Onko Suomessa yhtään hyvää puoluetta?

Näyttää siltä, että ei ole. No, jaa, ehkä sentään demari. Onhan demarit vieläkin suurin puolue, vaikka Perussuomalaiset ohi menivätkin.
Miksi Perussuomalaiset ovat niin hyviä useimpien mielestä? Miten niin hyviä, kysytte. En minä vaan tiedä, mutta Suomen kansan mielestä näin on.

Eikö ole outoa, että ainakin Suomen kansan mielestä näin on.

Pitääkö Suomessa kääntää asiat ylösalaisin, ainakin puolueiden osalta?

45

<50

Vastaukset

 • Yhdenkään puolueen kannattajat eivät ole koko ajan joka palstalla sekoilemassa
  muuta kuin persujen.
  Jos pieni osa suomalaisista on niistä mennyt sekaisin,
  et voi sanoa, että ne on useimpien mielestä hyviä.
  Ei todellakaan.

  Suuren enemmistön mielestä persut on syvältä.
  Just "sieltä".

  • Hienoa että mainostat koko ajan Perussuomalaisia . Olet valinnut hyvän nimimerkinkin : Just "sieltä". Hajusi kertoo selvästi, mistä olet.


 • Mikä on kellekin hyvä puolue riippuu siitä mitä asioita kukin haluaa puolueen ajavan.
  Onko mikään puolue hyvä, se toinen kysymys.

 • On meillä vielä puolueita jotka tehdeet tulosta suomen hyväksi, edellinen hallitus muumuassa, sitä ennen Lipposen ja Ahon hallitukset.

 • Pieni on kaunista. Suosittelen Sinisiä.

 • Kaikki puolueet ovat hyviä. Perustuslain mukaan valta Suomessa kuuluu kansalle. Jokainen varmaan ymmärtää, ettei "kansalla" tässä tarkoiteta yhtä ainoaa, parhaan tiedon ja aatteet ja arvot ja kaiken tarvittavan poliittisen ym. viisauden omaavaa yliolentoa.

  Bessie

  • Samaa mieltä kuin Bessie, jokaisella puolueella on oma hyvänsä.
   Näitä lukiessa mietin, et miksi perussuomalaisia moititaan et he ovat äänessä. Kuitenkin mielikuva syntyy siitä, että hän tai he, jotka jostakin syystä tuntevat katkeruutta kyseistä puoluetta kohtaan, tuovat perussuomalaiset esiin kielteisellä tavalla. Tällainen tulkinta on syntynyt, lienkö väärässä?


  • Omilla toimillaan ovat saaneet kielteisen kuvan.


 • Kyllä myös meikä-äijää syynäytyttää Suomen puoluevalikoima. Ensinnäkin periaatteessa, Tami Tammisen mukaan prinsiippinä, kannatan meidän järjestelmäämme, jossa eri näkemyssuuntien on mahdollista tuota linjauksiaan esille oman puolueen kautta. Enemmistövaalisysteemin myötä syntyneissä "kaksipuoluemaissa" näkyy kasautuvan ongelmallisia tilanteita, joita on hankala ratkaista eli nykyisin mieleen tulevat mm. UK (Iso-Britannia & Ulster) sekä USA.

  Kohtalaisesta valikoimasta ainakaan minä en sitten kuitenkaan löydä oman mieleni mukaista puoluetta, jota tykkäisin kannattaa ja vaikkapa jonka jäseneksikin ruveta. Toki vaaleissa olen aina äänestänyt ja poiminut joukosta sankasta joissain määrin kelvollisen ehdokkaan ja puolueen.

