Aihe

Bipolaaritauti?

Anonyymi

Lähinnä vertaiskokemusten perusteella haen näkemyksiä siitä, olenko mahdollisesti bipo. Lääkärillä on asiasta epäilys, tarkempi tutkimus on myöhemmin tässä kuussa. Olen mies.

Uskon, että jonkinnäköinen hypomaaninen kauteni alkoi vuoden 2017 alussa. SIlloin aloitin uuden työn ja sain paljon uutta vastuuta, mutta työn sisältö muuttui raskaammaksi (mutta rahakkaammaksi). Nautin uudesta työstäni paljon ja koin suurta mielihyvää siitä. Samoihin aikoihin elämääni astui kuin puskista uusi rakkaus, sellainen ihminen jota en ikinä enää voinut kuvitellakaan tapaavani. Minulle tuotiin tässä kohtaa kaikki asiat kuin Manulle illallinen. Olin rakastunut, mutta silti jatkoin deittipalstoilla pyörimistä salaa kumppaniltani. Nautin, kun sain eri naisilta huomiota samaan aikaan. Eli tavallaan meni "kusi päähän". En pystynyt hillitsemään itseäni ja petinkin rakastani yhden kerran. Muut tapaukset jäivät pusutteluasteelle yms. En tarvinnut esim. viinaa yhtään mihinkään, koska olin niin mielihyvätilassa. Lopulta tulin jätetyksi, koska en osannut päättää mitä haluan tulevaisuudelta vakituisen kumppanini kanssa. Hän kyllästyi ja lähti menemään. Höpötin suhteessa myös kaiken aikaa aivan järjettömiä juttuja: vanhoja vitsejä yms. toisen raivostumiseen saakka. Tässä kohtaa oli mennyt vuosi yhteistä aikaa, kun ero tuli.

Moniajoni jatkui tämän jälkeen jonkun verran, mutta sitten kyllästyin. Uskon, että tässä kohtaa alkoi masennus, joka paheni tänä kesänä. Nyt olen siis lääkityksellä ja odottamassa terapiaa.

2

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Niin sanottu bipolaarinen mielialahäiriö on pseudosairaus. Tärkeintä on, että ymmärrät tämän. Jos ostat psykiatrisen valheen, olet enemmän tai vähemmän mennetty loppuelämäsi. Olet jo sillä tiellä aineiden käytön kautta.

   Kannattaa harkita nyt tarkkaan kehen luotat ja mitä siirtoja teet. Mikäli hankitutat itsellesi psykiatrisen leiman (aka diagnoosin) et pääse siitä koskaan eroon. Leima vaikuttaa mahdollisuuksiisi yhteiskunnassa lukuisin eri tavoin. Et muun muassa saa enää asiallista viranomaiskohtelua.

   Suositan tutustumaan psykiatriaan tarkemmin ennen kuin menet vastaanotolle. Tarvittaessa siirrä tapaamista, jotta ehdit tutustua aiheeseen kunnolla ja tehdä tietoisen päätöksen siitä mihin olet ryhtymässä ja mitä seuraamuksia valinnalla voi olla. Vastaanotolta tuskin tulet ulos ilman leimaa. Toisaalta, jos saat jo nappeja, kertoo se, että lienet jollakin tavalla leimattu. Mahdollisesti univaikeuksien kautta vai vastaavaa (?), mikä ei vielä ole ongelma. Lue esimerkiksi Toxic Psychiatry (Peter Breggin) ja tai Anatomy of an Epidemic (Robert Whitaker).

   Viisautta sinulle päätöksen tekemiseen.

  • Anonyymi

   Tekstisi perusteella kuulostaa enemmänkin siltä, että kusi nousi päähäsi eikä kyseessä ole kaksisuuntainen.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Muusikko Pave Maijanen, 70, on kuollut

   "Talvella 2018 hän sai ALS-diagnoosin. Ensioireet hän huomasi syksyllä 2018. Tuolloin Maijanen alkoi tuntea kummallisia lihaskramppeja ja huomasi, ett
   Maailman menoa
   111
   5279
  2. Sofia muutti hotelliin ilmaiseksi

   "Seiskan saamien tietojen mukaan kohukaunotar Sofia Belorf, 30, olisi muuttanut helsinkiläiseen luksushotelliin äskettäin. Seiskan saamien tietojen mu
   Kotimaiset julkkisjuorut
   362
   1835