Lieksa tapetilla eräässä us-blogissa::)

Tarkemmin sanottuna eräs lakimies kirjoittaa siitä, kuinka eräs Lieksan kaupunginvaltuutettu tarvitsee tulkkia kokouksissa. Onhan se tosiaan aika erikoista.

"Hyväsydämisyyden ylistys"

30

<50

Vastaukset

 • Jos esimerkiksi ihminen on kuuro tai sokea, hän tarvitsee monissa tilanteissa tulkkia olipa hän kaupunginvaltuutettu tai sitten ei. Myös moni puhevammainen tarvitsee avukseen tulkkia. Moni suomalainen ei osaa mitään ulkomaan kieltä, ja tarvitsee tulkkia vieraillessaan ulkomailla. Asiassa ei ole mitään erikoista.

  • "Vieraillessaan ulkomailla", voi päivää näiden vasureiden kommentteja.

   Lieksa mokasi ylipäätään siinä kun halusi tätä tiettyä porukkaa kaupunkiin, koska jotkut hölmöinä uskoivat että heistä on jotain hyötyä. Nyt se todellisuus sitten näkyy, ja sehän sitten juuri vasemmiston edustajia harmittaa.


  • Kuuro tai sokea ei kukaan ole omasta tahdostaan niinkuin ei ole jalkapuolikaan. Jos ei nuori mies ole oppinut Suomea oltuaan täällä jo useita vuosia, se kertoo laiskuudesta tai välinpitämättömyydestä uutta kotimaata kohtaan. Tuskin ovat kiireetkään syynä. Kun nyt on näin, kannattaisi pakata reppunsa ja palata pikapikaa lähtöpaikkaansa.


 • Suomessa ei tarvitse osata suomea eikä ruotsia, varsinkaan kunnanvaltuutetun, asiat hoituvat kyllä.

 • Ja muutenkin Afrikasta tulevat luku ja kirjoitustaidottomat tietää ja osaa hoitaa Suomen asioita paremmin kuin suomalaiset! Niillä on ollut aikaa opiskella siellä kotimaassaan ennen Suomeen tuloa!

 • Sen sijaan että eräät puolustavat tuota kaveria, niin pitäisi kysyä että miksi se suomen kieli ei vuosien maassa olon jälkeenkään taivu häneltä.

  Hyvä kommentti:

  "Pihvi on siinä, että ellei osaa maan kieltä ollessaan luottamustehtävässä, ei varmasti tiedä miksi on paikalla, puhumattakaan, että voisi tuoda mitään rakentavaa esille. Todennäköisesti hän tulkin välityksellä ruikuttaa Lieksalaisten rasismista.
  Muslimeita on yllättävän paljon juuri kaupunginvaltuustoissa mikä kielii siitä, että he katsovat sen olevan väylä ajaa omia etujaan muiden kustannuksella. Odotan mielenkiinnolla aikaa jolloin meillä on kieli -luku ja kirjoitustaidoton muslimi pääminiterinä, koska emme halua esiintyä rasistisena valtiona. Kuinka pitkälle tässä järjettömyydessä mennään?"

 • Joskus se "hyväsydämisyys" on tyhmyyttä, kuten Lieksan tapauksessa jossa Vasemmistoliitto haluaa moraaliposeerata.

 • Lieksassa asuu paljon ihmisiä, jotka eivät osaa mitään ulkomaan kieltä. Myös suomen kieli on useimmille todellinen ongelma, kun koulut on jäänyt käymättä. Lukeminen ja kirjoittaminen eivät onnistu. Sellaisten laiskureiden ei pitäisi mennä arvostelemaan ulkomaiden kansalaisten kielitaitoa, kun oma kielitaito on nollan arvoista.

  • Lieksassa ei kielitaito ole ongelma, riittää ihan meidän kaunis oma kielemme. Jos ulkomaan kansalainen on luimuillut täällä vuosikausia ja meinaa tänne jäädäkin, luopua olemasta ulkomaan kansalainen ja alkaa pikkuhiljaa olla meikäläisiä, Suomi tulee olemaan hänen kielensä. Ei meidän tarvitse osata hänen takiaan muuta kuin omaa kiveltämme.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Lieksassa ei kielitaito ole ongelma, riittää ihan meidän kaunis oma kielemme. Jos ulkomaan kansalainen on luimuillut täällä vuosikausia ja meinaa tänne jäädäkin, luopua olemasta ulkomaan kansalainen ja alkaa pikkuhiljaa olla meikäläisiä, Suomi tulee olemaan hänen kielensä. Ei meidän tarvitse osata hänen takiaan muuta kuin omaa kiveltämme.

   Suomen kielessä kirjoitetaan kielten nimet pienellä alkukirjaimella, eikä suomen kielessä myöskään ole futuuria. Siispä tuo "meikäläisiä, Suomi tulee olemaan hänen kielensä" osoittaa, että anonyymikirjoittaja ei osaa suomea, ei ole meikäläinen ja kuuluu ulos heitettäväksi heti.


  • Juuri siksi olen heittänytkin itseni ulos, siis tuon futuurin takia. Asiassa ei ole mitään epäselvää eikä aihetta muihin toimenpiteisiin


 • Parasta ja viihdyttävintä lukemista on tuon blogin jälkeiset noin 90 kommenttia. Siellä itse avaaja mm. mainitsee ja muistuttaa perustuslain 6§:n yhdenvertaisuudesta. Siltä saattaa löytyä myös vanhoja tuttuja, kun nimellä on siellä kirjoitettava.