  Katsantokannat vaihtelevat. Jos jokin puolue ajaisi seuraavanlaisia asioita, niin voisin suositella lähimmäisillekin:
  - Eri väestöryhmiin suhtautumista tykkäisin väljentää avara-asenteisuuden mukaisesti. Äskettäin minut pysäytti syvään hämmentyneisyyteen erään ulkomalaistaustaisen miehen ilmeisen vakavissaan esittämä kanta, jonka mukaan Perussuomalaisten puoluejäsenet ja jopa äänestäjätkin olisivat muka kaikki rasisteja. Se oli todella järkyttävä käsitys. Onhan meillä ollut ja edelleen esiintyy kovin jyrkkää suhtautumista eri väestöryhmiin yhteiskunnassamme. Tiedämme maalaisten ja kaupunkilaisten toivottavasti jo entisaikaisen antagonismin. Porvaristo on laittanut työväenliikettä matalaksi pitkän historian verran ja samoin työväenliike porvaristoa. Taustalla taitaa edelleenkin vaikuttaa myös v:n 1918 sota. Nykyisin näkyy olevan vahvasti esillä Helsingin seudun ja muun Suomen välinen etujen erilaisuuden ruokkiminen. Paljon esiintyy jyrkkää asennoitumista yhä nykyisinkin. Minun hyväksymäni puolue ei lietsoisi eri väestöryhmien välille konflikteja.
  - Hallintojärjestelmä panee toteutukseen niitä päätöksiä, joita lainsäädännössä ja asetuksissa on laadittu. Ainakin päättäjissä on ollut vikaa, kun on laadittu toimintasääntöjä, mitkä eivät vaikuta hyviltä eivätkä ole oikeudenmukaisia. Haluaisin kannattaa semmoista poliittista puoluetta, mikä säilyttäisi Länsipohjan (Meri-Lapin) sairaalan erikoiterveydenhoidon palveluksia tarjoavana hyvätasoisena sairaalana. Petyin erityisen syvällisesti pääministeri Sipilän jyrkkään näkemykseen, jonka mukaan merilappilaisten ja Mehiläisen tekemä sopimus oli porsaanreiän löytämistä. Ylipäätään Sipilän hallituksen toimet aluesairaalatason alasajossa olivat mielestäni virheellisiä. Kannattaisin mielelläni puoluetta, joka asettaisi alueellisen erikoisterveydenhoidon tärkeälle sijalle ja palauttaisi aluesairaalat arvoonsa. Siinä samalla hoituisivat myös Länsi-Pohjan sekä Savonlinnan keskussairaaloitten statukset myönteiseen järjestykseen.
  - Suomen luonnonvarojen pitäminen meidän omassa päätösvallassamme ja omistuksessamme olisi oltava meidän valtiovaltamme silmäteränä riippumatta tasavaltamme hallitusten kokoonpanojen vaihteluista. Myös tämän seikan olisi oltava yksi minun kannattamani puolueen kulmakiviprinsiippi. Samaan kokonaisuuteen sopivat myös metsiemme ja vesiemme hallinnan pitämiset itsellämme.
  - Erityisesti Suomen EU-jäsenyysaikana v:n 1995 alusta lähtien yhä paisuvammaksi ongelmien syntymisen pesäpakaksi on muodostunut päästösvallan liukuminen pois täältä Koti-Suomesta. Tilanteen syntymiseen on vaikuttanut oikeiston eli ennen muuta Kokoomuksen "luontainen taipumus" nähdä talous ylikansallisena toimintana, jota itsenäisen valtion etujen vaalimiset häiritsevät. Ikävä kyllä tämmöinen käsitys on minulle syntynyt Suomen EU-jäsenyysaikana. Kun myös vasemmistolaisen työväenliikkeen taholla on jo perinteisesti arvostettu ylikansallista toimintaa ja etujen ylikansallisenkin ajamisen perspektiiviä, niin sinipunaksi sanottu valta-akseli on meillä Suomessa käytännössä ylikansallisuuden eskaloitumisen valta-akseli. Kun sitten vielä Vihreät ovat puolueen nykyisin ehkä kaikkein pontevimmaisena ruhmänä tulleet mukaan ylikansalliseen ja myös ulkoparlamentaarista aktiviskia harjoittavana ideologisen asuuntana, niin siinä on saman tien myös vanhastaan suomalaisuutta ja itsenäisyyttä arvostanut Keskusta puolueen ajautunut kompromissien tekemisen syövereihin. Minä antaisin kannatukseni poliittiselle suuntaukselle, joka pitäisi huolta omasta päätösvallastamme.
  - Viime sotiemme tuoksinasta selvisimme niin kuin selvisimme oman maanpuolustuksemme ansiosta. Koko kansa oli mukana omaa maatamme puolustamssa, mukana taistelemassa. Maalaisliittolainen pienviljelijäisäni asennoitui myönteisesti työväestöön ja sen suhtautumisen ytimenä oli se, että talonpojat ja työväki taistelivat rintamalla yhdessä rinta rinnan Suomen puolesta. Kovin ikävältä tuntuu sydänjuurissa nykyisin usein julkisuudessakin näkyvä yhteiskuntaryhmien välisten suhteitten huonous. Minä antaisin kannatukseni puolueelle, joka huolehtisi oikeudenmukaisesti ja tasapuolisesti kaiken kansan asioista.

