Patteriverkosto ei lämpene, suntti toimii, kiertopumppu toimii ja pannussa on lämpöä

Anonyymi

Koko lämmitysverkosto on uusittu pari vuotta sitten ja lämpöä on riittänyt. Nyt kesän jälkeen patterikiertoon ei tunnu menevän lämmintä vettä.
Pannussa on lämpöä 80 astetta. Talon kaikki patteritermostaatit ovat täysin auki.

Käytin suntin auki, kaikki näyttää ja tuntuu toimivan. Suntin kääntömoottori toimii myös ja olen kokeillut myös käsikäyttöisesti. Kesällä sunttimoottori ajaa suntin täysin auki ja kiinni kerran viikossa jumittumisen estämiseksi.

Seuraavaksi käytin kiertovesipumpun auki eikä sielläkään näkynyt tukoksia tms. Pumpun siivet ovat moitteettomia. Mekaanikon stetoskoopilla tulo ja menopuolella kuuluu virtauskohina myös hieman kauempana talon sisällä.

Mistä vikaa voisi etsiä seuraavaksi? Pannu on ollut kesän ajan pelkällä sähköllä mutta sillä ei liene merkitystä, koska lämpöä on tuo 80C.

7

<50

Vastaukset

 • Mikään patteri ei pyydä lämmintä, eli patteriventtiilit jämähtäneet kiinni asentoon, irroita thermarit, ja auta pihdeillä venttiilien tapit liikkeelle.. helppo nakki. Verkostossa lienee painetta myös?

 • Verkostossa on painetta noin 1kg. Yksikään talon kolmestatoista patterista ei ole lämmin.
  Suntin ollessa käsikäytöllä täysin auki, verkostoon lähtevän kiertoveden lämpö on sunttiautomaatin mukaan 21 astetta eli sitä samaa, joka on talon sisällä. Mittauspiste on paljaan menovesiputken pinnasta noin metrin päässä suntista. Asian toteaa yhtä helposti myös kädellä koittamalla, viileää on. Pannun päällä putket ovat kuumia noin puolen metrin matkalta mutta se lienee lämmön johtumisen aiheuttamaa. Pannun päällä on verkoston automaattinen ilmausventtiili.
  Pannusta pitäisi tuolla käsisäädöllä lähteä patterikiertoon tuota 80 asteista vettä mutta kun ei. Ikään kuin vesi ei kiertäisi pannun kautta lainkaan. Mikä ihme sen voi estää?

 • Mitä jos shuntista pyörii vain akseli?

 • Onko piirissä takaiskuventtiiliä. Jiskus jumittuvatputsaus auttaa

  Mutta selväähän on että vesi ei kierrä

  Io68

 • Ei sitten tullut mieleen se kaikkein ilmeisin syy etteivät patterit ole kuumina?
  KESÄ ja lämpötila ulkona yli 20 asetta !!!

 • voi ...voi ... voi olla ihan mitä vikaa vaan, kuten pumppu kytketty väärinpäin, patterien paluuventtiilit jääneet kiinni, verkoston jokin sulkuventtiili jossain kiinni, pumppu ei ole oikeassa paikassa = menoputkessa, linjasäätöventtiili nollilla ... jne

  • Kuinka ihmiset voivat olla noin tyhmiä, että pohtivat syitä sille miksi patterit eivät ole kuumia k e s ä l l ä. :D


suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. Työssäkäyvien köyhyys

  oli uutisissa. Jopa 200 000 ihmistä saattaa ajoittain tarvita sosiaaliapua "pärjätäkseen palkallaan". Silppu- ja osa-aikatyöt eivät lyö leiville.
  Maailman menoa
  137
  2355
 2. Aamun kolari ja tienhoito

  Aamulla tapahtui kuolonkolari hiljaisten risteyksen kohdalla. Ajettiin juuri ennen kolaria Kuusamo-Suomusalmi väliä. Ehdittiin Suomussalmelle kun alk
  Suomussalmi
  60
  1504
 3. Oliko autokolarissa ollut...

  ... lapsia? Tämän aamusessa.
  Suomussalmi
  1
  739
 4. Sun katseessa on jotain mikä ei sovi sinne

  Sellaista surumielisyyttä. Vaikka muuten vaikutat olevan iloinen ja puhelias. Kerran aiemmin ajattelin, että se on voisi olla halveksuntaa mua kohtaan
  Ikävä
  39
  684
 5. Eerikäisen postaukset

  Onko oikeesti kivaa Vikkelle kun isukki postaa kokoaika someen siitä kuvii.😑 Ei saa ees kaverinsa kanssa rauhassa leikkii ettei Esko oo laittamas "ma
  11
  408