  • Jos pykälillä knoppailee, olisi hyvä laittaa se lukukin . Se on se toinen luku.


 • Niin ja onhan meidän tietysti saatava vielä homo presidentti Saulin lähdettyä. ei kai muuten näytetä maaillalle suvaitsevaisilta = täys tolloilta.

 • Taitaa olla että jotkut valtuutetut tarvitsisivat puolestapuhujankin kun turpa kiinni hölmötetään.

  • Joo, persuvaltuutetut tulevat ensiksi mieleen.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Joo, persuvaltuutetut tulevat ensiksi mieleen.

   Persut ei sentään hanki suomea osaamattomia muslimeita moraaliposeeraamaan. Eikä selviä juutalaisvihaajia kuten al-Taee.

   Uusi otsikko:

   "Poliisi: Hussein al-Taeen kirjoitukset yhä selvityksessä, syyteoikeus voimassa – ”Ilmiselvää juutalaisvastaisuutta”"


  • Anonyymi kirjoitti:

   Persut ei sentään hanki suomea osaamattomia muslimeita moraaliposeeraamaan. Eikä selviä juutalaisvihaajia kuten al-Taee.

   Uusi otsikko:

   "Poliisi: Hussein al-Taeen kirjoitukset yhä selvityksessä, syyteoikeus voimassa – ”Ilmiselvää juutalaisvastaisuutta”"

   No persut hankkivat kieliä osaamattoman Teuvo Hakkaraisen moraaliposeeraamaan prysseliin.


  • Yhden moraaliposeeraaja persun kirjoituksista aloitetaan taas poliisitutkinta. Teuvollehan tämä on jo tuttua kauraa.


  • Uuninpankko kirjoitti:

   No persut hankkivat kieliä osaamattoman Teuvo Hakkaraisen moraaliposeeraamaan prysseliin.

   Ero on kuitenkin se, että hän on suomalainen eikä maailman toiselta laidalta tänne vaeltanut.


  • Uuninpankko kirjoitti:

   Yhden moraaliposeeraaja persun kirjoituksista aloitetaan taas poliisitutkinta. Teuvollehan tämä on jo tuttua kauraa.

   Myös al-Taeeta tutkitaan edelleen,

   Poliisi: Hussein al-Taeen kirjoitukset yhä selvityksessä, syyteoikeus voimassa – ”Ilmiselvää juutalaisvastaisuutta”


  • Uuninpankko kirjoitti:

   Yhden moraaliposeeraaja persun kirjoituksista aloitetaan taas poliisitutkinta. Teuvollehan tämä on jo tuttua kauraa.

   Et muistanut sanoa Päivi Räsäsen tutkintaa!


  • Anonyymi kirjoitti:

   Et muistanut sanoa Päivi Räsäsen tutkintaa!

   Eihän pankko sellaisia.


 • Siis että joku tarvitsee valtuustossa tulkkia? Onhan meillä eri kuntien valtuustoissa huomattava määrä puupääpersuja, jotka eivät ymmärrä mistään mitään, ei edes tulkin kanssa. Hieman suhteellisuudentajua, hyvät kirjoittelijat.

 • Mihinkä enää tarvitaan esim. Li Anderssonia, koska hänellä on peräti viisi avustajaa jotka hoitaa homman. Yksi heistä on äärivasemmistolainen anarkistitaustan omaava Dan Koivulaakso, toki edustaahan Lii itsekkin äärivasemmistoa.

  • Todella outoa.


 • Lieksa tapetilla....yhmmmm.. Tuliskkoon siihen tapettiin kaarisilttoo , Unionin huoltista, Mähkön kangasta......kenties jottae rohkkeemppoo? Missees ne onkkaa asuntomessut, sinne sitte uussiin iteoehen kansa.

  • Kyllä ois korreeta tapettii, jos ois vesileimamaisesti taustalla kaikki kaupungin suurmiehet ja vähä vahvemmalla tummat maahanmuuttajat, ja kaikista vahvimmalla päällimmäisenä Kolin maisemat ja Järnefeltin mänty.


 • Tapetilla on myös sossun avustamat ruoakunnat Lieksassa! Kesksutan alueella 300 ruokakuntaa ja Mähkö-Timitra suunnalla 156 ruokakuntaa, mikähän on matujen osuus koko revohkassa?
  Nyt kun antaisivat rehellisesti tiedot julki, niin loppuisi ihmisltä arvuuttelu!

  • Kaikki on salaista tietoa, ei kerrota. Voisi ilmoittaa % mikä on työvoimareservin osuus. Alkaisi joiltakin silmät aueta. Hyvä, että tulkkia tarvinnut on poistunut muonavahvuudesta toiseen ruokakuntaan. Varmaan on valtuusto silmiään pyyhkien laulanut hänelle .....laps olet köyhän kauniin Karjalan..... ja kumarrellen kiitoksena arvokkaasta työstä ojentanut kukkaset kera kunnon lahjakortin. Hyvää tulevaisuutta vain minunkin puolestani.


Ketjusta on poistettu 7 sääntöjenvastaista viestiä.

Takaisin ylös