 • Kokoomus on huippua kun Zysse on hiljaa kun Orpo Mykkänen tuo juutalaistastaista muhamettilaista maahan, huipputoimintaa

 • Viimehallituksen pääpuolueet keskusta ja kokoomus joihin luotan, RKP kelputtaisin ja vihreistä maltillisimmat, muut puolueet ei tässä ajassa.

 • Persuilla, RKP:llä, Kristillisillä ja Vihreillä ei tee yhtään mitään.

 • Kaikki yhtä hyviä oman edun tavoittelussa.

 • Hyvä puolue on, se on Nukkuvien puolue! Olen kuulunut siihen jo jonkin aikaa ja kenties pyrin vielä puheenjohtajaksikin, jos pysyn hereillä. On ainoa puolue jonka jäsenet eivät kuluta valtion, eikä kuntien kassaa, eivät tee rikoksia, ei tosin mitään muutakaan.

  • Moni "nukkuva" saa tukea, joutuu anomaan tukea, kuluttaa valtion kassaa.
   Moni nukkuva elää omillaan.
   Passiivisia on kaikissa.
   Niitten satojentuhansien, jotka eivät ollenkaan äänestä
   ei kannattaisi maan asioitten hoitoa arvostellakaan.


 • Persut paras puolue.

  • Haittamaahanmuutto synnytti haitapuolueen joka muodostuu haitallisista kannattajista, haitalliset levittävät haitallisa informaatiota aheuttaen vihanpurkauksia sosiaalliseen mediaan.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Haittamaahanmuutto synnytti haitapuolueen joka muodostuu haitallisista kannattajista, haitalliset levittävät haitallisa informaatiota aheuttaen vihanpurkauksia sosiaalliseen mediaan.

   Haitta-aho on haitallinen ihmiskunnalle.


 • En tiedä, ehkä täytyy taas ottaa Suomen TV oli mukava katsoa eduskunnan keskusteluja.

 • On aikoihin eletty, kun kolmesta eri puolueesta kotoisin olevat kansanedustajat joutuvat poliisitutkintaan sanomisiensa vuoksi.
  Meiltä on kadonnut taito keskustella epämiellyttävistäkin asioista korrektisti ja kuulijoita kunnioittaen.
  Varmasti johtuu siitäkin, että kysymyksessä on usein asiat, jotka olivat meille vieraita vielä joitakin vuosikymmeniä sitten. Maailmamme on monin tavoin muuttunut meidän ikäihmisten elämän aikana. Emme enää ole omassa kuplassamme meren takana, metsän keskellä.

  Nyt meille saapuu muista maailman kolkista ihmisiä, joiden asenteet, uskonnot ja käytöstavat ovat aivan toiset kuin Suomessa. Törmäyskurssille joudutaan ihan tavallisista elämän asioista. Sopeutumista vaaditaan kaikilta. Keskinäinen ymmärrys puuttuu. Tasa-arvo ja keskinäinen kunnioitus ei merkitse kaikille samaa.

  Toinen meille aikaisemmin outo asia on ei-heteroiden esiintulo. Maamme on täynnä hämmästyneitä ja loukkaantuneita ihmisiä, joille nämä henkilöt olivat heidän nuoruudessaan sekä sairaita että rikollisia. Heistä ei ääneen puhuttu, ja perheistä "ne" häivytettiin näkymättömiin, vankiloihin ja sairaaloihin. Nyt heillä on omat juhlapäivänsä ja kirkolliset siunaukset. Joillekin ylivoimaista ymmärtää.

