoittajia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei siellä mitään palkattuja huligaaneja ole, vaan rauhallisia mielenosoittajia.

        Olitko siellä pieksettävänä? Kuka hullu muuten piksettää itseään turhasta? Kourallinen palkattuja! Niin ne oli pummit Ukrainan aukiolla teltoissakin!


    • Anonyymi

      Long life Putin....!!!

    • Suomen tiedotusvälineissä tehdään suuri numero Moskovan mielenosoituksista. Vastaavanlaisia mielenosoituksia on lähes päivittäin monissa länsimaissa.

      On aivan oikein, että poliisi käyttää kovia otteita niitä vastaan, jotka eivät sovinnolla tottele virkavaltaa. Näin toimtaan kaikissa muissakin maissa..
      Venäjä noudattaa samoja ihmisoikeuksia kuin länsimaatkin. Ketään ei varmmasti ole pidätetty syyttä. On hyvä, että Venäjä pidättää rikolliset eikä anna heidän toimia vapaasti. Suomessa suurrikolliset saavat liikkua vapaana ja laki jopa suojelee heitä.
      Venäjällä on paljon parempi oikeuskäytäntö tässäkin tapauksessa.
      Vladimir Putinin politiikka on hyvin oikeudenmukaista ja selkeää, eikä ole mitään perustetta kapinoida sitä vastaan millään mielenosoituksilla.

      • Anonyymi

        Näin on, hallinto määrää mitä saa ajatella ja kannattaa. Kaikki luvattomasti kaduilla seisovat täytyy pamputtaa ja pidättää. Näin taataan yhteiskunnan vakaus ja koossa pysyminen. Eliitin hyvinvointi ja etuoikeudet myös tälläkeinoin pystytään säilyttämään. Hyvä Putin ja Stalin.


    • Demokratia on poistettu Venäjältä Putinin määräyksellä.

      Putinin diktatuuri ajaa kohta päin seinää.

    • Anonyymi

      Venäläiset ovat vähän hitaita. Nyt 20 vuoden jälkeen ovat alkaneet miettimään, että onko mitään muuttunut, onko valtiota edes yritetty kehittää, mihin rahat katoavat?

      Putin on parempi silmänkääntäjä kuin Mooses, tai Houdini aikoinaan. Mies tyhjyydestä, voittaa vaalit sanomatta sanaakaan, hiirulainen - mutta raitis ja vaatimaton. Venäjän kansa luuli saaneensa jotakin erinomaista rapajuopon Jeltsinin jälkeen, mutta todellisuudessa kansa oli hypnotisoinut itsenä. Kansa sai lopulta sen, että varmistettiin rahojen ajautuminen oikeisiin käsiin ja nationalistit saivat lisää tuomiopäivän aseita.

      Vallanvaihdos ehkä tarvitaan, mutta Venäjällä on sellainen ongelma, että se ei oikei voi tapahtua demokratian pelisäännöillä.

    • Anonyymi

      Venäjä sanoo jonain aamuna ettei Suomen itärajaa enää ole. Uusi valtioliitto mahdollistaa uuden presidentti-valtakirjan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      66
      6462
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      27
      4183
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      270
      2577
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      2010
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      30
      1528
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      97
      1387
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1107
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1090
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      1036
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1021
    Aihe