  Kolmas seikka on kielenkäytön uusiutuminen. Sievistelevä ja varovainen puhe ei mene enää perille kansaan, joka käyttää jokapäiväisessä puheessaan sellaisia alatyylisiä sanontoja, jotka aikaisempina vuosikymmeninä eivät olisi tulleet kysymykseenkään. Monien sanastosta ne puuttuvat yhä ja raapivat korvaa.

  Nyt ei sitten enempää jousteta. Nyt aletaan jo seurata, miten suhtaudumme, mitä ja miten sanotaan, saako kansanedustaja toimia tällä tavoin. Missä on kansalaisten keskinäinen kunnioitus. Tarkkailemme asenteitamme, ja oikein on, että tarkkailemme myös suhtautumistamme ja kielenkäyttöämme.

  Asiat riitelevät, eivät ihmiset. Saman luojan luomia kun kaikki kuitenkin olemme.

  • Tyydyn vähään. Nautin yksinolosta. Asun pikku mökissä. Pidän verhot kiinni. Metsä ympärillä, kukaan ei häiritse. En tarvitse puolueita, en tarvitse ketään sanelemaan elinehtojani-olen hyvin tyytyväinen, en omista edes autoa ja se ei haittaa lainkaan. Taksilla pääsee.


  • Hyvä kirjoitus, Anonyymi 13.8. 20.32.

   Maailma on muuttunut niin nopeasti, että hidas härmäläinen ei ole pysynyt perässä, "kehityksen" kyydissä. Hädissään tahtoo sitten takertua johonkin median esiin nostamiin epäkohtiin, kuten nyt näihin "kiihottamisiin kansanryhmiä vastaan".
   Toisten kunnioituksen puute on minustakin kadonnut, oppiiko sitä tai saako sitä enää takaisin, jää nähtäväksi.

   Niin. Se hyvä puolue ? Ohjelmien tasolla kaikki ovat varmasti hyviä. Käytännön toimet ovat tietysti aina toista
   Olen kyllä aina puolustanut myös näitä parjattuja "ääriliikkeitä", nähnyt niiden merkityksen keskustelun herättäjinä, mahdollisesti vinoon menneen kehityksen korjausyrityksenä.

   Olen ollut puolueuskollinen, vaikka en aina olekaan tyytyväinen oman puolueeni työhön. Kukaan ei ole täydellinen eikä sitä minulle räätälöityä puoluetta ole vielä syntynyt..))


  • Anonyymi kirjoitti:

   Tyydyn vähään. Nautin yksinolosta. Asun pikku mökissä. Pidän verhot kiinni. Metsä ympärillä, kukaan ei häiritse. En tarvitse puolueita, en tarvitse ketään sanelemaan elinehtojani-olen hyvin tyytyväinen, en omista edes autoa ja se ei haittaa lainkaan. Taksilla pääsee.

   Hyvä sinä, Anonyymi 13.8. 22.10. Vähemmän on usein enemmän..))

   Se vain, että miten sitten jos/kun omillaan pärjääminen käy huonommaksi ?
   Silloin meidän kai täytyy ainakin jossain määrin turvautua siihen parjattuun yhteiskuntaan ja luottaa siihen, että poliittiset päättäjät ovat tehneet jotakin puolestamme, ainakin yrittäneet tehdä.


 • Näyttää sille ettei maassamme ole ainuttakaan puoluetta, joka olisi suomen kansan ja kansalaisten tapojen mukainen kulttuuriin sidottu puolue.
  Joku voisi perustaa Suomen Terassipuolueen. Tarkoitetaan pubien terasseja. Jonkin verran voisi tulla kannatusta.

 • En perusta puolueista ja inhoan politikointia, mutta silloin kun kuulin ekan kerran edesmenneen Claes Anderssonin soittavan jazzia, hihkaisin; vihdoinkin mullakin on joku puolue. Musaa soittava ja laulava joukko olisi tosi hyvä puolue - mulle. - Nm. Potaska puuduttaa

 • Puole lähellä keskustaa, ääripuolueet vasemmalla eivät kuulu nykyaikaan talouden osaamisen takia.
  Ääripuolue oikealla populisteja, historiastiasta esimerkkejä tarpeeksi, Italiassa Salvini pyrkii yksinvaltiaaksi joku verrannut Mussolliiniksi, Orbanin yksinvalta.
  Maltilliset puolueet ovat aina lopulta turvallisia.

 • Tamperelainen sanoo: "Ei ny tehrä tästä numeroo!"
  Se on tällainen hämäläis-härmäläinen asenne, joka sopii moneen suomalaiseen. Emme ota kiivaasti kantaa, vaan jurnutamme vähäpuheisina mutta itsepäisinä. Tällaiselle porukalle ei julistavat ja yhden asian puolueet käy.
  Sanoo Makriina, joka ei ollutkaan kirjautunut.

  • Noin minustakin. Suomalaisen perusluonne, tuo tietty jähmeys, kääntyy vielä voitoksemme..)) Hyvä me !


  • demeter1 kirjoitti:

   Noin minustakin. Suomalaisen perusluonne, tuo tietty jähmeys, kääntyy vielä voitoksemme..)) Hyvä me !

   Jähmeys on vähän samaa kuin harkitsevaisuus, se on etu ihmisen luonteessa.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Jähmeys on vähän samaa kuin harkitsevaisuus, se on etu ihmisen luonteessa.

   Sinä sen sanoit. Epäluulostakin meitä syytetään, mutta liitän sen tuohon samaan harkitsevuuteen. Meissä ei ole mitään vikaa vikaa vikaa..))


 • Demlat ovat soluttautuneet poliisiin
  POLPO-poliittiseen poliisiin on soluttautuduttu Demlasta jne.

  https://www.suomenuutiset.fi/poliisi-aloittaa-esitutkinnan-kansanedustaja-juha-maenpaan-eduskuntapuheesta/ Asiaa tutkiva komisario Hätönen on ollut aiemmin vihreiden ehdokkaana kuntavaaleissa ja työskennellyt muun muassa Yhdenvertaisuusvaltuutetun toimistossa.

  Helsingin poliisilaitoksen päällikkö Lasse Aapio kertoo Ylelle saaneensa kielteistä palautetta Hätösen taustasta. Nyt asiaa tutkitaan ja pohditaan, joudutaanko tutkinnassa vaihtamaan tutkinnanjohtajaa.

  Mikä on demla https://hommaforum.org/index.php?topic=3379

 • Hyvä kohta taas yksi persu raastuvassa, poliisi aloittaa tutkinnan kansanedusta Juha Mäenpäästä, ei se mitä maine kasvaa ja meteli kovenee persu leirissä Hallan säestämänä.
  Kaksi muuta kansanedustajaa on kuulolla joutuako polisitutkintaan.

  • Käyttikös se Mäenpää niinkin törkeätä sanaa kuin "vieraslaji" ? Ei muuta kuin suu suppuun ja pallo jalkaan..))
   Kyllä riittää poliisivoimilla ja oikeuslaitoksella töitä. Varmaan tarvitaan lisää väkeä poliisille, että kansan puhe saadaan siistittyä....))
   Eikös nettipoliisejakin ole lisätty hiljakkoin ?


  • Onko Mäenpään pakko eduskunnantäysistunnossa provosoida ihan tarkoituksella,
   Luulen kun vähän kovistellaan raastuvassa miettii toisenkin kerran mitä sanoo, sanoa saa mutta missä, ei eduskuntasalissa.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Onko Mäenpään pakko eduskunnantäysistunnossa provosoida ihan tarkoituksella,
   Luulen kun vähän kovistellaan raastuvassa miettii toisenkin kerran mitä sanoo, sanoa saa mutta missä, ei eduskuntasalissa.

   Oletkos seurannut näitä eduskunnan täysistuntoja ? Kyllä siellä herjaa heitetään, päälle puhutaan ja välihuutoja riittää...
   Kuten toinen kirjoittaja totesi, toisten kunnioitus ja hyvät tavat ovat kateissa muiltakin, ei vain persuilta.


  • demeter1 kirjoitti:

   Oletkos seurannut näitä eduskunnan täysistuntoja ? Kyllä siellä herjaa heitetään, päälle puhutaan ja välihuutoja riittää...
   Kuten toinen kirjoittaja totesi, toisten kunnioitus ja hyvät tavat ovat kateissa muiltakin, ei vain persuilta.

   Tarkoitin eduskunnan kyselytunteja. Niitähän televisioidaan. ei täysistuntoja mielestäni...


  • demeter1 kirjoitti:

   Tarkoitin eduskunnan kyselytunteja. Niitähän televisioidaan. ei täysistuntoja mielestäni...

   Ihan sama vaikka olisi kutsunut loiseksi, vieraslajilla ei toivottu syöpäläinen.
   Kyllä eduskuntasalissa huudellaan, muistan kun Pertti Salolainen nosti äläkän Huhtasaaren kirkumiselle vieraslajien uskonnosta.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Ihan sama vaikka olisi kutsunut loiseksi, vieraslajilla ei toivottu syöpäläinen.
   Kyllä eduskuntasalissa huudellaan, muistan kun Pertti Salolainen nosti äläkän Huhtasaaren kirkumiselle vieraslajien uskonnosta.

   No, kun tiedetään, että ilmapiiri on kovin latautunut aina kun maahanmuutosta/maahanmuuttajista tulee puhe, niin eiköhän olisi viisasta pitää pienempää suuta, sovitella sanojaan ? Ei siinä kukaan mitään menetä.
   Kielikuvaksi kai tuo "vieraslaji" oli tarkoitettu, mutta ei se tainnut tulla sillä tavoin ymmärretyksi.


 • Mutta ei kannata jäädä turkkiin raiskailemaan täällä pääsee vähemmällä ja voidaan
  määritellä syyn ja seurauksen takeettmaksi eikä seuraa mitään
  https://www.suomenuutiset.fi/immonen-sananvapautta-uhataan-monelta-suunnalta/#comment-565442 Turkissa
  Turkkilainen lastenraiskaaja sai 572 vuotta vankeutta
  27.02.2018 klo 17:50 Mies tuomittiin yhteensä 18 lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä

  MITEN KÄY SUOMESSA kun espoolainen pedofiili on turkkilainen

 • Kulttuurimme on rikastunut ulkomaalaisten rikastaessa, tällaista ei olisi kukaan kuvitellut parikymmnetä vuotta sitten ja nyt tämä on arki- ja juhlapäivää massapedofiileille ja vuosikausia ja poliisi sulkee enoilta silmänsä. arabianrannan iranilainen tappaja oli vuosikausia tehnyt rikoksia Ison omenan ympäristössä espoossa eikä edes ajokorttia hurjastelusta poistettu

  • Odotitko maahantulijat olisivat parempia mitä suomalaiset, mediaa seuraava tietää mitä kirjoita, mitä hyviä töitä persu on tehdy niin kerro ilman raastuvassa käyntiä.


 • Turkissa saa 18 lapsen raiskauksesta noin 600 vuotta linnaa vähän samaan tyyliin kuin USA:ssa

  Suomessa 52 lapsen ehkä 4-6 vuotta joka sekin puolitetaan ensikertalaiselle,
  sanotaan kolme vuotta istuu

  Etu on 600/3 = 200 -kertainen
  mikä kutsuu tietenkin kaikkien maiden tekijöitä ja pahantekijöitä pakolaisiksi Suomeen

  Suomessa asiaan puututaan aloittamalla sensuuri matujen rikoksista ja peittely

 • persut persut perseet olalla koko ajan vai mistä persuille tulee tarve piehtaroida vihassa nonstoppina ?

 • otetaan turkkilaispedofiilien kunniaksi vielä turkkilainenmarssi
  https://www.youtube.com/watch?v=ogBWOnZzNQY

  mitä nimiä näistä pitäisi käyttää, eno, uimahallinvartija, talonmies, espoolainen mies,
  mies, miespuolinen, koneinsinööri, syyntakeeton, ....

Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.